-
@antoniokon said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πλησιαζουμε στις καλπες, συζητησεις θα γινουν πριν και μετα απο αυτες, οποτε οσο πιο πολυ εκτιθεται καποιος, τοσο πιο πολυ θα γινει παρτυ εδω μεσα στο τελος μιας και τα γραπτα μενουν.
+10000000000000000000000000000000
...νατες οι αλήθειες. Τελικά εδώ μέσα γράφουμε απόψεις επι γεγονότων ή πάμε μόνο προσωπικά; Ρητορικό το ερώτημα.
Η δική μου σιγουριά πάντως πηγάζει από την διάρκεια υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας, αφού οι διαρκείς ανατιμήσεις σε καθετί βασικό για την επιβίωση έχουν λειτουργήσει σαν άλλο ένα (;;;) μνημόνιο, αφού το παν είναι τι μένει στο τέλος του μήνα στον καθένα μας. Προφανώς με τέτοια μιντιακή υπεροπλία μονο οι Πατσηδες και οι υποκλοπές δεν θα ήταν αρκετά. Όμως το σουπερμάρκετ, τα καύσιμα, το ρεύμα (μα καλά, πάντα θα φυσάει και δεν θα έχει τόσο κρύο για την εποχή;) και πάνω απ' όλα το στιλάκι όσων "περνάνε καλά με τη ΝΔουλα και θέλουν να φαίνεται προς τα έξω" θα φροντίσουν για την ήττα. Το παιχνιδάκι εδώ μέσα κατά τα άλλα γνωστό. Φαίνεται πια και στις λεπτομέρειες πως η βάρκα μπατάρει τόσο όσο χρειάζεται, δεν πειράζει όμως. Η πραγματικότητα έχει σημασία* και όχι τι γίνεται εδώ μέσα.
*Να, εδώ κάτι ασήμαντα πράγματα για παράδειγμα:
-
Εγώ έγραψα κάτι απλό.
Ας υποθέσουμε ότι τα πετσομένα μίντια βγάζουν fake δημοσκοπήσεις.
Οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοσιογράφοι της Αυγής και άλλοι που είναι υπέρ Συριζα μιλάνε για προβληματισμό που δεν δείχνει να έχει περάσει μπροστά ο Συριζα ή να είναι έστω στην 1-2 μονάδες πίσω, δλδ να εξαργυρώνει την δύσκολη κατάσταση στην κοινωνία. Αυτοί δλδ δεν έχουν δικές τους δημοσκοπήσεις απέτσοτες; Ούτε ένας δεν είπε ότι στις δικές μας δημοσκοπήσεις είμαστε μπροστά. Άντε να το έχει πει ο Πολάκης μετά από 10 ρακές...
Αυτοί που ψήφισαν Συριζα στις προηγούμενες προφανώς και δεν άλλαξαν. Τον Κούλη έβριζαν τότε, τον Κούλη βρίζουν τώρα. Αυτοί που δεν τον ψήφισαν όμως και μπορεί να είναι θυμωμένοι με τον Μητσοτάκη και την ακρίβεια, λένε την φράση '' Να έρθει ο Συριζα να μας σώσει''; Δεν ακούω αυτό πάντως. Δεν είμαστε στο 2014-5 ως κλίμα.Δεν δικαιολογούν τα παραπάνω λοιπόν μια θέση τύπου: ''θα φάει μια τσαπού ο Μητσοτάκης στις εκλογές'', ''ερχόμαστε'' κτλπ. Γιατί η καραμούζα αν δεν επαληθευτεί η σιγουριά, θα πάει σύννεφο μετά. Όχι από Νδκράτες. Μέρα25, Παναήδες και παλιοί σύντροφοι θα είναι οι πρώτοι που θα αρχίσουν το δούλεμα για την νέα ήττα αν τελικά συμβεί. Αυτό και τίποτε άλλο.
-
Υπενθυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις δεν μπορούσε να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση με την ενισχυμένη αναλογική. Με τους ΑΝΕΛ συνεργάστηκε για να έχουν κοινοβουλευτκή πλειοψηφία.
Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ και να θέλει δύσκολα μπορεί να έρθει...μόνος του. Με συνεργασίες π.χ. ΜΕΡΑ25 ή ΠΑΣΟΚ μπορεί να προχωρήσει σε κυβέρνηση στην 2η εκλογική αναμέτρηση αν και εφόσον έρθει πρώτος.
Αλλά πλέον η ενισχυμένη αναλογική δεν είναι και τόσο ενισχυμένη. Οπότε θα πρέπει να συνεργαστεί με κόμματα που θα έχουν πολλούς βουλευτές.
Οπότε αλλάζουν και οι ισοροπίες στην συνεργασία.
Φυσικά τα ίδια ισχύουν και για την ΝΔ ή για οποιοδήποτε άλλο κόμμα έρθει πρώτο στην 2η εκλογική αναμέτρηση.
-
-
Μία ευκαιρία θα έχουν οι Ζαίοι. Στις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική.
Που ο κόσμος θα στείλει προειδοποιητικό μήνυμα στη ΝΔ και θα εκφράσει και τη δυσαρέσκειά του. Γιατί η ακρίβεια και ο πληθωρισμός είναι δεδομένα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κόσμο. Άσχετα αν ένας νηφάλια σκεπτόμενος δεν μπορεί να πει ότι για όλα αυτά φταίει ο Κούλης. Αυτός είναι κυβέρνηση, αυτός θα εισπράξει τη δυσαρέσκεια.
Αν διαμορφωθούν εκλογικά αποτελέσματα που να μπορέσει να τα αξιοποιήσει ο Αλ6 και να σχηματίσει μια κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ, Γιάνη, κλπ έχει καλώς.
Αν πάμε σε 2ες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική, που ο κόσμος θα ψηφίζει πιο σοβαρά για το σχηματισμό κυβέρνησης, η διαφορά ΝΔ-Ζαίων θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Εδώ το μόνο που θα παιχτεί είναι αν θα πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ. Και αν όχι με ποιον θα συγκυβερνήσει? Αναπάντητα ερωτήματα...
-
Δεν ξέρω εγώ μένω στο 32% των προηγούμενων εκλογών. Με όλο το σύμπαν κατά των Ζαιων αυτοί έφεραν 32%. Αυτό ήταν το ταβάνι των Ζαιων στη χειρότερη φάση τους και με μεγάλο πολιτικό κόστος. Ακόμα και αν δεχτούμε πως κανένας ψηφοφόρος της ΝΔ δεν θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τοτε και πάλι το ποσοστό είναι υψηλό. Μιλάμε για το 1/3 των ψηφοφόρων.
Η ΝΔ βγήκε λόγω των ψήφων των εκσυγχρονιστικων πασοκων. Αν αυτοί γυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ κατά 2/3 τότε μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚων βγάζει κυβέρνηση.Βασικά τι ποσοστό χρειάζεται για κυβέρνηση με 5 κόμματα στη Βουλή;
-
Ενδιαφέρον άρθρο από μεγάλο διεθνές μμε.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ενδιαφέρον άρθρο από μεγάλο διεθνές μμε.
Παντού και πάντα οι "νόμιμοι" κάτοχοι της αλήθειας, του πατριωτισμού, της πίστης κλπ. δεν δημιουργούν απλώς προβλήματα. Είναι το πρόβλημα!
-
Σε δευτερες εκλογες ειναι δεδομενο πως θα νικησουν οι προοδευτικες δυναμεις. Ποσοστιαια δεν επαψαν ποτε να κρατουν το 55-60 του εκλογικου σωματος απο το 81 και μετα.
Θα φαει λοιπον τσαπου ο Μητσοτακης και η παραταξη του. Μετα θα επελθει ο πολυποθητος σοσιαλισζμος που μετα 4 χρονια υπαναπτυξης εχει λειψει απο το σοφο λαο. Θα διορθωθουν ετσι οι χαοτικες διαφορες μεταξυ φτωχων και πλουσιων. -
Εβλεπα παλιά άρθρα δημοσκοπήσεων πριν τις εκλογές του 2019 ακόμα και ένα μήνα πριν απο αυτές και όλες έπεσαν μέσα για την ΝΔ αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν 22-24% και τελικά πήρε 32%.
Απόκλιση 8-10% είναι μεγάλη απόκλιση, βασικά καθιστά τη δημοσκόπηση άχρηστη. -
https://www.iefimerida.gr/politiki/ekloges-2019-ennia-dimoskopiseis-tis-teleytaias-ebdomadas
Εδώ όλες μαζίΜόνο αυτή που έβαλες βγήκε σωστή και πάλι στο ανώτατο όριο. Το εύρος της οποίας είναι τεράστιο.
Γενικά πιστεύω τον νικητή θα τον αναδείξει το ΠΑΣΟΚ και με ποιον θα συνεργαστεί
-
@pgp737ng said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
- Μην διαβάζεις σκουπίδια για να ενημερωνεσαι.
- Βλεπεις ότι μιλάμε για αναγωγή ψήφων με διαφορετικές παραμέτρους κάθε φορά. Το ότι υπάρχει μια δημοσκόπηση που βγάζει τη νδ στο 38% και το τσιριζα στο 24% δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αν δεν γίνουν οι απαραίτητες αναγωγες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.
αληθεια τι σημασια εχουν οι πληρωμενες απο τους ιδιους δημοσκοπησεις?
η απελπισια ευρεσης καταλληλων να κυβερνησουν θα κρινουν τις εκλογες αυτες.
οποτε η ψηφος θα αλλαξει νουμερα αναλογα με τις υποσχετικες τελευταιας στιγμης.
και οι υποσχετικες στο ποσοστο που θα υλοποιηθουν για τους κομματικα υποδουλους, ακομη μια φορα θα εχουν θυματα τους τα γνωστα, να ξαναπληρωνουν τον λογαριασμο των συμφεροντων που τριβουν τα χερια τους απο την τεχνητη πολωση αναμεσα σε δυο τελικα ομοιαζουσες πολιτικα διακυβερνησεις. συγκεκριμενη ψηφο οποιος εχει εστω και ενα δραμι μυαλο ή δεν εχει που να τη δωσει σε επιλογη κομματος εξουσιας ή εαν ειναι και ολιγον απο λαμογιο, θα παει στα γνωστα μαντρια. φυσικα και υπαρχουν απειροι με ελαφρυ κεφαλι, τουλαχιστον το πανω, εβγαλαν και αυτους και τους προηγουμενους και τους πιο πριν και γενικα οποιον μας γαμησε καλα παρα πολλα χρονια τωρα... -
Την μείζονα αντιπολίτευση βολεύει να ισχυρίζεται ότι οι δύο πρώτοι είναι όμοιες πολιτικές δυνάμεις.
Δεν είναι έτσι όμως.
Και επί προσωπικού, εγώ ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μου δεν θα ήθελα να δω τα ΣΥΡΙΖΟΝΙΑ στο Μαξίμου. Προτιμώ 1.000.000 φορές το ΚΚΕ να μπει στο Μαξίμου.
-
Τι έγινε ρε παιδιά; Δε βγαίνετε ούτε εσείς;
#ksylowatwra
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Την μείζονα αντιπολίτευση βολεύει να ισχυρίζεται ότι οι δύο πρώτοι είναι όμοιες πολιτικές δυνάμεις.
Δεν είναι έτσι όμως.
Και επί προσωπικού, εγώ ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μου δεν θα ήθελα να δω τα ΣΥΡΙΖΟΝΙΑ στο Μαξίμου. Προτιμώ 1.000.000 φορές το ΚΚΕ να μπει στο Μαξίμου.
εχουν ομοιες πολιτικες για τον μεσο εργαζομενο, τον μεσο πολιτη. λιγο χειροτερα για καποιους, λιγο καλυτερα για καποιους αλλους. ετσι, για το ξεκαρφωμα.
-
Αν αυτό θέλεις να πιστεύεις θα έχεις τους λόγους σου.
Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν αυτό θέλεις να πιστεύεις θα έχεις τους λόγους σου.
Εγώ δεν το πιστεύω αυτό.https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/415656/sto-trapezi-ektakto-doro-pasxa-250-evro
ακομη? -
Νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος. Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις.
-
Σήμερα το πρωί μου εκμυστηρεύτηκε φίλος, που έχει αξιοσημείωτη ακίνητη περιουσία από τους γονείς του, ότι πληρώνει 30k ΕΝΦΙΑ το χρόνο. Κεφαλικός φόρος για να διατηρήσει την περιουσία του. Εποχές Τουρκοκρατίας.
Ήταν και χρόνια στο εξωτερικό. Έχει πάθει σοκ από τη φορολαίλαπα στην Ελλάδα. Είχαν και έξω λέει μεγάλη φορολογία. Αλλά αν έβγαζες τις φοροαπαλλαγές για διάφορες δαπάνες, τα επιδόματα, τις κρατικές παροχές κλπ τελικά ήταν πολύ πιο ελαφριά η φορολογία.
Όλοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα ΚΚΕ είναι μου είπε. Δεν καταλαβαίνω τι διαφορά θα είχε το original ΚΚΕ. Υφαρπάζουν τα λεφτά του κόσμου και τα κάνουν ότι θέλουν. Τα μοιράζουν όπου θέλουν κι όπως θέλουν.
Όχι άλλη αριστερά και άλλο κράτος πια, πνιγήκαμε σ' αυτή τη χώρα. Μα δεν θα ξυπνήσουν ποτέ οι Έλληνες? Ρητορική ερώτηση, αλλά την απάντηση εγώ την ξέρω...
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σήμερα το πρωί μου εκμυστηρεύτηκε φίλος, που έχει αξιοσημείωτη ακίνητη περιουσία από τους γονείς του, ότι πληρώνει 30k ΕΝΦΙΑ το χρόνο. Κεφαλικός φόρος για να διατηρήσει την περιουσία του. Εποχές Τουρκοκρατίας.
Ήταν και χρόνια στο εξωτερικό. Έχει πάθει σοκ από τη φορολαίλαπα στην Ελλάδα. Είχαν και έξω λέει μεγάλη φορολογία. Αλλά αν έβγαζες τις φοροαπαλλαγές για διάφορες δαπάνες, τα επιδόματα, τις κρατικές παροχές κλπ τελικά ήταν πολύ πιο ελαφριά η φορολογία.
Όλοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα ΚΚΕ είναι μου είπε. Δεν καταλαβαίνω τι διαφορά θα είχε το original ΚΚΕ. Υφαρπάζουν τα λεφτά του κόσμου και τα κάνουν ότι θέλουν. Τα μοιράζουν όπου θέλουν κι όπως θέλουν.
Όχι άλλη αριστερά και άλλο κράτος πια, πνιγήκαμε σ' αυτή τη χώρα. Μα δεν θα ξυπνήσουν ποτέ οι Έλληνες? Ρητορική ερώτηση, αλλά την απάντηση εγώ την ξέρω...
γενικα συμφωνουμε αντυ. εστω και απο αλλες πλευρες. μονο που το κκ προβλεπει τη διαχειριση των χρηματων του κοσμου απο τον ιδιο τον κοσμο και επιστροφη σε αυτον. οι αποδελοιποι παρακλαδιοι αστικων συνειδησεων ειναι η αληθεια ασχετως ονοματος και αυτοπροσδιορισμων, δεξιοι-κεντρωοι-αριστεροι μάι ας- πως εχετε ομογενοποιηθει στη προσπαθεια επικρατησης ακρατου νεοφιλελευθερισμου προδιδοντας ακομη και τη λαική δεξια.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2