-
Θυμάμαι πολλούς που εκεί το 2014-2015 αγόρασαν μτχ εκεί γύρω στα 10-12κ RAV
Τι αμαξάρα σε αυτά τα χρήματα!
Ακόμη και τώρα που τα βλέπω σε καλή κατάσταση είναι τα τέλεια οικογενικά SUV. -
@vagkirk said in Ιστορίες από αγοραπωλησίες οχημάτων μας.:
Ακόμη και τώρα που τα βλέπω σε καλή κατάσταση είναι τα τέλεια οικογενικά SUV.Αν τα εκανες αεριο ναι..
Εχω μπει σε ενός φιλου που το εκανε αεριο, εβαλε και μια οθόνη με κάμερα και ζηλεψα!!! -
@iceman7 said in Ιστορίες από αγοραπωλησίες οχημάτων μας.:
Ακόμη και τώρα που τα βλέπω σε καλή κατάσταση είναι τα τέλεια οικογενικά SUV.Αν τα εκανες αεριο ναι..
Εχω μπει σε ενός φιλου που το εκανε αεριο, εβαλε και μια οθόνη με κάμερα και ζηλεψα!!!Εχεις iphone , μη σκας
-
@alexandros-k said in Ιστορίες από αγοραπωλησίες οχημάτων μας.:
Εχω μπει σε ενός φιλου που το εκανε αεριο, εβαλε και μια οθόνη με κάμερα και ζηλεψα!!!Εχεις iphone , μη σκας
Ενα καθε 3ετία
Και αεριο στο εξουσιοδοτημενο που παω μου ειχαν πει επιτακτικά να μην βάλω. Αλλοι που τ απήραν μτχ σε τιμές χωμα ειχαν μικρότερο διακυβευμα...
Αλλο να εχει δώσει 36 και άλλο 9500 ... -
Ενα καθε 3ετία
Και αεριο στο εξουσιοδοτημενο που παω μου ειχαν πει επιτακτικά να μην βάλω. Αλλοι που τ απήραν μτχ σε τιμές χωμα ειχαν μικρότερο διακυβευμα...
Αλλο να εχει δώσει 36 και άλλο 9500 ...Αφου δεν κανεις πολλά χλμ, δεν το χρειαζεσαι το αεριο!?! Ασε που δεν παιρνεις και μεταχειρισμενα αμαξια . Οποτε.....
-
Ενα καθε 3ετία
Αλλο να εχει δώσει 36 και άλλο 9500 ...Αφου δεν κανεις πολλά χλμ, δεν το χρειαζεσαι το αεριο!?! Ασε που δεν παιρνεις και μεταχειρισμενα αμαξια . Οποτε.....
Tοτε το RAV ειχε παγια κόστη 2000 ευρώ.. 660 Τέλη, 440 ΦΠ και 1000 ασφάλεια.
Εκαιγε 12-14 μέσα στην πόλη και ήταν manual.
Στο δρομο ελλειψει 6ης είχες θορυβο ψηλά και αν επεφτες κατω από 10 εκανες παρτυ!
Αεριο σου ελεγαν να μην βαλεις..
Αρα λογικα βγηκε για πώληση αλλά το αγριο κηνυγι τότε, σου ετρωγε τα 7-8 χιλιάρικα μου θα μπορουσες να πιάσεις επιπλέον, βασει χρόνων κατοχής.
Εκεινη την εποχή ήταν επιβεβλημενο αν ειχες λεφτά να παρεις ένα diesel.
Τωρα 8 χρόνια μετά το βλέπεις πιο νοσταλγικά ειδικά βλέποντας και τη μπουρδα κυκλοφορεί....
Αν εχεις καλομαθει σε κατι ποιοτικό δυσκολα συμβιβαζεσαι με υποδεεστερο! -
Αν το ειχες ακομα , πιστευω θα ελεγες ειναι παλιο , θελω να το αλλαξω.
Εγω παντως συμβιβαζομαι με ολα. Ολα τα αμαξια εχουν την χαρη τους . -
Αν το ειχες ακομα , πιστευω θα ελεγες ειναι παλιο , θελω να το αλλαξω.
Εγω παντως συμβιβαζομαι με ολα. Ολα τα αμαξια εχουν την χαρη τους .Μα και τότε ελεγα οτι ειχε παλιώσει.. και ηθελε και φρεσκαρισμα εξωτερικα, ειχε καποια παρασημακια (στα δικά μου ψυχαναγκαστικά ματια τουλάχιστον).
Το έδωσα in a heartbeat...Απλά τώρα βλέποντας οτι για να πάρεις τέτοιο αμαξι θες από 40 και πανω ε σου ερχεται μια νοσταλγία (ενεκα και του νηματος)
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
@driver-m said in Ιστορίες από αγοραπωλησίες οχημάτων μας.:
Αχρείαστο κόστος για καθημερινή χρήση σε πόλη.
Εμένα δεν μου λείπουν καθόλου.
Μόνο για εφέ τα άναβα.
Και φυσικά αν είναι κίτρινα αλλάζουν την αισθητική με τα led φώτα πορείαςΑχρειαστο "κοστος" για ποιον? Κερδιζει τιποτα ο καταναλωτης που δεν υπαρχουν, ουτε καν στις πιο πλουσιες εκδοσεις? Μονο οι εταιρειες που δεν τα βαζουν κερδιζουν.
Απλα η λογικη αυτη μου θυμιζει κατι κατοχους iphones που δινουν 1300 ευρω για κινητο το οποιο δεν εχει καν αισθητηρα δαχτυλικου αποτυπωματος και λενε, ε σιγα, δεν θα τον χρησιμοποιουσα και να'χε...και τα ξεκλειδωνουν με 4ψηφια pin οπως τα νοκια του 90, ιδιως τους τελευταιους χειμωνες με τις μασκες και τα συναφη οπου δε δουλευε το face app.Ειπαμε ρε παιδια μην τα βγαζουμε κι ολα αχρηστα και περιττα επειδη καποιοι για να κονομανε περαιτερω αποφασισαν οτι πχ η ασυρματη φορτιση του κινητου ειναι πιο σημαντικη απ'τους προβολεις ομιχλης κι εμεις λεμε οτι ετσι ειναι κιολας.
Και δεν ειναι θεμα αισθητικης το χρωμα των λαμπων των προβολεων (παροτι λευκοι ειναι οι περισσοτεροι) αλλα χρησιμοτητας αφου ειναι μονο για ειδικες περιπτωσεις που το τελευταιο που νοιαζει καποιον ειναι η εμφανιση.
Μια χαρα ξεκλειδώνουν τα iphone με το apple watch, που εννοείται εχεις.
Αχρηστα δεν ειπα οτι ειναι. Αχρειάστα για καποιους. Προτιμω κατι πιο χρήσιμο για εμένα
A εννοειται οτι εχεις και apple watch. Με λιγα λογια για να ξεκλειδωνεις ευκολα ενα κινητο των 1200 ευρω πρεπει να'χεις κι ενα ρολοι των 300 κλπ κλπ.
Κι ολα αυτα για κατι που κανει πανευκολα μια συσκευη των 150 ευρω. Γι'αυτο η apple κοντευει να'χει χρηματιστηριακη αξια κανα τρις δολλαρια, γιατι σας εχει κανει να θεωρειτε φυσιολογικο το να σκατε 1200 ευρω για κατι που δεν εχει ακομα και βασικες λειτουργιες.
To παραδειγμα της ακολουθουν πλειστες εταιρειες σε ολους τους τομεις, ενας απ'αυτους και της αυτοκινησης. Γιατι οι καταλανωτες πλεον εχουν προβατοποιηθει κι εχουν γινει τα απολυτα ερμαια των εταιρειων και των αναγκων που τους δημιουργουν (και το αντιθετο) αναλογα με τα συμφεροντα τους.Ενα παραδειγμα ειναι και τα προβολακια για τα οποια μιλουσαμε που δεν προσφερονται πλεον σε πληθος μοντελων, ακομα και στις ακριβες εκδοσεις, που, ιδιως στις περιοχες και τις χωρες του βορρα, εχουν πολυ μεγαλη χρηστικη αξια. Αλλα δε βαριεσαι, σιγουρα υπαρχουν πολλοι που θεωρουν πιο σημαντικο να φορτισει το κινητο τους ασυρματα (χαλωντας και τη μπαταρια του ετσι σε σχεση με το καλωδιο) απ'το να κινηθει με ασφαλεια στην ομιχλη γι'αυτο και πλεον βλεπεις σε περισσοτερα αυτοκινητα την ασυρματη φορτιση στο βασικο εξοπλισμο παρα τους προβολεις ομιχλης.
Εχω παντα ενα καλό android και ένα iphone λογω ανασχόλησης με το χώρο από τα 90s
Μαντεψε τι με βολευει περισσότερο; και είναι για εμένα πιο χρηστικό;
Ασε που δίνοντας σημερα 1200 ευρώ θα αλλαξω κινητο σε 3 χρόνια και μετά θα το πάρει η γυναίκα για άλλα 2-3 και μετά ισως και η κόρη για κανα χρόνο ακόμα!
Ποιο android βγάζει τόσα χρόνια!
Το φθηνό το κρέας το τρώνε τα σκυλιά λένε...Οκ, τοτε να σου κοστολογησουν την προβατινα σαν black angus για να σου φανει καλυτερη. Οπως κανουν με το iphone.
Κι αν οντως ασχολεισαι με τα κινητα απ'το 90 και δεν ξερεις αν τα καλα androids βγαζουν 2-3 χρονια, κατι δεν παει καλα.Oσο για τα προβολακια που λες να αγοραστουν στο εξτρα πακετο, αυτο γραφουμε, οτι πλεον δεν υοαρχουν ουτε εκει σε ενα καρο μοντελα.
Γιατι για καποιους ειναι πιο σημαντικα τα μπιχλιμπιδια απ'το να ταξιδευουν με ασφαλεια παντος καιρου. -
Ακόμη και τώρα που τα βλέπω σε καλή κατάσταση είναι τα τέλεια οικογενικά SUV.Για ποιας γενιας ραβ 4 μιλαμε?
Γιατι το πρωτης και δευτερης γενιας ηταν τραγικο εντος δρομου και σιγουρα δεν ηταν τελειο για οικογενειακο αμαξι λογω κακιστης οδικης συμπεριφορας. -
Ιστορίες μέρος δεύτερο...
Το παραπάνω Astra GTC αντικαταστάθηκε με ένα μεταχειρισμένο Volvo V50 1.8 του 2006.
Πλέον είχα γίνει μόνιμος κάτοικος επαρχιακής πόλης και επιθυμούσα να δοκιμάσω την λύση του diesel οχήματος γιατί τα καθημερινά χιλιόμετρα θα ήταν γύρω στα 100-120 για αρκετά χρόνια αλλά....
Από τη μία δεν υπήρχαν τότε (2009) διαθέσιμα αρκετά καινούρια μοντέλα με diesel κινητήρα στην ελληνική αγορά.
Από την άλλη οι τιμές των καυσίμων δεν είχαν μεταξύ τους τόσο μεγάλη διαφορά και η τιμή της αμόλυβδη ήταν γύρω στο ένα ευρώ.
Και τρίτο οι εδώ αντιπροσωπείες από ότι φαινόταν δεν είχαν τη διάθεση ούτε τις γνώσεις μάλλον για να ασχοληθούν με τέτοιου είδους οχήματα.
Έτσι καταλήξαμε στο V50 με λίγα παραπάνω χρήματα από την πώληση του GTC και το diesel θα περίμενε για λίγο ακόμη.
Αφού έμεινε μαζί μας 5 χρόνια και κάτι το V50 μπήκε αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα...
Τον οικογενειακό στόλο είχε συμπληρώσει ενδιάμεσα ένα Smart for two cdi δικής μου εισαγωγής από Γερμανία και είχε ήδη αντικατασταθεί μετά από δύο χρόνια από Grande Punto 1.3 multijet του 2009.
Ζώντας την εποχή των μνημονίων και με εμφανή τα οφέλη του diesel κινητήρα στην καθημερινότητα μου ο αντικαταστάτης του V50 μάλλον θα ήταν 5θυρο οικογενειακό diesel.
Το έχω βάλει αγγελία για κάμποσους μήνες αλλά δεν υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από κανένα υποψήφιο αγοραστή... θυμίζω station βενζίνη 1.8...και μάρκα όχι από τίς πιο εμπορικές.
Παράλληλα κοιτάζω και εγώ αγγελίες 5θυρων diesel.
Κάποια στιγμή πέφτω σε μια αγγελία με ένα C4 δεύτερης γενιάς ελληνικό diesel δύο ετών με 40000χλμ. από ιδιώτη.
Η αγγελία ζητούσε 13.500€ ή ανταλλαγή με άλλο αυτοκίνητο συν 8500€ μετρητά.
Αρχίζω και την παρακολουθώ σχεδόν καθημερινά.
Κάποια στιγμή η τιμή αλλάζει και γίνεται 12.500 με ανταλλαγή συν 6000 μετρητά.
Τον καλώ στο τηλέφωνο και μου απαντά ότι όντως έτσι έχουν τα πράγματα και τι αυτοκίνητο έχω να μου πει αν τον ενδιαφέρει.
Του λέω τα πάντα για το V50 και μου απαντά ότι τα συμπαθεί πολύ τα Volvo γιατί είχε στην εταιρεία του κάποια με leasing και ήταν πολύ ικανοποιημένος...
Το μόνο πού μου ζήτησε ήταν να βάλω φωτογραφίες και μία εικονική αγγελία στην αγαπημένη μου πια ιστοσελίδα αγοραπωλησιών για να δει το αυτοκίνητο.
Αργότερα μέσα στο απόγευμα μου τηλεφώνει και μου λέει πως αν το V50 βγεί εντάξει στον μηχανικό έλεγχο προχωράμε.
Το ίδιο του ζήτησα και εγώ για το C4.
Το επόμενο πρωί πολύ νωρίς ξεκινώ για Αττική στα μισά του δρόμου του τηλεφωνώ για να μου επιβεβαίωσει ότι ισχύει η συναλλαγή μας... γιατί είχα όσο να είναι κάποιες αμφιβολίες, άδικα από ότι φάνηκε τελικά.
Γίνεται η συνάντηση μας τελειώνει ο έλεγχος και των δύο οχημάτων και αμέσως ξεκινάν οι μεταβιβάσεις,και αργά το μεσημέρι ξεκινώ το ταξίδι της επιστροφής με το νέο μου όχημα.Σε φιλική συζήτηση πού κάναμε μου είπε ότι το αμάξι που πήρε από εμένα φυσικά και θα το πουλούσε άμεσα για πάρει και τα υπόλοιπα χρήματα, είχε οικονομική άνεση και άνεση χρόνου ο συγκεκριμένος και για αυτό άλλαζε συχνά αυτοκίνητα διαφόρων κατηγοριών είχε και μερικά συλλεκτικά στο γκαράζ του.
Το C4 από ότι είπε το αγόρασε για δοκιμάσει την νέα τότε μόδα του Diesel στην Ελλάδα....
-
Δεν καταλαβα ομως , ποιας χρονολογιας ηταν το Volvo σου και ποιας το C4 . Καινουριο το ειχες παρει ? Και εδωσες το Volvo + 6.000€ ?
-
Ακόμη και τώρα που τα βλέπω σε καλή κατάσταση είναι τα τέλεια οικογενικά SUV.Για ποιας γενιας ραβ 4 μιλαμε?
Γιατι το πρωτης και δευτερης γενιας ηταν τραγικο εντος δρομου και σιγουρα δεν ηταν τελειο για οικογενειακο αμαξι λογω κακιστης οδικης συμπεριφορας.MK3
Μια χαρά για Τογιότα ήταν -
Δεν καταλαβα ομως , ποιας χρονολογιας ηταν το Volvo σου και ποιας το C4 . Καινουριο το ειχες παρει ? Και εδωσες το Volvo + 6.000€ ?
Volvo 2006 μεταχειρισμένο 12000 € αγοράστηκε το 2009.
C4 του 2012 αγοράστηκε το 2014 με το Volvo+6000€
-
Αχρείαστο κόστος για καθημερινή χρήση σε πόλη.
Εμένα δεν μου λείπουν καθόλου.
Μόνο για εφέ τα άναβα.
Και φυσικά αν είναι κίτρινα αλλάζουν την αισθητική με τα led φώτα πορείαςΑχρειαστο "κοστος" για ποιον? Κερδιζει τιποτα ο καταναλωτης που δεν υπαρχουν, ουτε καν στις πιο πλουσιες εκδοσεις? Μονο οι εταιρειες που δεν τα βαζουν κερδιζουν.
Απλα η λογικη αυτη μου θυμιζει κατι κατοχους iphones που δινουν 1300 ευρω για κινητο το οποιο δεν εχει καν αισθητηρα δαχτυλικου αποτυπωματος και λενε, ε σιγα, δεν θα τον χρησιμοποιουσα και να'χε...και τα ξεκλειδωνουν με 4ψηφια pin οπως τα νοκια του 90, ιδιως τους τελευταιους χειμωνες με τις μασκες και τα συναφη οπου δε δουλευε το face app.Ειπαμε ρε παιδια μην τα βγαζουμε κι ολα αχρηστα και περιττα επειδη καποιοι για να κονομανε περαιτερω αποφασισαν οτι πχ η ασυρματη φορτιση του κινητου ειναι πιο σημαντικη απ'τους προβολεις ομιχλης κι εμεις λεμε οτι ετσι ειναι κιολας.
Και δεν ειναι θεμα αισθητικης το χρωμα των λαμπων των προβολεων (παροτι λευκοι ειναι οι περισσοτεροι) αλλα χρησιμοτητας αφου ειναι μονο για ειδικες περιπτωσεις που το τελευταιο που νοιαζει καποιον ειναι η εμφανιση.
Μια χαρα ξεκλειδώνουν τα iphone με το apple watch, που εννοείται εχεις.
Αχρηστα δεν ειπα οτι ειναι. Αχρειάστα για καποιους. Προτιμω κατι πιο χρήσιμο για εμένα
A εννοειται οτι εχεις και apple watch. Με λιγα λογια για να ξεκλειδωνεις ευκολα ενα κινητο των 1200 ευρω πρεπει να'χεις κι ενα ρολοι των 300 κλπ κλπ.
Κι ολα αυτα για κατι που κανει πανευκολα μια συσκευη των 150 ευρω. Γι'αυτο η apple κοντευει να'χει χρηματιστηριακη αξια κανα τρις δολλαρια, γιατι σας εχει κανει να θεωρειτε φυσιολογικο το να σκατε 1200 ευρω για κατι που δεν εχει ακομα και βασικες λειτουργιες.
To παραδειγμα της ακολουθουν πλειστες εταιρειες σε ολους τους τομεις, ενας απ'αυτους και της αυτοκινησης. Γιατι οι καταλανωτες πλεον εχουν προβατοποιηθει κι εχουν γινει τα απολυτα ερμαια των εταιρειων και των αναγκων που τους δημιουργουν (και το αντιθετο) αναλογα με τα συμφεροντα τους.Ενα παραδειγμα ειναι και τα προβολακια για τα οποια μιλουσαμε που δεν προσφερονται πλεον σε πληθος μοντελων, ακομα και στις ακριβες εκδοσεις, που, ιδιως στις περιοχες και τις χωρες του βορρα, εχουν πολυ μεγαλη χρηστικη αξια. Αλλα δε βαριεσαι, σιγουρα υπαρχουν πολλοι που θεωρουν πιο σημαντικο να φορτισει το κινητο τους ασυρματα (χαλωντας και τη μπαταρια του ετσι σε σχεση με το καλωδιο) απ'το να κινηθει με ασφαλεια στην ομιχλη γι'αυτο και πλεον βλεπεις σε περισσοτερα αυτοκινητα την ασυρματη φορτιση στο βασικο εξοπλισμο παρα τους προβολεις ομιχλης.
Εχω παντα ενα καλό android και ένα iphone λογω ανασχόλησης με το χώρο από τα 90s
Μαντεψε τι με βολευει περισσότερο; και είναι για εμένα πιο χρηστικό;
Ασε που δίνοντας σημερα 1200 ευρώ θα αλλαξω κινητο σε 3 χρόνια και μετά θα το πάρει η γυναίκα για άλλα 2-3 και μετά ισως και η κόρη για κανα χρόνο ακόμα!
Ποιο android βγάζει τόσα χρόνια!
Το φθηνό το κρέας το τρώνε τα σκυλιά λένε...Οκ, τοτε να σου κοστολογησουν την προβατινα σαν black angus για να σου φανει καλυτερη. Οπως κανουν με το iphone.
Κι αν οντως ασχολεισαι με τα κινητα απ'το 90 και δεν ξερεις αν τα καλα androids βγαζουν 2-3 χρονια, κατι δεν παει καλα.Αν συγκρίνεις flagships δεν απέχουν πολύ οι τιμές!
Και δυστυχως ναι μπορεί να αντέξουν αλλα η εμπειρία χρήσης δεν ειναι η ίδια...
Μπουκώνουν τα android ...
Τεσπα αν μιλάμε για flagship μοντέλα οι οικονομικές διαφορες δεν είναι αξιες αναφοράς! -
@georgekn said in Ιστορίες από αγοραπωλησίες οχημάτων μας.:
To Volvo το πηρες σε πολυ καλη τιμη.
Το C4 ομως σαν ακριβουτσικο στοίχισε . Βεβαια δεν μου πεφτει λογος. Κουβεντα να γινετε -
Το C4 ομως σαν ακριβουτσικο στοίχισε . Βεβαια δεν μου πεφτει λογος. Κουβεντα να γινετεΔεν παρεξηγώ χαλαρή κουβέντα κάνουμε εδώ...
Το Volvo ήταν μεταχειρισμένο σε αντιπροσωπεία της εταιρείας για μήνες... όταν το πρωτοχαζευα είχε τιμή 17500 νομίζω μετά από 8 μήνες δεν είχε φύγει, η τιμή πήγε στα 12500 με λίγο παζάρι το πήρα στα 12000.
Η C4 diesel είχε νομίζω το 2012 18000€ καινούρια έκδοση attraction 92ps την πήρα 5500€ κάτω... αλλά ήταν και η μόδα του diesel τότε... -
Το C4 ομως σαν ακριβουτσικο στοίχισε . Βεβαια δεν μου πεφτει λογος. Κουβεντα να γινετεΔεν παρεξηγώ χαλαρή κουβέντα κάνουμε εδώ...
Το Volvo ήταν μεταχειρισμένο σε αντιπροσωπεία της εταιρείας για μήνες... όταν το πρωτοχαζευα είχε τιμή 17500 νομίζω μετά από 8 μήνες δεν είχε φύγει, η τιμή πήγε στα 12500 με λίγο παζάρι το πήρα στα 12000.
Η C4 diesel είχε νομίζω το 2012 18000€ καινούρια έκδοση attraction 92ps την πήρα 5500€ κάτω... αλλά ήταν και η μόδα του diesel τότε...Νομιζα ειχε καπου στα 15-16 το C4 . Δεν ειναι οτι το πηρες ακριβα, αλλά εδωσες φθηνα το Volvo νομιζω
Ιστορίες από αγοραπωλησίες οχημάτων μας.