-
Πάντως όσοι σκεφτόμαστε για αμάξια στο προσεχές μέλλον, ίσως με τους χρόνους που θέλουν να πάμε στο 2025 και να έχουμε νέα ηλεκτρικά με σοβαρή αυτονομία....
-
Κατι αλλο. Μηπως ηταν αυτοματο απο που παραγγειλες ?
-
@alexandros-k said in Kia XCeed - crossover:
Καλα τα λες και συμφωνω σε γενικες γραμμες, αλλά στο δια ταυτα , εσυ θα βγεις χαμενος.
Αν στο εδιναν στην τιμη που παραγγειλες τον Φεβρουαριο , ηταν καλο deal.
Τωρα τι σκεφτεσαι να παρεις ? Ειναι καλυτερα να δωσεις 30 για το peugeot 2008 ή ποιο αλλο ειναι αντιστοιχο ? Και αυτα το 2023 θα τα παραλαβειςΟτιδήποτε εκτός από ΚΙΑ!
Είναι άλλο να παραγγείλω ένα αμάξι όπως το θέλω και να μου πουν 8-10 ή 18 μήνες και άλλο να σου λένε άμεσα διαθέσιμο και τελικά να διακόπτεται η παραγωγή.
Δεν καίγομαι έτσι και αλλιώς, οπότε, βλέποντας και κάνοντας. -
@alex-mix said in Kia XCeed - crossover:
@alex-mix said in Kia XCeed - crossover:
Διαβάζω στο YouTube σε πολλά βιντεακι πως η kia σταμάτησε να φτιάχνει xceed, ceed με 7dct γιατί το εργοστάσιο ήταν στην Ουκρανία και λέω ήταν γιατί ήταν Μάριουπόλη αλήθεια ψέμματα δεν ξέρω.
Που έφτιαχνε το κιβώτιο εννοώ όχι τα αυτοκινηταΓιατι απο οτι βλεπω εδω , τα αυτοματα xceed σταματησαν .
@alex-mix για ρωτα, μηπως φας παλι ακυρο -
@alexandros-k said in Kia XCeed - crossover:
Κατι αλλο. Μηπως ηταν αυτοματο απο που παραγγειλες ?
Ναι, αυτόματο ήταν, αλλά όπως είπα δεν ήταν παραγγελία.
Αν έκανα παραγγελία τον Φεβρουάριο, μου το είχαν πει, η αναμονή ήταν πάνω από 7 μήνες - γι' αυτό έκλεισα αυτό που είχαν και φαινόταν στο σύστημα.Πάντως η ενημέρωση που είχα δεν ήταν για ελλείψεις σε αυτόματο, αλλά ότι σταμάτησε όλη η γραμμή παραγωγής.
-
Αν σου ειπαν ετοιμοπαραδοτο , σου ειπαν ψεματα. Ή δεν ειχαν καν, ή το πηρε αλλος. Ετοιμοπαραδοτο σημαινει οτι ειναι εντος Ελλαδος. Και απο Φεβρουαριο ΤΟ ΠΟΛΥ να το παρεις Απριλιο . Αυτο πρεπει να ειναι φαουλ της συγκεκριμενης εμποριας/αντιπροσωπειας που σου ειπε ετοιμοπαραδοτο , αλλά παραδοση ....ποτέ.
Παμε παρακατω. Το αν σταματησε η παραγωγη για λογους ανωτερας βιας, οπως πχ ο πολεμος στην Ουκρανια και πλεον δεν φτιαχνουνται κιβωτια , δεν φταιει η ΚΙΑ . Δεν ξερω τι εγινε ακριβως και αν σταματησαν μονο τα αυτοματα ή ολα, αλλά μην εισαι σιγουρος οτι φταιει η ΚΙΑ. Ειδικα αν το θεμα ειναι μονο στα αυτοματα. -
@outbound1 said in Kia XCeed - crossover:
Ναι, εντάξει, ας επιβραβεύσω μια εταιρεία που δεν σέβεται και δεν ενημερώνει εκ των προτέρων, και που αποφασίζει σε μια μέρα μέσα να διακόψει τις υπάρχουσες παραγγελίες.
Και φυσικά ας βασιστώ στο λόγο της ότι η παράδοση θα είναι πράγματι τον Δεκέμβριο - για ένα καινούριο μοντέλο που ούτε καν έχει διαρρεύσει ακόμη, ενώ δεν μπόρεσε να παραδώσει ένα διαθέσιμο (κατά τα άλλα).
Συγγνώμη, αλλά εγώ τα χρήματά μου τα δίνω σε αυτόν που με σέβεται.Ναι μεν, αλλά...
Από ηθική άποψη, πολύ σωστά έπραξες. Από την άλλη, φοβάμαι ότι από πρακτική άποψη, πυροβόλησες τα πόδια σου!
Η περίοδος είναι εξαιρετικά ανώμαλη όσον αφορά τις παραδόσεις αυτοκινήτων και ΟΛΕΣ οι εταιρίες έχουν μεγάλα προβλήματα, με αναβολές ή ακυρώσεις παραγγελιών. Πιστεύω ότι αν έκανες υπομονή και με την κατάλληλη πίεση προς την εταιρία, θα έπαιρνες πιθανότατα σε εξαιρετική τιμή το facelift. Τώρα βρίσκεσαι στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να ξεκινήσεις το ψάξιμο από την αρχή, να βρεις κάποιο άλλο αυτοκίνητο που θα το πληρώσεις παραπάνω από ότι θα το πλήρωνες το Φεβρουάριο και να το παραλάβεις πιθανότατα πολύ αργότερα από το Δεκέμβριο. Κι όλα αυτά αν πάνε όλα καλά με την παραγγελία σου... Γιατί αν υπάρξουν πρόσθετες καθυστερήσεις ή αυξήσεις τιμών για τις οποίες δε δεσμεύεται η εταιρία ή (ακόμα χειρότερα) ακυρώσεις παραγωγής, θα την έχεις πατήσει διπλά και τριπλά!
-
Το αυτοκίνητο αξίζει τον κόπο, αλλά η συμπεριφορά της εμπορίας όπως αναλύθηκε απωθεί. Ο άνθρωπος γράφει ότι -ευτυχώς- δεν καίγεται. Απορώ πως επιμένουν πολλοί ότι για πιθανόν κάποια ευρώ κέρδος, να συνεχίσει να συναλλάσετε με κάποιους που ευθέως τον θεώρησαν ...κάπως. Του μίλησαν για ετοιμοπαράδοτο...
-
Δεν του είπαν ετοιμοπαράδοτο, αλλά να κλείσει ένα από αυτά που έχουν παραγγελθεί από την εμπορία με άφιξη τον Απρίλιο. Δεν του είπαν ψέματα, απλά ο Απρίλιος έγινε Ιούνιος και τώρα Δεκέμβριος. Για αυτό όμως δεν ευθύνεται η εμπορία, απλό είναι...άλλαξε η παραγωγή, τα ίδια κάνουν οι περισσότερες εταιρείες. Μου φαίνεται ορισμένοι δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι ζούμε πόλεμο και πανδημία ταυτόχρονα!!!
-
@fanis75 said in Kia XCeed - crossover:
Δεν του είπαν ετοιμοπαράδοτο, αλλά να κλείσει ένα από αυτά που έχουν παραγγελθεί από την εμπορία με άφιξη τον Απρίλιο. Δεν του είπαν ψέματα, απλά ο Απρίλιος έγινε Ιούνιος και τώρα Δεκέμβριος. Για αυτό όμως δεν ευθύνεται η εμπορία, απλό είναι...άλλαξε η παραγωγή, τα ίδια κάνουν οι περισσότερες εταιρείες. Μου φαίνεται ορισμένοι δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι ζούμε πόλεμο και πανδημία ταυτόχρονα!!!
Ετσι πρεπει να ειναι . Δεν γραφει ετοιμοπαραδοτο, εγω το συμπερανα . Λαθος δικο μου .
-
Ας το ξαναπώ λοιπόν: Η επίσημη ενημέρωση που είχα ήταν ότι η παραγωγή σταμάτησε για να ετοιμαστεί η γραμμή παραγωγής του facelift, όχι λόγω πολέμου ή κάτι άλλο.
Τουλάχιστον όπως το εκλαμβάνω εγώ, δεν πρόκειται για μια καθυστέρηση κάποιων μηνών που όλοι ξέρουμε ότι συμβαίνει αυτόν τον καιρό, αλλά η μεταφορά σε ένα άλλο μοντέλο που ΔΕΝ ΞΕΡΩ πως θα είναι (κανείς δεν ξέρει άλλωστε). Αν δεν μου αρέσει; Αν αφαιρεθούν πράγματα; (π.χ. μου αναφέρθηκε ότι δεν θα υπάρχουν paddles στο τιμόνι, αλλά θα έχει adaptive cruise control).
Τέλος πάντων, εγώ απλά εξέθεσα την εμπειρία μου. Δεν θεωρώ ότι πυροβόλησα ούτε τα πόδια μου, ούτε τίποτα άλλο. Εκτιμώ ότι η στάση της εταιρίας απέναντί μου ήταν λάθος και έπραξα ανάλογα, σύμφωνα με την κρίση μου. -
Ας το ξαναπώ λοιπόν: Η επίσημη ενημέρωση που είχα ήταν ότι η παραγωγή σταμάτησε για να ετοιμαστεί η γραμμή παραγωγής του facelift, όχι λόγω πολέμου ή κάτι άλλο.
Λόγω πολέμου και κόβιντ δεν παράχθηκε το αυτοκίνητο όταν έπρεπε (Απρίλιο) και τώρα που έφτασε η ώρα να παραχθεί, βγαίνει το F/L (το ίδιο έγινε με Φόκους, Φιέστα κλπ.). Σε αυτό ευθύνεται η κατάσταση και καμία εισαγωγική δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτό...πράτει με όσα της λέει το εργοστάσιο. Το εργοστάσιο λοιπόν λέει "θα παραχθεί τον Απρίλιο" και μετά λέει "τελικά δεν προλάβαμε τις παραγωγές, κλείνουμε την γραμή για το F/L". Τόσο απλό είναι!!
-
Καλα εκανες, δεν σε κρινουμε.
Απλα λεμε οτι δεν εχεις πολλες συμφέρουσες εναλλακτικες λυσεις, αν θες να παρεις τωρα αμαξι -
Μπορείς πάντα να αφήσεις την προκαταβολή σου στην ΚΙΑ και να ψάχνεις κάτι άλλο.
Αν όντως είναι για facelift το μοντέλο, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έρθει με μεγαλύτερη τιμή.
Αρκεί φυσικά να σε διαβεβαιώσουν ότι η τιμή είναι κλειδωμένη, ανεξαρτήτως πως φυσάει στο Τόκυο.Από την άλλη η κατάσταση είναι λίγο παράξενη, οπότε να έχεις αμάξι μέσα στο καλοκαίρι (οποιαδήποτε άλλης εταιρείας) θέλει κυνήγι.
-
Να αναφέρω συμπληρωματικά στα ανωτέρω πως τα Ceed/Ceed SW/Proceed μετά το αντίστοιχο f/l δεν τα εισάγουν στην χώρα λόγω μεγάλης αύξησης της τιμής. Φαντάζομαι ότι υπάρχει εύλογη πιθανότητα να γίνει το ίδιο και με το f/l του Xceed.
-
Και με τι θα τα αντικαταστήσουν; Δεν θα έχουν εκπρόσωπο στην κατηγορία;
-
Λοιπόν το facelift μου είχαν πει πως θα έρθει από Δεκέμβριο Αλλά η τιμή μου είπαν θα εκτοξευθεί κάτι ανάλογο με το sportage, είναι όπως το λέει ο fanis75 εγώ πχ ακόμη δεν παρέλαβα και είναι ακριβώς ίδια ιστορία με το παιδί παραπάνω, όσες φορές όμως πήγαινα το παλικάρι μου έλεγε έλα να δεις πότε λέει παράδοση το εργοστασιο(δεν τα καταλάβαινα βέβαια αλλά έβλεπα τις ήμερομηνιες) κάθε φορά άλλαζε ημερομηνία από εργοστάσιο, προχθές πήγα πάλι μου είπαν πως η παράδοση μένει ίδια αλλά Αλέκο μην περιμένεις πολλά γιατί αυτοί που ήταν να πάρουν ένα μήνα νωρίτερα πήγαν ένα μήνα πίσω οπότε και συ το ίδιο λογικά, ωραία λέω κοίτα τι υπάρχει ετοιμοπαραδοτο στα εξής χρώματα, μαύρο, γκρι, ανθράκι, λευκό(λευκό είχα ήδη παραγγειλει) και ας είναι η πλουσιότερη έκδοση, μου λένε δεν υπάρχει περίπτωση ούτε 1 στο μύριο λέω δεν θα ξοδευτείτε για ένα τηλ πάρε με και περιμένω νέα αυτός επέμενε πως όχι εγώ να πάρει. Με παίρνουν τηλ την άλλη μέρα και μου είπαν πως υπάρχει μαύρη έκδοση titanium και πως παραλάβει στα χέρια μου θα είναι τελικά μέχρι 8 του μήνα, οκ λέω κλειστό και σου δίνω και 2 μέρες αλλά αν έρθει 11 το ακυρώνω μου είπαν δεν υπάρχει περίπτωση το αυτοκίνητο είναι κάθοδο, οκ θα περιμένω.Αυτα τα ολίγα,
Υ. Γ Για το φίλο παραπάνω υπήρχε μου είπαν και σε μπλε titanium diesel χειροκίνητο όμως. Πάρε τηλ αν θες μήπως και το προλάβεις. Σορρυ αν κουρασα -
Το έχω ξανάγραψει σε άλλο τοπικ πως αν ψάξεις.. Πολύ όμως πάρα πολύ μπορεί να σταθείς τυχερός και να βρεις ετοιμοπαραδοτο, έχω βρει πχ 3 φορές chr, έχω βρει corolla, civic 1.0, diesel όμως είναι πολύ δύσκολο.
-
@fanis75 said in Kia XCeed - crossover:
Λόγω πολέμου και κόβιντ δεν παράχθηκε το αυτοκίνητο όταν έπρεπε (Απρίλιο) και τώρα που έφτασε η ώρα να παραχθεί, βγαίνει το F/L (το ίδιο έγινε με Φόκους, Φιέστα κλπ.). Σε αυτό ευθύνεται η κατάσταση και καμία εισαγωγική δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτό...πράτει με όσα της λέει το εργοστάσιο. Το εργοστάσιο λοιπόν λέει "θα παραχθεί τον Απρίλιο" και μετά λέει "τελικά δεν προλάβαμε τις παραγωγές, κλείνουμε την γραμή για το F/L". Τόσο απλό είναι!!
Το γεγονός ότι υπάρχει πόλεμος και πανδημία προφανώς το γνωρίζει ο αγοραστής ΑΛΛΑ όλη την ευθύνη την έχει η αντιπροσωπεία, η οποία οφείλει να ενημερώνει για τα πιθανά σενάρια. Αλλιώς ας κλείσουν το μαγαζί. Απλά πράγματα!
-
@ss_76 said in Kia XCeed - crossover:
Το γεγονός ότι υπάρχει πόλεμος και πανδημία προφανώς το γνωρίζει ο αγοραστής ΑΛΛΑ όλη την ευθύνη την έχει η αντιπροσωπεία, η οποία οφείλει να ενημερώνει για τα πιθανά σενάρια. Αλλιώς ας κλείσουν το μαγαζί. Απλά πράγματα!
Η αντιπροσωπεία έχει ευθύνη να ενημερώνει με ό,τι της λέει το εργοστάσιο (ή η διοίκηση της Ευρώπη). Αυτό λοιπόν κάνει και προφανώς δεν μπορέι να ξέρει τι θα αλλάξει στο εργοστάσιο τον επόμενο μήνα, δεν είναι προφήτης. Κάθε φορά λοιπόν που είχε νέα ενημέρωση από το εργοστάσιο, ενημέρωνε και τον πελάτη.
Kia XCeed - crossover