-
@alex-mix said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Το θέμα παιδιά είναι να υπάρχει πρόληψη και ατομική ευθυνη
Ένα παράδειγμα και βάζω και τον εαυτό μου μέσα πόσοι από μας έχουμε πυροσβεστήρα στο σπίτι δεν μιλώ για άλλον σε κουζίνα και άλλο για το υπόλοιπο, έναν πυροσβεστήρα.
Τεσπα ότι και να πούμε ότι και να κάνουμε το κακό έγινε και μακάρι ο κόσμος να είναι καλαΜιλώ για την φωτιά έτσι όχι για τις σκεπές
-
@criuser said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Σιγά μην είναι υποστελεχωμένοι. Απλά έχουν την δική τους λογική, οι ένστολοι.
Και από πίσω οι δήμοι, που επίσης οι διορισμοί και τα ψηφαλάκια να είναι καλά.Αμέλειες είναι όλα, αλλά και χτίσιμο όπου να είναι.
Όταν δεν γνωρίζεις,δεν εικάζεις και αν θες μαθαίνεις απο αυτούς που το ζουν!
Στο τελευταίο συμφωνώ. -
@lap said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
ίνετε σημασία αυτά τα θέματα και δεν τα ψάχνετε.
Τέσπα μείνετε σε αυτά που ψάχνετε έστω σε ερασιτεχνικό επίπεδοκαι να ακούμε εσένα που τα ψάχνεις και τα ξέρεις όλα, οκ
-
Είπαμε ο καθένας είναι οι επιλογές του. Εγώ είπα την άποψη ανθρώπινων που επένδυσαν σε σπίτια και με συμβούλεψαν. Σας την δίνω δωρεάν για να το ξανασκεφτειτε πριν επενδύσετε σημαντικότατα κεφάλαια. Δεν θέλετε να με ακούσετε δικαίωμα σας. Κλέφτες θα γίνουν αυτοί που βάζουν ξύλινη στεγη; Από εσάς θα ζουν.
-
Είπαμε ο καθένας είναι οι επιλογές του. Εγώ είπα την άποψη ανθρώπινων που επένδυσαν σε σπίτια και με συμβούλεψαν. Σας την δίνω δωρεάν για να το ξανασκεφτειτε πριν επενδύσετε σημαντικότατα κεφάλαια. Δεν θέλετε να με ακούσετε δικαίωμα σας. Κλέφτες θα γίνουν αυτοί που βάζουν ξύλινη στεγη; Από εσάς θα ζουν.
Σου είπα ήδη ότι και εμείς εχουμε επενδύσει και έχουμε βάλει ξύλινη οροφή αλλά δεν το διαβάζεις μάλλον
Δωρεαν σου λέω ότι ούτε μυριζει, ούτε πρόβλημα με έντομα έχουμε, ούτε στρεβλώσεις ουτε τιποτα αυτά που σε συμβούλεψαν. Αν είχε θα το έλεγα και γω. Εχω πληρώσει πολλές λαθος επιλογές μου στην ζωή. Δεν έχω λόγο να το κρύψω αν ήταν άλλη μια στις τόσες (εντάξει δεν αγόρασα και ROVER βεβαια)
Την οροφή την έχουμε εγκαταστήσει κοντά στα 12 χρόνια τώρα.
-
@panormus772 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
έτσι κάπως συμμορφώθηκε η πλειοψηφία και με τη ζώνη στα αυτοκίνητα
Κάποτε είχα την συζήτηση για τις ζώνες με δύο αστυνομικούς, ξέρεις τι μου είπαν?
Αλέκο το πρόστιμο δεν το τρως γιατί μπορεί να πάθεις κάτι, το πρόστιμο το τρως γιατί αν πάθεις κάτι ξέρεις πόσο θα στοιχίζει στο κράτος όσο θα σαι στο νοσοκομείο? Χεστηκε το κράτος για την υγεία σου μου και όλων, να μην έχει έξοδα το ενδιαφερειAlex, ακόμη κι έτσι μπαίνει μια τάξη (ο ίδιος σώζεις τη ζωή σου και το κράτος χρήματα).
Αν το καλοσκεφθείς για όλα μπορεί να υπάρχει το ίδιο σκεπτικό, π.χ. καθαρίζεις την περιουσία σου (οικόπεδο,χωράφι) για να μην φας πρόστιμο και το κράτος να γλιτώσει τα έξοδα πυρόσβεσης και αποκατάστασης από μια καταστροφική πυρκαϊα.Το θέμα είναι να υπάρχει η "δαμόκλειος σπάθη" των αυστηρών,μη αναστρέψιμων ποινών .
-
Cirus να καθαρίσεις τη μύτη σου
Εγώ όταν πάω σε ένα σπίτι της οικογένειας με ξύλινη στέγη το μυρίζω το καλοκαίρι, μάλλον είστε καπνιστες και δεν μυρίζετε. Τι να πω... Τέσπα το κουρασαμε -
Cirus να καθαρίσεις τη μύτη σου
Εγώ όταν πάω σε ένα σπίτι της οικογένειας με ξύλινη στέγη το μυρίζω το καλοκαίρι, μάλλον είστε καπνιστες και δεν μυρίζετε. Τι να πω... Τέσπα το κουρασαμεΛοιπόν ας συμφωνήσουμε πως διαφωνούμε. Αν θες όμως μπορώ να ρωτήσω, γιατί όπως είπα πατέρας οικοδόμος θείος ξυλουργός, γαμπρός σε εταιρεία που πουλά ξύλα.
-
έτσι κάπως συμμορφώθηκε η πλειοψηφία και με τη ζώνη στα αυτοκίνητα
Κάποτε είχα την συζήτηση για τις ζώνες με δύο αστυνομικούς, ξέρεις τι μου είπαν?
Αλέκο το πρόστιμο δεν το τρως γιατί μπορεί να πάθεις κάτι, το πρόστιμο το τρως γιατί αν πάθεις κάτι ξέρεις πόσο θα στοιχίζει στο κράτος όσο θα σαι στο νοσοκομείο? Χεστηκε το κράτος για την υγεία σου μου και όλων, να μην έχει έξοδα το ενδιαφερειAlex, ακόμη κι έτσι μπαίνει μια τάξη (ο ίδιος σώζεις τη ζωή σου και το κράτος χρήματα).
Αν το καλοσκεφθείς για όλα μπορεί να υπάρχει το ίδιο σκεπτικό, π.χ. καθαρίζεις την περιουσία σου (οικόπεδο,χωράφι) για να μην φας πρόστιμο και το κράτος να γλιτώσει τα έξοδα πυρόσβεσης και αποκατάστασης από μια καταστροφική πυρκαϊα.Το θέμα είναι να υπάρχει η "δαμόκλειος σπάθη" των αυστηρών,μη αναστρέψιμων ποινών .
Συμφωνώ φίλε απλά το δα που το γράψες και το θυμηθηκα και είπα να το γράψω. Εννοείται πως αν υπήρχε πιο αυστηρή τήρηση των νόμων απ όλους (μιλάω και γιαυτους που πρέπει να επιβάλλουν το νόμο και δεν είναι μόνο η αστυνομία) και μεγαλύτερα πρόστιμα όλα θα ήταν πολύ καλύτερα.
-
Ναι Άλεξ μου. Διαφωνούμε.
Απλά η πλάκα είναι ακριβή, μάλιστα πολλά συνεργεία δυσανασχετούν με την εφαρμογή του σκυροδέματος και δεν είναι ότι καλύτερο για αυτούς ενώ για την Ελλάδα και δη για εξοχικό σε δάση είναι η καλύτερη επιλογή. Μη με πειράζετε άλλο.θελω να ηρεμήσω....χαχα -
Ο Τσώρτσιλ έλεγε κάτι εύστοχο. Οι ηλίθιοι μαθαίνουν από τα λάθη τους. Οι έξυπνοι από τα λάθη των ηλιθιων.
Και υπάρχει και ο Λαπ που δεν μαθαίνει από κανέναν....τα ξέρει όλα από πριν. Αχαχαχα...ανίκητος πραγματικά, δίκιο έχει ο Χάρης!
-
@fanis75 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Ο Τσώρτσιλ έλεγε κάτι εύστοχο. Οι ηλίθιοι μαθαίνουν από τα λάθη τους. Οι έξυπνοι από τα λάθη των ηλιθιων.
Και υπάρχει και ο Λαπ που δεν μαθαίνει από κανέναν....τα ξέρει όλα από πριν. Αχαχαχα...ανίκητος πραγματικά, δίκιο έχει ο Χάρης!
Λάθος, μαθαίνω από αυτούς που έριξαν χρηματα και σήκωσαν σπιτια απο την αρχή.
Και μάλιστα σε κάποιες συζητήσεις με μηχανικούς μπροστά κατά τον σχεδιασμό σπιτιών που εξήγησαν πολλές λεπτομέρειες.
-
Λάθος, μαθαίνω από αυτούς που έριξαν χρηματα και σήκωσαν σπιτια απο την αρχή.
Εεε τότε έμαθες λάθος, γιατί και εμείς χτίσαμε σπίτι και συμβουλευτήκαμε μηχανικούς και αρχιτέκτονες (με @ρχίδια και όχι @ρχίδια μηχανικούς!!). Και δεν ισχύει τίποτα απο όσα λές...όποτε θες έλα να το επιβεβαιώσεις. Απλά το κόστος είναι μεγάλο, 3-4 φορές πάνω από πλάκα και για αυτό δεν το κάνουν ή το κάνουν σκατά και μετά χαλάει.
-
Χαχα... Ότι να ναι.
Είστε ότι να ναι. Το κοστος της πλάκας ήταν πολύ πιο μεγάλο λόγω θεμελίων.
Με ξύλινη το σπίτι έβγαινε φθηνότερο
Είπαμε διαφωνούμε. -
Χαχα... Ότι να ναι.
Είστε ότι να ναι. Το κοστος της πλάκας ήταν πολύ πιο μεγάλο λόγω θεμελίων.
Με ξύλινη το σπίτι έβγαινε φθηνότεροεπειδης τα πλερω ο γατος απο ιδία τσεπη...
πλακα λοξη 15000 με τα κεραμυδια και σοβαντισμα απο μεσα (χωρις ραμποτε απο κατω που δεν το χρειαστηκε τελικα)
ξυλινη σκεπη χωρις το ραμποτε απο κατω 19000. με τα ραμποτε 25000.
ολα πανω σε λιθοδομη με σιναζ, 90τμ.
το 2004. εν ναυπακτω. -
Ακριβώς το ανάποδο σε εμάς. Πλερω βάρβατη κατασκευή. Η διαφορά όχι μόνο στην πλακα της οροφής. Αλλά ολόκληρο το κτήριο αλλη ενίσχυση και σχεδιασμό των πάντων. Σοβαρός μηχανικός. Πολύ υψηλά στάνταρ κατασκευής
Είπαμε έγινε σωστή μελέτη και σωστά υλικά.
-
Είπαμε διαφωνούμε.
Δεν είναι θέμα διαφωνίας, δεν συζητάμε εαν μας αρέσουν τα σουτζουκάκια ή τα γιουβαρλάκια.
Μιλάμε με δεδομένα....δεν είναι θέμα άποψης, αλλά στοιχείων.
-
Άσε μας ρε Φάνη
-
Απίστευτο πάντως αν όντως σβήστηκε η φωτιά με τέτοιο αέρα; Ισχύει άραγε; Μάλλον δεν θα υπάρχει τίποτε άλλο να κάψει πλέον.
-
Άσε μας ρε Φάνη
Οταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, αρχίζει η ατέλειωτη βλακεία....μπράβο σου ωραίο επιπεδο...κάνεις για συνομιλητής. Ανίκητος....πάντα!!
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες