-
@andreas72 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ok. Από την παραπάνω μίνι έρευνα φαίνεται ότι προφανώς εγώ έχω λάθος εντύπωση.
Απλώς από αυτά που κατά καιρούς διαβάζω (και εδώ μέσα) για τα "ζημιάρικα" diesel και τους κινδύνους που κρύβει το κακής ποιότητας πετρέλαιο στην Ελλάδα, έχω την αίσθηση ότι όταν με το καλό παραλάβω το C4 (diesel), το premium καύσιμο θα είναι μονόδρομος. Άρα και τις συγκρίσεις τις κάνω στο μυαλό μου με αυτό το δεδομένο.
Ίσως να είμαι θύμα κινδυνολογίας.Και γω στο xceed μονο το καλο βαζω
-
Αν μπει πετρέλαιο θέρμανσης σε σύγχρονους κινητήρες diesel θα διαλύσει το φίλτρο dpf, την αντλία υψηλής, την egr κτλ.
Δεν έχουν καμία σχέση τα σημερινά diesel με τα euro4 diesel που δεν είχαν αντιρυπαντικες τεχνολογίες. Δηλαδή μετά ένα σημείο απορεις με αυτά που γράφονται.
Επίσης ακόμα και να είσαι μέσα στην εγγύηση στην αντιπροσωπεία θα στείλουν για έλεγχο για παράδειγμα το φίλτρο dpf, θα διαπιστώσουν ότι είναι από υπερβολική χρήση πετρελαίου θέρμανσης και δεν θα σε καλύψουν διότι είναι εκτός προδιαγραφών κατασκευαστή.
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
...
Επίσης σκέψου ότι συνήθως η νοθεία πετρελαίου είναι ότι βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης, σίγουρα δεν είναι το βέλτιστο, αλλά σαν τις τρελές χημικές νοθείες στην αμόλυβδη δεν είναι.Αν δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα για τους καταλύτες βάλε και θέρμανσης (υποθέτοντας ότι έχουν διαφορετική ποσότητα θείου).
-
Απλώς από αυτά που κατά καιρούς διαβάζω (και εδώ μέσα) για τα "ζημιάρικα" diesel και τους κινδύνους που κρύβει το κακής ποιότητας πετρέλαιο στην Ελλάδα, έχω την αίσθηση ότι όταν με το καλό παραλάβω το C4 (diesel), το premium καύσιμο θα είναι μονόδρομος. Άρα και τις συγκρίσεις τις κάνω στο μυαλό μου με αυτό το δεδομένο.
Ίσως να είμαι θύμα κινδυνολογίας.Χαχα! 4 έχω, να είναι καλά! 2 βαριά μεταχειρισμένα, και με εντελώς "ακατάλληλη" χρήση αυτά τα 2. Μόνο με βενζίνες είχα πρόβλημα στη ζωή μου (στο Focus I παραλίγο να πιάσει φωτιά εθνική με μωρά παιδιά μέσα), δεν μου έχει παρουσιαστεί τίποτα μέχρι στιγμής στα diesel.
Επίσης όσα περιστατικά με βλάβες από καύσιμα γνωρίζω έχουν συμβεί σε βενζίνες. Μία φορά στις 3-4 βάζω premium, έτσι να καθαρίζουν λίγο το σύστημα, και ναι, έχω δει περισσότερα χλμ σε καλύτερα καύσιμα (ελαφρώς). Πρόσθετα δεν χρειάζονται.
Επίσης σκέψου ότι συνήθως η νοθεία πετρελαίου είναι ότι βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης, σίγουρα δεν είναι το βέλτιστο, αλλά σαν τις τρελές χημικές νοθείες στην αμόλυβδη δεν είναι.
Είναι κανένα από τα 4 με Adblue; Ρωτάω για να ανοίξω νέα μίνι έρευνα σχετικά με το δοχείο Adblue (από την οποία θα αποκλειστεί ο @gatoz γιατί στο συγκεκριμένο θέμα φέρνει πάντα την καταστροφή) -
Ίσως να είμαι θύμα κινδυνολογίας.Χαχα! 4 έχω, να είναι καλά! 2 βαριά μεταχειρισμένα, και με εντελώς "ακατάλληλη" χρήση αυτά τα 2. Μόνο με βενζίνες είχα πρόβλημα στη ζωή μου (στο Focus I παραλίγο να πιάσει φωτιά εθνική με μωρά παιδιά μέσα), δεν μου έχει παρουσιαστεί τίποτα μέχρι στιγμής στα diesel.
Επίσης όσα περιστατικά με βλάβες από καύσιμα γνωρίζω έχουν συμβεί σε βενζίνες. Μία φορά στις 3-4 βάζω premium, έτσι να καθαρίζουν λίγο το σύστημα, και ναι, έχω δει περισσότερα χλμ σε καλύτερα καύσιμα (ελαφρώς). Πρόσθετα δεν χρειάζονται.
Επίσης σκέψου ότι συνήθως η νοθεία πετρελαίου είναι ότι βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης, σίγουρα δεν είναι το βέλτιστο, αλλά σαν τις τρελές χημικές νοθείες στην αμόλυβδη δεν είναι.
Είναι κανένα από τα 4 με Adblue; Ρωτάω για να ανοίξω νέα μίνι έρευνα σχετικά με το δοχείο Adblue (από την οποία θα αποκλειστεί ο @gatoz γιατί στο συγκεκριμένο θέμα φέρνει πάντα την καταστροφή)καρδουλα
και δεν εχει σημασια το καυσιμον.
ο γατοζ τζουνιορ βαζει αποκλειστικα πριμιο πετρελαιο γιατι η ημερα ανεφοδιασμου του ειναι η πεμπτη και μου ερχεται, εχω το εταιρικο σελ πρατηριο απεναντι με προσφορα, για κρεντιτς.
2 μηρμηγκομπλε μεχρι τωρα στα 55k του κορσα -
Τα παλιά τα χρόνια στα TSI έβαζαν 100άρα για να μην έχουν πρόβλημα.
Από την άλλη, η Ferrari πρότεινε 96άρα. -
Είναι κανένα από τα 4 με Adblue; Ρωτάω για να ανοίξω νέα μίνι έρευνα σχετικά με το δοχείο Adblue (από την οποία θα αποκλειστεί ο @gatoz γιατί στο συγκεκριμένο θέμα φέρνει πάντα την καταστροφή)Ναι, 2008 στα 32.000χλμ. Ακόμη δεν.. αλλά ποτέ δεν ξες..
Βεβαίως, το θείο είναι αυξημένο στο θέρμανσης, απλά η επιβάρυνση στον κινητήρα είναι πολύ μικρότερη από ότι διαλύτες και τολουοτολη και χημικά τελείως άσχετα με καύσιμο.
-
Μα δεν μιλάμε για τον κινητήρα και τα μέταλλα του. Ρε συ dublin γιατί συνεχώς όταν πρόκειται να μιλήσεις για το diesel μπερδεύεις τους ανθρώπους με μισές αλήθειες και απαντήσεις στο περίπου.
Μιλάμε οτι οι καταλύτες και οι αντλίες θα πάθουν ζημιά.Δεν σε ρώτησε για τα βενζίνης...
@andreas72 άνθρωπε μου έχεις το άγχος σου και παίζουν μαζί σου.
Ναι αν μπει θέρμανσης το κόστος επισκευής είναι μεγάλο και μπορεί να μη σε καλύπτει η εγγύηση αναλόγως του αν εντοπίσουν σημάδια από πετρέλαιο θέρμανσης. Τώρα αν μπει μια φορά στα πόσα χρόνια, οκ ίσως δεν πάθεις και τίποτα. Αν για μεγάλο διάστημα βάζεις νοθευμένο με θέρμανσης θα πάθουν ζημιά αυτά που είπαμε. Το κόστος τους από χιλιάρικο και πάνω για το κάθε ένα.
Για αυτό βάζε από εκεί που ακούς τα καλύτερα και βάζουν και επαγγελματίες.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μα δεν μιλάμε για τον κινητήρα και τα μέταλλα του. Ρε συ dublin γιατί συνεχώς όταν πρόκειται να μιλήσεις για το diesel μπερδεύεις τους ανθρώπους με μισές αλήθειες και απαντήσεις στο περίπου.
Μιλάμε οτι οι καταλύτες και οι αντλίες θα πάθουν ζημιά.Αφήστε τα diesel και ρίξτε ηλιέλαιο.
Youtube Video -
Euro4 και δεν ξέρω τι άλλο θα βγάλει το καημένο με αυτά που του κάνουν.
-
Είναι κανένα από τα 4 με Adblue; Ρωτάω για να ανοίξω νέα μίνι έρευνα σχετικά με το δοχείο Adblue (από την οποία θα αποκλειστεί ο @gatoz γιατί στο συγκεκριμένο θέμα φέρνει πάντα την καταστροφή)Ναι, 2008 στα 32.000χλμ. Ακόμη δεν.. αλλά ποτέ δεν ξες..
Βεβαίως, το θείο είναι αυξημένο στο θέρμανσης, απλά η επιβάρυνση στον κινητήρα είναι πολύ μικρότερη από ότι διαλύτες και τολουοτολη και χημικά τελείως άσχετα με καύσιμο.
..και για όσους δεν ξέρουν, αυτού του είδους η νοθεία που τελευταία έχει γίνει μόδα στα απλά καύσιμα, είναι το χειρότερο είδος νοθείας, είναι διαβρωτικό και αποσυνθέτει όλα τα ελαστομερή του κινητήρα, όπως τσιμούχες, φλάτζες, σωληνάκια και άλλα πολλά. Το αξιοπερίεργο είναι, ότι το τολουόλιο αυξάνει την απόδοση του κινητήρα στην αρχή, δίνοντας την εντύπωση ότι η βενζίνη που έχει βάλει ο οδηγός είναι αρκετά καλή, με αποτέλεσμα να ξαναπηγαίνει στο ίδιο πρατήριο, μεγαλώνοντας την έκταση της καταστροφής του κινητήρα.
Φυσικά κανείς δεν λέει να νοθευουμε τα καύσιμά μας, μόνο κάποιοι ανίδεοι και άχρηστοι ηλίθιοι θα έλεγαν, ή θα καταλάβαιναν κάτι τέτοιο, απλά αναλύουμε τα είδη νοθείας για να κάνουμε μία educated guess.
Π.χ ένα είδος νοθείας είναι να κάνουν τα απλά καύσιμα, και καλά premium (Avio, V power, κ.λ.π). Εγώ όταν είμαι σε ταξίδι ή άγνωστη περιοχή, στο 2008 έχει όλα τα βενζινάδικα και τις τιμές τους. Επιλέγω κυρίως BP και ΕΚΟ, και διαλέγω ένα από τα ακριβά της περιοχής, και βάζω το ενισχυμένο καύσιμο. Παίζω με τις πιθανότητες, δυστυχώς, αλλά η συλλογιστική μου απορρίπτει κάποιους από τους αρνητικούς παράγοντες (πολύ φθηνό καύσιμο, τη φθηνότερη επιλογή καυσίμου, εταιρεία με καλύτερη φήμη κ.λ.π).
Εκεί ελπίζεις, στη χειρότερη να σου έχουν βάλει απλό. Τώρα στην περίπτωση του diesel, αν σου βάζουν ΚΑΙ απλό, ΚΑΙ θέρμανσης ΚΑΙ πανάκριβο.. τι να πω, μετά θέλει χημική επεξεργασία ή κάτι αντίστοιχο..
3 παραδείγματα ξέρω για σοβαρές βλάβες σε κινητήρα, και οι 3 έχουν συμβεί επαρχία, με βενζίνη, και τα 3 Shell. Από την άλλη, ξέρω επαρχία (για όσους δεν ξέρουν κυκλοφορώ και μένω πολύ σε 2 πόλεις στην Πελοπόννησο εκτός από Αττική) έναν Shell που τον εμπιστεύομαι, 3 EKO και 2 BP. Σε αυτές τις 2 πόλεις βάζω ΜΟΝΟ από αυτούς. Αθήνα, τον κοντινό μου που έβαζα που και που (το απέφευγα, αλλά καραβολευε) τον έκλεισαν για 2 εβδομάδες πριν λίγο καιρό! Αρνήθηκε έλεγχο.
-
Μαλλον εμένα λέει ανίδεο άχρηστο και ηλίθιο ο ντουμπλιν.
Να ρωτήσω ρε ντουμπλιν που σε ρωτάνε άλλο και απαντάς άλλο.
Αν βάλεις νοθευμένο diesel από diesel θέρμανσης τι μπορεί να συμβεί σε ένα σημερινό καινούργιο diesel αυτοκίνητο;
Τι μπορεί να χαλάσει;
-
Για να δούμε λοιπόν πως είναι τα πράγματα στην Αυστραλία
Youtube VideoΝτίζελ ... keep it !
Υγραέριο ...keep it too mate!
και για τα δυο παραπάνω καύσιμα τον ρώτησαν μήπως καταργηθούν στο μέλλον λόγω οικολογίας το πρώτο λόγω έλλειψης ζήτησης το δεύτερο.Υβριδικά - εκτός από τις φήμες για υβριδικό hiace! omg! - λοιπόν το παραδέχεται τα υβριδικά στην πόλη κάνουν voodoo χαχα ...αλλά λέει και κάτι άλλο, ο κύκλος Atkinson που δουλεύουν τα θερμικά μοτέρ στην εθνική τα κάνει και εκεί οικονομικά , έστω ξέροντας ότι στην Αυστραλία έχουν όριο τα 100-110 ...
κατά τα άλλα ναι ρε φίλε δεν θα πάρεις στην αυστραλέζικη ερημιά υβριδικό ,ντίζελ τετρακίνητο με κανονικούς άξονες διαφορικά και κοντά θα πάρεις . -
Δεν καταλαβα, δηλαδή τι λέει;
-
Τι σας ενδιαφέρει τι θα γίνει με το diesel, αφού η Toyota δεν βγάζει πια diesel αμάξια στην Ευρώπη.
-
Κάτσε ρε συ lap γιατί παίζουμε με το άγχος του ανθρώπου; Έγραψα ακριβώς ότι στα δύο πρατήρια που εμπιστεύομαι βάζω το φθηνό πετρέλαιο και ότι σε άγνωστα βάζω από το ακριβό. Δεν προέτρεψα κανένα να ακολουθήσει το παράδειγμα μου....
Επίσης μια αφελής ερώτηση, γιατί ένα αμαρτωλό βενζινάδικο να νοθεύει μόνο το φθηνό πετρέλαιο και όχι και το ακριβό; Αν υπάρχει κάποια εξήγηση είτε που έχει να κάνει με τη χημική σύσταση των καυσίμων είτε με την όλη αλυσίδα εφοδιασμού των πρατηρίων, να το καταλάβω, αλλά είναι μια ερώτηση που πάντα τη σκέφτομαι όταν βάζω καύσιμο ,από το ακριβό είπαμε, σε άγνωστα πρατήρια.
-
Μα το point μου αυτό είναι. Πως ρωτάει ο άνθρωπος για το νοθευμένο diesel και αν πρέπει να ανησυχει και τι να βαζει και απαντάνε για την βενζίνη και το πώς νοθεύεται.
Πέρα απο τις υβρεις, τελικά από ολόκληρη ανάλυση και διάφορες ωραίες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, δεν κατάλαβε κανείς το τι βλάβη μπορεί να πάθει το euro6D diesel αν μπει νοθευμένο diesel και δη θέρμανσης
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τι σας ενδιαφέρει τι θα γίνει με το diesel, αφού η Toyota δεν βγάζει πια diesel αμάξια στην Ευρώπη.
Καλό....αυτό ήταν κακία αλλά καλή κακία.
-
Η περιεκτικότητα του θέρμανσης σε θείο κυμαίνεται σε περίπου 1.000 ppm όταν στο πετρέλαιο κίνησης είναι μόλις 10 ppm.
Άμεσα επιρεάζονται τρόμπες και μπεκ. Στη συνέχεια τα κατάλοιπα μπουκώνουν το dpf και μέσω του egr και στο τούρμπο.Το ναυτιλίας έχει 10.000 ppm, και αυτό θα βουλώσει και τους καυστήρες θέρμανσης...
Σε παλιότερους ελέγχους είχε βρεθεί μέχρι κι 1 στα 4 φορτηγά να καίνε "κόκκινο" πετρέλαιο θέρμανσης. Στα καινούργια μάλλον το προσέχουν οι οδηγοί, αφού έχω δει να βάζουν VPower κάθε Πέμπτη.
-
Με 1000 ppm αντλία και μπεκ δεν θα πάθουν κάτι ιδιαίτερο, τα υπόλοιπα ναι.
Στα ναυτικά είναι 5000 ppm στις περισσότερες θάλασσες και 1000 ppm στις περιοχές ελέγχου καυσαερίων (η Μεσόγειος θα γίνει μια από αυτές το 2025).
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά