-
Θα χρεωνόμαστε απλά γιατί θα πρέπει να παραλάβουμε ένα ταξιδιώτη στις αφίξεις του Ελ. Βενιζέλος. Αν καθυστερείς πάνω από 10λεπτά με ένα σύστημα μπάρας και καταγραφής πινακίδας (αν κατάλαβα καλά) θα έχει χρέωση (άγνωστο πόση...)
https://www.iefimerida.gr/ellada/el-benizelos-hreosi-odigoys-pano-apo-10-lepta
Ερωτώ:- Έχει πάει ποτέ κανένας για τέτοια "αποστολή" στο Eλ.Βενιζέλος και έχει φύγει άμεσα; Μόνο για να διασχίσεις τη φρακαρισμένη λωρίδα με τα αυτοκίνητα που φορτώνουν βαλίτσες και άρτι αφιχθέντες επιβάτες, θες τόσο χρόνο...
- Φταίει ο οδηγός για τις καθυστερήσεις στον έλεγχο, τις βαλίτσες κλπ.
- Φταίει για τις καθυστερήσεις στις πτήσεις;
- Ακόμη και το υποτιθέμενο real time για την ενημέρωση αφίξεων στο aia.gr δεν έχει καμία ακρίβεια στην πληροφόρηση ώστε να είσαι στην ώρα σου
Δεν φτάνει που έχουμε τα ακριβότερα τέλη αεροδρομίου στο Ελ.Βενιζέλος από όλη την Ευρώπη χάρη στις αποικιοκρατικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι ως τώρα κυβερνήσεις, θα πέσει και άλλο χαράτσι, δήθεν για την εξυπηρέτησή μας (έτσι το βαφτίζουν).
Ντροπή τους και ας αντιδράσουμε
-
Αν δεν πάρκαρε ο κάθε "για 5 λεπτά μωρέ" στη λωρίδα που απαγορεύεται το παρκάρισμα, δεν θα χρειαζόταν καμία χρέωση. Αλλά δυστυχώς χρειάζονται παράλογοι νόμοι για παράλογους πολίτες.
Αν καθυστερεί αυτος που περιμένεις, υπάρχει πάρκινγκ, δωρεάν 20 λεπτών. Αν δεν θες να πληρώσεις πάρκινγκ, πετάξου δίπλα στο εμπορικό πάρκο, δεν έχεις καμία δουλειά στο χώρο που είναι για επιβίβαση/αποβίβαση. Είναι τόσο δύσκολο;
Εκτός αν προτιμάτε να μην υπάρχει χρέωση και απλά να ξηλώνει συνέχεια πινακίδες η τροχαία. Καλή λύση κι αυτό.
-
Μα αυτό δεν ήταν αποβίβαση -επιβίβαση.Ολή η δεξιά μεριά ήταν μόνιμος κατειλημμένη απο αυτοκίνητα που μπορεί να ήταν εκει και πάνω απο μισάωρο...
Η αποβίβαση επιβίβαση ,ειδικά στις αφίξεις γίνεται απο δεύτερη γραμμή στη δεξιά λωρίδα,
Το εχω δει και σε άλλα αεροδρόμια αυτό το σύστημα. Στη Πράγα υπάρχει 5 χρόνια περίπου. -
Μια χαρά απόφαση είναι. Πηγαίνεις αφήνεις αυτούς που φεύγουν, έφυγες.
Το ίδιο και στις αφίξεις.
Σε όλο τον κόσμο είναι έτσι, αλλά εδώ έχουμε βανάκια, μαύρα ταξί και βέβαια και τον καθένα που θέλει να περιμένει στο κοντινότερο σημείο και δεν γίνεται δουλειά.
Ολοι έχουν κινητά, μπορούν να επικοινωνήσουν.
-
Εγώ δεν είμαι συνέχεια εκεί, αλλά πήγα να παραλάβω τον γιο μου τον Αύγουστο που γύριζε από νησί, και δεν μπορούσα να σταθώ 15 δευτερόλεπτα για να τον παραλάβω, όπως και άλλοι και είμασταν σταματημένοι στην μεσαία λωρίδα και στην δεξιά δεκάδες αμάξια χωρίς κανένα μέσα. Απλά παρκαρισμένα και 3-4 αστυνομικοί να προσπαθούν να βάλουν μία τάξη.
Ε δεν γίνεται αυτό.
Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με τα βανάκια, ας βάλουν λωρίδα ή παρκινγκ και για αυτά.Δεν μπορεί το βόλεμα του ενός να δημιουργεί πρόβλημα στον άλλο.
-
@criuser said in Xρέωση για πάνω από 10λεπτο στην παραλαβή ταξιδιωτών από το Ελ.Βενιζέλος:
Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με τα βανάκια, ας βάλουν λωρίδα ή παρκινγκ και για αυτά.
Εγώ που χρησιμοποίησα την υπηρεσία με το βανάκι απ΄οτο πάρκινγκ δεν περίμενε καθόλου. Έφυγε με άλλους και ξαναγύρισε να πάρει εμένα.
-
Ισχύει... άλλωστε τα περισσότερα βανάκια από parking σου λένε πάρε μας τηλέφωνο όταν βγαίνεις από το αεροδρόμιο με τον αριθμό πύλης...
Στην αναχώρηση τσακ μπαμ όντως. Όπως θα έπρεπε να κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι. -
Νομίζω πλησιάζει η ώρα που θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε. Μην ψάχνετε δικαιολογίες που να εξηγούν την επιβολή τέτοιων χρεώσεων. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει το επιτρέπεται και το απαγορεύεται. Εδώ έχουμε το επιτρέπεται εφόσον πληρώνεις!!!!! Άρα θεωρητικά,500 φραγκατοι παρκάρουν εκεί τα αυτοκίνητα τους επί 24ωρο προκαλώντας χάος,αλλά είναι νόμιμοι γιατί πλερω.........
-
Α ρε αθάνατο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, που πάρκαρες όπου ήθελες και έκανες ότι σου καπΙνίσει...
-
@ggab said in Xρέωση για πάνω από 10λεπτο στην παραλαβή ταξιδιωτών από το Ελ.Βενιζέλος:
Νομίζω πλησιάζει η ώρα που θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε. Μην ψάχνετε δικαιολογίες που να εξηγούν την επιβολή τέτοιων χρεώσεων. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει το επιτρέπεται και το απαγορεύεται. Εδώ έχουμε το επιτρέπεται εφόσον πληρώνεις!!!!! Άρα θεωρητικά,500 φραγκατοι παρκάρουν εκεί τα αυτοκίνητα τους επί 24ωρο προκαλώντας χάος,αλλά είναι νόμιμοι γιατί πλερω.........
Φαντάζομαι ότι αντίστοιχα θα αντιτίθεσαι και στην ελεγχόμενη επί πληρωμή στάθμευση στα κέντρα των πόλεων.
Άτιμοι φραγκάτοι, για σας γίνονται όλα!Σοβαρά τώρα, η χρέωση αυτή μετά το δωρεάν δεκάλεπτο είναι σωστή, γιατί η κατάσταση στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις έχει γίνει μπάχαλο. Δεν είναι πάρκινγκ αυτά τα σημεία και πρέπει να σταματάς μόνο για ένα λεπτό, μέχρι να φορτώσεις ή ξεφορτώσεις. Εξάλλου, όλοι αυτοί μπορούν για 20 λεπτά να παρκάρουν δωρεάν στα πάρκινγκ μικράς διαρκείας 1 και 2. Αλλά δεν θέλουν να περπατήσουν ούτε 100 μέτρα.
-
Πριν ένα μήνα περίπου παρκαρα στο Μόντε Κάρλο σε πάρκινγκ, πρώτη ώρα δωρεάν. Στα χωράφια των Σπάτων δωρεάν τα 20 λεπτά. Τι τζαμπατζηδεςυ είναι αυτοί οι Μονεγασκοι.
-
@dstou said in Xρέωση για πάνω από 10λεπτο στην παραλαβή ταξιδιωτών από το Ελ.Βενιζέλος:
Α ρε αθάνατο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, που πάρκαρες όπου ήθελες και έκανες ότι σου καπΙνίσει...
Και έκανες να φτάσεις 2 ώρες από Πειραιά...
.
Παίζει τα καλοκαίρια να πήγαινα κάθε βδομάδα αεροδρόμιο να φορτώσω/ξεφορτωσω συγγενείς (ευτυχώς άνοιξε το μετρό και ξεφορτωθηκα τις δευτεραντζες :)) και όντως σε ώρες και μέρες αιχμής κούραζε πολύ το διπλό-τριπλό παρκάρισμα του "δεκαλεπτου", όλοι να κάνουμε την δουλίτσα μας και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθουν.
Βλέπω live την πτήση και μόλις πάει να προσγειωθεί φεύγω από το σπίτι - συνήθως αν πάνε καλά τα πράγματα-το "πακέτο" μόλις θα έχει κάνει check out και στην χειρότερη θα περιμένει 5'-10' στην δροσιά του αεροδρομίου για άμεση παραλαβή .
Η μοναδική φορά που καθυστέρησα ήταν Αύγουστο βραδυ που έπεσαν 6-7 πτήσεις εκτός σενγκεν και κάνανε 1 ώρα για check out.
Πήγα από το Parking 1 στο 2 και μετά κύκλο και ξανά στο 1... Σιγά τα ωά. -
@harisma23 said in Xρέωση για πάνω από 10λεπτο στην παραλαβή ταξιδιωτών από το Ελ.Βενιζέλος:
@ggab said in Xρέωση για πάνω από 10λεπτο στην παραλαβή ταξιδιωτών από το Ελ.Βενιζέλος:
Φαντάζομαι ότι αντίστοιχα θα αντιτίθεσαι και στην ελεγχόμενη επί πληρωμή στάθμευση στα κέντρα των πόλεων.
Άτιμοι φραγκάτοι, για σας γίνονται όλα!Σοβαρά τώρα, η χρέωση αυτή μετά το δωρεάν δεκάλεπτο είναι σωστή, γιατί η κατάσταση στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις έχει γίνει μπάχαλο. Δεν είναι πάρκινγκ αυτά τα σημεία και πρέπει να σταματάς μόνο για ένα λεπτό, μέχρι να φορτώσεις ή ξεφορτώσεις. Εξάλλου, όλοι αυτοί μπορούν για 20 λεπτά να παρκάρουν δωρεάν στα πάρκινγκ μικράς διαρκείας 1 και 2. Αλλά δεν θέλουν να περπατήσουν ούτε 100 μέτρα.
Ατυχές το παράδειγμα σου. Δέκα λεπτά θες μόνο να συνοδεύσεις το άνθρωπο σου με τις αποσκευές μέχρι το τσεκ! Κανονική χρέωση είναι για τους πλεμπεους ιθαγενείς.
-
Καλά θα κάνει ο πλεμπαιος να βιαστεί γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος στο μεταξύ να του έχουν αφαιρέσει τον καταλύτη στο πανάκριβο οργωμένο χωράφι που πάρκαρε. Πώς το έγραφε ο άλλος " ανευθυνομαστε για τις ζημιές"
-
@dstou said in Xρέωση για πάνω από 10λεπτο στην παραλαβή ταξιδιωτών από το Ελ.Βενιζέλος:
Αυτό που μου εχει μείνει απο το ελληνικό είναι να πέφτουν οι βαλίτσες στο πάτωμα γιατί ο ιμάντας δεν ήταν κυκλικός!!!
-
Ατυχές το παράδειγμα σου. Δέκα λεπτά θες μόνο να συνοδεύσεις το άνθρωπο σου με τις αποσκευές μέχρι το τσεκ! Κανονική χρέωση είναι για τους πλεμπεους ιθαγενείς.
Πετάω αρκετές φορές το χρόνο από το Ελευθέριος Βενιζέλος και ξέρω πολύ καλά τι γράφω.
Στην παρατήρηση σου, θα σου απαντήσω τα εξής:
α) Το 99% των επιβατών δεν χρειάζονται συνοδεία ως το γκισέ. Μόνο οι ελάχιστοι ασυνόδευτοι και ανήμποροι γέροι ή ανήλικοι ξεφεύγουν από τον κανόνα.
β) Από το δρόμο μπροστά από τις αναχωρήσεις ως τα γκισέ είναι max 5 λεπτά πήγαινε και 5 έλα. Και αν βάλουμε στον υπολογισμό τα μακράς διαρκείας, άντε το πηγαινέλα να είναι 5 λεπτά παραπάνω. Οπότε το δωρεάν 20λεπτο επαρκεί.
γ) Στις αφίξεις πόσο είναι το πηγαινέλα; Μηδέν! Κι όμως εκεί υπάρχει το χειρότερο πήξιμο. Το οποίο όμως λύνεται πολύ εύκολα, καθώς μπορείς να περιμένει κανείς στο πάρκινγκ του ΙΚΕΑ - Κωτσόβολου (ή να κάνει το κόλπο του yem από το 1 στο 2, πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο) και να τον καλέσει ο αφιχθείς μόλις πάρει τις αποσκευές του, οπότε να μην υπάρχει αναμονή.Γενικά στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι στο χαρακτηρισμό των πλεμπέων ιθαγενών οι οποίοι είναι μαθημένοι στο "καβάλα πάω στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάω", στο "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" και στο μπάχαλο του τζάμπα.
-
@harisma23 said in Xρέωση για πάνω από 10λεπτο στην παραλαβή ταξιδιωτών από το Ελ.Βενιζέλος:
Πετάω αρκετές φορές το χρόνο από το Ελευθέριος Βενιζέλος και ξέρω πολύ καλά τι γράφω.
α) Το 99% των επιβατών δεν χρειάζονται συνοδεία ως το γκισέ. Μόνο οι ελάχιστοι ασυνόδευτοι και ανήμποροι γέροι ή ανήλικοι ξεφεύγουν από τον κανόνα.
β) Από το δρόμο μπροστά από τις αναχωρήσεις ως τα γκισέ είναι max 5 λεπτά πήγαινε και 5 έλα. Και αν βάλουμε στον υπολογισμό τα μακράς διαρκείας, άντε το πηγαινέλα να είναι 5 λεπτά παραπάνω. Οπότε το δωρεάν 20λεπτο επαρκεί.
γ) Στις αφίξεις πόσο είναι το πηγαινέλα; Μηδέν! Κι όμως εκεί υπάρχει το χειρότερο πήξιμο. Το οποίο όμως λύνεται πολύ εύκολα, καθώς μπορείς να περιμένει κανείς στο πάρκινγκ του ΙΚΕΑ - Κωτσόβολου (ή να κάνει το κόλπο του yem από το 1 στο 2, πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο) και να τον καλέσει ο αφιχθείς μόλις πάρει τις αποσκευές του, οπότε να μην υπάρχει αναμονή.Γενικά στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι στο χαρακτηρισμό των πλεμπέων ιθαγενών οι οποίοι είναι μαθημένοι στο "καβάλα πάω στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάω", στο "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" και στο μπάχαλο του τζάμπα.
Εκτός τόπου και χρόνου είσαι,με χαρακτηρίζεις χωρίς να γνωρίζεις ότι όλα αυτά που μου προσάπτεις τα σιχαίνομαι και με εκνευρίζουν όταν τα βλέπω. Όμως δεν γίνεται και στο αεροδρόμιο να είμαι με το ρολόι στο χέρι γιατί κάποιοι αποφάσισαν να βγάλουν χαρτζιλίκι. Ας βάλουν πρώτα τάξη στο χάος των πόλεων και μετά στο αεροδρόμιο.
Ευτυχώς που προσωπικά δεν έχω πάρε δώσε με τον αερολιμένα. -
Εκτός τόπου και χρόνου είσαι,με χαρακτηρίζεις χωρίς να γνωρίζεις ότι όλα αυτά που μου προσάπτεις τα σιχαίνομαι και με εκνευρίζουν όταν τα βλέπω. Όμως δεν γίνεται και στο αεροδρόμιο να είμαι με το ρολόι στο χέρι γιατί κάποιοι αποφάσισαν να βγάλουν χαρτζιλίκι. Ας βάλουν πρώτα τάξη στο χάος των πόλεων και μετά στο αεροδρόμιο.
Ευτυχώς που προσωπικά δεν έχω πάρε δώσε με τον αερολιμένα.Μάλιστα...
Θα ήθελες να μου υποδείξεις σε ποιο σημείο του προηγούμενου ποστ μου κάνω κάποιο χαρακτηρισμό για σένα; Αντιθέτως εσύ κάνεις αυτό ακριβώς που με κατηγορείς, χαρακτηρίζοντας με "εκτός τόπου και χρόνου".
Επιπλέον τί σου"προσάπτω" στο προηγούμενο ποστ μου; Δεν δικαιούμαι να διαφωνήσω;
Τέλος, η μεγάλη πλάκα είναι ότι (κατά δήλωση σου) δεν έχεις πάρε δώσε με το Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά θεωρείς την άποψη σου πιο σωστή από τη δική μου, παρόλο που εγώ ταξιδεύω από το Ελευθέριος Βενιζέλος κάποιες φορές το χρόνο...
Μετά από όλα αυτά, κερδίζεις από μένα επάξια κάποιους χαρακτηρισμούς, που θα κρατήσω για πάρτη μου, καθώς δεν γράφονται εδώ μέσα...
-
Ευτυχώς που προσωπικά δεν έχω πάρε δώσε με τον αερολιμένα.Μάλιστα...
Θα ήθελες να μου υποδείξεις σε ποιο σημείο του προηγούμενου ποστ μου κάνω κάποιο χαρακτηρισμό για σένα; Αντιθέτως εσύ κάνεις αυτό ακριβώς που με κατηγορείς, χαρακτηρίζοντας με "εκτός τόπου και χρόνου".
Επιπλέον τί σου"προσάπτω" στο προηγούμενο ποστ μου; Δεν δικαιούμαι να διαφωνήσω;
Τέλος, η μεγάλη πλάκα είναι ότι (κατά δήλωση σου) δεν έχεις πάρε δώσε με το Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά θεωρείς την άποψη σου πιο σωστή από τη δική μου, παρόλο που εγώ ταξιδεύω από το Ελευθέριος Βενιζέλος κάποιες φορές το χρόνο...
Μετά από όλα αυτά, κερδίζεις από μένα επάξια κάποιους χαρακτηρισμούς, που θα κρατήσω για πάρτη μου, καθώς δεν γράφονται εδώ μέσα...
Και απο εμένα επίσης. Ατέρμονη η συζήτηση.
-
Ως τακτικός. Αναχωρώντας τους βλέπω όλους αυτούς και λέω ευτυχώς θα πετάξω και θα ανοίξει το μάτι μου.
Επιστρέφοντας αντιλαμβάνεσαι την ωμή πραγματικότητα με ποιες χώρες και συμπεριφορές ταιριάζουμε σαν λαός και αν έχουμε πολιτισμό και ευγένεια. Κάποιοι δε από αυτούς δεν σταματούν ούτε στις διαβάσεις πεζών. Τι ψάχνεις τώρα?? Ιδίως οι αφίξεις με τα taxi, ΔΡΆΜΑ!!!
Xρέωση για πάνω από 10λεπτο στην παραλαβή ταξιδιωτών από το Ελ.Βενιζέλος