-
Εμένα είναι το 1ο που αργεί τόσο πολύ.
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για το corolla sedan ως οικογενειακό αυτοκίνητο για 3 άτομα. Βλέπω ότι σε πωλήσεις το hatchback καταλαμβάνει ίσως Κ 90% παρά τους αισθητά μικρότερους παντού χώρους. Πέρα απ το αυξημένο μήκος που αποτρέπει πολλούς από το sedan υπάρχουν άλλοι λόγοι; Τιμές παραπλήσιες. Επίσης μία ενδεχομένως αφελής ερώτηση δεδομένου ότι δεν είχα ποτέ sedan, τα πίσω καθίσματα πέφτουν;
-
@nicolas1988 said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για το corolla sedan ως οικογενειακό αυτοκίνητο για 3 άτομα. Βλέπω ότι σε πωλήσεις το hatchback καταλαμβάνει ίσως Κ 90% παρά τους αισθητά μικρότερους παντού χώρους. Πέρα απ το αυξημένο μήκος που αποτρέπει πολλούς από το sedan υπάρχουν άλλοι λόγοι; Τιμές παραπλήσιες. Επίσης μία ενδεχομένως αφελής ερώτηση δεδομένου ότι δεν είχα ποτέ sedan, τα πίσω καθίσματα πέφτουν;
Έχω το sedan από τον Μάρτιο. Πρίν καμία 10ετια θα ξέσκιζε σε πωλήσεις αλλά πλέον το ρόλο του οικογενειακού έχουν τα suv. (Εγώ έφυγα από suv και πήγα σε sedan )
Τα hats κρατάνε ακόμα λόγο εμφάνισης μήκους και τιμής σε σχέση με τα suv.
Ναι τα πίσω καθίσματα πέφτουν.
Αν δεν είσαι γκαζιαρης καλορίζικο..
Εγώ το μόνο που με ενοχλεί και μου λείπει είναι καμία 30αρια άλογα.. -
-
Αθήνα - Αλμυρός με κολλημένο το acc στα 125km/h (120gps), μέση κατανάλωση 6,1
2 άτομα με αρκετές αποσκευές & a/c
Επιστροφή, ίδιες συνθήκες εκτός από λίγο υψηλότερη θερμοκρασία, 5,8lt/100km
Υπόψη πως φοράω 225/45/17
-
Αθήνα - Αλμυρός με κολλημένο το acc στα 125km/h (120gps), μέση κατανάλωση 6,1
2 άτομα με αρκετές αποσκευές & a/c
Επιστροφή, ίδιες συνθήκες εκτός από λίγο υψηλότερη θερμοκρασία, 5,8lt/100km
Υπόψη πως φοράω 225/45/17
Νομίζω ότι με την κορολα έχω γίνει φλώρος μετά από 3600χλμ έχω αρνητικό ρεκόρ διαδρομής 5 λίτρα
-
Δεν μπορώ να πάω ταξίδι με λιγότερα από 120, ειδικά μεγάλο.
-
Το 5 το πέτυχα σε ταξίδι με 120-130 χωρίς καθόλου Κρουζ
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Έχω το sedan από τον Μάρτιο. Πρίν καμία 10ετια θα ξέσκιζε σε πωλήσεις αλλά πλέον το ρόλο του οικογενειακού έχουν τα suv. (Εγώ έφυγα από suv και πήγα σε sedan )
Εγώ το μόνο που με ενοχλεί και μου λείπει είναι καμία 30αρια άλογα..Το μετάνιωσες που έφυγες από suv? Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι στην κούρσα δε μπορείς να φορτώσεις ογκώδη αντικείμενα, αν κ με τα καθίσματα κάτω ίσως περιορίζεται το πρόβλημα.
-
Το 5 το πέτυχα σε ταξίδι με 120-130 χωρίς καθόλου Κρουζ
Ούτε χωρίς Κρουζ μπορώ να ταξιδέψω πλέον, εκτός αν έχει πολύ κίνηση. Τεράστια διευκόλυνση να μην ασχολείσαι με το να κρατάς περίπου σταθερή ταχύτητα
-
Το corolla sedan live το απλό, έχει σύστημα πολυμέσων; Στη φωτογραφία στο site δεν φαίνεται κατι
-
Μάγκες έχετε να προτείνετε κάποιο κάλυμα για τις μπροστινές θέσεις του αυτοκινήτου?
Κυρίως να ναι κάτι αρκετά συμβατό και παλεύσιμη εγκατάσταση και βολικά στο κάθισμα.Βρήκα κάτι στο skroutz, αλλά θα βοηθούσε κάποιος να δώσει μια συμβουλή.
-
Να συμπληρωσω μερικες παρατηρησεις μου μετα απο 2 μεγαλα ταξιδια, οχι οτι δεν τα εχω πει, αλλα λιγο πιο updated.
Το βασικο μειον του αυτοκινητου στα ταξιδια ειναι οι αεροδυναμικοι θορυβοι στις μπροστινες κολωνες. Ακομη και με 110-120 ακουγεται πολυ.
Γενικα λειπει ηχομονωση, θα μπορουσε να ειναι πιο αθορυβο.Η δυναμη του θερμικου κινητηρα. Θελει 20-40 αλογα ακομη για να δουλευει πιο χαλαρα, ειδικα σε μεγαλες ανηφορες.
Το νεο που θα εχει πιο δυνατο ηλεκτροκινητηρα μονο (νομιζω), δεν λυνει το προβλημα αυτο.Το μικρο ρεζερβουαρ που σε κανει να σταματας πιο συχνα.
Παραμενεις ανετος & ξεκουραστος ακομη και μετα απο μεγαλο ταξιδι. Το a/c δουλευει αψογα με λιγη προσπαθεια.
Η οδικη συμπεριφορα οπως ειχα πει σε επαρχιακο δικτυο ειναι παρα πολυ καλη, ειναι ασφαλες και προβλεψιμο. Μαλιστα τα anti spin/esp επιτρεπουν γλυστρηματα πριν επεμβουν. Το "Β" mode δουλευει μια χαρα και ειναι χρησιμο.
-
Εγώ το μόνο που με ενοχλεί και μου λείπει είναι καμία 30αρια άλογα..Το μετάνιωσες που έφυγες από suv? Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι στην κούρσα δε μπορείς να φορτώσεις ογκώδη αντικείμενα, αν κ με τα καθίσματα κάτω ίσως περιορίζεται το πρόβλημα.
Στην πόλη και στα στενά ναι μου λείπει στο βάλε βγάλε καρεκλακια και παιδιά επίσης στο ταξίδι όμως το Σεντάν είναι απόλαυση όπως και στις στροφές προς έκπληξη μου και στις κλειστές..
Αδικείται από την ιπποδύναμη αν έχεις συνηθίσει σε δυνατότερο αμάξι. Σε αντικείμενα με μεγάλο μήκος είσαι κομπλέ στον μεγάλο όγκο έχεις θέμα λόγο μικρού ανοίγματος.. -
Τα Σεντάν είναι καλύτερα οχήματα από τα suv. Απλά όχι τόσο πρακτικά αν κάνεις σπόρς στην εξοχή όπου τα suvσε εξυπηρετούν, άλλωστε για αυτό σχεδιάστηκαν.... Που οι μισοί Έλληνες μη πω όλοι τα αγοράζουν όχι για τα σπόρς στην εξοχή, αλλά για να βάζουν και βγάζουν εύκολα την κοιλιά τους από το αμάξι.
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Τα Σεντάν είναι καλύτερα οχήματα από τα suv.
αναλόγως σε τι τα συγκρίνεις. Σε κάπoια καλύτερα σε κάποια χειρότερα.
Απλά όχι τόσο πρακτικά αν κάνεις σπόρς στην εξοχή όπου τα suvσε εξυπηρετούν, άλλωστε για αυτό σχεδιάστηκαν....
μπα τα έχουμε πει, έχουν μεταλαχθεί ΔΕΝ είναι σχεδιασμένα για αυτό όπως και δεν χρειαζεται να έχουν 4κίνηση γιατι πολύ απλά ΔΕΝ την χρειάζονται. αν θες παίρνεις εκτός δρόμου όχημα ΟΧΙ suv
Που οι μισοί Έλληνες μη πω όλοι τα αγοράζουν όχι για τα σπόρς στην εξοχή, αλλά για να βάζουν και βγάζουν εύκολα την κοιλιά τους από το αμάξι.
Οχι και πάλι. Η κοιλιά μου χωραει και σε σεντανι lol (και μετα από μπυροκατάσταση)
-
Το μετάνιωσες που έφυγες από suv? Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι στην κούρσα δε μπορείς να φορτώσεις ογκώδη αντικείμενα, αν κ με τα καθίσματα κάτω ίσως περιορίζεται το πρόβλημα.
Υπάρχει υπέροχο TS στο οποίο φορτώνεις μπουλοντιβανο (600L).
-
Καλημέρα σε όλους/ες,
Πρώην κάτοχος Toyota CHR 1.2T (2018) έκανα την μετάπτωση σε Toyota Corolla H/B 1.8 Hybrid (Active Plus) / made in GB UK
Οι δύο βασικοί λόγοι μετάβασης ήταν οι χώροι πίσω με την περιορισμένη ορατότητα των επιβατών (πολύ κλειστοφοβοβικό, ειδικά παιδιά δεν βλέπουν τίποτα έξω...) καθώς και η υψηλή κατανάλωση.
Έχω το corolla 8 μέρες (το αγόρασα μεταχειρισμένο με 16.000 χλμ) και ήδη έχω κάνει περίπου 1.000 χλμ.
Εξαιρετικό απ'όλες τις απόψεις. Το μόνο που μου λείπει, αν θα έπρεπε να πω κάτι, είναι το wireless android auto (περιμένω όμως να παραλάβω αυτό μπας και κάνει δουλειά).
Τέλος, γνωρίζετε αν το αυτοκίνητο μπορεί να κλειδώνει αυτόματα σε περίπτωση που βγω, φύγω και το ξεχάσω ?
Ευχαριστώ πολύ !
-
@steliosfan said in Toyota Corolla 2019:
Τέλος, γνωρίζετε αν το αυτοκίνητο μπορεί να κλειδώνει αυτόματα σε περίπτωση που βγω, φύγω και το ξεχάσω ?
Όχι δεν κλειδώνει αυτόματο. Αυτό που κάνει είναι οτι εαν ξεκλειδώσεις το αυτοκίνητο και δεν ανοίξεις καμία πόρτα, τότε κλειδώνει αυτόματα μετά από 1-2'.
-
Πάντως ενημερωτικά αναφέρω ότι το δικό μου μοντέλο 09/21 δεν έχει ασυρματο carplay.
Τέλος υπάρχει κάπου sw download για αναβάθμιση του συστήματος μέσω usb?
Toyota Corolla 2019