-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εγώ πάντως θα επιμείνω. Άλλο πράγμα το πραγματικό μηνιαίο κόστος μίας ιδιοκτησίας για την αγορά της και άλλο πράγμα η τραπεζική δόση.
Το πραγματικό μηνιαίο κόστος αγοράς μίας ιδιοκτησίας απλά εμπεριέχει και την τραπεζική δόση.
Σε μένα το πραγματικό μηνιαίο κόστος της αγοράς είναι κοντά στα 1000euro με δόση δανείου 500euro.
Θες να το διευκρινίσεις αυτό;
Γιατί εγώ μπορώ να σκεφτώ ότι στο "μηνιαίο κόστος της αγοράς" το μόνο που προστίθεται στη δόση του δανείου είναι η μηνιαία αναλογία του ΕΝΦΙΑ. Άρα στην περίπτωση σου, το 500άρικο θα γίνεται 550-600. Όλα τα άλλα (δημοτικά τέλη, λογαριασμοί, κοινόχρηστα κτλ) είναι έξοδα που θα πλήρωνες και ως ενοικιαστής.πρωτο υποχρεωτικο κοστος ειναι η ασφαλεια, προσωπικη και δανειου.
επιπλεον ναι υπαρχουν τα ανελαστικα κοστη που αν εχεις ΚΑΙ δοση δανειου, ποναει.Και άλλα πολλά ακόμη.
Γιατί π.χ. έχει δοθεί μία προκαταβολή, υπάρχουν τα έξοδα αγοράς που δεν είναι καθόλου αμελητέα, μεσιτική αμοιβή και πιθανά κόστη ανακαίνισης.
Αν σε αυτά προστεθούν και τα έξοδα που τρώει στην μάπα ο ιδιοκτήτης (που δεν τα τρώει ο ενοικιαστής) τότε προφανώς το μηνιαίο κόστος ιδιοκτησίας ανεβαίνει κατακόρυφα.Στη δική μου περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μηνιαία δόση τράπεζας 500euro με μηνιαίο κόστος ιδιοκτησίας λίγο ποιο κάτω από 1000euro για ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία 35 ετών με ότι αυτό συνεπάγεται.
Πες μας ρε συ πιο συγκεκριμένα πως το 500άρικο γίνεται 1000άρικο.
-
@panormus772 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@panormus772 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δημοσιογράφοι δευτεροκλασσάτοι σε ιδιωτ. κανάλι στέλνουν και τα δύο παιδιά τους σε ιδιωτ. σχολείο Βορ.προαστείων, που ζευγάρι συνάδελφων μου (σύζυγος ορθοπ, γυναίκα καρδιολ.) ούτε το ένα παιδί δεν μπορούν να στείλουν.
Αστους αυτούς, πολλοί κάνουν ειδικές συμφωνίες για εκπτώσεις ή και δωρεάν με αντάλλαγμα την "διαφήμιση". Ξέρω πολλούς τέτοιους δημοσιογράφους.
Πάντως είναι και θέμα ειδικότητας. Ο οφθαλμίατρος που πάω (με πολύ λογική τιμή στο ραντεβού) έχει ραντεβού μετά από 1 χρόνο περίπου!! Είναι γεμάτος κάθε μέρα. Για υπολόγισε 20 ραντεβού επί €50. Και μετά έχουμε χειρουργεία πάνω σε αυτά. Επίσης η παιδίατρός μας, έχει πάνω από 15 ραντεβού την ημέρα. Και το πρωί είναι επιμελήτρια σε ιδιωτικό παιδιατρικό νοσοκομείο. Και επισκέψεις κατ' οίκων. Πόσα λές να βγάζει?
Φάνη εξαρτάται κι από την περιοχή. Για την ίδια επίσκεψη ή εξέταση π.χ. ΗΚΓ ή υπέρηχο, πολλές φορές άλλη τιμή θα πληρώσεις στους Αγ.Αναργύρους ή στη Ν.Ιωνία κι άλλη τιμή -αυξημένη- στην Κηφισιά,το Χαλάνδρι,τη Γλυφάδα. Τελευταία έχει μετριαστεί το φαινόμενο,αλλά πάει ανάλογα και με τη δυνατότητα του κάθε δημότη της περιοχής να ανταπεξέλθει σε μια επίσκεψη.
Τα χειρουργεία,άσ'τα είναι κάτι ξεχωριστό.Αμοίβονται διαφορετικά,αλλά και το άγχος κι η ψυχοσωματική κόπωση δε συγκρίνονται με τίποτα άλλο.Γιατρέ μου, έχεις δίκιο ότι οι γιατροί ξεκινάνε πολύ κακοπληρωμένοι την καριέρα τους. Αυτό όμως που έχω δει είναι ότι όσοι είναι επαγγελματικά επαρκείς, φιλόδοξοι και εργατικοί, κάπου γύρω στα 50 τους έχουν την πρωινή κλινική και το απογευματινό ιατρείο τους, τα οποία τους προσφέρουν μια άνετη ζωή.
Ισχύει, αλλά κυρίως για την προηγούμενη "γενιά" ιατρών.δηλ. γι αυτούς που είναι 55+ τώρα.
Εγώ αυτούς βλέπω, γιατί 55 είμαι κι εγώ. Κρίνω λοιπόν από συνομήλικους ή και λίγο μεγαλύτερους ιατρούς, οι οποίοι έχουν "φτιαχτεί" από τα 50 τους ή και νωρίτερα. Γενικά νομίζω ότι ο γιατρός πρέπει να ψάξει να βρει τα κενά της αγοράς κι εκεί να εγκατασταθεί.
Σκέψου,πως πρέπει να περάσουν περίπου 25 χρόνια από το πτυχίο για να αποκατασταθείς ουσιαστικά,όταν "επαγγελματίες" τύπου αθλητές,τραγουδιστάδες,αρκετοί δημοσιογράφοι ,αλλά κι αυτοί που είναι οι "ταλαιπωρημένοι εργαζόμενοι" που μνημονεύουν όλοι π.χ. ηλεκτρολόγοι,αλουμινάδες,ξυλουργοί,υδραυλικοί κ.α. μπορεί να'χουν κάνει περιουσίες μεγαλύτερες και να 'χουν κτίσει τη φήμη τους σ'αυτά τα χρόνια.
-
Είναι το μόνο επάγγελμα που ενώ έχει και εκεί κωλοπαιδα κάνω τα σταυρα μάτια....
-
This post is deleted! -
Σκέψου,πως πρέπει να περάσουν περίπου 25 χρόνια από το πτυχίο για να αποκατασταθείς ουσιαστικά,όταν "επαγγελματίες" τύπου αθλητές,τραγουδιστάδες,αρκετοί δημοσιογράφοι ,αλλά κι αυτοί που είναι οι "ταλαιπωρημένοι εργαζόμενοι" που μνημονεύουν όλοι π.χ. ηλεκτρολόγοι,αλουμινάδες,ξυλουργοί,υδραυλικοί κ.α. μπορεί να'χουν κάνει περιουσίες μεγαλύτερες και να 'χουν κτίσει τη φήμη τους σ'αυτά τα χρόνια.
Μεγάλη αλήθεια!! Ο γιατρός, εαν επιτύχει, θα καταφέρει να έχει μια άνετη ζωή μετά τα 45-50 του. Σε αντίθεση με άλλα επαγγέλματα που μπορεί να έχουν από τα 30 τους.
-
χαρη λανθανεις....
οι τραπεζες σε υποχρεωνουν ΚΑΙ σε ασφαλιση προσωπικη με αυτες δικαουχους για το ποσο του δανειου που απομενει.
και ειναι περιπου 100 ευρω το μηνα η ασφαλιση αυτη, οταν αγοραζεις μαζι με τη γυναικα υποχρεουται και αυτη στο ιδιο ποσο, ΜΑΖΙ με την υποχρεωτικη ασφαλιση του ακινητου, παλι με δικαιουχο την τραπεζα. για ποσο δανειου 120000 ευρω με 63 να απομενουν
να ξερουμε τι λεμε.
προφανως και συμφερει η αγορα ακινητου.
αλλα να μπορεις να την υποστηριξεις οικονομικα και να μην παιρνει η ζωη σου τη κατω βολτα.
το βασικο προβλημα ειναι οτι στην οικοδομη εμπλεκονται πολλοι και θελουν ο καθενας ξεχωριστα να πλουτισει απο αυτο. -
Δεν διαφωνούμε σε κάτι! Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες.
Θεωρώ μάλιστα ότι οι γιατροί πρέπει να είναι το καλύτερα αμειβόμενο επάγγελμα, λόγω πολλών παραγόντων: διάρκεια και δυσκολία σπουδών, συνεχιζόμενη επανεκπαίδευση καθ' όλη την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, σπουδαιότητα του αντικειμένου τους (κυρίως αυτό, γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι πανω από όλα) κ.α.
-
το βασικο προβλημα ειναι οτι στην οικοδομη εμπλεκονται πολλοι και θελουν ο καθενας ξεχωριστα να πλουτισει απο αυτο.
Και το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι τελικά δεν πλουτίζουν!!! αχαχαχα
Εκτός από τους τεχνίτες ίσως....
-
..... και τους εργολάβους.....μηχανικούς.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μπα....τουλάχιστον όσοι είχαμε πελάτες στην τράπεζα, είναι στα κόκκινα δάνεια όλοι πλέον!!
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μπα....τουλάχιστον όσοι είχαμε πελάτες στην τράπεζα, είναι στα κόκκινα δάνεια όλοι πλέον!!
εμ, νομιζανε οτι ητανε γιατροι και στα 50 θα βγαζανε χοντρα....
-
Τελειώνω το off topic και μ'ενα tip:
-Όταν πάω στα service ή να αγοράσω/παραγγείλω αμάξι,προσπαθώ ν'αποφεύγω να λέω πως είμαι ιατρός.Από την εικόνα που έχει δημιουργήσει ο κόσμος -με την κατάλληλη καθοδήγηση-, σου δίνουν μεν σημασία και test drive,αλλά μετά σε βλέπουν σα πορτοφόλι με πόδια..
Μάλλον η καλύτερη ιδιότητα όταν πας στις αντιπροσωπείες -και γενικά για αγορές ακόμη και σπιτιού- , είναι
δημοσιογράφος.... -
χαρη λανθανεις....
οι τραπεζες σε υποχρεωνουν ΚΑΙ σε ασφαλιση προσωπικη με αυτες δικαουχους για το ποσο του δανειου που απομενει.
και ειναι περιπου 100 ευρω το μηνα η ασφαλιση αυτη, οταν αγοραζεις μαζι με τη γυναικα υποχρεουται και αυτη στο ιδιο ποσο, ΜΑΖΙ με την υποχρεωτικη ασφαλιση του ακινητου, παλι με δικαιουχο την τραπεζα. για ποσο δανειου 120000 ευρω με 63 να απομενουν
να ξερουμε τι λεμε.Επειδή κι εμείς έχουμε δάνειο, ξέρουμε τι λέμε! Για 200.000 δάνειο (με 107.000 υπόλοιπο), μαζί με τη σύζυγο, πληρώνουμε 16,19 Ευρώ το μήνα υποχρεωτική ασφάλιση. Εσείς αν πληρώνετε 2Χ100 Ευρώ το μήνα για 120.000 δάνειο (με 63.000 υπόλοιπο), μάλλον θα είναι επειδή σε έχουν κόψει για απλαδούρα τσέο, που το μαρούλι το σκορπάει για off-road...
-
56euro το μήνα ασφάλεια ήθελε η Εθνική για δάνειο κάτω από 80 χιλιάρικα.
110euro η Πειραιώς γιατί υποχρέωνε και σε ασφάλεια υγείας φουλ πακέτο.Σήμερα και η Εθνική υποχρεώνει σε φουλ πακέτο ασφάλεια υγείας.
Εγώ έριξα το ασφάλιστρο στα 8euro το μήνα με άλλη ασφαλιστική.
-
χαρη λανθανεις....
να ξερουμε τι λεμε.Επειδή κι εμείς έχουμε δάνειο, ξέρουμε τι λέμε! Για 200.000 δάνειο (με 107.000 υπόλοιπο), μαζί με τη σύζυγο, πληρώνουμε 16,19 Ευρώ το μήνα υποχρεωτική ασφάλιση. Εσείς αν πληρώνετε 2Χ100 Ευρώ το μήνα για 120.000 δάνειο (με 63.000 υπόλοιπο), μάλλον θα είναι επειδή σε έχουν κόψει για απλαδούρα τσέο, που το μαρούλι το σκορπάει για off-road...
λανθανεις οικτρα.... σου τα λεει και ο στορμ αποπαν. υποχρεωτικη ασφαλεια υγειας ηθελαν και θελουν και η εθνικη και η πειραιως και η αλφα και η γιουρομπανκ. το 2008 τουλαχιστον και μετα,
-
λανθανεις οικτρα.... σου τα λεει και ο στορμ αποπαν. υποχρεωτικη ασφαλεια υγειας ηθελαν και θελουν και η εθνικη και η πειραιως και η αλφα και η γιουρομπανκ. το 2008 τουλαχιστον και μετα,
Εμένα η Εθνική δεν μου έχει ζητήσει ούτε Υγείας ούτε τίποτα. Μόνο ασφάλεια πυρός για το σπίτι και ασφάλεια δανείου σε περίπτωση που μείνω άνεργος ή κάτι τέτοιο. Σύνολο €29 για εμένα.
-
Αφού ρε Φάνη, δεν ξες! Ο γάτος και ο καταιγίδας ξέρουν!
Ασχέτως αν ο γάτος νόμιζε ότι ήταν υποχρεωτική η ασφάλιση, ενώ ο καταιγίδας το κυνήγησε (και μπράβο του) και από τα 56 ή 110 πήγε στα 8 Ευρώ το μήνα. Αλλά ο γάτος δεν ασχολείται με μικροποσά...
-
Γάτε, μου φαίνεται σε έχουν γλεντήσει όλοι οι τραπεζικοί, γι' αυτό τους έχεις άχτι!
-
Το ασφαλιστήριο ζωής και ανεργίας είναι must στις μέρες μας. Πολύ επίφοβο να μην έχεις καθόλου εκτός αν έχεις καβάτζα χρήματα η κάποιον συγγενή που πληρώνει.
Αλλά και πάλι όλα μαζί είναι 50 ευρώ ανά 100.000 ευρώ περίπου.
-
Το ασφαλιστήριο ζωής και ανεργίας είναι must στις μέρες μας. Πολύ επίφοβο να μην έχεις καθόλου εκτός αν έχεις καβάτζα χρήματα η κάποιον συγγενή που πληρώνει.
Αλλά και πάλι όλα μαζί είναι 50 ευρώ ανά 100.000 ευρώ περίπου.
50/100000 ανα ατομο που ασφαλιζεται ζωης/μονιμη βλαβης. (σε ενα ζeυγαρι x2=100)
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!