-
Γνωστό τοις πάσι πως πρόκειται για παραμυθάκι.
Αν είχε καταγγείλει η κοπέλα κάποιον Αλβανό που κουβαλούσε τις βαλίτσες στο ξενοδοχείο, ακριβώς το ίδιο θα το αντιμετώπιζε η Κυρία Εισαγγελέας.
Το να μη στοιχειοθετούνται αρκετές αποδείξεις για ενοχή, μπορεί να ισχύει.
Αν και αυτό θα έπρεπε να φανεί στη δίκη, η προσπάθεια αποφυγής της οποίας δείχνει συγκάλυψη...
Αλλά το χαιρεκακο περί δικαστικών εξόδων δείχνει πως αποδέχεσαι το παραμυθάκι που καταγγέλεις απ την άλλη πλευρά φίλε μου, πως επειδή πρόκειται για γιο μεγιστάνων τον παγιδευσε η φτωχια, γιατί οι πτωχοί τους φθονουν τους πελούσιους...Μην τύχει στις κόρες σας μόνο.
-
Εγώ ξέρω ότι όταν δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς, απλά το βουλώνεις.
-
Είχαν οι αρχαίοι Έλληνες την Θέμις. Είχαν θεά για την δικαιοσύνη. Τυφλή, με ζυγαριά και σπαθί. Στην σύγχρονη Ελλάδα, ήμαστε θεωρητικά μια χώρα δικαίου, αλλά όχι χώρα δικαιοσύνης. Η σύγχρονη θεά της δικαιοσύνης είναι η τηλεόραση, το fb, το twitter, με πολλούς ημίθεους που αυτοχαρακτηρίζονται δημοσιογράφοι.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βάλτε και δείτε ταξίδι στην Ελλάδα στο youtube. Όλο νεαρά ζευγάρια γυρίζουν την Ελλάδα και την υμνούν στο κάθε τι σαν να βρηκαν τον παράδεισο. Απλά πράγματα που εμάς μας φαίνονται καθημερινά. Δηλαδή ένας δρόμος με καλντερίμια και μια γατούλα σε ελληνική ταβέρνα τους φαίνονται σαν διαστημικά πράγματα.
Ξοδεύουν 10-15 μέρες σε ταξίδι, πληρώνουν καύσιμα ξενοδοχεία ταβέρνες κτλ. Αφήνουν πίσω κάπου στα 3000 -5000 ευρώ. Από αυτά το κέρδος δεν θα είναι καμία 1000 ευρώ και παραπάνω ως αέρας;
Αν αγοράσεις ένα dacia το κέρδος είναι 500 ευρώ!!!
Αυτά που λες υπάρχουν σε πολλές χώρες (Ν. Ιταλία, Ν. Ισπανία, Τουρκία, Ισραήλ κλπ). Το ότι όμως μπορεί να έρχεται ο Τσέχος και να απολαμβάνει αυτά που περιγράφεις, ενώ εμείς δεν μπορούμε να πάμε 1 βδομάδα Πράγα-Μπρνο (υπέροχη η Τσεχία, μου άρεσε περισσότερο από την Ουγγαρία και την Αυστρία), δείχνει ότι μάλλον αυτοί με την βαριά βιομηχανία είναι σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με εμάς που είμαστε "λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τ' αγόρι μου...".
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γνωστό τοις πάσι πως πρόκειται για παραμυθάκι.
Αν είχε καταγγείλει η κοπέλα κάποιον Αλβανό που κουβαλούσε τις βαλίτσες στο ξενοδοχείο, ακριβώς το ίδιο θα το αντιμετώπιζε η Κυρία Εισαγγελέας.
Το να μη στοιχειοθετούνται αρκετές αποδείξεις για ενοχή, μπορεί να ισχύει.
Αν και αυτό θα έπρεπε να φανεί στη δίκη, η προσπάθεια αποφυγής της οποίας δείχνει συγκάλυψη...
Αλλά το χαιρεκακο περί δικαστικών εξόδων δείχνει πως αποδέχεσαι το παραμυθάκι που καταγγέλεις απ την άλλη πλευρά φίλε μου, πως επειδή πρόκειται για γιο μεγιστάνων τον παγιδευσε η φτωχια, γιατί οι πτωχοί τους φθονουν τους πελούσιους...Μην τύχει στις κόρες σας μόνο.
Δεν πάει έτσι! Για αυτό υπάρχουν εισαγγελείς και ανακριτές, για να κρίνουν ποιες υποθέσεις πρέπει να καταλήξουν στο ακροατήριο. Ο καθένας μπορεί να κάνει όποια καταγγελία του κατέβει. Δεν σημαίνει ότι είναι αληθής και θα πρέπει να σέρνουμε αθώους στα δικαστήρια για να αθωωθούν εκεί. Πες λοιπόν ότι σε μηνύει εσένα κάποιος ψευδώς. Πας στα δικαστήρια, χάνεις την ψυχική σου ηρεμία, χάνεις μεροκάματα, χάνεις χρήματα για δικηγόρους. Ποιος θα σε αποζημιώσει εσένα μετά; Δεν είναι πιο λογικό να πει ο εισαγγελέας, ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν ισχύει η κατηγορία και να προτείνει να μην δικαστείς; Που και πάλι μπορεί να ανατραπεί αυτό, αν έτσι κρίνει το δικαστικό συμβούλιο. Δεν είναι όλοι οι δικαστές πουλημένοι φίλε μου και ας μην βλέπουμε παντού συνωμοσίες. Μην τύχει μόνο στους γιους σας να πέσει σε τρελή που συναίνεσε και μετά να τους μηνύσει για χρηματικό όφελος...
-
Γενικά από τα αρχαία χρόνια η μεσογειακή ομορφιά είναι ξακουστή στα πέρατα της γης και πηγή έμπνευσης μύθων και ιστοριών.
Αυτή η ομορφιά διαμοιράζεται σε λίγα κράτη, μέσα σε αυτά ειναι και η Ελλάδα.Υπάρχουν και μεταξύ των κρατών αυτών διαφορές, η Ελλάδα μέσα σε αυτά μαζί με την Ιταλία έχει την μεγαλύτερη ακτινοβολία λόγω και της ιστορίας της και ιδιαίτερα η Ελλάδα λόγω των πολλών και εξαιρετικών νησιών για κάθε γούστο και με απίστευτα γραφικές τοπικές κοινωνίες βγαλμένες κυριολεκτικά από παραμύθι. Δηλαδή τα νησιά της ιδιαίτερα έχουν ταυτότητα, και οτιδήποτε τους μοιάζει στο εξωτερικό θυμίζει αυτά και όχι το αντίθετο. Οπότε όντως ξεχωρίζει η Ελλάδα προσφέροντας κάτι ξεχωριστό ως προϊόν το καλοκαίρι που δύσκολα το βρίσκεις σε αυτήν την ποσότητα και ποιότητα. Δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς. Μια ερώτηση στο εξωτερικό αρκεί. Δεν χρειάζεται να λέμε και τα αυτονόητα.
Στο θέμα της θέσης της μοίρας, υπάρχουν οικονομικοι δείκτες να το αποδείξουν. Υπάρχουν πολλά κράτη με βαριά βιομηχανία γύρω από την Ελλάδα. Παρόλαυτα η Ελλάδα μετά από μια απίστευτη οικονομική καταστροφή εξακολουθεί να είναι πλουσιότερη σε πάρα πολλά επίπεδα από αυτά τα βιομηχανοποιημένα κράτη. Αυτός είναι ένα απλουστευμένος δείκτης πως η βιομηχανία δεν είναι απώτερος σκοπός. Ανώτερο ειναι αυτό που δίνει μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης ανά επένδυση.
Το ότι θα ήταν ενδιαφέρον και θετικό να έχει βαρια βιομηχανία και η χώρα μας, όντως είναι ένα όνειρο για πολλούς Έλληνες. Έχει φυσικά αλλά όχι στον βαθμο που έχουν άλλες χωρες. Αλλά είπαμε οι δείκτες απόδοσης καθορίζουν την πορεία της χώρας.
Τέλος, και εμείς έχουμε νέα ζευγάρια που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Μη φτάσουμε στο άλλο άκρο... είπαμε να είμαστε ρεαλιστές.
-
Είπαμε:
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γενικά από τα αρχαία χρόνια η μεσογειακή ομορφιά είναι ξακουστή στα πέρατα της γης και πηγή έμπνευσης μύθων και ιστοριών.
Αυτή η ομορφιά διαμοιράζεται σε λίγα κράτη, μέσα σε αυτά ειναι και η Ελλάδα.Υπάρχουν και μεταξύ των κρατών αυτών διαφορές, η Ελλάδα μέσα σε αυτά μαζί με την Ιταλία έχει την μεγαλύτερη ακτινοβολία λόγω και της ιστορίας της και ιδιαίτερα η Ελλάδα λόγω των πολλών και εξαιρετικών νησιών για κάθε γούστο και με απίστευτα γραφικές τοπικές κοινωνίες βγαλμένες κυριολεκτικά από παραμύθι. Δηλαδή τα νησιά της ιδιαίτερα έχουν ταυτότητα, και οτιδήποτε τους μοιάζει στο εξωτερικό θυμίζει αυτά και όχι το αντίθετο. Οπότε όντως ξεχωρίζει η Ελλάδα προσφέροντας κάτι ξεχωριστό ως προϊόν το καλοκαίρι που δύσκολα το βρίσκεις σε αυτήν την ποσότητα και ποιότητα. Δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς. Μια ερώτηση στο εξωτερικό αρκεί. Δεν χρειάζεται να λέμε και τα αυτονόητα.
Στο θέμα της θέσης της μοίρας, υπάρχουν οικονομικοι δείκτες να το αποδείξουν. Υπάρχουν πολλά βιομηχανικά κράτη γύρω από την Ελλάδα. Παρόλαυτα η Ελλάδα μετά από μια απίστευτη οικονομική καταστροφή εξακολουθεί να είναι πλουσιότερη σε πάρα πολλά επίπεδα από αυτά τα βιομηχανοποιημένα κράτη. Αυτός είναι ένα απλουστευμένος δείκτης πως η βιομηχανία δεν είναι απώτερος σκοπός. Ανώτερο ειναι αυτό που δίνει μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης ανά επένδυση.
Το ότι θα ήταν ενδιαφέρον και θετικό να έχει βαρια βιομηχανία και η χώρα μας, όντως είναι ένα όνειρο για πολλούς Έλληνες. Έχει φυσικά αλλά όχι στον βαθμο που έχουν άλλες χωρες. Αλλά είπαμε οι δείκτες απόδοσης καθορίζουν την πορεία της χώρας.
Τέλος, και εμείς έχουμε νέα ζευγάρια που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Μη φτάσουμε στο άλλο άκρο... είπαμε να είμαστε ρεαλιστές.
Το γνωρίζεις φαντάζομαι ότι το τουριστικό προϊόν σε Ιταλία, Ισπανία, ακόμα και Τουρκία είναι πολύ ανώτερο και αποφέρει πολύ μεγαλύτερα κέρδη. Η Ισπανία έχει διπλάσιους τουρίστες από εμάς κάθε χρόνο. Όλα τα άλλα είναι για να χαζο-χαιρόμαστε μεταξύ μας. Το πρόβλημα των Ελλήνων είναι πως νομίζουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου.* Ποιες βιομηχανικές χώρες είναι σε χειρότερη μοίρα από εμάς; Μόνο την Βουλγαρία και την Ρουμανία περνάμε στην Ε.Ε... Συμφωνώ πάντως με αυτό που λες ότι η βαριά βιομηχανία δεν πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός και αυτό που μετράει είναι το επίπεδο ζωής. Καλά κάνουμε και εκμεταλλευόμαστε τις ομορφιές και τον τουρισμό, αλλά δεν είμαστε κάτι τόσο ξεχωριστό όσο νομίζουμε. Να δεις κάτι ομορφιές που έχει η κεντρική και βόρεια Ευρώπη, κάτι δάση και λιβάδεια και λίμνες βγαλμένα από παραμύθι! Πάντως ο εργάτης στο εργοστάσιο της Skoda μπορεί να έρθει μια βδομάδα εδώ. Ο Έλληνας εργάτης, μπορεί να πάει μια βδομάδα εκεί;
*Μια χαρακτηριστική ιστορία είναι όταν ο ΚΚ Ι είχε πάει στους Δελφούς, του έδειξαν τον βράχο και του είπαν: "Κ. Πρόεδρε, αυτός είναι ο ομφαλός της Γης". Σκέφτεται για λίγο ο Καραμανλής και λέει: "Πετάξτε τον στην θάλασσα", εννοώντας ότι πρέπει να αποβάλλουμε την νοοτροπία ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου και ό,τι αυτοδικαίως μας χρωστάνε όλοι, αν θέλουμε να εξελιχθούμε.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βλέπω πως εκτός από το ότι μιλάς με επιχειρήματα, γιατί έχεις γνώση της δικογραφίας εσύ, ξεχειλίζεις πιο πολλή αστική ευγένεια κι από ότι ο Λεβέντης λεφτά...
Δία, καταγγελία βιασμού για λεφτά στην Ελλάδα; Αυτά συμβαίνουν μόνο σε αγγλοσαξωνικές ταινίες, που μπορείς να συμβιβάσεις εξωδικαστικά το έγκλημα με λεφτά, δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα κι αν θέλει κάποιος να εκβιασει δεν πάει στον εισαγγελέα.
Άλλη μια περίπτωση καραμπινάτης οσφυοκαμψίας της Δικαιοσύνης, στην ηθική Ελλάδα μας. Τη συχωρεμένη Τοπαλούδη την είχαν σταματήσει από καταγγελία της στο Αστυνομικό τμήμα στη Ρόδο, η κοπέλα τώρα τουλάχιστον έφτασε μέχρι Εισαγγελέα...
Αν δεν τιμάμε εμείς οι άντρες τα παντελόνια μας και τασσόμαστε με το κάθε τσογλάνι, ωραία κοινωνία θα παραδώσουμε... -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βλέπω πως εκτός από το ότι μιλάς με επιχειρήματα, γιατί έχεις γνώση της δικογραφίας εσύ, ξεχειλίζεις πιο πολλή αστική ευγένεια κι από ότι ο Λεβέντης λεφτά...
Δία, καταγγελία βιασμού για λεφτά στην Ελλάδα; Αυτά συμβαίνουν μόνο σε αγγλοσαξωνικές ταινίες, που μπορείς να συμβιβάσεις εξωδικαστικά το έγκλημα με λεφτά, δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα κι αν θέλει κάποιος να εκβιασει δεν πάει στον εισαγγελέα.
Άλλη μια περίπτωση καραμπινάτης οσφυοκαμψίας της Δικαιοσύνης, στην ηθική Ελλάδα μας. Τη συχωρεμένη Τοπαλούδη την είχαν σταματήσει από καταγγελία της στο Αστυνομικό τμήμα στη Ρόδο, η κοπέλα τώρα τουλάχιστον έφτασε μέχρι Εισαγγελέα...
Αν δεν τιμάμε εμείς οι άντρες τα παντελόνια μας και τασσόμαστε με το κάθε τσογλάνι, ωραία κοινωνία θα παραδώσουμε...Φυσικά και υπάρχει και στην Ελλάδα. Μπορείς να ζητήσεις χρήματα εκβιαστικά και μετά να αποσύρεις την έγκληση. Δεν γίνεται υπό την αιγίδα του Δικαστικούς Συστήματος, όπως στις Αγγλοσαξονικές χώρες που ανέφερες, αλλά γίνεται πλαγίως. Αχ αθώε μου piliourits...
Μην μπλέκουμε τώρα διαφορετικές περιπτώσεις. Τα κτήνη που σκότωσαν την Τοπαλούδη πρέπει να σαπίσουν στην μπουζού και όποιος λειτουργός του Κράτους δεν έκανε την δουλειά του, να ελεγχθεί πειθαρχικά. Αυτό είναι άσχετο όμως με μια ψευδή, από ότι φαίνεται, καταγγελία. -
Άλλο πραγμα τα εσοδα άλλο πράγμα τα κέρδη από τα έσοδα. Άλλο πράγμα το τι πουλάμε εμείς ως προϊόν και τι αποδόσεις έχει και σε ποιες τιμές το αγοράζουν και άλλο το τι κάνουν οι άλλοι. Επίσης ο αριθμός των τουριστών / πληθυσμό μιας χώρας είναι καλύτερος δείκτης. Φυσικά μια μεγαλύτερη χώρα θα δεχτεί περισσότερους τουριστες διότι πολύ απλα..... χωράει περισσότερους. Λογικό επακόλουθο. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χερσόνησος με εκατοντάδες νησιά.
Σε πληροφορω ότι οι επενδυσεις στην Ελλαδα στον τουρισμό είναι κορυφαίες, και από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Πολλά ξένα κεφάλαια επενδύουν.
Λανθασμένο παράδειγμα του ΚΚ1. Άλλο πράγμα η αρχαιολατρία και άλλο πράγμα ο τουρισμός και η φύση ως προϊόν της χώρας στο σήμερα.
Επίσης θεωρώ πως είναι λάθος η εξύψωση του αλλότριου μόνο και μόνο επειδή είναι αλλότριο.Επειδή έχω γνωρίσει και άλλους τόπους πέρα από την Ελλάδα και έχω πάει και στο εξωτερικό μπορώ να καταλάβω που ήταν ανώτεροι από εμάς, στην αισθητική κυρίως των κτηριων τους, και που απλά δεν έχουν ιδέα του τι είναι ωραίο.
Επίσης όπως είπα, η Ελλάδα πουλάει Μεσόγειο το καλοκαίρι. Για εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη και σήμερα και από πάντα είναι όνειρο ζωής να κάνουν ταξίδι στη Μεσόγειο.
Τσεχία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία, Κροατία, γενικά πρώην Γιουγκοσλαβία κτλ καθώς και άλλα κράτη της Μεσογείου με μεγάλη βαριά βιομηχανία είναι σε πολλά πράγματα (που εχουν σημασία για τους ανθρώπους) κάτω από την πληγωμένη, φτωχη Ελλάδα των μνημονίων και μιας γειτονιάς γεμάτη εντάσεις.
Οποτε ο καθένας πουλάει ότι έχει. Απλά οι περισσότεροι θέλουν το καλοκαίρι να πάνε στη Μεσόγειο.
-
Υπάρχουν κάτι νησιά στον Ατλαντικό και στον Ειρηνικό που δέχονται πολλαπλάσιο αριθμό τουριστών από τον γηγενή πληθυσμό τους. Δεν λέει κάτι αυτό, παρά μόνο ότι είναι απλά ένας τουριστικός προορισμός και τίποτα παραπάνω.
Οι Βόρειοι έρχονται εδώ για την ζέστη. Μην το θέτεις ως την Μεσόγειο όμως. Στην Αμερική πηγαίνουν στην Φλόριντα και στην Καραϊβική αντίστοιχα. Δεν αρέσει σε όλους η ζέστη όμως. Μου λείπει πολύ η Αγγλία, όπου έζησα για χρόνια. Το πράσινο, η δροσιά (έκανε και κάτι ζέστες, αλλά ήταν 5-10 μέρες το χρόνο), ο πολιτισμός, η ευγένεια, η έλλειψη σκόνης (εδώ έχουμε πολλή σκόνη και από την Αφρική, αλλά και λόγω κλίματος και ξηρού χώματος). Φυσικά ο καθένας πουλάει αυτό που έχει και καλά κάνουμε και πουλάμε αυτό που έχουμε. Αλλά μην τρελαθούμε τώρα ότι δεν υπάρχει πουθενά αλλού, ή ότι είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου. Το μόνο πραγματικά μοναδικό που έχουμε είναι τα αρχαία μνημεία. Βέβαια έχουν και οι Τούρκοι (αρχαιοελληνικά είναι, αλλά τα έχουν), και οι Ιταλοί κλπ. Απλά εμείς εδώ είμαστε η κοιτίδα αυτού του πολιτισμού. Βέβαια υπάρχουν και αρχαιότεροι πολιτισμοί (Αιγύπτιοι, Μεσοποτάμιοι κλπ). Κατά τα άλλα δεν έχουμε κάτι που δεν έχουν και κάποιοι άλλοι.
ΥΓ: Τώρα να αναφέρεις την Αλβανία είναι αστείο. Η Τσεχία σε τι υπολείπεται όμως; Είναι 10 επίπεδα πάνω από εμάς σε όλα! Δεν ξέρω αν έχεις πάει...
-
Δεν θες να καταλάβεις ότι οι επενδύσεις στον τουρισμό στην Ελλασα είναι πολλών δεκάδων δις κάθε έτος. Δεν είναι απλά δωματιάκια σε κάποια χωριά, που και αυτα είναι ωραία και αν με ρωτάς εμένα μου αρέσουν έτσι απλά και ήρεμα.
Και εμείς δεχόμαστε πολλές φορές των πληθυσμό της χώρας μας μέσα σε 4 μήνες. Γύρω στα 35 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρονο αν βάλεις και το Πάσχα κτλ. Αν αφήνει ο καθένας κέρδος ας πούμε 500 ευρώ από τον μέσο όρο όσων ξοδεύει που δεν είναι τόσα άλλα πολλαπλάσια αλλά ας πούμε το χαμηλότερο. Έχουμε σε μεγάλο βαθμό πολύ ποιοτικό τουρισμό που σημαίνει πως αφήνουν πολλά χιλιάρικα, πάρα πολλά ομως. Είναι σαν κάθε χρόνο να πουλάμε 35 εκατομμύρια αυτοκίνητα με ενα μέσος κέρδος μιας ας πούμε Renault. Αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος;;;
Χοντροκομμένο παράδειγμα αλλά δείχνει το μέγεθος.
Μόνο τεράστια κράτη το κάνουν αυτό.
Για αυτό με τόσο σκατα καταστάσεις είμαστε μονίμως πάνω από όλες τις γύρω χώρες από εμάς.Η σειρά είναι αυτή που είπα. Είμαστε ανώτεροι σε επίπεδο παραγωγής πλούτου απο αυτές τις χώρες. Η Αθήνα έχει μια οικονομία που παράγει πλούτο στο ιδιο επίπεδο με τη Βαρκελώνη!!!! Ναι όντως σε αυτό το επίπεδο ειναι. Ενω η επαρχία της χώρας μας είναι ανώτερη από τις χώρες που αναφέρω με μόνη την Ήπειρο να ειναι φτωχότερη και από τις φτωχότερες σε παραγωγή πλούτου στην Ευρώπη.
Για την Τσεχία επιφυλάσσομαι, αν και θυμάμαι να μην είναι σε ανώτερο επίπεδο από τότε που κοιτούσα τους δεικτες αυτούς.
Και εγώ είμαι υπέρ του να χτίσουμε μια Ελλάδα που θα μιλάνε οι επόμενες γενιές μετά από εμάς και όχι τόσο να μιλάμε εμεις για το παρελθόν. Για αυτό δεν θα μείνω στο ότι είμαστε η γενετειρα του δυτικού τρόπου σκέψης και ανάπτυξης των επιστημών και τεχνών.
-
20 εκατομμύρια ήταν τα επίσημα νούμερα κατ' έτος. Τα 35 που τα βρήκες θα ήθελα να ήξερα. Μιλάμε για ξένους τουρίστες πάντα. Οι παραδοχές που κάνεις είναι αυθαίρετες. Πάντως τα 5-10 ακριβά ξενοδοχεία δεν λένε κάτι για την συνολική εικόνα του τουρισμού. Είναι γεγονός ότι οι τουρισμός στην Ελλάδα είναι χαμηλού εισοδήματος, αν εξαιρέσουμε μερικά πανάκριβα ξενοδοχεία σε Αθήνα-Μύκονο-Σατορίνη-Ελούντα-Ρόδο-Κέρκυρα.
-
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Τουρισμός_στην_Ελλάδα
Ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι μέσου εισοδήματος κατά μέσον όρο. Ρε συ από πού τα βγάζεις αυτά που λες; Από δικές σου εμπειρίες ή από στοιχεία;
Τα τελευταία έτη η Ελλάδα φευγει απο το μοντέλο του μαζικού τουρισμού τεραστίων ξενοδοχειακών μονάδων. Κινείται στα μέσου μεγέθους υψηλού όμως επιπέδου με σκοπό να ανεβάσει το επίπεδο των τουριστών.
Φυσικά και ειναι αυθαίρετες διότι δεν υπάρχουν γραπτές αναλύσεις. Αλλά χοντρικά από τον μέσο όρο των χρημάτων που ξοδεύουν αν βάλουμε ένα 20% που αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία ως απόδοση έχουμε ας πούμε 500-700 ευρώ αναλόγως την χρονιά.
Σε ποια βιομηχανία θα είχαμε 30-33-35 εκ πελάτες καθε ετος να μας αφήνουν 500 ευρώ κέρδος; Τι επενδύσεις έπρεπε να κάνουμε; Πόσους πόρους θα ρίχναμε στο καλάθι των αχρήστων μέχρι να φτάσουμε αυτά τα νούμερα;
Προσωπικά θα ήθελα ένα εργοστάσιο αν όχι πολλά αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Αλλά αυτά μάλλον είναι όνειρα.
-
Εδώ πάντως τα λέει αλλιώς. ΟΚ, λείπει ο Δεκέμβριος, αλλά δεν νομίζω από 14 εκατομμύρια του 11μηνου να ήρθαν άλλοι 15 εκατομμύρια τουρίστες τον Δεκέμβριο... https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1823886/pano-apo-14-ekat-touristes-to-2021-stin-ellada-poioi-afisan-to-perissotero-xrima
-
Μιλάς για την εποχή της πανδημίας ;;;;
Μη πέφτεις σε ακραίες περιπτωσιολογιες. Το 21 είχαμε σκάρτα ανοίξει για τον τουρισμό. Ο μισός πλανήτης φοβόταν να ταξιδέψει και σε άλλες χώρες ακόμα είχαμε λοκννταουν.
Τα στοιχεία είναι αυτά που είπα. Η Ελλάδα έκανε επενδύσεις στον τουρισμό, και έκλεινε κάθε χρόνο πακέτα τουριστών που άρχισαν να σταθεροποιούνται στα 30-33 εκ. Αυτό είναι το ανώτερο όριο στην εποχή μας για τη χώρα μας. Μπορούμε και πιο πάνω φυσικά.Όσο για τη Μεσόγειο που αναφέρω είναι ένα προϊόν που έχει ιστορία, μνημεία, γραφικά νησιά, εξαιρετικά νερά χωρίς τυφώνες ( τώρα τελευταία έχουμε δει και τυφώνες), με πολύ γραφικές τοπικές κοινωνίες. Οπότε ναι επιμένω πως το προϊόν Μεσόγειος είναι συγκεκριμένο. Δες έχει να κάνει μονο με τη ζέστη και τον ήλιο που λείπει στους βόρειους. Τώρα αν ο άλλος βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης οκ θα είναι πιο δύσκολο να έρθει. Σε αυτό το προϊόν από τους πρωταγωνιστές είναι η Ελλάδα κυρίως λόγω των νησιών της. Στις χερσαίες παραλίες συμφωνώ πως δεν διαφέρει πολύ από τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου.
-
-
Εν τω μεταξύ, αν εξαιρέσουμε την Κέρκυρα (με διαφορά το πιο ωραίο νησί) και κάποιες παραλίες της Ζακύνθου (και γενικά του Ιονίου), η Χαλκιδική είναι χαλαρά πιο ωραία από όλα αυτά τα νησάκια. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει επίσης στην παλιά πόλη της Ρόδου και στην καλντέρα της Σαντορίνης, όπως και στο παλάτι του Μίνωα και ίσως στα Χανιά. Όλα τα άλλα είναι αδιάφορα...
-
Σίγουρα θα υπάρχουν μέρη στην Ελλάδα που είναι πιο όμορφα από τα διάσημα αλλά δεν θα έχουν τουριστικές μονάδες και για αυτό ίσως δεν είναι διάσημα. Καλύτερα κιόλας.
Δεν είμαι υπέρ του να γίνουν όλα τουριστικές μονάδες. Μου αρέσει η παρθένα φύση. Αλλα από την άλλη αν σκεφτεί κανείς πόσο κακοδιαχείριση έχουμε στη χώρα μας και παρόλα αυτά ακομα υπάρχουμε και διατηρούμε ένα συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης ίσως το οφείλουμε στον τουρισμό. Άπειρο χρήμα μας δίνουν για να γευτούν αυτό που βλέπουμε εμείς κάθε μέρα. Είναι μεγάλο κοπλιμεντο για τη χώρα αυτό.Εντωμεταξυ η Ελλάδα έχει απίστευτα δάση. Δεν έχω κατάλληλο αυτοκίνητο για να τα επισκεφτώ. Οπότε ομως έχω πλησιάσει σε πρόποδες, πραγμστικα ζαλίζεσαι από την ομορφιά της φύσης. Έχω δει τοπία με δάση σε ηλιοβασιλέματα στα βουνά που λες είναι σε σκηνή από ταινία μυθολογιας.
Είμαστε κυριολεκτικά μια κουτσουλιά στον χάρτη και έχουμε μαζεμένα τόσα πολλά τοπία μαζί. Σε μια ώρα όπου και αν είσαι στην χώρα φτάνεις σε μέρη που οι άλλοι ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα απλά για να τα δουν.Δεν ξέρω αν η χώρα είχε άλλους πολίτες τι θα ήταν αλλά έχει πολλές δυνατότητες.
Πέρα από υδρογονάνθρακες που μάλλον όπως μας λένε στις ειδήσεις διαθέτουμε, έχουμε και ήλιο 211 μέρες το έτος και άπειρο νερό να προχωρήσουμε στην νέα εποχή ενέργειας. Τα πάντα έχουμε χωρίς να υποτιμούμε τους άλλους. Να ημασταν πιο οργανωμένοι ως χώρα και πολιτεία. -
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2