-
Έχουμε στη διακυβέρνηση της νέας δημοκρατίας 3 υποθέσεις παιδεραστίας από μέλη , ή συνεργάτες της ή απευθείας διορισμένους εκλεκτούς της.
Στην πρώτη , μιλάγαμε για λάσπη , κακοήθειες , και ότι άλλο θέλεις , στείλαμε και ευρωβουλευτή μας για μάρτυρα υπεράσπισης , άλλοι βουλευτές μας ήταν στο ακροατήριο , κ.λπ. Το ίδιο το κόμμα της Ν.Δ. , έβαλε το θέμα σε πολιτική διάσταση, ως δίωξη εναντίον στελέχους της. Απέτυχε παταγωδώς, καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος.Στη δεύτερη το σκηνικό μοιάζει , εδώ ξεκινήσαμε με ανυπόστατες κατηγορίες κύκλων των "άπλυτων" καλλιτεχνών, άλλων που ήταν αδικημένοι από τη Μενδώνη , για να καταλήξουμε ότι όλα γίνονται για να φάνε την Υπουργό. Αυτό το θέατρο του παραλόγου γινόνταν επί διμήνου. Τελικά και εδώ μας "εξαπάτησε" , ο άριστος ηθοποιός , αλλά και εδώ το ίδιο το κόμμα της Ν.Δ. , προσπάθησε να δώσει πολιτική χροιά πρώτο.
Στη τρίτη, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, μάλλον γιατί το στέλεχος είναι χαμηλόβαθμο. Πάλι βέβαια ξεκινά το πλυντήριο να δουλεύει . Η υπόθεση τώρα εκτυλίσσεται οπότε αναμονή του τί θα γίνει.
Στις δύο από τις τρεις υποθέσεις λοιπόν ήταν η Νέα Δημοκρατία που επέλεξε να πολιτικοποιήσει πρώτη το θέμα σε μια προσπάθεια να σώσει τα στελέχη της και τις επιλογές της. Στη τρίτη θα δούμε πως θα τσουλήσει , αλλά είναι καλό παιδί και λοιπά.....
-
Συνκουλομβιωτες μου:
(Μην απορήσει κανείς "αν βρεθούν δικαστές στας Αθήνας" να διορθώσουν την αποκοτια του ΣτΕ με το νερό)
Αλλά μη τα ξαναλέμε: Στο περιθώριο οι γραφικοί αντίπαλοι και οι νέες δημοσκοπήσεις θα δείξουν ακόμα μεγαλύτερες διαφορες... 🥱
Και βέβαια στην Πράγα ακόμα πλένουν τους δρόμους γιατί κολλάνε από τα ζουμια που τρέχανε από κάθε θηλυκό που αντίκρυζε τον Θεοπεμπτο...
To αστρονομικό ρολόι της πόλης δειχνει ώρα Ελλάδας, ακόμα να ξεκολλήσει! -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ούτε καν Andy, αυτό έλειπε. Άλλωστε οι ντοπιολαλιες εχουν την φάση τους.
Οκ, καμιά φορά στον απρόσωπο γραπτό λόγο κάποιες εκφράσεις παρεξηγούνται.
Και για να επιστρέψουμε στα δικά μας. Τυχαίως έπεσα στο παρακάτω άρθρο. Πρώτη φορά ακούω το μέσο και τον άνθρωπο που τα γράφει. Το παραθέτω όμως, γιατί λέει πάνω κάτω όσα θα έγραφα κι εγώ...
Κι ας λέει ο Γάτος ότι παρεξηγώ την κριτική, μια χαρά καταλαβαίνω (νομίζω...)Υπόθεση βιαστή, πιο χαμηλά δεν έχει -ακόμη και για τον ΣΥΡΙΖΑ
https://www.iefimerida.gr/politiki/ypothesi-biasti-syriza-pio-hamila-den-eheiμπορεις, αλλα δεν βλεπω να το προσπαθεις
για πες μου, ειχες εσυ 35 απευθειας αναθεσεις?
εγω δεν εχω ουτε μια και ειμαι επιχειρηση των 35 ατομων με 93% πενετρέισον στον ΙΤ στο ιδιο αντικειμενο. να σε προλαβω, ουτε με τους προηγουμενους ειχα.
ειναι προφανες οτι το αλισβερισι για γιουρα απο τις εξουσιες διαφθειρει
καποιες φορες μεχρι το κοκκαλο
δεν θα εξαφανιστουν οι βιαστες απο ενα κομμα αν τηρησει αυστηρη γραμμη στη διακυβερνηση
αλλα τωρα με το κλιμα επιβραβευσης της λαμογιας, υποθαλπτει τα κτηνηΔεν έχω κάτι άλλο να πω για το θέμα. Έτσι κι αλλιώς δηλώνω ότι αδυνατώ να παρακολουθήσω το σκεπτικό σας για το θέμα.
Τελικά το πρόβλημα ποιο είναι?
Ότι η ΝΔ είναι κόμμα παιδεραστών? Ότι πρέπει να παίρνει ποινικό μητρώο και να φέρει την ευθύνη για τα ποινικά αδικήματα των μελών και συνεργατών της? Ότι πρέπει να αλλάξει κάτι στον τρόπο που γίνεται κάποιος μέλος ή συνεργάτης, για να μην της ξανακάτσει κανένας ανώμαλος? Ότι τα ξέρει όλα και τα παραβλέπει ή τα συγκαλύπτει για να μην στεναχωρήσει τα μέλη της?
Ότι κάνει απευθείας αναθέσεις (προφανώς απαράδεκτο) ή ότι δεν πρέπει να κάνει απευθείας αναθέσεις προτού κάνει έλεγχο στο ποιόν του εργολάβου?
Εγώ θα έλεγα να παραμείνουμε στην πολιτική και να μην πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα απουσία επιχειρημάτων.
Σε τελική ανάλυση, όσο ανατριχιαστικό και να είναι το συμβάν με τον παιδεραστή μέλος της ΝΔ, πιστεύω περισσότερο απασχολεί η αύξηση των κρουσμάτων παιδεραστίας από καθηγητές στα σχολεία τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι πραγματικό πρόβλημα, γιατί ο άλλος στέλνει το παιδί του αμέριμνος στο δημόσιο σχολείο.Και όπως ενημερώθηκα το πρωί από μία ραδιοφωνική εκπομπή, οι Ζαίοι κατά τη διακυβέρνησή τους κατάργησαν σχετικό νόμο. Που προέβλεπε όποιος εκπαιδευτικός κατηγορηθεί για παιδεραστία να τίθεται σε υποχρεωτική αργία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Τι όχι?
Και η τοποθέτησή μου είναι καθαρά πολιτική. Μιλάω για κόμματα και νόμους, για τη δουλειά τους δηλαδή.
ξεκαθαρα πολιτικες ειναι και οι απαντησεις που παιρνεις.
το κομμα σου ενισχυει τις λαμογιες και τις απατεωνιες. οπως ολα τα κομματα εξουσιας απο τη μεταπολιτευση τουλαχιστον και μετα. πως να το κανουμε, εχει δημιουργησει κλιμα οτι τα 'δικα μας' παιδια ειναι στο απυροβλητο και θα ερθει η μεγαλη κομματικη αγκαλια να βοηθησει στη στραβη. καποτε-καποτε οι απατεωνες, που ειναι απατεωνες γιατι δεν εχουν ηθικους φραγμους, θα ειναι και παιδεραστες. -
H προσπάθεια πιλιτικοποίησης μπορεί να έχει ένα νόημα για "υψηλά" στελέχη. Υπό το πρίσμα ότι η κυβέρνηση μπορεί να ενέχεται για συγκάλυψη.
Εδώ προς το παρόν φαίνεται ότι το κράτος έχει λειτουργήσει σωστά. Και θα δούμε και τι θα γίνει στην δίκη. Εδώ εκτός από τους δύο πρώτους κατηγορούμενους έχουμε θεωρητικά και άλλους που ¨συνερεύθηκαν" με το παιδί, ή είδαν φωτογραφίες, βίντεο κλπ. Δεν νομίζω ότι το να κάθόμαστε να ασχολούμαστε με το τι ψηφίζουν είναι η σωστή προσέγγιση.
Ή υπάρχει έξαρση του φαινομένου, ή απλά αποκαλύπτονται τέτοιες περιπτώσεις πιο εύκολα. Έγινε πρόσφατα αλλαγή του νόμου περί ποινών των παιδοβιαστών, η ΝΔ ψήφισε ισόβια (τα όποια "ελληνικά" ισόβια), οι υπόλοιποι είτε απείχαν ή ψήφισαν κατά. Κλασσικλη αντίδραση συντηριτικών/προοδευτικών. Με αυτό δεν θέλω να πω ότι θέλουν να καλύψουν παιδοβιαστές αλλά έχω την εντύπωση ότι πλέον η κοινωνία έχει πολλές "αποκλίνουσες" συμπεριφορές οι οποίες δεν μπορούν να συμμαζευτούν με τον υφιστάμενο σωφρονιστικό κώδικα και "προοδευτικές" προσεγγίσεις (οι οποίες είναι βεβαίως γενικότερα μια ευρωπαϊκή κατάκτηση αλλά δεν φαίνεται να δουλεύουν).
Στην σκιά της υπόθεσης αυτής ακούσα ότι αποφυλακισμένος παιδεραστής με το που βγήκε έκανε πάλι τα ίδια σε δυο ανήλικα πριν κάτι μέρες. Η κοινωνία μας πλέον γεννάει πολλά τέρατα, άκουσα και κάτι συνήθεις αναλύσεις του μπογιόπουλου ότι "φταίει ο κακός καπιταλισμός" που μπορεί ίσως να εξηγεί το γιατί μια μάνα πουλάει τοπαιδί της για 20 ευρώ αλλά δεν εξηγεί το πως και το γιατί "την βρίσκει" κάποιος να πάει με ένα 12χρονο παιδί.
Δεν μιλάω για λύσεις του στυλ "ευνουχισμός" που έχουν ακουστεί αλλά πλέον πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές και να μην έχουμε τέτοιους ανθρώπους έξω από την φυλακή αν δεν περάσουν καμιά 30ρια χρόνια τουλάχιστον. -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
H προσπάθεια πιλιτικοποίησης μπορεί να έχει ένα νόημα για "υψηλά" στελέχη. Υπό το πρίσμα ότι η κυβέρνηση μπορεί να ενέχεται για συγκάλυψη.
Εδώ προς το παρόν φαίνεται ότι το κράτος έχει λειτουργήσει σωστά. Και θα δούμε και τι θα γίνει στην δίκη. Εδώ εκτός από τους δύο πρώτους κατηγορούμενους έχουμε θεωρητικά και άλλους που ¨συνερεύθηκαν" με το παιδί, ή είδαν φωτογραφίες, βίντεο κλπ. Δεν νομίζω ότι το να κάθόμαστε να ασχολούμαστε με το τι ψηφίζουν είναι η σωστή προσέγγιση.
Ή υπάρχει έξαρση του φαινομένου, ή απλά αποκαλύπτονται τέτοιες περιπτώσεις πιο εύκολα. Έγινε πρόσφατα αλλαγή του νόμου περί ποινών των παιδοβιαστών, η ΝΔ ψήφισε ισόβια (τα όποια "ελληνικά" ισόβια), οι υπόλοιποι είτε απείχαν ή ψήφισαν κατά. Κλασσικλη αντίδραση συντηριτικών/προοδευτικών. Με αυτό δεν θέλω να πω ότι θέλουν να καλύψουν παιδοβιαστές αλλά έχω την εντύπωση ότι πλέον η κοινωνία έχει πολλές "αποκλίνουσες" συμπεριφορές οι οποίες δεν μπορούν να συμμαζευτούν με τον υφιστάμενο σωφρονιστικό κώδικα και "προοδευτικές" προσεγγίσεις (οι οποίες είναι βεβαίως γενικότερα μια ευρωπαϊκή κατάκτηση αλλά δεν φαίνεται να δουλεύουν).
Στην σκιά της υπόθεσης αυτής ακούσα ότι αποφυλακισμένος παιδεραστής με το που βγήκε έκανε πάλι τα ίδια σε δυο ανήλικα πριν κάτι μέρες. Η κοινωνία μας πλέον γεννάει πολλά τέρατα, άκουσα και κάτι συνήθεις αναλύσεις του μπογιόπουλου ότι "φταίει ο κακός καπιταλισμός" που μπορεί ίσως να εξηγεί το γιατί μια μάνα πουλάει τοπαιδί της για 20 ευρώ αλλά δεν εξηγεί το πως και το γιατί "την βρίσκει" κάποιος να πάει με ένα 12χρονο παιδί.
Δεν μιλάω για λύσεις του στυλ "ευνουχισμός" που έχουν ακουστεί αλλά πλέον πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές και να μην έχουμε τέτοιους ανθρώπους έξω από την φυλακή αν δεν περάσουν καμιά 30ρια χρόνια τουλάχιστον.η εκπτωση στα ηθη δηλαδη ζωρζ δεν ειναι μια πραγματικοτητα? που επιβαλλεται με συγκεκριμενες συμπεριφορες και κουλτουρα διακυβερνησης?
-
Η εκπτωση των αξιων δεν ειναι αποτελεσμα πολιτικης. Η εκπτωση της πολιτικης ομως υπαρχει γιατι επιτρεπουμε σε πολιτικους να κανουν καριερες εχοντας αποδεδειγμενα δειξει πως το συστημα αξιων τους δεν περιεχει τη λεξη ηθικη.
Οσο αφορα τους καθε ειδους παραβατικους, στατιστικα κρυβονται σε μερη και πισω απο θεσμικους, θρησκευτικους ή κοινωνικους σχηματισμους που δεν παει πρωτα του ανθρωπου ο νους. Γιατι? Μα γιατι κρυβονται φυσικα.
Πολιτικη συζητηση σοβαρη ειναι αυτη που αφορα την ουσια των αδικηματων και την αντιμετωπιση τους. Τα υπολοιπα ειναι κολονια για τα αρ...μας που λενε μερικοι. -
Κι εγώ που νόμιζα ότι, καθώς έγραψε κι ο Νεοδημοκράτης (τουλάχιστον αυτός το παραδέχεται πιστεύω) φίλος, πως "σύμπτωση που επαναλμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση"...
Μάλλον αν αφορά σε "επιφανείς" (όπως λέει κι ο Μπαλάσκας στα πάνελ) Νεοδημοκράτες παιδεραστές, συνεχίζει ως σύμπτωση επ άπειρον.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν μιλάω για λύσεις του στυλ "ευνουχισμός" που έχουν ακουστεί αλλά πλέον πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές και να μην έχουμε τέτοιους ανθρώπους έξω από την φυλακή αν δεν περάσουν καμιά 30ρια χρόνια τουλάχιστον.η εκπτωση στα ηθη δηλαδη ζωρζ δεν ειναι μια πραγματικοτητα? που επιβαλλεται με συγκεκριμενες συμπεριφορες και κουλτουρα διακυβερνησης?
Σε πάσης φύσεως λαμογιά και απάτη που έχει να κάνει με το χρήμα πιθανόν ναι. Αλλά το να έχεις "επιθυμία" για ένα παιδί δεν βρίσκω πως αυτό συνδέεται με την οποιαδήποτε κουλτούρα διακυβέρνησης, αριστερή ή δεξιά.
Το μόνο με το οποίο βλέπω να συνδέεται ειναι με την χαλαρότητα στην απόδοση ποινών. Την "ανωμαλία" δεν μπορείς να την πολεμήσεις, υπάρχει στην ανθρώπινη φύση, το να συγκρατήσεις κάποιον να την εκδηλώσει μπορεί όμως και να γίνεται με πιο αυστηρό πλαίσιο. -
O Θανουλης ο Πλεύρης είπε (για άλλο λόγο) μια σωστή λέξη: "Αποκτηνωση".
Τύποι που ήταν καμιά διετία κλειδωμένοι και δεν μπορούσαν να εξασκΙσουν το "σπορ" τους έχουν κόψει καπιστρι και πρέπει να ρεφαρουν τα στερητικά τους.
Στατιστικά ο,τι και να γίνει θα βρεθεί ο ανωμαλος και δυστυχώς θα βρεθεί και το θύμα.
Το θλιβερό είναι ότι σε κοινωνίες που βρίσκονται σε παρακμή λόγω των ανεπαλληλων κυμάτων οικονομικής κρίσης αυτά θα γίνονται, όπως γίνονταν τα μύρια όσα στις πρώην ανατολικές χώρες μέχρι προ 15ετιας περίπου.
Γι'αυτό τι μένει για τέτοιες καταστασεις; Επαγρύπνηση από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεια, άμεση μέριμνα από το κράτος σε ο,τι αφορά την επιμέλεια ανηλίκων όποτε χρειάζεται και βέβαια μπορεί κάποιος να μας ξεγελάσει πρόσκαιρα αλλά δεν μπορεί να μας ξεγελα για πάντα. Μετά φταίμε και εμείς. -
Ακουσα σημερα το εξης αποδομητικο επιχειρημα για το "νδ κομμα παιδεραστων".
Αν δηλαδη παρουμε τα εκλογικα ποσοστα των κομματων απο τις φυλακες, τοτε θα πρεπει το 1ο κομμα να το ονομασουμε κομμα εγκληματικη οργανωση?
Αν δουμε ποιοι τρεχουν να υποστηριξουν τα αιτηματα των κρατουμενων, ποιοι πανε και υποστηριζουν τρομοκρατες σε δικαστηρια?
Ξαναλεω, αν υπαρχει προσπαθεια συγκαλυψης, προφανως θα μιλαμε για πολιτικο ζητημα και θα τους ξεσκισουμε, αλλα μεχρι στιγμης πρεπει να προσεχουμε τους χαρακτηρισμους.Σε αυτο που λεει ο γατος εχει απολυτο δικιο. Η εξουσια διαφθειρει με οποιαδηποτε μορφη και αν εχει. Πολιτικη, θρησκευτικη κτλπ
-
Συγνώμη αλλά δεν διαφθείρει η εξουσία αλλά η ατιμωρησία. Ο ένας τους ξεγέλασε ο άλλος τους κορόιδεψε, σαν πολύ ευκολόπιστοι είναι τούτοι εδώ. Στον έναν κάτσε πίσω να ξεχαστεί, στον άλλον μήνες μέχρι να ψάξουν υπολογιστές, κινητά και τελικά είναι έξω.
Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και εδώ το ενδιαφέρον θα μετατοπιστεί προς την οικογένεια του κοριτσιου (ο τύπος ήταν και καλός χριστιανός πρώτος στις λιτανείες κράταγε τα εξαπτερυγα, γνωριμίες με πολιτικά πρόσωπα, φωτογραφίες με τον τοπικό σερίφη, η σύζυγος στο βρεφοκομείο και εκλεγμένη στο δήμο ο γιος σε εφημερίδα) θα βγουν πιθανόν και κάποια ονόματα που δεν έχουν ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη και το θέμα θα κλείσει μέχρι το επόμενο.
Όλη αυτή η ατιμωρησία όμως θα μετατρέψει την χώρα σε Ταϊλάνδη. Τουρίστες έχουμε, παιδεραστές έχουμε, πείνα απ' ότι λένε θα πέσει που να τρέχεις τώρα στην Ασία έχει και εδώ κοντά. -
Δεν είναι πολιτική απόφαση το αν θα μείνουν ατιμώρητες τέτοιες συμπεριφορές;;;
Ποιος ψηφίζει νόμους;;; Ποιος τους εφαρμόζει;;;
Σε άλλον κόσμο ζω γμτ!!! -
@nickthetrib said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ποιος ψηφίζει νόμους;;;To έγραψα και πριν, το ΚΚΕ πάντως όχι, δεν ψήφισε για την αυστηροποίηση των ποινών των παιδεραστών (ισόβια). Η ΝΔ ψήφισε.
Και πάλι βέβαια είμαστε λειψοί. Με τα ισόβια που δεν είναι ισόβια αλλά κάτι χρόνια διότι αγροτικές φυλακές, εργασία στην φυλακή, καλή συμπεριφορά κλπ... Κάνουμε κάτι πολύ λάθος ως κοινωνία και όχι μόνο στην Ελλάδα, γενικά στην Ευρώπη. Υπάρχει μια τάση ήπιου σωφρονισμού η οποία ίσως να ήταν σωστή άλλες εποχές αλλά μάλλον πρέπει να ξανασφίξουμε γενικώς τα λουριά.
Δλδ λέγεται ότι καμιά 100στή πήγαν με το παιδί, καθόμαστε και συζητάμε ενώ θα την βγάλουν με 5-10 χρόνια έκαστος. Πως θα αποτρέψει αυτό τον επόμενο να κάνει το ίδιο; Και μην μου πείτε ότι πήγαν επειδή το εξέδιδε η μάνα, λες και δεν θα την έπεφταν αλλιώς σε κανένα παιδί στο περιβάλλον τους.Επίσης (άποψή μου) ατυχείς οι οινονιμικές θεωρίες σε τέτοια ζητήματα, κάντε έναν κόπο να δείτε child abuse π.χ. στην Σουηδία που όπως και να το δεις δεν πεινάνε και δεν έχουν τόσο μεγάλα θέματα βιοπορισμού...
-
Σε αυτό το είδος εγκλήματος όμως (μαστροπεια και όχι ο φίλος/θείος που λειτουργεί κατά μόνας ανάλογα τι συνθήκες θα εκμεταλλευτεί) "είθισται" τα θύματα να είναι φτωχά και από προβληματικές οικογενειες.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
και βέβαια μπορεί κάποιος να μας ξεγελάσει πρόσκαιρα αλλά δεν μπορεί να μας ξεγελα για πάντα. Μετά φταίμε και εμείς.
Εδώ θα συμφωνήσω. Και εδώ έχει ευθύνες η τοπική κοινωνία. Δεν μπορεί αυτός ό τύπος να μην είχε δείξει ποτέ στο παρελθόν τάσεις για τέτοια συμπεριφορά, να είναι η πρώτη φορά που το κάνει και να ξεκινάει και σαν μαστρωπός... Αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να μιλάει ο κόσμος στην γειτονιά. Και τότε ναι, θα πρέπει να πιάσει και το κόμμα από το αυτί τους "επικεφαλείς" στην εκεί τοπική της ΝΔ και να τους σουτάρει όλους από παντού.
Αλλά κάτι μου λέει ότι πολλοί έβλεπαν, σώπαιναν και έκαναν το κορόιδο και τώρα "πέφτουν από τα σύννεφα". -
Ψήφισε αυστηροποίηση ποινών ( δεν το γνωρίζω, αλλά δεν έχω και καμία αμφιβολία, ότι το έπραξε) , αλλά αυτά μοιάζουν κενά , όταν σε δύο πολύκροτες περιπτώσεις , με μεγαλοστελέχη της , η αντιμετώπιση του θέματος ήταν τουλάχιστον προβληματική.
Στο σημερινό , έχει πολιτική διάσταση για τον απλούστατο λόγο ότι με Δημόσια χρήμα , βιοπορίζονταν και ευημερούσε ο συγκεκριμένος "άνθρωπος" . Με πρόσχημα τα "πιστεύω" του , έστησε τη ζωή του και τις αμαρτίες του. Δεν ήταν ένας απλός ψηφοφόρος, ήταν ένας άνθρωπος που κονόμαγε από τα πολιτικά του πιστεύω. Ακούγονται ήδη φωνές για διασυνδέσεις με την αστυνομία , με πρόσχημα πάλι τα πιστεύω του ....
Είναι υπεύθυνο το κόμμα να γνωρίζει τις "αμαρτίες" του;
Έχετε δίκιο , δεν είναι άμεσα υπεύθυνο. Είναι όμως αυτό που γράφει και ο γάτος , ένα σάπιο οικοδόμημα είναι τα κόμματα εξουσίας , μηδέν πολιτικός λόγος και προσπάθεια κονόμας από παντού. Όσο μεγαλύτερο το στέλεχος , τόσο πιο υπεύθυνο για τις πράξεις του ένα κόμμα. Ανώμαλοι ήταν και ο βουλευτής και ο σκηνοθέτης , και ναι πιθανότατα δεν γνώριζαν οι λοιποί , αλλά μια χαρά προσπάθησαν και προσπαθούν να τους "φροντίσουν" .Άντε και αυστηροποιήθηκαν οι ποινές , μέχρι στιγμής και οι δύο , νομίζω έπεσαν στα πολύ μαλακά, και ΔΕΝ με νοιάζει αν αυτό είναι νομοσχέδιο σύριζα ή όχι , δε ξέρω κιόλας, δε με νοιάζει πως λειτουργεί το νομικό σύστημα σε αυτή τη χώρα , διορθώστε το , οι εκάστοτε νομοθέτες.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ψήφισε αυστηροποίηση ποινών ( δεν το γνωρίζω, αλλά δεν έχω και καμία αμφιβολία, ότι το έπραξε) , αλλά αυτά μοιάζουν κενά , όταν σε δύο πολύκροτες περιπτώσεις , με μεγαλοστελέχη της , η αντιμετώπιση του θέματος ήταν τουλάχιστον προβληματική.
Στο σημερινό , έχει πολιτική διάσταση για τον απλούστατο λόγο ότι με Δημόσια χρήμα , βιοπορίζονταν και ευημερούσε ο συγκεκριμένος "άνθρωπος" . Με πρόσχημα τα "πιστεύω" του , έστησε τη ζωή του και τις αμαρτίες του. Δεν ήταν ένας απλός ψηφοφόρος, ήταν ένας άνθρωπος που κονόμαγε από τα πολιτικά του πιστεύω. Ακούγονται ήδη φωνές για διασυνδέσεις με την αστυνομία , με πρόσχημα πάλι τα πιστεύω του ....
Είναι υπεύθυνο το κόμμα να γνωρίζει τις "αμαρτίες" του;
Έχετε δίκιο , δεν είναι άμεσα υπεύθυνο. Είναι όμως αυτό που γράφει και ο γάτος , ένα σάπιο οικοδόμημα είναι τα κόμματα εξουσίας , μηδέν πολιτικός λόγος και προσπάθεια κονόμας από παντού. Όσο μεγαλύτερο το στέλεχος , τόσο πιο υπεύθυνο για τις πράξεις του ένα κόμμα. Ανώμαλοι ήταν και ο βουλευτής και ο σκηνοθέτης , και ναι πιθανότατα δεν γνώριζαν οι λοιποί , αλλά μια χαρά προσπάθησαν και προσπαθούν να τους "φροντίσουν" .Άντε και αυστηροποιήθηκαν οι ποινές , μέχρι στιγμής και οι δύο , νομίζω έπεσαν στα πολύ μαλακά, και ΔΕΝ με νοιάζει αν αυτό είναι νομοσχέδιο σύριζα ή όχι , δε ξέρω κιόλας, δε με νοιάζει πως λειτουργεί το νομικό σύστημα σε αυτή τη χώρα , διορθώστε το , οι εκάστοτε νομοθέτες.
To αντιγράφω έτοιμο από δημοσίευση αλλά έτσι είναι, ψάξτε το.
Η κυβέρνηση άλλαξε τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ - με την θετική ψήφο μόνο του Ανδρέα Λοβέρδου – και έκανε ξανά τα σχετικά αδικήματα κακουργήματα, με την παραγραφή τους να ξεκινά από την ενηλικίωση του θύματος. Η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη, και ο βιασμός ανηλίκου μπορεί να οδηγήσει σε ισόβια κάθειρξη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος θύμισε επίσης ότι ως υπουργός Παιδείας είχε θεσπίσει νόμο να τίθενται αμέσως εκτός σχολείων όσοι εμπλέκονται σε υπόθεση παιδεραστίας αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τον κατάργησε.
"Μπορεί να οδηγήσει σε ισόβια κάθειρξη..." (άρα όχι σίγουρα). Και τα "ισόβια" δεν είναι από αυτά του καραμάν-αλή για τους χουνταίους αλλά ολίγον της πλάκας. Εν ολίγης, μπορεί οι εν λόγω να έιναι έξω σε καμιά 15ετία το πολύ, στα 60-70 τους. Δεν είμαι ποινικολόγος, δεν είναι ακορνετόν ο πoινικός κώδικας να αλλάζει κάθε τρeις και λίγο, αλλά ξαναλέω, κάπου μάλλον κάνουμε κάτι λάθος.
-
@fiverg , δεν έγραψα το παραπάνω για να σε αμφισβητήσω στα περί αυστηριοποίησησης .
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg , δεν έγραψα το παραπάνω για να σε αμφισβητήσω στα περί αυστηριοποίησησης .
OK και δεν βρίσκω να έχεις άδικο. Παρά την "αυστηροποίηση" του κώδικα από την ΝΔ είναι προφανές ότι προσφέρονται διάφορες δικλείδες για να τις εκμεταλλευτεί ένας καλός δικηγόρος κάποιου που έχει χρήμα και να πέσει στα μαλακά ή να αποφυλακιστεί γρηγορότερα.
Μάλλον πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το "όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια". Εδώ μάλλον χρειάζεται και διακομματική συναίνεση χωρίς βέβαια αυτό να απαλάσσει τον τρέχοντα κυβερνώντα.
-
@nickthetrib said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ποιος ψηφίζει νόμους;;; Ποιος τους εφαρμόζει;;;
Σε άλλον κόσμο ζω γμτ!!!Με την δική σου λογική ο ΣΥΡΙΖΑ που μείωσε τις ποινές ΚΑΙ για τέτοια αδικήματα, είναι υπέρ της παιδοφιλίας-ανωμαλίας, ενώ η ΝΔ που αύξησε τις ποινές είναι κατά.
Ούτε αυτό ισχύει όμως ως επιχείρημα...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2