-
Προσπαθω να δω το Jack Rayan 3 και στο 2ο επεισόδιο τον βγάζουν οι περιπέτειες του απο την Κριμαία σε παραλία της Αλεξανδρούπολης νομίζω, και μετά κατεβαίνει Αθήνα να κρυφτεί, έχει αρκετή δράση και γυρίσματα στο κέντρο.
Έτσι όπως το παρουσίασαν, από το απόλυτο μπαχαλο των μποτιλιάρισματων , την βρωμιά , τα εγκαταλελειμμένα κτίρια , τα δεκάδες μαγαζάκια ισλαμικού χαρακτήρα, τα παζάρια ,φαγαδικα , στοές , τους διεφθαρμένους Έλληνες αστυνομικούς κλπ , θα νόμιζε κάποιος πως είναι γυρισμένο στην Μοσούλη η σε κάποια πόλη της Συρίας.
Μόνο η απεικόνιση της ελληνικής Chinatown έλειπε και η εικόνα θα ήταν απόλυτα αντιπροσωπευτική νομίζω.
Επειδή ταυτόχρονα η πλοκή εξελίσεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πόλεις, Βιέννη ,Τσεχία , Βουδαπέστη, Μόσχα , η σύγκριση είναι αναπόφευκτη.
Πραγματικά απορώ τις σχέση έχουμε με τους Ευρωπαίους, η Ανατολή είναι το σπίτι μας και , Τούρκοι και Αιγύφτιοι είναι τα πραγματικά αδέρφια μας. Πακιστανοί , Αφγανοί τα ξαδέρφια μας , δεν διαφέρουμε σχεδόν σε τίποτα σε νοοτροπία και αν είχε επικρατήσει και λίγο πιο σκληρή στάση η Ορθόδοξη Εκκλησία μας θα είμαστε και κοντά σε θρησκευτικό φονταμενταλισμό.
-
Εεε ναι προφανως…ανατολίτες ειμαστε, δεν εχουμε σχεση με Ευρωπαϊκό πολιτισμό, μακράν απέχουμε!!
-
Είπα να μην σχολιάσω σήμερα, αλλά από την μια η σύγκριση των πλατειών Συντάγματος και Αριστοτέλους παραπάνω, από την άλλη η ταινία που αναφέρθηκε, επιβεβαιώνει ότι πάντοτε είμαστε σε δύο βάρκες. Και στην Δύση και στην Ανατολή.
Για να το δούμε όμως καλύτερα και η Δύση, αλλά και η Ανατολή έχουν πάρει τις χειρότερες συνήθειες μας, όχι τις καλύτερες.
Κυρίως τον θρησκευτικό φανατισμό που ιστορικά ελάχιστες φορές είχαμε στο παρελθόν μας, από την αρχαιότητα και οι Δυτικοί, αλλά και οι Ανατολικοί, τον έχουν τερματίσει.
Μάλιστα οι Δυτικοί τις Ιερές Εξετάσεις και την λεγόμενη Προτεσταντική Ηθική, την έχουν πάει σήμερα όχι σε θεολογικό επίπεδο, αλλά στην λεγόμενη πολιτική ορθότητα.
Οι Ανατολικοί, που ιστορικά είναι κάποια χρόνια πίσω, παραμένουν σε απόλυτο θρησκευτικό φανατισμό.
Οπότε μην τα βλέπουμε και τόσο μαύρα.
-
Εγώ από την πλευρά μου είμαι εντελώς ρεαλιστής. Τόσο, όσο δεν πάει άλλο και σχολιάζω γιατί ποτέ δεν γιορτάζω.
Λοιπόν, όποιος εδώ μέσα θεωρεί ότι είναι XXXLarge τύπος και έχει κόρες έφηβες τότε να αφήσει τις κόρες του να πάνε παραμονή πρωτοχρονιάς βράδυ μόνες τους στην πλατεία Συνταγματιστάν του Ισλαμαμπάντ Αθηνιστάν.
Απλά τα πράγματα. Ποιο απλά δεν γίνονται.
Τα υπόλοιπα όλα είναι ιδεοληψίες και αλληλεγγύες του κ@λου, μέρα που είναι.
υ.γ. α! και κάτι τελευταίο. Εγώ με Ανατολή δεν έχω σχέση. Προέρχομαι από Ιταλία και συγκεκριμένα από Ενετούς. Για αυτό και έχω και επίθετο με Ιταλική ρίζα.
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Προέρχομαι από Ιταλία και συγκεκριμένα από Ενετούς. Για αυτό και έχω και επίθετο με Ιταλική ρίζα.
Μεδικος?
-
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
-
Εγώ πάντως προτείνω του χρόνου να κάνετε αλλαγή του Χρόνου στη Γκραντ Πλας των Βρυξελλών, όπου θα κατεβείτε με το Μετρό, ή ξέρω γω στο Ντομ της Κολωνίας ή σε όποια κέντρο ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα θέλετε, και μετά να συγκρίνετε με το πόσο "Ισλαμαμπάντ" ή "Μουμπάη" ή "Λάγκος" θα σας φανεί σε σύγκριση με την Αθήνα.
-
Έχω μια απορία. Όσοι το παίζουν γηγενείς, Ευρωπαίοι, είναι όντως ανοιχτόχρωμοι, ή είναι τίποτα μαυριδεροί; Γιατί εγώ έχω λευκό δέρμα βορειοερωπαίου (γαλακτερό), οπότε να θεωρήσω όλους τους άλλους γύφτους;
-
Και πέρσι τέτοια μέρα την ίδια κουβέντα κάναμε...
Η διαφορά φέτος ήταν πως οι λευκοί γηγενείς είχαν ως επιλογή το Νιάρχος μακριά από τους σκουρόχρωμους βιαστές με τις τρύπιες τσέπες των παντελονιών τους για να τρίβουν τον παπαρο τους θωπευοντας αθώα ελληνόπουλα κοριτσοπουλα.
Γι'αυτό και εγώ θα ψηφίσω Κούλη με την ελπίδα όλοι αυτοί την επόμενη τετραετία να έχουν μαζευτεί σε τρένα για τα κρεματόρια. -
Για την ταμπακιέρα κανείς τίποτα.
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, όπως πάντα φυσικά.Προφανώς, μακριά απ' τον κώλο σας κι όπου θέλει ας μπει, αρκεί να υπηρετεί πιστά το ιδεολογικό/κομματικό/αναρχοάπλυτο αφήγημα.
Άντε και ΠΣΚ των Φώτων ΣΑΣ στις Αράχωβες, στα μαγευτικά Πήλια και στην μαγευτική Χαλκιδική, κατά προτίμηση με SUV ή hot hatch και στροφιλίκια.
υ.γ. τι "όμορφα" που ήταν να δω φέτος παρέες μικρών παιδιών να λένε τα κάλαντα με συνοδεία γονέων. Κάποτε λέγαμε εμείς (εγώ και τα παιδιά στην δική μου γειτονιά) τα κάλαντα μόνοι μας. Τώρα λένε κάλαντα με συνοδεία πατεράδων και μανάδων. Να το χαίρεστε το Ελλαδιστάν σας. Χώρα υπόδειγμα με XXXLarge τύπους.
-
-
-
Το κλειδί είναι στην λέξη "reported". Στην Ελλάδα τουμπεκί, στις πολτισμένες χώρες αναφέρουν τα σχετικά περιστατικά.
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Για την ταμπακιέρα κανείς τίποτα.
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, όπως πάντα φυσικά.Προφανώς, μακριά απ' τον κώλο σας κι όπου θέλει ας μπει, αρκεί να υπηρετεί πιστά το ιδεολογικό/κομματικό/αναρχοάπλυτο αφήγημα.
Άντε και ΠΣΚ των Φώτων ΣΑΣ στις Αράχωβες, στα μαγευτικά Πήλια και στην μαγευτική Χαλκιδική, κατά προτίμηση με SUV ή hot hatch και στροφιλίκια.
υ.γ. τι "όμορφα" που ήταν να δω φέτος παρέες μικρών παιδιών να λένε τα κάλαντα με συνοδεία γονέων. Κάποτε λέγαμε εμείς (εγώ και τα παιδιά στην δική μου γειτονιά) τα κάλαντα μόνοι μας. Τώρα λένε κάλαντα με συνοδεία πατεράδων και μανάδων. Να το χαίρεστε το Ελλαδιστάν σας. Χώρα υπόδειγμα με XXXLarge τύπους.
Πές τα. Ετσι ακριβώς είναι. Είπα χτες να μην συμμετάσχω στις πολιτικές συζητήσεις, αλλά σήμερα είναι άλλη μέρα.
-
Το θέμα με τους μετανάστες, που γέμισαν για άλλη μια φορά την πλατεία Συντάγματος παραμονή πρωτοχρονιάς, πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ορθολογιστικά, όχι συναισθηματικά και πάντως σε καμία περίπτωση ιδεολογικά όπως κάνουν οι αριστεροί.
Είπαμε ότι θέλουμε να γίνουμε κάποια στιγμή Δυτικό πολιτισμένο κράτος ή όχι? Τι σημαίνει αυτό, ας πάρουμε ως υπόδειγμα πχ τη Γερμανία.
Όλοι αυτοί οι σκούροι, είναι νομίμως στη χώρα? Γνωρίζουν οι αρχές για την ύπαρξή τους, ή τους αφήνουν να αλωνίζουν?
Έχουν χαρτια? Έχουν ΑΜΚΑ? Έχουν ΑΦΜ? Πως ζουν? Τι δουλειά κάνουν?
Η παρουσία τους προσφέρει στην ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας, ή είναι παρασιτικής φύσεως και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα κοινωνικά και εγκληματικότητας.
Υπάρχει κρατική πολιτική να διοχετευτούν αυτοί οι άνθρωποι σε δουλειές που έχει ανάγκη η χώρα, π.χ. στα χωράφια? Ή απλώς τους έχουμε εδώ να αλωνίζουν και να τους πληρώνουμε τα έξοδα διαβίωσης, νοσηλείας και ότι άλλο χρειάζεται για να επιβιώσουν?Εντέλει αν η παρουσία των μεταναστών έχει θετικό ισοζύγιο για τη χώρα, ας μείνουν οι άνθρωποι. Αν όχι ή για όσους δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι, μπουζούριασμα και επιστροφή στο σπίτι τους.
Κι άσε τους αριστερούς ανθρωπιστές να κλαίνε όσο θέλουν. Θα τους κάνουμε δώρο μαντηλάκια που δεν τσούζουν τα ματάκια, για να σκουπίζουν τα δάκρυα.
-
Μου αρέσει που ο Άντυ εκτός από ΟΡΘΟλογιστής είναι και κουβαρντάς, γιατί αν συνεχίσει έτσι ο Κυργιάκος ΚΑΙ δεν θα έχουμε ούτε μαντήλι να κλάψουμε, θα μας το κάνει δώρο.
κι αυτό το πρόβλημα σολβντ! -
Οπως σας έχω ξαναπεί έχω ένα γνωστό Σύριο, ο οποίος είναι πάνω από 25 χρόνια εδώ.
Στην κρίση προσπάθησε να πάει Γερμανία. Εχει 4 παιδιά. Αν και εδώ ήταν οικοδόμος, εκεί για να δουλέψει έπρεπε να περάσει σχολεία για να γίνει τεχνίτης και περισσότερο για να μπορεί να δίνει αυτόνομος προσφορές και μόνο για μία ειδικότητα. Σκεπάς, η πλακάς, η γυψοσανιδάς, ή οτιδήποτε άλλο.Οχι όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω, ενώ το πρώτο εξάμηνο το σχολείο ήταν αποκλειστικά γλώσσα.
Αν δεν έμπαινε στην ιστορία του σχολείου, θα ήταν παράνομος και έτοιμος για απέλαση αμέσως.
Το βρήκε δύσκολο, γύρισε εδώ, άνοιξε τώρα και η οικοδομή και συνεχίζει εδώ.
Για αυτό σας τα λέει ο Αντυα. Γιατί έχει ζήσει εκεί και πράγματι υπάρχει ορθολογισμός.
-
Εγώ γιατί έχω την εντύπωση πως αν κέρδιζε την εξουσία το ΚΚΕ ή αν πρόκανε ο Γιάνης και μας έβαζε στη δραχμή, την ίδια μέρα θα είχαν φύγει από μόνοι τους -παρ'όλη τη θεωρητική στήριξη της αριστεράς- όλοι αυτοί από την χώρα;
-
Γιατί έρχονται εδώ για καλύτερα όχι για χειρότερα.
Ασε που δεν ξέρουν τον Παπαρατσενκο και θα τούς έκοβαν στις εξετάσεις.
Αλλά αυτοί είμαστε..
-
Ρε σεις, εγώ είμαι ένας φτωχός αγράμματος χωριάτης συγκρινόμενος με τους ευπατρίδες της παρέας, και παρ' όλα αυτά έχω κάνει κανά δυο φορές αλλαγή χρόνου σε κεντροευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δε μπορεί εσείς να μην έχετε!
Ήταν όλοι ψηλοί ξανθοί γαλανομάτηδες με στιφ άπερ λιπ εκεί που πήγατε εσείς, δεν συνωστίζεστε με την πλέμπα, κατευθείαν με λίμο από το λίαρτζετ στο σαλέ πήγατε;
Έστω κι έτσι, τι εθνικότητος ήτο ο οδηγός της λίμο;
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]