-
@ggab said in Toyota Yaris Cross:
Η Carina E είχε άπλετους χώρους,όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες της εποχής και μοτέρ που έραβε. Corolla κατά τ'άλλα...........
Δεν νομίζω την εποχή εκείνη να υπήρχε αντίστοιχο ευρωπαϊκό που να συγκρίνεται μαζί της στα 1.6ccΤο άλογα της Ε ήταν "άχρηστα" δεκαεξαβαλβιδα, όπως και τα περισσότερα μοτέρ της εποχής εκείνης.
Μόνο ψηλά έδινε το μοτέρ,το ήταν ανούσιο καθώς δεν ήταν κάποιο καλοστημενο χατς, αλλά μια πλαδαρή μπερλινα.
Οπότε χρειάζονταν να ανέβω Πήλιο με αυτό απλά έβριζα μέχρι να φτάσω στον προορισμό μου. -
@teo-mak said in Toyota Yaris Cross:
Η Carina E είχε άπλετους χώρους,όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες της εποχής και μοτέρ που έραβε. Corolla κατά τ'άλλα...........
Δεν νομίζω την εποχή εκείνη να υπήρχε αντίστοιχο ευρωπαϊκό που να συγκρίνεται μαζί της στα 1.6ccΤο άλογα της Ε ήταν "άχρηστα" δεκαεξαβαλβιδα, όπως και τα περισσότερα μοτέρ της εποχής εκείνης.
Μόνο ψηλά έδινε το μοτέρ,το ήταν ανούσιο καθώς δεν ήταν κάποιο καλοστημενο χατς, αλλά μια πλαδαρή μπερλινα.
Οπότε χρειάζονταν να ανέβω Πήλιο με αυτό απλά έβριζα μέχρι να φτάσω στον προορισμό μου.Προφανώς δεν ήξερες να την πας!
Επειδή ανέβηκα με μια τέτοια το Πήλιο,στα Χάνια εν έτη 2000,ξέρω πολύ καλά για τα κουσούρια της. Απλά δεν την άφηνες να πέσει κάτω απο τις 3000 στροφές και μέσα στη στροφή πήγαινες με τη φόρα που είχες για να μη πετάξει μούτρα,μετά ξανά είχες απίστευτη δύναμη κ.ο.κ. -
Οπότε χρειάζονταν να ανέβω Πήλιο με αυτό απλά έβριζα μέχρι να φτάσω στον προορισμό μου.Προφανώς δεν ήξερες να την πας!
Επειδή ανέβηκα με μια τέτοια το Πήλιο,στα Χάνια εν έτη 2000,ξέρω πολύ καλά για τα κουσούρια της. Απλά δεν την άφηνες να πέσει κάτω απο τις 3000 στροφές και μέσα στη στροφή πήγαινες με τη φόρα που είχες για να μη πετάξει μούτρα,μετά ξανά είχες απίστευτη δύναμη κ.ο.κ.Πρέπει να ήξεραν πως θα ανέβεις εκείνη τη μέρα και εκτός απ το ότι ίσιωσαν τις φουρκέτες 250 μοιρών, σταμάτησαν τα φορτηγά, τα λεωφορεία, τα ζούνταπ και οποιοδήποτε άλλο όχημα για να πηγαίνεις με 3000 στροφές την Καρίνα...
Για να μην πούμε πως "Πήλιο" δεν είναι μόνο η Μακρινίτσα...
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Επειδή ανέβηκα με μια τέτοια το Πήλιο,στα Χάνια εν έτη 2000,ξέρω πολύ καλά για τα κουσούρια της. Απλά δεν την άφηνες να πέσει κάτω απο τις 3000 στροφές και μέσα στη στροφή πήγαινες με τη φόρα που είχες για να μη πετάξει μούτρα,μετά ξανά είχες απίστευτη δύναμη κ.ο.κ.Πρέπει να ήξεραν πως θα ανέβεις εκείνη τη μέρα και εκτός απ το ότι ίσιωσαν τις φουρκέτες 250 μοιρών, σταμάτησαν τα φορτηγά, τα λεωφορεία, τα ζούνταπ και οποιοδήποτε άλλο όχημα για να πηγαίνεις με 3000 στροφές την Καρίνα...
Για να μην πούμε πως "Πήλιο" δεν είναι μόνο η Μακρινίτσα...
Ήταν Οκτώβριος και απόγευμα.
Φορτηγά δεν συνάντησα. 3000 στροφές μπορείς να πας και την 2α,όχι μόνο την 5η!!!!!!!!!
Μάθε μπαλίτσα.......... -
Απόστρατος είπαμε;
-
Δεν νομίζω την εποχή εκείνη να υπήρχε αντίστοιχο ευρωπαϊκό που να συγκρίνεται μαζί της στα 1.6ccΑμαξάρα η Carina E με το 4A-FE μοτέρ και τα 115 άλογα.
Ωραία σχεδίαση μέσα-έξω με πολύ καλούς χώρους και ατμοσφαιρικό μοτέρ που γάζωνε για την εποχή του.
Την είχαμε αγοράσει στην έκδοση Executive της ελληνικής αντιπροσωπείας, με δερματινο σαλόνι,ζαντάρες και CDιερα Fujitsu Ten στο πορτ παγκάζ,παρακαλώ!
Από τα πρώτα αυτοκίνητα της Toyota που είχαν σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό.Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι:
https://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article.php?year=1992&month=5&issue=107&cat=Δοκιμές&number=2987Εξαιρετικά αναλυτικό και με άποψη το άρθρο, από τις γνήσιες εποχές του ειδικού Τύπου όπως τον αγαπήσαμε.
-
Θυμάμαι δοκιμή ΣΧ με δίλιτρη με 150 ίππους, που έλεγε ότι ήταν κάργα υπερστροφική.
-
Ας επανέλθουμε στο YC
τι δηλ μόνο τα puma θα βλέπουν τις σκόνες στα πατάκια ;
-
Τασο τα μαμά ledακια ή άλλη πατέντα;
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Τασο τα μαμά ledακια ή άλλη πατέντα;
Κάποιοι που έχουν το active έψαξαν και δεν βρήκαν αναμονές για led.
Πέρασα σήμερα από ένα πάγκο λαϊκής και είχαν σποτάκια με μπαταρίες που αλλάζουν και χρώμα ... έχουν και τηλεχειριστήριο είπα αντί να τα δώσω να πάρω φρέντο να κάνω λίγο χαβαλέ ...
ΥΓ αλλα δείχνουν ωραία αύριο θα πάρω αυτοκόλλητα χρατς και θα τα κολλήσω στην μοκέτα
-
Επειδη περιμενω active: το οτι δεν εχουν αναμονες για led, τι σημαινει, οτι χρειαζεται πατεντα για να παρεις ρευμα, οτι δεν γινεται καν να παρεις ρευμα ή οτι θα χρειαστει να το κανει ηλεκτρολογος φτιαχνοντας φυσακια κλπ;
-
@yan5573 said in Toyota Yaris Cross:
Επειδη περιμενω active: το οτι δεν εχουν αναμονες για led, τι σημαινει, οτι χρειαζεται πατεντα για να παρεις ρευμα, οτι δεν γινεται καν να παρεις ρευμα ή οτι θα χρειαστει να το κανει ηλεκτρολογος φτιαχνοντας φυσακια κλπ;
Σημαίνει όλα αυτά που λες με λίγα λόγια δεν συμφέρει ...
ακόμα και αν έχει αναμονές αν πάρεις τα led από την αντιπροσωπεία και τα βάλουν εκεί πάλι ακριβά είναιη μόνη περίπτωση να σου βγουν κάπως φθηνά είναι
να έχει αναμονές ,να τα παραγγείλεις από Κίνα και να τα βάλεις μόνος σου -
Πολύ καλή πατέντα, εμένα που μου τα χρέωσαν 16 ευρώ έκαστο, αλλά το περίεργο είναι ότι έχει τρύπες και στα χερούλια που ανοίγουν τις πόρτες αλλά δεν έχει καλώδια
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
εσύ έχεις και καλή έκδοση από ότι βλέπω αλλά πάλι πολλά € πόσα ήταν σύνολο τελικά ;
-
76,72e και τα έβαλα μόνος, για τις πόρτες υπάρχει πατέντα να πάρεις με κλέφτη καλωδίων θα δω στο μέλλον
https://buyee.jp/rakuten/detail/auc-cb-if%3A10044203?conversionType=browsing_history
-
Στο C-HR μου έχω βάλει LED ποδιών εμπρός-πίσω και LED ταινία στο ταμπλώ, με έτοιμα κιτ με φισάκια που παίρνουν ρεύμα από το εργοστασιακό LED στο ντουλαπάκι.
Επίσης, έχω βάλει LED στις χούφτες των εσωτερικών χειρολαβων με έτοιμα κιτ με φισάκια που παίρνουν ρεύμα από τη φισα των ηλεκτρικών παραθύρων κάθε πόρτας.
Πιστεύω ότι αντίστοιχα κιτ θα υπάρχουν και για το Yaris Cross. -
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
...που παίρνουν ρεύμα από το εργοστασιακό LED στο ντουλαπάκι
ούτε απο αυτό έχω
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
...που παίρνουν ρεύμα από το εργοστασιακό LED στο ντουλαπάκι
ούτε απο αυτό έχω
https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/201029-footwell-lights-camera-action/
-
Πολύ καλή πατέντα, εμένα που μου τα χρέωσαν 16 ευρώ έκαστο, αλλά το περίεργο είναι ότι έχει τρύπες και στα χερούλια που ανοίγουν τις πόρτες αλλά δεν έχει καλώδια
Τα αλουμινένια πετάλια πού τα έβαλες; Πόσο κόστισαν;
Για ambient lighting υπάρχουν λύσεις:
-
@jorge_greek said in Toyota Yaris Cross:
Τα αλουμινένια πετάλια πού τα έβαλες; Πόσο κόστισαν;
Τα αγόρασα από γιαπωνέζικο σαιτ και κουμπώνει από κάτω όπως το εργοστασιακό οπότε δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας ειδικά στο φρένο.
Το πλαϊνό που δεν έχει θέμα ασφάλειας το κόλλησα με 3M διπλής.https://buyee.jp/mercari/item/m26608577785?conversionType=service_page_search
Έχει και πιο φτηνά που γράφουν yaris σκέτο, αλλά καλύτερα είναι να πάρεις 2-3 πράγματα μαζί για να είναι πιο φτηνά τα μεταφορικά.
Toyota Yaris Cross