-
Χαχαχαχα
Μιλάμε είναι περίπτωση ο τύπος...
Συγνώμη αλλά χαχαχαχαχαΕ τότε ρε Σπύρο τι ομιλείς; Ζήσε την ζωή σου χωρίς γκρίνια. Απόλαυσε τον πλούτο σου. Εγώ αυτό θα έκανα, σιγά μη μιλούσα με εσάς τους τζαζμενους και να αναλύω τα επιδόματα στα diesel και το αν είναι φασίστας ή όχι οποίος διαμαρτύρεται ή σχολιάζει. Θα ήμουν σε εξωτικό νησί να αγναντεύω τη θάλασσα.
Χαχαχα
Όποιος τα έχει λυμένα τα οικονομικά του, μπράβο του άξιος. Μην παρεξηγηθω.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
#xontros_vs_gantemi
τι εγινε ρε παιδια?
σε ποια μοιρασια δεν τα βρηκανε?Έλα τώρα που δεν ξέρεις...
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg οι φόροι δεν είναι υψηλοί επειδή έχουμε 1000 εργάτες παραπάνω σε ένα αγαθό και οι οποίοι μπορεί να έχουν εισοδήματα όσο 3 γκλοντενμποις. Χωρίς να υπολογίζω τα μερίσματα μετοχών και τα κέρδη.
Οι φόροι είναι υψηλοί γιατί υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή από την μία και κακή διαχείριση από την άλλη, δεν σου έγραψα για εργάτες και golden boyzzzz.
Αυτό που γράφω είναι πως οι περισσότεροι δεν έχετε καταλάβει πόσο τσούζουν έναν μισθωτό με οικογένεια οι φόροι. Δεν γίνετε να είσαι μέσος μισθωτός και να δίνεις την μισή σου αμοιβή σε φόρους λες και βγάζεις 15 εκ τον χρόνο. Γράφετε για "δωρεάν" δημόσια αγαθά τα οποία χρυσοπληρώνονται. Δωρεάν θα ήταν αν τα πλήρωνε ο εφέντις που κυβερνούσε από την τσέπη του, όχι όταν δίνεις ένα σκασμό φόρους. Με τους φόρους που πληρώνω έφτανε για ιδιωτικό για δύο παιδιά, σύνταξη ιδιωτική, περίθαλψη ιδιωτική, κάτι ψιλά για ιδιωτικά νερά και ρεύματα και θα περίσσευαν κιόλας να κάνω και ντόλτσε βίτα.
Ναι οκ, προφανώς σε μια πολιτισμένη κοινωνία υπάρχει η στήριξη των αδυνάμων και τα δημόσια αγαθά γιατί αλλιώς θα γίνουμε ζούγκλα. Αλλά τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν οι συνφορουμίτες αριστεροί ότι δεν υπάρχει "δωρεάν" στο 10% των κορόιδων που δίνουν το 90% των φόρων; Εδώ μας έχει πιάσει πόνος που θα κλείσει η Λάρκο! Έλεος δηλαδή. Μετάταξη όλων των εργαζόμενων σε αργομισθίες στο δημόσιο με τον μισθό που έχουν τώρα και κλείσιμο αύριο. Πολύ λιγότερα θα στοιχίζει και πάλι.
Όταν έρθει η μέρα που θα υπάρχει (αποδεδειγμένα) σχετική φορολογική δικαιοσύνη στην χώρα, ας κρατικοποιηθούν τα πάντα, μέχρι και τα σουβλατζίδικα.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
#xontros_vs_gantemi
τι εγινε ρε παιδια?
σε ποια μοιρασια δεν τα βρηκανε?Έλα τώρα που δεν ξέρεις...
Για τον πρώτο δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι. Για τον δεύτερο ξέρω ότι είναι βλάκας με πατέντα που όμως είχε την "εξυπνάδα" όταν ήταν νομάρχης να διαλέξει καλούς συμβούλους και να αφήσει κάποιο έργο. Απ ότι φαίνεται τώρα που είναι δήμαρχος, ούτε αυτό δεν έκανε. Η εκλογή του σαν αρχηγού θα είναι ο απόλυτος τρόπος να αυτοκτονήσει πολιτικά ή ΝΔ. Τα ίδια φαντάζομαι και για τον πρώτο.
-
Και οι δύο είναι πάρε τον έναν και βάρα τον άλλο... Τσιμεντόλιθοι από τους λίγους. Αλλά ως γνωστόν η ΝΔ είναι Ανώνυμος Εταιρεία και το διοικητικό συμβούλιο παραμένει στους μετόχους με τις περισσότερες μετοχές.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg οι φόροι δεν είναι υψηλοί επειδή έχουμε 1000 εργάτες παραπάνω σε ένα αγαθό και οι οποίοι μπορεί να έχουν εισοδήματα όσο 3 γκλοντενμποις. Χωρίς να υπολογίζω τα μερίσματα μετοχών και τα κέρδη.
Οι φόροι είναι υψηλοί γιατί υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή από την μία και κακή διαχείριση από την άλλη, δεν σου έγραψα για εργάτες και golden boyzzzz.
Αυτό που γράφω είναι πως οι περισσότεροι δεν έχετε καταλάβει πόσο τσούζουν έναν μισθωτό με οικογένεια οι φόροι. Δεν γίνετε να είσαι μέσος μισθωτός και να δίνεις την μισή σου αμοιβή σε φόρους λες και βγάζεις 15 εκ τον χρόνο. Γράφετε για "δωρεάν" δημόσια αγαθά τα οποία χρυσοπληρώνονται. Δωρεάν θα ήταν αν τα πλήρωνε ο εφέντις που κυβερνούσε από την τσέπη του, όχι όταν δίνεις ένα σκασμό φόρους. Με τους φόρους που πληρώνω έφτανε για ιδιωτικό για δύο παιδιά, σύνταξη ιδιωτική, περίθαλψη ιδιωτική, κάτι ψιλά για ιδιωτικά νερά και ρεύματα και θα περίσσευαν κιόλας να κάνω και ντόλτσε βίτα.
Ναι οκ, προφανώς σε μια πολιτισμένη κοινωνία υπάρχει η στήριξη των αδυνάμων και τα δημόσια αγαθά γιατί αλλιώς θα γίνουμε ζούγκλα. Αλλά τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν οι συνφορουμίτες αριστεροί ότι δεν υπάρχει "δωρεάν" στο 10% των κορόιδων που δίνουν το 90% των φόρων; Εδώ μας έχει πιάσει πόνος που θα κλείσει η Λάρκο! Έλεος δηλαδή. Μετάταξη όλων των εργαζόμενων σε αργομισθίες στο δημόσιο με τον μισθό που έχουν τώρα και κλείσιμο αύριο. Πολύ λιγότερα θα στοιχίζει και πάλι.
Όταν έρθει η μέρα που θα υπάρχει (αποδεδειγμένα) σχετική φορολογική δικαιοσύνη στην χώρα, ας κρατικοποιηθούν τα πάντα, μέχρι και τα σουβλατζίδικα.
-
Δεν έχω γράψει ποτέ ότι είναι δωρεάν τα δημόσια. Έχω πει ότι έχουν υψηλότερη οικονομία κλίμακας λόγω πλήθους και τιμές κόστους. Δεν είναι κερδοσκοπικοι οργανισμοί. Εμας ως ιδιώτες και επιχειρηματίες μας συμφέρει να έχουμε ένα λιγότερο κέρδος να πληρώσουμε στα τόσα άλλα κέρδη επιχειρήσεων B2B. Αυτό το απλό.
-
Σαφέστατα πρέπει να γίνει σωστη και δίκαιη φορολογικη πολιτική. Αυτονόητο.
Πάντως όλοι πληρώνουν φόρους, ο ΦΠΑ και άλλοι πολλοί φόροι είναι εμμεσοι φόροι που πληρώνουν οι πάντες, όσο φτωχοί και αν είναι, ότι και αν δηλωνουν. Εσύ πληρώνεις και άμεσους διότι πολύ απλά δεν φτάνουν. Στα άλλα που αναφέρεις. Καλυτερα κάνε την αναλογία να χρωστουσες εσύ ιδιωτικά πολλά δάνεια και ταυτόχρονα να πήγαινες σε ιδιωτικό τα παιδιά. Κάτι τέτοιο ισχύει. Εφόσον έχουμε εθνικό χρέος, και είσαι Έλληνας φορολογούμενος, τότε το χρέος επιμερίζεται και σε εσένα.
-
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και οι δύο είναι πάρε τον έναν και βάρα τον άλλο... Τσιμεντόλιθοι από τους λίγους. Αλλά ως γνωστόν η ΝΔ είναι Ανώνυμος Εταιρεία και το διοικητικό συμβούλιο παραμένει στους μετόχους με τις περισσότερες μετοχές.
ο σφουγκοκωλαριος απο που αραγε?
https://www.protothema.gr/politics/article/1279573/loverdos-to-metopo-tsipra-karamanli-to-plirose-akriva-i-hora/ -
Χαχαχαχα
Μιλάμε είναι περίπτωση ο τύπος...
Συγνώμη αλλά χαχαχαχαχαΕ τότε ρε Σπύρο τι ομιλείς; Ζήσε την ζωή σου χωρίς γκρίνια. Απόλαυσε τον πλούτο σου. Εγώ αυτό θα έκανα, σιγά μη μιλούσα με εσάς τους τζαζμενους και να αναλύω τα επιδόματα στα diesel και το αν είναι φασίστας ή όχι οποίος διαμαρτύρεται ή σχολιάζει. Θα ήμουν σε εξωτικό νησί να αγναντεύω τη θάλασσα.
Χαχαχα
Όποιος τα έχει λυμένα τα οικονομικά του, μπράβο του άξιος. Μην παρεξηγηθω.
Εχεις θεματα. Δεν εξηγειται αλλιως.
Το δικαιωμα να λεω την αποψη μου το διατηρω οσο και να χτυπιεται οποιος θελει για το αντιθετο. -
Χαχαχα.....
Τις άποψεις σου περί δυσκολιών των νέων ανθρώπων, περί επιδομάτων, περί το πως πορεύονται στη ζωή, κάτι βαθυστόχαστα τσιτατα του περιπτέρου σχολιάζω και τον οίστρο σου όταν δεν τους νιώθεις διότι δεν είσαι νέος στην σημερινή εποχή και έχεις λυμένα τα οικονομικά σου προβλήματα. Και εγώ έτσι γίνομαι Κέρβερος και δογματικός σε κάθε νέο. Όσοι δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με εμάς, φταίνε.
Άντε τώρα να δούμε πόσο φασιστικά είναι αυτά που λέω. Να βγάλουμε μέτρο να μετρήσουμε τον φασισμό στην κριτική
-
-
Να βάζεις όμως όλα τα δεδομένα.
Σχεδόν όλο ήταν πωλήσεις στο εξωτερικό.
Είναι αυτό που έγραφα κάπου πως όντως πέρα από τουρισμό,γεωργικά προϊόντα και φάρμακα εξάγουμε και καύσιμα
-
Χαχαχα.....
Τις άποψεις σου περί δυσκολιών των νέων ανθρώπων, περί επιδομάτων, περί το πως πορεύονται στη ζωή, κάτι βαθυστόχαστα τσιτατα του περιπτέρου σχολιάζω και τον οίστρο σου όταν δεν τους νιώθεις διότι δεν είσαι νέος στην σημερινή εποχή και έχεις λυμένα τα οικονομικά σου προβλήματα. Και εγώ έτσι γίνομαι Κέρβερος και δογματικός σε κάθε νέο. Όσοι δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με εμάς, φταίνε.
Άντε τώρα να δούμε πόσο φασιστικά είναι αυτά που λέω. Να βγάλουμε μέτρο να μετρήσουμε τον φασισμό στην κριτική
Μπορεις να διαφωνεις οσο θελεις μαζι μου. Δε σου δινει κανεις δικαιωμα να υποδυκνυεις ποιος θα μιλησει και ποιος οχι. Αυτα τα κανουν οι φασιστες.
-
Υγ παψε να γελας σα χαχας.
-
Είναι αυτό που έγραφα κάπου πως όντως πέρα από τουρισμό,γεωργικά προϊόντα και φάρμακα εξάγουμε και καύσιμα
Προϊόντα διύλησης πάσης φύσεως για να είμαστε πιο ακριβείς. Και μαζί με αυτά τα προϊόντα (όσο και αν φαίνεται περιεργο) στις εξαγωγές έχουμε μεγαλύτερο "κατά κεφαλήν εξαγώγιμο προϊόν" απ ότι η γείτων Τουρκία!
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Χαχαχα.....
Μπορεις να διαφωνεις οσο θελεις μαζι μου. Δε σου δινει κανεις δικαιωμα να υποδυκνυεις ποιος θα μιλησει και ποιος οχι. Αυτα τα κανουν οι φασιστες.
Καλά χαλάρωσε, δεν ζήτησα να διαγραφούν τα λεγόμενα σου, απλά τα σχολιάζω. Είπα τι θα έκανα στην θέση σου αν είχα λύσει το οικονομικό μου. Θα άφηνα τους νέους να τα βρουν μόνοι τους. Δεν θα έλεγα τσιτατα άλλων εποχών και άλλων οικονομιών. Εγώ θα έκανα την ζωή μου ως οικονομικά άνετος μεσήλικας και θα έδινα κουράγιο.
Είναι φασιστικό να ζητάς να σταματήσει το γέλιο κάποιος;
Άντε καλά σε αφήνω, δεν σε σχολιάζω άλλο.
-
Προϊόντα διύλησης πάσης φύσεως για να είμαστε πιο ακριβείς. Και μαζί με αυτά τα προϊόντα (όσο και αν φαίνεται περιεργο) στις εξαγωγές έχουμε μεγαλύτερο "κατά κεφαλήν εξαγώγιμο προϊόν" απ ότι η γείτων Τουρκία!
Σωστό, με τη μικρή διόρθωση, ότι δεν "έχουμε" διυλιστήρια, "έχουν" διυλιστήρια αυτοί που τα χουν, κι εδώ και στην Τουρκία, που εν δυνάμει μπορεί εν μέρει να είναι και τα ίδια πρόσωπα.
-
Έτσι να τα λέμε όλα. Και τα στραβά και τα καλα. Μόνο έτσι θα έχουμε σωστή εικόνα και έτσι θα ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί.
Πιλιου
Δεν έχει σχέση, μακροοικονομικα είναι σημαντικό για την οικονομία μας.Όπως εσύ έχεις diesel ενώ οι άλλοι δεν έχουν, άρα συμβάλλεις στο εθνικό αποτύπωμα co2.
Το θέμα μας όμως είναι τα όρια που βάζει η πολιτεία για κάποια αγαθά, και ποιες πολιτικές ακολουθεί με σκοπό να υπάρχει ομοιόμορφη ανάπτυξη στην οικονομία.
Αυτό σχολιάζουμε στο οικονομικό μας σύστημα.Το τι κάνουν οι ιδιωτικές εταιρίες είναι δικό του θέμα, πόσο μάλλον αν είναι εξαγωγικές.
-
Είναι αυτό που έγραφα κάπου πως όντως πέρα από τουρισμό,
γεωργικά προϊόντακαι φάρμακα εξάγουμε και καύσιμαΤο μεγαλύτερο και πιο αξιόλογο γεωργικό προϊόν μας, εδώ και χρόνια έχει πάρει την κάτω βόλτα από πλευράς αξιοποίησης και προώθησης και υπεραπασχολείται το κράτος με rooms to let,ταβερνιάρηδες,μπαρίστες και λοιπές π@π@ριές...
https://www.kathimerini.gr/society/562014682/neoi-antagonistes-gia-to-elliniko-ladi/
-
Όντως πρέπει να δούμε σοβαρά την καθετοποιηση στην γεωργία.
Πουλάνε ένα μπουκαλάκι για χρυσό στο εξωτερικό και σε εμάς κοστίζει σεντς.Δεν γνωρίζω τι πρέπει να γίνει. Αλλά ξέρω ότι πάσχουμε σε αυτό.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Χαχαχα.....
Καλά χαλάρωσε, δεν ζήτησα να διαγραφούν τα λεγόμενα σου, απλά τα σχολιάζω. Είπα τι θα έκανα στην θέση σου αν είχα λύσει το οικονομικό μου. Θα άφηνα τους νέους να τα βρουν μόνοι τους. Δεν θα έλεγα τσιτατα άλλων εποχών και άλλων οικονομιών. Εγώ θα έκανα την ζωή μου ως οικονομικά άνετος μεσήλικας και θα έδινα κουράγιο.
Είναι φασιστικό να ζητάς να σταματήσει το γέλιο κάποιος;
Άντε καλά σε αφήνω, δεν σε σχολιάζω άλλο.
Καραγκιοζιλικια
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2