@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν καταλαβαίνω γιατί η πρόοδος και η αναζήτηση της προόδου και της "καλοπέρασης" , για κάθε νεότερη γενιά είναι κατακριτέα;
Για αυτό δεν αγωνίζεται ο κάθε γονιός; για αυτό δεν παλεύει; Για να πάει ένα σκαλί και για να ζήσει με καλύτερες συνθήκες ο απόγονός του.
Οι συνθήκες αλλάζουν προς το καλύτερο ( όχι πάντα), οι συγκρίσεις δεν πρέπει να γίνονται με το παρελθόν , αλλά με το σήμερα σε σχέση με άλλα γειτονικά κράτη. Ας δεί ένας σημερινός νέος της χώρας τι μπορεί να απολαύσει στο σήμερα με την εργασία του σε σχέση με ένα νέο της Ιταλίας π.χ. και όχι με το πως ζούσε ο γονιός του.
Η σύγκριση με το παρελθόν , έχει νόημα μόνο για την απόδοση σεβασμού και την αναγνώριση των κόπων των γονέων μας .
ρε συ σιβιλ προφανως και υπαρχει εξελιξη.
αλλα για πες μου, ηξερε ο παπους σου γαλλικα?
εχει παρει ενα κορδονι ο λαπης και το παει αιμα...
ακου σπουδαζαν!
και οι γυναικες λεει!
Και πιάνο μη σου πώ.....( όχι βέβαια!!)
Αλλά εντάξει η προγιαγιά μου ήτο δασκάλα παρακαλώ στο μεσοπόλεμο ( όχι πανεπιστήμιο , κάτι άλλο έκανε μετά το πέρας όλων των βαθμίδων) , αλλά ήταν η εξαίρεση της εξαίρεσης και μετά ήρθε ο πόλεμος και η κατοχή. Γνώρισα ( εξαιρέσεις πάλι) , γνήσια αστική οικογένεια της Ηπείρου , οι οποίοι είχαν Γαλλίδα γκουβερνάντα, το 30, και ο παππούς πράγματι μιλούσε γαλλικά , όταν τον γνώρισα !!!
Να αναφέρω από την άλλη , ότι πρόλαβα εν ζωή γριά στο χωριό που δεν είχε δεί θάλασσα ποτέ στη ζωή της!!! Και μάλλον είμαι πιο κοντά ηλικιακά στο Lap.
Πρόλαβα ατάκες άλλης γριάς ότι " ο γέρος μου ήταν καλός, δε με χτυπούσε συχνά"....
Πρόλαβα τους δημογέροντες να επιλύουν διαφορές στην πλατεία του χωριού ( κατάλοιπα αιώνων!)....
Στα πιο κοντά , επιβεβαιώνω , όπως τα λέει ο ταξιδευτής ήταν, όποιος σπούδαζε κατά 90% δούλευε και μεροκάματα, ζούσε σε πολυπληθείς κοιτώνες και ταξίδευε με πολυτέλεια ( αν είχε έστω και λίγα) με τα τότε ΚΤΕΛ , αλλιώς στα φορτηγά που έκαναν το δρομολόγιο ( καρότσα και πλήρωνε το αγώι με ξεφόρτωμα) .
Τέλος στο στρατό , πέτυχα στρατιώτη , όταν τον κατέγραφα στη μονάδα , αναλφάβητο!!!! Όχι ρομά, το τονίζω!
Τα δε πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια , οι πόλεις της Ελλάδας δε διέφεραν πολύ από τις παραγκουπόλεις του τρίτου κόσμου. Ξεσπιτωμένοι κάτοικοι να μένουν όλοι μαζί σε χαμόσπιτα και το φαγητό να είναι δύο κάστανα ( και αν ) . Δεν είναι τυχαίο που δεν υπάρχει φωτογραφία με παπουτσωμένο παιδάκι ( ενδεικτικές ταινίες " Συνοικία το όνειρο" και όλες οι Αγγελοπουλικές , σύμφωνα με ανθρώπους που έζησαν την εποχή) . Το αν υπήρχαν ελάχιστοι αστοί , αυτό δε σημαίνει κάτι.
Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν!