-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
μονο που το κκ προβλεπει τη διαχειριση των χρηματων του κοσμου απο τον ιδιο τον κοσμο και επιστροφη σε αυτον.
Το ΚΚΕ "προβλέπει την διαχείριση των χρημάτων του κόσμου" από την κομματική γραφειοκρατία - από την ελιτ των ανεπάγγελτων κομματόσκυλων τύπου κουτσούμπα δηλαδή που έχουν το θράσος από θέση μονοψήφιων εκλογικών ποσοστών να μοστράρουν ως εκπρόσωποι του λαού παρεμποδίζοντας και αποκηρύσσοντας ως νόθη και προβοκατόρικη ΚΑΘΕ συγκρουσιακή διαδικασία χειραφέτησης του πληθυσμού ενόσω αυτή δεν βρίσκεται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο τους.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όλοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα ΚΚΕ είναι μου είπε. Δεν καταλαβαίνω τι διαφορά θα είχε το original ΚΚΕ.
Να πεις στον φίλο σου να διαβάσει καστοριάδη.
-
-
Όχι άλλη αριστερά και άλλο κράτος πια, πνιγήκαμε σ' αυτή τη χώρα. Μα δεν θα ξυπνήσουν ποτέ οι Έλληνες? Ρητορική ερώτηση, αλλά την απάντηση εγώ την ξέρω...
Υπομονή σύντροφε. Θα έρθει ο εθνοδοστρωτήρας μπρόεδρος να μειώσει τους φόρους...
-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εκπληκτικα ταλεντα και οι δυο,πραγματικα ξεχωριστοι καλλιτεχνες,ο Πανουσης ειχε και εξαιρετικα κοφτερο μυαλο!Δυστυχως το συγκεκριμενο πονημα ειναι χειροτερο και απο γαστρεντεριτιδα μετα απο Πασχαλινο τραπεζι στο τελος 40μερης νηστειας.Αν ηθελαν να κανουν κριτικη σε οτιδηποτε,πραγματικα ειμαι σιγουρος οτι μπορουσαν πολυ μα πολυ καλυτερα.Σε καθε περιπτωση εχει δωθει απαντηση σε μουσικο επιπεδο,σιγουρα πιο ευφανταστη και μουσικα και στιχουργικα!
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σήμερα το πρωί μου εκμυστηρεύτηκε φίλος, που έχει αξιοσημείωτη ακίνητη περιουσία από τους γονείς του, ότι πληρώνει 30k ΕΝΦΙΑ το χρόνο. Κεφαλικός φόρος για να διατηρήσει την περιουσία του. Εποχές Τουρκοκρατίας.
Ήταν και χρόνια στο εξωτερικό. Έχει πάθει σοκ από τη φορολαίλαπα στην Ελλάδα. Είχαν και έξω λέει μεγάλη φορολογία. Αλλά αν έβγαζες τις φοροαπαλλαγές για διάφορες δαπάνες, τα επιδόματα, τις κρατικές παροχές κλπ τελικά ήταν πολύ πιο ελαφριά η φορολογία.
Όλοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα ΚΚΕ είναι μου είπε. Δεν καταλαβαίνω τι διαφορά θα είχε το original ΚΚΕ. Υφαρπάζουν τα λεφτά του κόσμου και τα κάνουν ότι θέλουν. Τα μοιράζουν όπου θέλουν κι όπως θέλουν.
Όχι άλλη αριστερά και άλλο κράτος πια, πνιγήκαμε σ' αυτή τη χώρα. Μα δεν θα ξυπνήσουν ποτέ οι Έλληνες? Ρητορική ερώτηση, αλλά την απάντηση εγώ την ξέρω...
γενικα συμφωνουμε αντυ. εστω και απο αλλες πλευρες. μονο που το κκ προβλεπει τη διαχειριση των χρηματων του κοσμου απο τον ιδιο τον κοσμο και επιστροφη σε αυτον. οι αποδελοιποι παρακλαδιοι αστικων συνειδησεων ειναι η αληθεια ασχετως ονοματος και αυτοπροσδιορισμων, δεξιοι-κεντρωοι-αριστεροι μάι ας- πως εχετε ομογενοποιηθει στη προσπαθεια επικρατησης ακρατου νεοφιλελευθερισμου προδιδοντας ακομη και τη λαική δεξια.
Ειναι πραγματικα εκπληκτικη η διεισδυση πλεον του ΚΚΕ στην κοινωνια.Ασκει την εξουσια εδω και πολλα χρονια οπως διαβαζουμε,αρκετος κοσμος διαβασε(!!!),καταλαβε(!!!!!!!!!)ακομα και την δικτατορια του προλεταριατου(που δεν εχει καταλαβει ουτε το 85%των μελων του),φοβαται μην του παρουν το σπιτι,τα λεφτα,το αυτοκινητο και τη γκομενα οι κομμουνιστες γιατι το λενε ολοι και αλλα πολλα.
Σε ενα παραλληλο συμπαν το ΚΚΕ με καθε επισημοτητα λεει απλα οτι χεστηκε(sic)για το σπιτι,το χωραφι,το αυτοκινητο,το μαγαζι και τη βιοτεχνια του καθενα και εχει ως σκοπο τα μεσα παραγωγης και τον ενεργειακο πλουτο της χωρας.ΑΝ εχει την εξουσια και σιγουρα ΟΧΙ μονο του.
Φυσικα στο ιδιο συμπαν τα σπιτια και τα λεφτα τα παιρνουν οι δεξιοι,οι κεντρωοι,οι σοσιαλδημοκρατες και οι αριστεροι του καπιταλισμου με ανθρωπινο προσωπο,και πολυ καλα κανουν αφου τους ψηφιζει ο κοσμος.
Εννοειται οτι καθε προσπαθεια συζητησης εστω με καλες προθεσεις,καταληγει παντα στο Rolex του Κουτσουμπα,στα κοτερα του Φλωρακη,στο ΠΑΜΕ που κλεινει τους δρομους και δεν μπορω να ψωνισω στην Ερμου,στα 43.000.000.000.000 θυματα του Σταλιν και γιατι το ΚΚΕ δεν εχει αναλαβει τις ευθυνες του για την εξαφανιση των δεινοσαυρων!
Με αλλά λόγια αν δεν λέγεστε Ρομανόφ η Βαρδινολατσης κοιμάστε ήσυχοι! -
Ποιος τον έβαλε ρε παιδί μου αυτόν τον ΕΝΦΙΑ, ποιος ήταν αυτός...μήπως ενα σκυψοκεφαλο σαμαρικο βοθρολυμα;
Αλλά προσοχή! Να επιλέγετε ποιοτική ενημέρωση:
...και βέβαια να θυμάστε, οι αριθμοι δεν λένε ποτέ ψέματα. Ή μήπως όχι;
-
Πονηρούλη Johan, τα υπόλοιπα δεν τα βάζεις.
Πόσα ήταν τότε τα επιτόκια της ΕΚΤ, πόσες μονάδες βάσης διαφορά είχαμε τότε και πόσες τώρα κλπ κλπ. Εκτός και αν θέλεις να έχει π.χ. επιτόκιο η ΕΚΤ 5% κι εσύ να δανείζεσαι με 3... -
Ναι και; Το παχύδερμο τακτοποιήθηκε όμως μια χαρά στο περιθώριο για τα..."προσωρινά του". Οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι πολύ ξεχασιαρηδες...
Μπα fiverg μακάρι να ήμουν πονηρός, σαν τους ΝΔατες που "κρατάνε χαμηλά το ρεύμα" για παράδειγμα. Ευτυχώς που έβαλες τα πράγματα στη θέση τους.
-
Σήμερα που μιλάμε έχουμε 195 spread μονάδες βάσης από την πιο δυνατή οικονομία της Ευρώπης.
4,1% το 10ετες σε εμάς 2,1% στη Γερμανία.
Μόνο στον δανεισμό 6 μήνου είμαστε σε καλό επίπεδο. Δηλαδή οι εκλογές είναι αφορμή για νευρικότητα των αγορώνΕμείς έχουμε προυπολογίσει χοντρικά 6-7 δις δανεισμό για το 2023.
Με απλά λόγια για να μην πάμε πάλι σε έναν αρνητικό σπιράλ δανεισμού πρέπει να έχουμε ανάπτυξη μεγλαυτερη του 4,1%
Αυτό πρέπει αν μας ενδιαφέρει ως οικονομία.
Καλη μας τύχη! -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό πρέπει αν μας ενδιαφέρει ως οικονομία.
Ακριβώς! Αυτό είναι που λέω και ξαναλέω.
Αυτό θα είναι κατά βάση και το δικό μου εκλογικό κριτήριο. Και αυτό πρέπει να ψάξει ο καθείς τα προγράμματα και τα λεγόμενα των κομμάτων.
Τα υπόλοιπα είναι λευκός θόρυβος και να' χαμε να λέγαμε... Αν δεν πετύχουμε καλούς ρυθμούς αύξησης ΑΕΠ, αντίο! -
Και καλα κανεις. Ο καθένας έχει την οπτική του και κρίνει όπως θέλει τις διαφορές προτάσεις στις εκλογές. Δεν χρειάζεται να απολογείσαι σε κανέναν ούτε να ζητάς εξηγήσεις απο άλλους.
Κατά τα άλλα να θυμίσω πόσο απαραίτητο είναι το μαξιλαράκι όταν οι αγορές νιώθουν άγχος για την πορεία της οικονομίας μας. Ήταν απαραίτητο και το αποδεικνύει κάθε μέρα.
-
(To like για το πρώτο μισό του ποστ)
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και καλα κανεις. Ο καθένας έχει την οπτική του και κρίνει όπως θέλει τις διαφορές προτάσεις στις εκλογές. Δεν χρειάζεται να απολογείσαι σε κανέναν ούτε να ζητάς εξηγήσεις απο άλλους.
Κατά τα άλλα να θυμίσω πόσο απαραίτητο είναι το μαξιλαράκι όταν οι αγορές νιώθουν άγχος για την πορεία της οικονομίας μας. Ήταν απαραίτητο και το αποδεικνύει κάθε μέρα.
Οσο περναει ο χρονος, τα χαμηλοτοκα δανεια των κακων ευρωπαιων τοκογλυφων (κυβερνησεις) θα αντικαθιστανται απο δανεια υψηλοτερου κατα κανονα επιτοκιου (των "αγορων"). Αυτο βεβαιως, με την ρητορικη λαικισμου των προηγουμενων ετων λιγοι το εχουν καταλαβει. Γι αυτο και εχουν μεγαλη σημασια ο ρυθμος αναπτυξης, η επενδυτικη βαθμιδα κλπ.
ΚΑΙ η τρεχουσα κυβερνηση δανειζεται ωστε (εκτος αλλων) να διατηρησει το μαξιλαρι οπως εκανε και η προηγουμενη. Απ οσο εχω δει το μαξιλαρι ειναι λιγο-πολυ στα ιδια επιπεδα. -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό θα είναι κατά βάση και το δικό μου εκλογικό κριτήριο. Και αυτό πρέπει να ψάξει ο καθείς τα προγράμματα και τα λεγόμενα των κομμάτων.
Ποτέ δεν έχω ψηφίσω με βάση την οικονομική πολιτική. Ούτε μία φορά. Ούτε για τα εργασιακά, ούτε φυσικά για επενδύσεις, ανάπτυξη κλπ...
Πάντα με ενδιέφεραν άλλοι τομείς.
π.χ. εξωτερική πολιτική, παιδεία, δημόσια ασφάλεια, μεταναστευτικό, υγεία και πολιτική προστασία. Αυτά για μένα είναι ο κορμός της χώρας.Αυτά συγκρίνω στους προηγούμενους με τους επόμενους και βγάζω συμπεράσματα.
-
-
Τον 12ο του 18 η Γερμανια δανειζοταν με 0,25%. Εμεις με 4,4%.
Χθες η Γερμανια με 2.2% και εμεις με 4,4%
Το +2.2% ειναι καπως....καλυτερο απο το +4,15% σε σχεση με το επιτοκιο της Γερμανιας.Να ξερουμε τι συγκρινουμε.
Κοινως, οταν στην Ευρωπη εβρεχε φτηνο χρημα, εμεις καναμε εΜπανασταση.
-
Και αντίστοιχα όταν αλλοι φροντιζαν να ρίξουν τις τιμές των καυσίμων και του ρεύματος με διάφορους τρόπους εμείς οι "σοβαροί" τα κρατούσαμε στο θεό δίνοντας αλλοθι σε κάθε κερδοσκόπο και μετά κάναμε αυτά που κοροϊδευαμε (pass) για να κάνουμε τους φιλάνθρωπους. Και βέβαια το ποσο δανειζεσαι σαν χώρα σε σχέση με τη Γερμανία έχει πολύ λιγότερη σημασία για τον πλεμπαιο των 800-1200€/μήνα (παρακάτω απλά δεν υπάρχει ζωη δίχως ιδιοκατοικηση) από το τι πληρώνει καποιος σε τρόφιμα και λογαριασμούς.
Είναι σαφές τι ήθελα να πω. Το εκάστοτε μέσο θα παρουσιάσει τον ίδιο αριθμό ως καταστροφή (αν δεν κυβερνά ο δικός του) ή ως θριαμβο (αν κυβερνά ο δικός του).
-
Αυτό το τόπικ είναι ψυχοθεραπεία. Κυβερνάει ο Κούλης, κάνει κόντρα ο Αλέξης, αλλά στην τελική φταίει... το ΚΚΕ! Πόσο ποτισμένος Δεξιός μπορεί να είναι κάποιος;
-
Το ΚΚΕ δε το γουσταρει κανεις. Παλαιοτερα οι ΠαΣοΚατζηδες και τωρα οι Ζαιοι επισης το πολεμουν, γιατι ενω το παιζουν αριστεροι, για το ΚΚΕ εχουν τοση αριστεριλα οση βρισκεται και στις δεξαμενες της ρεβυθουσας.
Κλασμενους τους εχει.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2