-
Γειά χαρά!
Προσεχώς θα ολοκληρωθεί η κατασκευή εξοχικού (μετά από 20 χρόνια αναμονής!) σε κυκλαδίτικο νησί.
Η πρόσβαση είναι δύσκολη για περίπου 300μ της όλης διαδρομής. Μεγάλη κλίση (30%) κατά τόπους τσιμεντωμένος χωματόδρομος πλην όμως με έντονο ανάγλυφο γιατί δεν είχαμε λεφτά να το φτιάξουμε πολύ καλά πριν 20 χρόνια.
Τι θα συστήνατε για να μπορεί κανείς να ανεβάσει 4 άτομα + μπαγκάζια χωρίς το αμάξι να «κωλώσει» ?
Ένα polo cross του πατέρα μου την παλεύει με 3 επιβάτες οριακά, φοβάμαι όμως πως με μπαγκάζια και ακόμη έναν δε θα τα καταφέρνει.
Νέο/μεταχειρισμένο αδιάφορο. Ιδέες?
-
Δεν κατάλαβα... ο δρόμος είναι ιδιωτικός ή δημόσιος?
Αν είναι ιδιωτικός, θα άφηνα το αμάξι κάτω και θα είχα μια γουρούνα για τη χαμαλοδουλειά εντός. -
@antonakis said in Δύσβατη πρόσβαση σε εξοχικο Κυκλαδες:
Δεν κατάλαβα... ο δρόμος είναι ιδιωτικός ή δημόσιος?
Αν είναι ιδιωτικός, θα άφηνα το αμάξι κάτω και θα είχα μια γουρούνα για τη χαμαλοδουλειά εντός.Ο δρόμος βγάζει αποκλειστικά στο οικόπεδο - δε θα γίνεται χρήση από άλλους. Αν βάλεις τον πεθερό/ά στη γουρούνα θα σου δώσω το οικόπεδο
Πιο σοβαρά, πας φορτωμένος με ψώνια και μπαγκάζια γιατί το νησί δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο. Δε θέλω να κάνω 3-4 βόλτες ανέβα κατέβα την ανηφόρα!
-
Για 300 μέτρα θα αλλάξετε αυτοκίνητο? Δε λέω, είναι μια λύση αλλά υποψιάζομαι ότι με λιγότερα λεφτά θα φέρεις ένα μηχανικό να σου κάνει μια προσφορά να σου φτιάξει το δρόμο με τσιμέντο ή άσφαλτο να σου μείνει κι όλας το πέρασμα για τα παιδιά και τα εγγόνια σου.
'Οσο για το αυτοκίνητο δεν μας είπες πόσα χρήματα διαθέτεις?
Τι χρήση θα έχει?
Πόσο παλιό/ κινούργιο το θέλεις?Προσωπικά στη θέση σου θα έφτιαχνα το δρόμο. Αναθεμά το, 300 μέτρα είναι δεν είναι 5 χιλιόμετρα.
-
@megane98hp said in Δύσβατη πρόσβαση σε εξοχικο Κυκλαδες:
Για 300 μέτρα θα αλλάξετε αυτοκίνητο? Δε λέω, είναι μια λύση αλλά υποψιάζομαι ότι με λιγότερα λεφτά θα φέρεις ένα μηχανικό να σου κάνει μια προσφορά να σου φτιάξει το δρόμο με τσιμέντο ή άσφαλτο να σου μείνει κι όλας το πέρασμα για τα παιδιά και τα εγγόνια σου.
Τι χρήση θα έχει?
Πόσο παλιό/ κινούργιο το θέλεις?Προσωπικά στη θέση σου θα έφτιαχνα το δρόμο. Αναθεμά το, 300 μέτρα είναι δεν είναι 5 χιλιόμετρα.
Πράγματι, είναι και αυτό μια λύση, πλην όμως το θέμα της κλίσης παραμένει, ακόμα και αν γίνουν πιο ομαλά τα πιο άγρια σημεία του. Ίσως και 35% σε ένα σημείο. Η θέα ανεκτίμητη αλλά με κόστος την πρόσβαση. Μια ευθεία φανταστείτε με μεγάλη κλίση αλλά κακοτράχαλο και με κατά τόπους τσιμέντο. Χώρος για μανούβρες μηδέν, με ξερολιθιά δεξιά αριστερά και γκρεμό στη μια μεριά. Κοινώς θες να πας πάνω μια κι έξω χωρίς να κωλώσει το αμάξι γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική.
-άλλο αμάξι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οπότε δε τίθεται θέμα αλλαγής πρώτου ή και δεύτερου αυτοκινήτου. Θα αγοραστεί κάτι όταν με το καλό γίνει ο επαναπατρισμός (κάτοικος εξωτερικού).
-
θελω να μπορώ να το φορτώσω και να ανεβοκατεβαίνω χωρίς φόβο και πάθος, ακόμη και με κανώ ποδήλατα κλπ.
-
χρήματα έως και 30-40 χιλ.
-
-
Περιμένεις το πενταθυρο Jιmny και το φχαριστιεσαι σε όλο το νησί...
-
@arbi said in Δύσβατη πρόσβαση σε εξοχικο Κυκλαδες:
@megane98hp said in Δύσβατη πρόσβαση σε εξοχικο Κυκλαδες:
Τι χρήση θα έχει?
Πράγματι, είναι και αυτό μια λύση, πλην όμως το θέμα της κλίσης παραμένει, ακόμα και αν γίνουν πιο ομαλά τα πιο άγρια σημεία του. Ίσως και 35% σε ένα σημείο. Η θέα ανεκτίμητη αλλά με κόστος την πρόσβαση. Μια ευθεία φανταστείτε με μεγάλη κλίση αλλά κακοτράχαλο και με κατά τόπους τσιμέντο. Χώρος για μανούβρες μηδέν, με ξερολιθιά δεξιά αριστερά και γκρεμό στη μια μεριά. Κοινώς θες να πας πάνω μια κι έξω χωρίς να κωλώσει το αμάξι γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική.
-άλλο αμάξι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οπότε δε τίθεται θέμα αλλαγής πρώτου ή και δεύτερου αυτοκινήτου. Θα αγοραστεί κάτι όταν με το καλό γίνει ο επαναπατρισμός (κάτοικος εξωτερικού).
-
θελω να μπορώ να το φορτώσω και να ανεβοκατεβαίνω χωρίς φόβο και πάθος, ακόμη και με κανώ ποδήλατα κλπ.
-
χρήματα έως και 30-40 χιλ.
βρες ενα grand vitara διλιτρο ή μεγαλυτερο σε πολυ καλη κατασταση του 2008+
να εχει esp για λογους ασχετους με το esp, ειναι το δεξι στογγυλο κουμπι στη καθετη κονσολα, σε οσα λειπει εχουν μονο ενα καλλυμα. χωρις esp μην το παρεις καν το αυτοκινητο.
τα 2lt+ grand vitara και τα 1.9 diesel εχουν απο το εργαστασιο κοντες σχεσεις και εξαιρετικη τετρακινηση (εφοσον το ξαναλεω εχει esp) και θα εχουν την ανηφορα για τη πλακα.
χωρανε και πραγματα και κοσμο και κινουνται και με αξιοπρεπεια.
θα σο υμεινουν και πολλα λεφτα.
να αποφυγεις τα 1.6 και 2.4. αν αντεχεις, το 3.2 ειναι εξαιρετικο.
τιμες σε εξαιρετικα δειγματα, στα 10k τα διλιτρα και κατι λιγοτερο τα 3.2 λογω τεκμηριων -
-
Εγώ δε θα έμπαινα σε έξοδα για τη πεθερά, θα επέλεγα κάτι τέτοιο.
-
Ειμαι σε κυκλαδονησι,αρκετα κοντινο στην Αθηνα,και σε καποια σημεια οι δρομοι ειναι πραγματικο σπαστηρι.
Οταν διαφημιζεις το νησι σου και τις παραλιες του,πρεπει να δινεις και στον κοσμο που ερχεται,τον τροπο να μεταβει στις ομορφιες του νησιου,χωρις να σπαει το αυτοκινητο του. -
Ψεύτικο θέμα, στημένο από τον Γάτο, για να μας ξαναπεί ιστορίες για τα βιτάρα...
Να πάρει ένα ράγκλερ 2.4 .
Η ένα αγροτικό λαντ ρόβερ...
-
Μη πάρεις τίποτα τώρα.
Γύρνα με το καλό και πιάσε τα ενοικιαζόμενα του νησιού και δες ποιο ανεβαίνει ευκολότερα.Αλλιώς duster diesel 4x4, τα ρέστα στο δρόμο να έρχονται και φίλοι.
Την πεθερά ταξίδι με το ΚΑΠΗ. -
Φίλε, έτσι περίπου ήταν το πρώτο μου ποστ στο φόρουμ, μόνο που εμείς είχαμε το σπιτάκι στο βουνό.
Και ρωτούσα αν μπορούσα να βάλω χέρι στο κιβώτιο να "κοντυνει" ή πρώτη...Το πρόβλημά μου λύθηκε όταν, πριν καν γυρίσω στην Ελλάδα, βρήκα μια καλή προσφορά σε καινούργιο ντίζελ με αυτόματο κιβώτιο κλασικό μετατροπέα ροπής, ΟΧΙ διπλοσύμπλεκτο.
2+1 τα ζητούμενα για σένα:
1⁰ κυριότερο, να έχει πολλή ροπή από χαμηλές στροφές!
Τουρμποντίζελ ή ηλεκτρικό ή ακόμη και τα τούρμπο βενζινης κάνουν πλέον τη δουλειά.2⁰ ,εγώ πιστεύω σημαντικό, το κλασικό αυτόματο κιβώτιο, όπως τα ΕΑΤ6, ΕΑΤ8 των γαλλικών ή της Μάζντα, ή κάποια Suzuki κ.α.
Πολλαπλασιαζει την ξενοιαστη ικανότητα σε τέτοιο δρόμο καθώς δεν υπάρχει κλασικός συμπλέκτης να καεί, αν και πάλι μόνο με 1 σχέση θα ανεβαίνεις.3⁰ αν το έδαφος γλιστράει, λασπωνεται κλπ. να έχεις και 4κινηση ώστε να μη φοβάσαι τίποτα.
Μια λύση είναι αυτή που προτείνει ο γάτος με το παλιό τανκ Βιταρα, άλλη ένα χειροκίνητο ντίζελ 4χ4 Ντάστερ, ή κάποιο καινούργιο Σουζουκι απ όσα έχουν ακόμη κλασικό κιβώτιο ή καινούργιο ντίζελ Citroën, peugeot, opel με ΕΑΤ6, ΕΑΤ8, αν θες μοντέρνο αυτοκίνητο για γενική χρήση.
Ψιλά γράμματα υπάρχουν ανάλογα που κλινεις περισσότερο.
-
Αφού δίνεις 30 με 40, καινούριο τετρακίνητο Tuscon ή Sportage. Εναλλακτικά, ηλεκτρικό ID.3, Enyaq, ID.4. Πισωκίνητα, πισωμήχανα, με σούπερ ροπή από το μηδέν.
-
Αν πρέπει να προταθεί μοντέλο, το πιο vfm οικογενειακό που πιστεύω θα σε βγάλει παλικάρι αν πωλείται ακόμη και σου αρέσει αισθητικά, είναι το 1.4Τ ΑUTO 4x4 SUZUKI S-CROSS με το 6τσχυτο Aisin κιβώτιο μετατροπέα ροπής.
Απ τα βενζινοκίνητα λογικης τιμής το πιο δυνατό. Σαν αυτό. -
Δεν έχω καταλάβει αν ο φίλος ψάχνει αυτοκίνητο το οποίο θα το αφήνει στο νησί και θα το χρησιμοποιεί μόνο για τις ανάγκες της επίσκεψής του εκεί ή αν γενικά ψάχνει αυτοκίνητο.
Αν ισχύει το πρώτο τότε εγώ θα το πήγαινα στα δύο άκρα, κοινώς ή το πιο φθηνό και όσο γίνεται αξιόπιστο vitara ( όπως γράφτηκε) ή ένα καλό ηλεκτρικό ( δεν έχω άποψη από τα ηλεκτρικά), στα όρια της εξάντλησης του προϋπολογισμού, καθώς τα νησιά είναι το τέλειο σενάριο για ηλεκτρικά.
-
@civil357 said in Δύσβατη πρόσβαση σε εξοχικο Κυκλαδες:
Δεν έχω καταλάβει αν ο φίλος ψάχνει αυτοκίνητο το οποίο θα το αφήνει στο νησί και θα το χρησιμοποιεί μόνο για τις ανάγκες της επίσκεψής του εκεί ή αν γενικά ψάχνει αυτοκίνητο.
Αν ισχύει το πρώτο τότε εγώ θα το πήγαινα στα δύο άκρα, κοινώς ή το πιο φθηνό και όσο γίνεται αξιόπιστο vitara ( όπως γράφτηκε) ή ένα καλό ηλεκτρικό ( δεν έχω άποψη από τα ηλεκτρικά), στα όρια της εξάντλησης του προϋπολογισμού, καθώς τα νησιά είναι το τέλειο σενάριο για ηλεκτρικά.
Η αλήθεια είναι δεν έχω αποφασίσει ούτε ο ίδιος. Κοίταζα τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα για ένα παλιό βιτάρα και είναι γύρω στα 1100… Η ενοικίαση για 1 μήνα είναι περίπου τα ίδια… Πολλά λεφτά ρε παιδιά! Αξίζει τον κόπο;
-
Κάνα αγροτικό με διπλή καμπίνα μεταχειρισμένο;
-
Αμάξι που θα το έχεις παρκαρισμένο 11 μήνες για τον 1 που θα το χρειαστείς δεν έχει νόημα, και λόγω εξόδων και λόγω της ακινησιας δεν θα δουλέψει όπως πρέπει όταν το θες.
Όταν έρχεσαι για διακοπές θα νοικιάζεις ένα ντίζελ (καθώς η ντιζελοροπη είναι απ τα σημαντικότερα για να βγαίνεις), κατά το δυνατόν ψηλό κι ευρύχωρο, να κάνεις την δουλειά σου κατ' ελάχιστον.
Όοοταν επαναπατριστεις (μην το κάνεις ελαφρά τη καρδία, σε προειδοποιώ) κι αγοράσεις καινούριο, θα προτιμήσεις να έχει τις δυνατότητες που περιγράψαμε. -
Κάνε πρώτα μια έρευνα αγοράς για το πόσο κοστίζει να φτιάξεις τον δρόμο αντί να πάρεις αυτοκίνητο. Γκρέιντερ, χώμα, 2 ή 3 βαρέλες τσιμέντο και πλέγματα χοντρικά.
-
@tesa54 said in Δύσβατη πρόσβαση σε εξοχικο Κυκλαδες:
Κάνε πρώτα μια έρευνα αγοράς για το πόσο κοστίζει να φτιάξεις τον δρόμο αντί να πάρεις αυτοκίνητο. Γκρέιντερ, χώμα, 2 ή 3 βαρέλες τσιμέντο και πλέγματα χοντρικά.
Σίγουρα θα κοστίσει πολλά, δεν θα είναι σίγουρη η ανθεκτικότητα στο χρόνο και το ερώτημα είναι αν γίνεται να διορθωθούν τέτοιες κλίσεις; συνήθως είναι πρακτικά αδύνατο.
Δύσβατη πρόσβαση σε εξοχικο Κυκλαδες