-
Πάντα η Ελλάδα έχει πιο φτωχά εξοπλισμένες εκδόσεις, αφού έχουμε την χαμηλότερη τιμή CIF στην Ευρώπη, για αυτό άλλωστε έχουμε και μεγαλύτερους χρόνους παράδοσης. Έχει ένα ενδιαφέρον άρθοεο το περιοδικό στο τελευταίο τεύχος, σχετικά.
Επίσης, αρκετά έξτρα τοποθετούνται αλλά όπως λέει ο Στέφανος πρέπει να βρεις πωλητή πουξ ξέρει και έχει όρεξη. Γιατί το customization ζορίζει τους Ιάπωνες (λόγω φιλοσοφίας στην γραμμή παραγωγής), αλλά ζορίζει και τους εμπόρους που δεν μπορούν να δουλέψουν με τις προ-παραγγελίες τους.
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Το 5/1 για ποια έκδοση σου είπαν;
Lounge 4x4 εχει παραγγείλει.
-
Έρχονται απ' όλα 5 Γενάρη. Σχεδόν όλα τα χρώματα και όλες οι εκδόσεις. Μάλλον είναι καραβιά ολόκληρη.
Για την ιστόρια το Lounge 4x4 στη Γερμανία έχει +7Κ!! Κι αυτό με μόνα επιπλέον το ηχοσύστημα και τις 360. Το χρώμα μόνο από 650€ εδώ, εκεί χρεώνεται 1000+!!
-
Αρχικά και επειδή έρχονται από Ιαπωνία, έχουν παραγγελθεί πολλά αυτοκίνητα οπότε αρχικά θα έχουν γρήγορο χρόνο παράδοσης!
Ήδη τώρα έχουν έρθει 70 αμάξια από αρχές του Σεπτεμβρίου και δεν είχαμε ακούσει τίποτα (μόνο μια νταλίκα είχε θεαθεί στην Ε.Ο πριν λίγες εβδομάδες), περίμεναν να εκτελωνιστούν για να ανακοινώσουν τιμές και άμεσα να υπάρχουν και στις εκθέσεις.
-
Είναι δεδομένο ότι μόλις φύγουν οι πρώτες παρτίδες, οι χρόνοι αναμονής θα υπερδιπλασιαστούν. Τα CHR και Yaris παραμένουν στους 12+ μηνες.
-
Μακάρι να μείνει made in Japan το αμαξι!
Εμενα με ψήνει πολύ αλλά σε δικινητο και μεχρι style skyview αλλιως και η active plus μια χαρά είναι!
Με βλέπω να περνάω μεσα στην εβδομάδα από Γιαννίτσα να δω τι παίζει! -
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Είναι δεδομένο ότι μόλις φύγουν οι πρώτες παρτίδες, οι χρόνοι αναμονής θα υπερδιπλασιαστούν. Τα CHR και Yaris παραμένουν στους 12+ μηνες.
Σωστά!! Εκτός των υβριδίων που έχουν πέσει στου 4-5 μήνες, γιατί δεν έχουν ζήτηση.
Μακάρι να μείνει made in Japan το αμαξι!
Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόβλεψη (και δυνατότητα) παραγωγής στην Ευρώπη.
-
Τουλάχιστον μας άφησαν τους αισθητήρες μπρος πίσω, κάτι είναι και αυτό. Η 360 είναι nice to have αλλά εδώ που φτάσαμε λίγοι το δίνουν πια...
-
Το κλεισα στο Γιαννίτσα τελικά το αμάξι γιατί λόγω γνωριμίας δεν ήθελε ούτε προκαταβολές ούτε τίποτα. Δεν έκανε την καλύτερη προσφορά αλλά τουλάχιστον θα έχω την άνεση αν κάτσει καμιά στραβή αργότερα να βάλω γκάζια.
Θα κάνει και το κατιτίς του με τα αξεσουάρ που θέλω, κάτι πλαστικά πατάκια, λασπωτήρες, σκαφάκι μπαγκάζ κτλ.
-
Το εσωτερικο ειναι λες και ειναι αυτοκινητο των 90's. Παρα το τεραστιο αμαξωμα βρισκουν τα ποδια μου(1.90) στο μπροστα καθισμα πολυ. Φανταστειτε οτι στα Yaris,Yaris Cross, Corolla Sedan ισα που ακουμπουσαν το μπροστα καθισμα. Αντε γεια... κριμα γιατι σχεδιαζα αγορα του επερχομενου 1.8 του χρονου.
-
Από τα μπροστινά καθίσματα και πίσω η εκμετάλλευση χώρων είναι τουλάχιστον προβληματική. Στη δικιά μου θέση οδήγησης (1.76) από πίσω τα πόδια μου έχουν σκάρτα 5cm χώρου. Απλά επειδή σπανίως κάθεται καποιος πίσω ή και αν καθίσει μου είναι ψιλοαδιάφορη η άνεσή του, δεν το θεωρώ deal breaker.
Θεωρώ τη μεγάλη ζημιά την κάνει η μπαταρία κάτω από το κάθισμα αλλά κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις...
-
Από τα μπροστινά καθίσματα και πίσω η εκμετάλλευση χώρων είναι τουλάχιστον προβληματική. Στη δικιά μου θέση οδήγησης (1.76) από πίσω τα πόδια μου έχουν σκάρτα 5cm χώρου. Απλά επειδή σπανίως κάθεται καποιος πίσω ή και αν καθίσει μου είναι ψιλοαδιάφορη η άνεσή του, δεν το θεωρώ deal breaker.
Θεωρώ τη μεγάλη ζημιά την κάνει η μπαταρία κάτω από το κάθισμα αλλά κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις...
Και στο Formentor κάθεσαι σταυροπόδι και διαβάζεις εφημερίδα...
Γιαπωνέζα δεν κάνει για ψηλούς. -
@netgeo said in Toyota Corolla Cross:
Γιαπωνέζα δεν κάνει για ψηλούς.αν σε 1.76 υψος καθεται πισω και αφηνει 5εκ , αν θα μπει 1.90 οδηγος πισω του καθεται χωρις προβλημα επιβατης μεχρι 1.60 απο εκει και μετα θα βρισκουν τα γονατα αρκετα εντονα...και εδω ερχεται η λογικη της αγορας γουρουνι στο σακι...οκ αυτος που είναι 1.75 τον καταλαβαίνω να μην θελει να δοκιμασει τους χωρους, οι υπολοιποι όλοι που το κλεινουν χωρις να το δουν είναι ολοι μετριου αναστηματος ή αδιαφορουν για τους χώρους?
-
@netgeo said in Toyota Corolla Cross:
Γιαπωνέζα δεν κάνει για ψηλούς.Βέβαια το ας πούμε ανταγωνιστικό είναι το plug in Formentor που κι αυτό έχει αστείο μπαγκάζ. Γενικά μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.
Formentor είναι αμαξάρα πάντως αλλα δεν ήθελα δύο Seat παράλληλα. Να δοκιμάσουμε και τίποτα άλλο.
-
Το κλεισα στο Γιαννίτσα τελικά το αμάξι γιατί λόγω γνωριμίας δεν ήθελε ούτε προκαταβολές ούτε τίποτα. Δεν έκανε την καλύτερη προσφορά αλλά τουλάχιστον θα έχω την άνεση αν κάτσει καμιά στραβή αργότερα να βάλω γκάζια.
Θα κάνει και το κατιτίς του με τα αξεσουάρ που θέλω, κάτι πλαστικά πατάκια, λασπωτήρες, σκαφάκι μπαγκάζ κτλ.
Με το καλό η παραλαβή!
Με έχεις βάλει σε μεγάλες σκέψεις .....
Αμαξι made in Japan, με 197 αλογα, φουλ εξοπλισμό ακόμα και στη βασική (αν και τουλάχιστον μια style skyview τη ζαχάρωνα)....
Και εμένα που δεν με νοιαζει η τετρακινιση ... βλεπω κορόλες στον ύπνο μου αντί για yaris cross (παρα τις 9000 ευρώ και τα 40 εκατοστά μήκος παραπάνω) -
Με έχεις βάλει σε μεγάλες σκέψεις .....
Και εμένα που δεν με νοιαζει η τετρακινιση ... βλεπω κορόλες στον ύπνο μου αντί για yaris cross (παρα τις 9000 ευρώ και τα 40 εκατοστά μήκος παραπάνω)Δεν έχουν σχέση τα 2 αυτοκίνητα....εαν δεν σε απασχολεί το οικονομικό δεν κοιτάς καν το Γιάρις Κρος. Αυτή τη στιγμή η Κορόλα Κρος είναι η αγορά της 10ετίας σε αυτή την τιμή και με παράδοση σε 3 μήνες!! Απλά δεν υπάρχει...όποιος προλάβει θα έχει κάνει την καλύτερη αγορά που θα μπορούσε.
-
Σχετικά είναι όλα. Αυτά τα 9Κ αγοράζουν πίσω ανεξάρτητη, +80 άλογα, λιιιίγο μεγαλύτερους χώρους (+30cm), μεγαλύτερες οθονίτσες-παπαρίτσες κτλ και μερικές ακόμα ανέσεις. Επίσης εάν δεν κάνω λάθος το Yaris έχει το κλασικό CVT με ότι αυτό συνεπάγεται.
Απ' την άλλη παίρνεις ίδια μέτρια ποιότητα και έχει να πλερώνεις και ΦΠ. Τα ζυγίζει ο καθένας και βλέπει.
-
Σχετικά είναι όλα. Αυτά τα 9Κ αγοράζουν πίσω ανεξάρτητη, +80 άλογα, λιιιίγο μεγαλύτερους χώρους (+30cm), μεγαλύτερες οθονίτσες-παπαρίτσες κτλ και μερικές ακόμα ανέσεις.
Και μεγαλύτερη πλατφόρμα - μια κατηγορία επάνω με όλα τα θετικά που συνεπάγεται αυτό - και δεν είναι λίγα. Σαν να συγκρίνουμε σειρα 3 με σειρά 5 η σειρά 1 με σειρά 3.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Σχετικά είναι όλα. Αυτά τα 9Κ αγοράζουν πίσω ανεξάρτητη, +80 άλογα, λιιιίγο μεγαλύτερους χώρους (+30cm), μεγαλύτερες οθονίτσες-παπαρίτσες κτλ και μερικές ακόμα ανέσεις.
Και μεγαλύτερη πλατφόρμα - μια κατηγορία επάνω με όλα τα θετικά που συνεπάγεται αυτό - και δεν είναι λίγα. Σαν να συγκρίνουμε σειρα 3 με σειρά 5 η σειρά 1 με σειρά 3.
Το θέμα μου με τις διαστάσεις το ξέρεις βρε συ Φάνη!
Και για γυναικοαμαξο ξεκίνησα και θα φτάσω να της δώσω τη Χ1 στο τέλος.....Θα το κόψω το φορουμ.. θα με καταστρέψετε εδώ μέσα! lolll
-
Bigger is better...!!! Λύσεις υπάρχουν:
- βγάλε τους προφυλακτήρες, θα κοντύνει περί τους 25 πόντους!
- Πάρε την ΚΚ για αλλαγή της Χ1 και στην γυναίκα το Γιάρις Κρος.
- Πάρε μόνο το Γιάρις Κρος και μετά κάθε φορά που θα διαβάζει/βλέπεις/οδηγείς την Κορόλα Κρος θα βρίζεις.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Bigger is better...!!! Λύσεις υπάρχουν:
- βγάλε τους προφυλακτήρες, θα κοντύνει περί τους 25 πόντους!
- Πάρε την ΚΚ για αλλαγή της Χ1 και στην γυναίκα το Γιάρις Κρος.
- Πάρε μόνο το Γιάρις Κρος και μετά κάθε φορά που θα διαβάζει/βλέπεις/οδηγείς την Κορόλα Κρος θα βρίζεις.
Ή απλά πάρε ένα C-HR 1.8...
Toyota Corolla Cross