-
Mhev swift
-
Για το vitara, πάντως, μου είπαν μια εξωπραγματική τιμή, γι' αυτό σε ρωτάω.
Εκτός κι αν μπερδεύτηκε και μου έδωσε τιμή μπαταρίας για strong hybrid... -
Τι τιμή;
-
2.200€
-
Ουαοαυ!!!! Πιθανολογω θα είναι η μεγάλη του υβρδικου.
Πάντως όπως ρωτήσα μου είπαν πως αλλάζουν πάντα μαζί με τον εγκέφαλο του συστήματος που στο μικρό mhev είναι πακέτο στην συσκευασία της μπαταρίας, ανεξάρτητα δηλαδή αν λειτουργεί τέλεια, αυτοί τον αλλάζουν. Και έτσι το κοστος πολλαπλασιάζεται. Στο 48v και στο full hybrid ο ηλ εγκέφαλος του συστήματος είναι ξεχωριστη μονάδα αλλά και πάλι δεν ξέρω αν έχουν οδηγείς να αλλάζουν και αυτόν .
-
Ουαου έκανα κι εγώ και πήγαν να μου φύγουν τα σαγόνια!!!
Εάν είναι για το strong ok... Λογικό το κόστος.
Αλλά εάν ισχύει κάτι τέτοιο για το mild τότε άστα να πάνε!!! -
Θα ήταν ενδιαφέρον να το διευκρινήσεις να μάθουμε στα σίγουρα.
Εδώ του swift. Οι μπαταρία είναι τα τουβλάκια τα οποία είναι πολύ φθηνά στην αγορά αλλά αναγκαστικά το αγοράζεις με τον εγκέφαλο και το πλαισιο που είναι ακριβα. Τα τουβλάκια μπαταρίας λιθίου είναι παμφθηνα πλέον
Κανονικά στο μέλλον όταν τα μάθουν οι τεχνίτες θα πρέπει ένα εργαστήριο να σου αλλάζει μονάχα το τουβλάκια που έχασε την απόδοση του. Σήμερα επειδή δεν τα καταφέρνει κάνεις σου λένε όλα καινούργια από την αρχή, plug in
Την βρήκα καινούργια όλο το πακέτο από Ιαπωνία 390 ευρώ χωρίς μεταφορικά
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Εδώ του swift. Οι μπαταρία είναι τα τουβλάκια τα οποία είναι πολύ φθηνά στην αγορά αλλά αναγκαστικά το αγοράζεις με τον εγκέφαλο και το πλαισιο που είναι ακριβα. Τα τουβλάκια μπαταρίας λιθίου είναι παμφθηνα πλέον
Κανονικά στο μέλλον όταν τα μάθουν οι τεχνίτες θα πρέπει ένα εργαστήριο να σου αλλάζει μονάχα το τουβλάκια που έχασε την απόδοση του. Σήμερα επειδή δεν τα καταφέρνει κάνεις σου λένε όλα καινούργια από την αρχή, plug in
Θα ξαναρωτήσω σίγουρα.
-
Ρε συ συγκεντρώσου μια φορά..... Για την mhev μπαταρία μιλώ. Η άλλη η απλή κοστίζει 150 ευρώ, επίσημη τιμή αντιπροσωπείας, και αλλάζει όπως σε όλα τα οχήματα.
Για την mhev μόλις βρήκα τιμή μεταχειρισμένης μπαταρίας μαζί με τον εγκέφαλο του συστήματος στα 250 ευρώ!
Τα mhev έχουν ΔΥΟ μπαταρίες. Η δεύτερη είναι λιθίου και έχει εγκέφαλο πάνω της για την μέγιστη απόδοση και ασφάλεια της.
Την παλεύεις;;;προφανώς όχι.......
Εσύ έμπλεξες την μπαταρία του mhev στην κουβέντα,η οποία δεν εμπλέκεται στη λειτουργία του σ&σ! -
@ggab said in Toyota Yaris Cross:
Μετά από 7-10 έτη ναι.
Ρε συ έχεις καμία επαφή με σύγχρονα αυτοκίνητα ;Όχι.
Εσύ έχεις επαφή με τα οικονομικά και την πραγματικότητα;;;;
Μπαταρία s&s 7-10 χρόνια!!!!!!!!!!!!!
Εντάξει τα είπαμε...........Επεμβαίνω για να σου θυμίσω ότι θεωρείς 35κ λογική τιμή για Toyota...
Προσπαθείς να πείσεις για το αντίθετο αλλά δεν καταλαβαίνεις αυτό που σου λέει ο Λαπ. -
Ρε συ συγκεντρώσου μια φορά..... Για την mhev μπαταρία μιλώ. Η άλλη η απλή κοστίζει 150 ευρώ, επίσημη τιμή αντιπροσωπείας, και αλλάζει όπως σε όλα τα οχήματα.
Για την mhev μόλις βρήκα τιμή μεταχειρισμένης μπαταρίας μαζί με τον εγκέφαλο του συστήματος στα 250 ευρώ!
Τα mhev έχουν ΔΥΟ μπαταρίες. Η δεύτερη είναι λιθίου και έχει εγκέφαλο πάνω της για την μέγιστη απόδοση και ασφάλεια της.
Την παλεύεις;;;προφανώς όχι.......
Εσύ έμπλεξες την μπαταρία του mhev στην κουβέντα,η οποία δεν εμπλέκεται στη λειτουργία του σ&σ!Ποιός δεν εμπλέκεται; Για κοίτα λίγο την λειτουργία στα Suzuki Mhev. Την λειτουργία του s+m εεε σορυ του s+s την αναλαμβάνει η Mhev μπαταρία. Οκ;
-
@n-k-9 said in Toyota Yaris Cross:
Θα ξαναρωτήσω σίγουρα.
Όταν είχα ρωτήσει για την αγορά του Scross, μου είχαν αναφέρει 1,500 ευρώ για την μπαταρία την Mhev. Λογικά θα έχει ανέβει η τιμή, όπως όλα.
-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
Μετά από 7-10 έτη ναι.
Εντάξει τα είπαμε...........Επεμβαίνω για να σου θυμίσω ότι θεωρείς 35κ λογική τιμή για Toyota...
Με κάποιον άλλο με μπερδεύεις μάλλον. Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο!
-
Και όμως το start/stop στα mild hybrod είναι ευλογία. Απλά δεν έχεις οδηγήσει ποτέ ένα τέτοιο και δεν έχεις εμπειρία. Είναι αθόρυβο και ακαριαίο. Ούτε ακούς μίζα ούτε σε καθυστερεί ποτέ. Αθόρυβα ο κινητήρας ανάβει και ακαριαία μιας και το ηλεκτρικό μοτέρ γυρίζει και τον ενεργοποιεί. Στα 100χλμ με πολύ μποτιλιάρισμα και πολλά φανάρια εξοικονομεί σχεδόν 0,8 -1λιτρο στην πόλη. Στο δικό μου έχει μετρητή και σου λέει πόσα λίτρα εξοικονομείς . Εάν 1 εκ οχήματα κάνουν παρόμοια διαδρομή εξοικονομούνται 1 εκ λίτρα καυσίμου
Για την λειτουργία του start/stop σε mhev suzuki s cross χειροκίνητο επιβεβαιώνω πληρως τα λεγόμενα του Lap. Συμπλέκτης, 1η και φυγάμε σαν να μην έχει σβήσει η μηχανή.
Για την εξοικονόμηση καυσίμου δεν θα ήμουν τόσο αισιόδοξος. Ο υπολογιστής ταξιδίου του s cross μετράει σε ώρες λειτουργίας του συστήματος (σβηστή μηχανή δηλαδή) και εμένα μου δίνει 1 lt στις 3 ή μήπως στις τέσσερις ώρες (δεν είμαι σίγουρος...σπάνια το τσεκάρω) λειτουργιας του συστήματος. -
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
Μετά από 7-10 έτη ναι.
Με κάποιον άλλο με μπερδεύεις μάλλον. Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο!
Μπορεί, να κάνω λάθος... Σορυ.
-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
@zaxosm said in Toyota Yaris Cross:
Τροφη για σκεψη.
Το συστημα ασυρματου κλειδιου της toyota εχει παραβιαστει απο hackers εδω και καποιο καιρο.
Η toyota ανακοινωσε πως επιστρεφει το παραδοσιακο κλειδι λογω….. ελλειψης ημιαγωγων.
Βγαλτε συμπερασματα τωρα.
Όλα τα Keyless συστήματα παραβιάζονται, όχι μόνο της Toyota.
Μαλιστα, το σύστημα keyless των Toyota μπορεί να απενεργοποιηθεί με πολύ απλό τρόπο απο το κλειδί, κάθε φορά που κλειδώνετε, εάν φοβάστε ότι θα σας κλέψουν το αμάξι.
Εδώ άλλοι κατασκευαστές καταργουν λόγω έλλειψης ημιαγωγων, ολόκληρα συστήματα ασφαλείας, το σύστημα Keyless μας πείραξε ή το συμπέρασμα ειναι οτι η Toyota καταργεί το keyless με το προσχημα των ημιαγωγων, αλλα στην πραγματικότητα επειδή μπορεί να παραβιαστεί από hackers;Ακριβως το τελευταιο. Και ειναι απλα ενα συμπερασμα το οποιο οποιος θελει μελεταει και και συγκρινει.
-
@tacos said in Toyota Yaris Cross:
και γραφουν τις ιδιες μ@λ@κιες .Οπου και να μπεις οι ιδιοι παντογνωστες μαιντανοι.Εχουν κανει σκοπο ζωης να χαλανε την διαθεση των αλλων.
Καλώς ήρθες (ξανά) στο forum..με τον καιρό θα συνηθίσεις
-
Εκτιμώ ότι με την πάροδο του χρόνου θα αρχίσουν τα όργανα και σε μηχανικά μέρη. Αν με το καλημέρα σκορπά,θεωρώ απίθανο να είναι άρτιο σε μέρη που δεν βλέπουμε.
Από πού προκύπτει ότι "σκορπά" το YC;
Επειδή του κλέψανε το πλαστικό κάλυμμα της υδρορροής;
Θεωρώ δεδομένο ότι αν του έφευγε εν κινήσει, θα το καταλάβαινε...οπότε μάλλον περί κλοπής πρόκειται.
Στο δικό μας οικογενειακό Yaris πάντως, μια χαρά είναι στη θέση του εδώ και 15 χρόνια το συγκεκριμενο πλαστικο και μάλιστα το έχω ξεκουμπώσει και 2-3 φορές να το καθαρίσω από τις λάσπες που πιάνει εκεί μέσα.
Μια χαρά αξιόπιστα και ποιοτικά ήταν και παραμένουν τα Toyota, μην αγχώνεστε.
Εξαλλου δεν θα τη συνέφερε ουτε την ιδια την Toyota, με τις μεγάλες εγγυήσεις που δίνει, να παράγει μη ποιοτικά και μη αξιόπιστα αυτοκίνητα.Ναι το ζήσαμε αυτό με τη φριτεζα 1.3cc και την περίφημη αφτερ σειλς μούγκα στη στρούγκα.........
Αμαν ρε φιλε,εχεις ποσταρει το ιδιο πραγμα πεντε φορες.Αν δεν γουσταρεις μην παρεις ΤΟΥΟΤΑ.Καποιοι δεν εχουν κατι καλυτερο να κανουν
και γραφουν τις ιδιες μ@λ@κιες .Οπου και να μπεις οι ιδιοι παντογνωστες μαιντανοι.Εχουν κανει σκοπο ζωης να χαλανε την διαθεση των αλλων.Αυτή είναι η απάντηση μου σε όσους θεοποιουν την ντουγιοτα και τα προϊόντα της. Δεν ισχύει αυτό φίλε μου;;;;λέω ψέματα;;;
Υ.Γ αν δεν σ'αρέσει,το κουβαδακι σου και σε άλλη παραλία,αφού σου χαλάω το αφήγημα.Ποιο αφηγημα ρε μεγαλοτρανε.Βρες μια εταιρεια που δεν εχει κανει ανακληση και πες μας.Το να αναφερεις κατι ειναι θεμιτο και χρησιμο.Η διαρκης επαναληψη κουραζει και αποπνεει προκαταληψη και μιζερια.Με συνχρεις δεν ηξερα οτι το forum ..σου ανηκει.Αντε και....γεια.!
-
Εκτιμώ ότι με την πάροδο του χρόνου θα αρχίσουν τα όργανα και σε μηχανικά μέρη. Αν με το καλημέρα σκορπά,θεωρώ απίθανο να είναι άρτιο σε μέρη που δεν βλέπουμε.
Από πού προκύπτει ότι "σκορπά" το YC;
Επειδή του κλέψανε το πλαστικό κάλυμμα της υδρορροής;
Θεωρώ δεδομένο ότι αν του έφευγε εν κινήσει, θα το καταλάβαινε...οπότε μάλλον περί κλοπής πρόκειται.
Στο δικό μας οικογενειακό Yaris πάντως, μια χαρά είναι στη θέση του εδώ και 15 χρόνια το συγκεκριμενο πλαστικο και μάλιστα το έχω ξεκουμπώσει και 2-3 φορές να το καθαρίσω από τις λάσπες που πιάνει εκεί μέσα.
Μια χαρά αξιόπιστα και ποιοτικά ήταν και παραμένουν τα Toyota, μην αγχώνεστε.
Εξαλλου δεν θα τη συνέφερε ουτε την ιδια την Toyota, με τις μεγάλες εγγυήσεις που δίνει, να παράγει μη ποιοτικά και μη αξιόπιστα αυτοκίνητα.Ναι το ζήσαμε αυτό με τη φριτεζα 1.3cc και την περίφημη αφτερ σειλς μούγκα στη στρούγκα.........
Αμαν ρε φιλε,εχεις ποσταρει το ιδιο πραγμα πεντε φορες.Αν δεν γουσταρεις μην παρεις ΤΟΥΟΤΑ.Καποιοι δεν εχουν κατι καλυτερο να κανουν
και γραφουν τις ιδιες μ@λ@κιες .Οπου και να μπεις οι ιδιοι παντογνωστες μαιντανοι.Εχουν κανει σκοπο ζωης να χαλανε την διαθεση των αλλων.Αυτή είναι η απάντηση μου σε όσους θεοποιουν την ντουγιοτα και τα προϊόντα της. Δεν ισχύει αυτό φίλε μου;;;;λέω ψέματα;;;
Υ.Γ αν δεν σ'αρέσει,το κουβαδακι σου και σε άλλη παραλία,αφού σου χαλάω το αφήγημα.Ποιο αφηγημα ρε μεγαλοτρανε.Βρες μια εταιρεια που δεν εχει κανει ανακληση και πες μας.Το να αναφερεις κατι ειναι θεμιτο και χρησιμο.Η διαρκης επαναληψη κουραζει και αποπνεει προκαταληψη και μιζερια.Με συνχρεις δεν ηξερα οτι το forum ..σου ανηκει.Αντε και....γεια.!
Όλες οι σοβαρές εταιρείες κάνουν ανακλήσεις και αυτό είναι το σωστό. Η εταιρεία σου ΔΕΝ κάνει ανακλήσεις για πολλά θέματα. Καλά κάνει βέβαια εφόσον υπάρχουν πελάτες όπως εσύ!
-
Bicolor. Φώτα ομίχλης για το cross
Toyota Yaris Cross