-
Ρε συ, πρόσεχε μη σου μικρύνει και δεν χώρας μετά μέσα.
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Πάω να νανοπλύνω επιτέλους το αμάξι μου!
Για κάντο τάλαρα να το καταλάβουμε και εμείς
-
Λένε για βροχή στην Αττική το Σάββατο παρόμοια με το ΣΚ που μας πέρασε
-
Κοίτα να δεις που το έπλυνε πολύ με νανοτεχνολογία και θα το ψανχει τώρα, για αυτό δεν απαντάει.
Τεχνολογία και μ@@κιες!
-
Παίδες άνοιξα τα νανοπροιόντα μου αλλά τζίφος.. Ούτε νάνοι ήρθανε να βοηθήσουν, ούτε το αμάξι μίκρυνε να χωράει στα σοκάκια στα νησιά, ούτε τίποτα από όλα αυτά.. Είχα και ένα touch-less από δαύτα αλλά δεν ήταν touch-free οπότε πάλι του τον ψιλοακούμπησα (τον σπόγκο)
Η δουλειά έγινε με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά τουλάχιστο γλίτωσα το 50άρικο. Ήταν και τσάμπα γυμναστική να κάνουμε κορμί για τις παραλίες
-
Ας πω κι εγώ την εμπειρία μου από τα self service πλυντήρια μιας και τελευταία δεν υπήρχε χρόνος για κανονικό πλύσιμο με σφουγγάρι οπότε το αυτοκίνητο πλενόταν 1-2 φορές το μήνα εκεί για 2-3 μήνες.
Να πω πως η όποια βρομιά είναι σκόνη ακινησίας μιας και τις 20 τουλάχιστον μέρες του μήνα κάθεται σε υπόγειο πάρκινγκ αλλά και ψιλολάσπες από πιτσιλιές κάτω χαμηλά στα μαρσπιέ αν πατήσω σε νερά οπότε δε μιλάμε για βρωμιά από ρύπους, βροχές κλπ.
Επίσης όσον αφορά τα προγράμματα να πω πως προσπερνούσα το πρώτο της πρόπλυσης με τη λογική ότι ούτως ή άλλως είναι ισχυρά τα χημικά οπότε ας αποφύγω το ένα και έτσι πήγαινα κατευθείαν σε αυτό της κανονικής πλύσης (πούδρα όπως το ονομάζουν), έπειτα ξέπλυμα και στη συνέχεια τελευταίο στάδιο με γυάλισμα και καθάρισμα με απιονισμένο νερό, προσπερνούσα και το κέρωμα δηλαδή.
Την πρώτη φορά που πήγα να σκουπίσω τα νερα το έκανα ταμποναριστα και ευτυχώς γιατί η πετσετα δεν παρέμενε πεντακάθαρη. Οπότε από κει και μετά στέγνωμα με 120χλμ.
Μετά τα 5-6 πλυσίματα παρατήρησα θαμπάδα στο χρώμα, για πρώτη φορά έπειτα από 5 χρόνια όπου το έπλενα μόνος στο χέρι . Στο κέντρο δε του μπροστινού προφυλακτήρα η θαμπάδα ήταν ακριβώς σα να ήταν πολυμερισμένο λες και το άφησα να το καίει ο ήλιος για μήνες. Εκεί ήταν που επέμενα περισσότερο λόγω μυγακίων, περισσότερο δεν εννοώ πήγαινα πολύ κοντά το πιεστικό, έριχνα περισσότερο αφρό.Οπότε μιλάμε για ένα πλύσιμο απλά για να φαίνεται καθαρό από μακριά το αυτοκίνητο και επιβάρυνση στο χρώμα αν μιλάμε για ηλικία άνω των 10 ετών με προσπάθεια αυτό να παραμείνει σε αξιοπρεπή κατάσταση με ετήσιο πέρασμα αλοιφής (με το χέρι) και κερί. Σε νεότερα αυτοκίνητα ή μη σκουρόχρωμα ή ούτως ή άλλως ταλαιπωρημένα χρώματα με σκασμένα βερνίκια απλά δε θα φανεί κάτι. Αλλά σε περίπτωση σα τη δική μου κάνει μπαμ. Σε ίδιο αυτοκίνητο με κρεμ χρώμα που μονίμως πλένεται σε self ούτε που διακρίνεις την παραμικρή ατέλεια στο δικό μου μπλε σκούρο αλλά και σε αντίστοιχο μαύρο το είδαμε σε έντονο βαθμό.
-
Ομολογώ ότι εκπλήσομαι σε ένα βαθμό με την εμπειρία σου. Βέβαια η αλήθεια είναι οτι δε χρησιμοποιώ self service πλυντήρια για να έχω μια ιδέα τι μπορεί να πήγε στραβά.
Τι πιστεύεις ότι ευθύνεται για τις θαμπάδες? Έχεις μήπως φωτογραφίες ?
-
Λοιπόν δοκίμασα δύο κεριά το ένα πάνω στο άλλο.
Το ένα κάπως ακριβό ως πάστα και το άλλο το κλασικό σπρευ που τελειώνεις το πλύσιμο.
Στο πρώτο έμοιαζε σαν καθρέφτης το χρώμα. Εντυπωσιακό. Υπό γωνία καθρευτιζε το περιβάλλον και πολύ καθαρά.
Μόλις μπήκε το άλλο αμέσως απέκτησε μια θαμπαδα. Γυαλιζε πολύ αλλά υπό γωνία ήταν σαν να είχες κάπως μυωπία. Τα είδωλα ήταν πιο θαμπά.Μήπως τελικά είναι το κερί σε υγρή μορφή που δίνει κάπως θαμπό αποτέλεσμα;
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ομολογώ ότι εκπλήσομαι σε ένα βαθμό με την εμπειρία σου. Βέβαια η αλήθεια είναι οτι δε χρησιμοποιώ self service πλυντήρια για να έχω μια ιδέα τι μπορεί να πήγε στραβά.
Τι πιστεύεις ότι ευθύνεται για τις θαμπάδες? Έχεις μήπως φωτογραφίες ?
Παλαιότερα διάβαζα ότι έχουν πολύ ισχυρά χημικά οπότε ότι κεριά, αλοιφές έχεις επάνω στα διώχνει, αλλά επειδή μετά σου έχει την επιλογή κερώματος δεν καταλαβαίνεις κάτι.
Κι εγώ δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε στραβά αλλά αποδείχθηκε πως καλά έκανα και δε τα προτιμούσα.
Φωτογραφίες δεν έχω άσε που νομίζω ότι δε θα φαινόταν κιόλας και ίσως να μην το καταλάβαινε και κανένας αλλά εγώ που το ξέρω την είδα τη διαφορά. Μετά από κανονικό πλύσιμο και υγρό κερί νομίζω πως επανήλθε. Η θαμπάδα δηλαδή ήταν επειδή δεν καθάριζε πλήρως. Θα βγάλω το σημείο του προφυλακτήρα με την πρώτη ευκαιρία. -
@panos2171 Κατανοητά όλα και πολύ καλά κάνεις και μοιράζεσαι την εμπειρία σου. Όπως το αντιλαμβάνομαι είχες δυσκολία να αφαιρέσεις τα ισχυρά καθαριστικά και να το στεγνώσεις όπως πρέπει. Έχω και εγώ ενδοιασμούς που έχω εκφράσει κατά καιρούς για το ανέπαφο πλύσιμο. Στην περίπτωση σου ίσως έπαιξαν ρόλο και άλλα πράγματα, όπως η θερμοκρασία των επιφανειών αν ήταν το αμάξι ζεστό ή αν το στέγνωσες κάτω από ήλιο.
Τέλος καλό όλα καλά όμως που αυτό μετράει στην τελική!
-
Παιδιά ο Μάρκος στο FB έχει γράψει πριν 3-4 μήνες πως αυτά τα πλυντήρια έχουν περισσότερα bar πίεσης στο πιστόλι και πως δεν κάνουν ανέπαφο πλύσιμο, κάτι που και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες άλλωστε δεν ισχυρίζονται γι' αυτό και σου προτείνουν να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα με τη βούρτσα. Από προσωπική εμπειρία είναι μόνο για τα χοντρά μετά από off-road εξορμήσεις ή αν το έχεις άπλυτο για μήνες και το πας να φύγουν τα "χοντρά". Κεριά δεν αξίζει να χρησιμοποιείς στα self service και το απιονισμένο μόνο για τους μεντεσέδες και τα τελάρα στις πόρτες όπου δεν θέλεις μεγάλη πίεση.
-
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά, γιατί την Κορόλα μόνο σε τέτοιο την πλένω εδώ και 1 χρόνο που την πήρα. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι στο χρώμα, απλά ξέω ότι δεν καθαρίζει τέλεια, για αυτό και που και που κάνω και ένα πλύσιμο με σφουγγάρι.
Μάλλον ήρθε η ώρα για επίσκεψη στον Μάστορα...
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μάλλον ήρθε η ώρα για επίσκεψη στον Μάστορα...
Με τον λ@κο έλα
-
Τα self service όντως έχουν πολυ δυνατά πιεστικά. Φαίνεται και δια γυμνού οφθαλμού. Καμία σχέση με τα οικιακά, γι' αυτό κι εγώ πάω εκεί μόνο για τα απολύτως απαραίτητα...καμιά λασποβροχή, καμιά γενοκτονία εντόμων μετά από ταξίδι κτλ.
-
@tesa54 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Παιδιά ο Μάρκος στο FB έχει γράψει πριν 3-4 μήνες πως αυτά τα πλυντήρια έχουν περισσότερα bar πίεσης στο πιστόλι και πως δεν κάνουν ανέπαφο πλύσιμο**, κάτι που και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες άλλωστε δεν ισχυρίζονται γι' αυτό και σου προτείνουν να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα με τη βούρτσα**. Από προσωπική εμπειρία είναι μόνο για τα χοντρά μετά από off-road εξορμήσεις ή αν το έχεις άπλυτο για μήνες και το πας να φύγουν τα "χοντρά". Κεριά δεν αξίζει να χρησιμοποιείς στα self service και το απιονισμένο μόνο για τους μεντεσέδες και τα τελάρα στις πόρτες όπου δεν θέλεις μεγάλη πίεση.
Στα site τους πάντως μιλάνε για ανέγγιχτο πλύσιμο. Αν είναι να βάλεις βούρτσα τότε καλύτερα να πας να στο πλύνουν. Και καλύτερο θα στο κάνουν και δε θα μπεις εσύ στον κόπο. Εκτός αν δε θες να πληρώσεις τα 3-4€ παραπάνω.
-
@famas said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλός είναι. Έχει και στη Λαμπράκη, όπως ανεβαίνεις μετά το ΙΚΑ στο αριστερό χέρι, που πηγαίνουν συμφορουμίτες για πλύσιμο από κάτω.
Με βολευει περισσοτερο το πρατηριο προς θερμη/praktiker,οποτε θα πεταχτω εκει.
-
Από μαγαζί σε μαγαζί η πίεση διαφέρει. Έχει τύχει να πάω σε πλυντήριο στην Κατερίνη που η πίεση μου θύμιζε περισσότερο λάστιχο αυλής, παρά πιεστικό. Από την άλλη έχω δει πιεστικό που έναν αδύνατο άνθρωπο τον στέλνει πίσω. Λες και κάνεις βολές με μπαζούκα.
Αυτό που κάνω εγώ είναι να δοκιμάζω με το χέρι μου σε ποια απόσταση δεν το πονάει. Αν τσούζει το χέρι, πάει να πει ότι θα χαλάσει την μπογιά. Αν είναι ευχάριστο, δε θα βλάψει.@lap Αυτό που είπες για τα κεριά νομίζω ότι ισχύει, αλλά μάλλον εξαρτάται και από την εκάστοτε μάρκα.
-
Πρώτο πλυσιμο στο xceed
Υλικά
1 Αφρός autoglym, 2 σαμπουάν meguiars το κίτρινο δεν θυμάμαι όνομα , 3 πετσέτα στεγνώματος meguiars αυτή η γκοφρέ, 4 meguiars hybrid wax, 5 τροχοί meguiars endurance, πετσετες για το κερί πρώτο χέρι φθηνές.
Αποτελεσμα ουαου αλλά μου βγήκε η ψυχή .
1 καλό πολύ αφρό πηχτο
2 πολύ καλο
3 καλή αλλά όχι με μια φορά όλο το αμάξι
4 καλοοοο αλλά πρώτο χέρι θα πλήρωνα και μεροκαματο
5 καλό. -
-
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ