-
Εγώ πάντως από ένα γκόλφ 1 του 1976 που το κράτησα αναγκαστικά μέχρι το 1977 και το αγόρασα τουλάχιστον 2 φορές αντιπάθησα την βάγκ.
Ασε που είχα γνωριστεί και με όλα τα εξειδικευμένα, αφού με 1 έτος εγγύηση, μόνο μία φορά πήγα στο επίσημο.Από το 1981 με γαλλικά, μια χαρά είμαι, σε ποσοστό πάνω από 80-90 % και μιλάω για 16 αμάξια ...
-
@criuser said in Έμπλεξα με τρελό:
Εγώ πάντως από ένα γκόλφ 1 του 1976 που το κράτησα αναγκαστικά μέχρι το 1977 και το αγόρασα τουλάχιστον 2 φορές αντιπάθησα την βάγκ.
Ασε που είχα γνωριστεί και με όλα τα εξειδικευμένα, αφού με 1 έτος εγγύηση, μόνο μία φορά πήγα στο επίσημο.Από το 1981 με γαλλικά, μια χαρά είμαι, σε ποσοστό πάνω από 80-90 % και μιλάω για 16 αμάξια ...
Ε αυτά είναι και θέμα τύχης, μη σου κάτσει που λένε. Εμένα 5 γερμανικά αυτοκίνητα περάσανε συνολικά από τα χέρια μου, κανένα δεν με πρόδωσε και δεν με έκανε να μετανιώσω την αγορά του.
-
@criuser said in Έμπλεξα με τρελό:
Αγαπητέ cruiser πας πολύ πίσω στο χρόνο. To 1o Golf βγήκε το '74, άρα μάλλον αυτό είχες!! Πολύ βεβιασμένο να βγάζεις συμπεράσματα για τα vag με τόσα παλιά δεδομένα...
Την ίδια εποχή ο πατέρας μου είχε ένα σκαραβαίο. Πηγαίναμε διακοπές Αθήνα-Χαλκιδική, 4 ενήλικες και 4 παιδιά, ο ένας πάνω στον άλλο. Χοροπηδάγαμε σαν πιτσιρίκια μέσα στο αυτοκίνητο, το κλοτσάγαμε, το χτυπάγαμε, έκανε του κόσμου τα χιλιόμετρα και δεν πάθαινε τίποτα.
Τι συμπέρασμα να βγάλω τώρα για τα μετέπειτα vag σύμφωνα με το δικό σου σκεπτικό, ότι είναι τα πιο ανθεκτικά αυτοκίνητα και δεν δέχομαι κουβέντα?
Αντίθετα όταν αντικατέστησε το Σκαραβαίο με το τότε Citroen GS (αν το λέω σωστά), θυμάμαι υπέφερε. Κάθε λίγο και λιγάκι στο συνεργείο ήταν το αυτοκίνητο. Κι εγώ μετέπειτα πήρα το Xantia, αμαξάρα για την εποχή του. Δεν με ταλαιπώρησε όσο το GS τον πατέρα μου, αλλά την βολτίτσα μου στο Χανιαδάκη (αυτός ήταν τότε ο αντιπρόσωπος αν θυμάμαι καλά), την είχα σε τακτά χρονικά διαστήματα.Τέλος πάντων ο καθένας έχει τις εμπειρίες του και τα γούστα του. Τα vag έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους, αλλά σαν συνολική εικόνα είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα.
Είχα τους ενδοιασμούς μου μέχρι πριν λίγο καιρό για την τιμή τους. Τα θεωρούσα κάπως υπερεκτιμημένα σε σχέση με τον ανταγωνισμό για τις τιμές που τα πουλούσαν. Τώρα πια με την τιμολογιακή πολιτική της PSA έπεσε κι αυτό το κάστρο.
Οπότε για μένα ψήφος εμπιστοσύνης στα vag... -
Ε όχι και "εμπιστοσύνη".
Άλλη λέξη ψάχνεις -
@piliourits said in Έμπλεξα με τρελό:
Ε όχι και "εμπιστοσύνη".
Άλλη λέξη ψάχνειςΣυμφωνώ. Προτίμηση στα vag...
-
Θεματάκι το ένα λίτρο λάδι κάθε 1000χλμ. Το ωραίο είναι ότι ψάχνετε τα χειρότερα για να στρουθοκαμηλισετε. Αφού υπάρχουν και τα χρεπια Peugeot,μια χαρά είμαστε.
-
@ggab said in Έμπλεξα με τρελό:
Θεματάκι το ένα λίτρο λάδι κάθε 1000χλμ. Το ωραίο είναι ότι ψάχνετε τα χειρότερα για να στρουθοκαμηλισετε. Αφού υπάρχουν και τα χρεπια Peugeot,μια χαρά είμαστε.
Καλά τώρα. Δική σου η εκδοχή της συζήτησης, δικά σου και τα συμπεράσματα. Ότι θέλει καταλαβαίνει ο καθένας...
-
Μπράβο πάντως σε κάποιους που έχουν αλλάξει 5, 10,15 αυτοκίνητα... είστε στους τυχερούς...
εμένα ο πατέρας μου ,μου πήρε σαν φοιτητή, μόλις πέρασα το 2000, ένα γιαρις 1300 κυβικα.
Του το επεστρεψα πριν λιγους μήνες, καθώς κατάφερα να πάρω καινούργιο αυτοκίνητο.
230.000χλμ. δεν καίει σταγόνα λάδι...
μοναδική ζημιά στα 22 χρόνια μια αλλαγή κλειδαριάς του συνοδηγού.... -
@gtsartsal said in Έμπλεξα με τρελό:
Μπράβο πάντως σε κάποιους που έχουν αλλάξει 5, 10,15 αυτοκίνητα... είστε στους τυχερούς...
εμένα ο πατέρας μου ,μου πήρε σαν φοιτητή, μόλις πέρασα το 2000, ένα γιαρις 1300 κυβικα.
Του το επεστρεψα πριν λιγους μήνες, καθώς κατάφερα να πάρω καινούργιο αυτοκίνητο.
μοναδική ζημιά στα 22 χρόνια μια αλλαγή κλειδαριάς του συνοδηγού....Ναι αλλά εδώ συζητάμε για αυτοκίνητα, οπότε τι δουλειά έχει το yaris? χα, χα, (πλάκα κάνω...)
Και τι πήρες αν επιτρέπεται? -
@andya3 said in Έμπλεξα με τρελό:
μοναδική ζημιά στα 22 χρόνια μια αλλαγή κλειδαριάς του συνοδηγού....Ναι αλλά εδώ συζητάμε για αυτοκίνητα, οπότε τι δουλειά έχει το yaris? χα, χα, (πλάκα κάνω...)
Και τι πήρες αν επιτρέπεται?Η πλάκα είναι όταν έψαχνα τότε να αγοράσω, οι περισσότεροι φίλοι μου ,με εκραζαν για το γιαρις και μου πρότειναν το lupo που είχε βγάλει η vw.
Έτοιμος ήμουν.... ευτυχώς που δεν τους άκουσα .
Πάντως από μικρά αυτοκίνητα εκείνης της εποχής σχεδόν μόνο γιαρις κυκλοφορούν...mazda cx 30 awd manual
-
Και τι πήρες αν επιτρέπεται?Η πλάκα είναι όταν έψαχνα τότε να αγοράσω, οι περισσότεροι φίλοι μου ,με εκραζαν για το γιαρις και μου πρότειναν το lupo που είχε βγάλει η vw.
Πάντως από μικρά αυτοκίνητα εκείνης της εποχής σχεδόν μόνο γιαρις κυκλοφορούν...mazda cx 30 awd manual
Ωραίο, να το χαίρεσαι. Συνέχισες στη Japan σχολή βλέπω...
Αν σε πιάσει από μικρό μια αυτοκινητοβιομηχανία, ή τέλος πάντων μιά σχολή αυτοκινήτων, όπως εσένα τα Japan, σε γραπώνουν για τα καλά... -
Τι σκαραβαίος ήταν αυτός που χωράγατε 4 ενήλικες και 4 διαόλια? Σιγά μην κάνατε και παρτούζες εκεί μέσα...
-
Ωραίο, να το χαίρεσαι. Συνέχισες στη Japan σχολή βλέπω...
Όταν 23 χρόνια έκανα μόνο σερβίς και πήγαινα μια φορά το χρόνο συνεργείο χωρίς να κοιτάω τίποτα άλλο ήταν λογικό πρώτη επιλογή να είναι Japan...
Βέβαια είναι το μόνο κοινό που έχουν.... χαχαχα
-
@mastoras78 said in Έμπλεξα με τρελό:
Τι σκαραβαίος ήταν αυτός που χωράγατε 4 ενήλικες και 4 διαόλια? Σιγά μην κάνατε και παρτούζες εκεί μέσα...
Μπα μην το λες, ο πεθερός μου με 3 παιδιά και σχεδόν παντού έπαιρνε τους γονείς του σε mini Cooper, μιλάμε για 5 άτομα πίσω στο mini. Κωλος μέσα - κωλος έξω για να χωρέσουν
-
@mastoras78 said in Έμπλεξα με τρελό:
Κι όμως αγαπητέ Μάστορα, όπως το ακούς. 4 ενήλικες και στα πόδια τους τα πιτσιρίκια. Εγώ θυμάμαι καθόμουν στη θέση του συνοδηγού, στα πόδια του θείου μου.
Μη σχολιάσεις τώρα για ενεργητική-παθητική ασφάλεια, ζώνες ασφαλείας και τέτοια. Αυτά ανακαλύφθηκαν αργότερα στην Ελλάδα, χα, χα. -
Σκαραβαίος ήταν το πρώτο οικογενειακό μας αμάξι, αλλά εγώ ήμουν προσχολικής ηλικίας τότε.
Είχε όμως ένας θείος του πατέρα μου και το οδήγησα μετά από 15 χρόνια.
Το αμάξι ήταν πολύ πίσω και λογικό. Είχαμε ήδη και το γκόλφ τότε. Το 1 φυσικά με 1 ταχύμετρο και μόνο στο ταμπλό. Τότε δούλευαν τα άφτερ. Κονσόλα με όργανα. Το πιο χρήσιμο το θερμόμετρο, γιατί τα γκόλφ, είχαν θερμοστάτη μίας χρήσης και έτσι εύκολα χτύπαγες 120 βαθμούς θερμοκρασία. Και πολλά άλλα κουσούρια.Προφανώς βελτιώθηκαν από τότε. Οχι όμως πολύ , αλλά ακρίβυναν πολύ σε σχέση με τον ανταγωνισμό και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούσαν την διαφορά.
Η GS είχε τα κουσούρια της , κυρίως με κάτι χαζολάθη,
Είχα ένα πόνυ με αερόψυκτο και αυτό κάτι χαζά , αλλά δεν σε άφηνε ποτέ.
Απλά τα αμάξια τότε.
Την ΧΑΝΤΙΑ, του 1998, την έχω ακόμη σε πλήρη ενέργεια.
Εξαιρετικό αμάξι.
Δεν είναι τυχαίο, που ακόμα κυκλοφορούν αρκετά στον δρόμο και υπάρχει και κοινό που ενδιαφέρεται να τις αγοράσει...
Τα δύο ΖΧ μου, του 91 και του 97, τα έψαξα τώρα στην εφαρμογή που έβγαλε το υπουργείο.
Αυτό του 91 αποσύρθηκε πέρσι στα 30 του. Του 97 συνεχίζει ακμαίο...Αντιπαθώ τα βάγκ, γιατί πουλάνε μούρη, είναι ακριβά και οι πωλητές επίσης πουλάνε μούρη. Σιγά δεν πουλάνε και Ρόλς...
Δηλαδή εγώ που πουλάω το ακριβότερο πράγμα που θα πάρει κάποιος στην ζωή του και συνήθως για μία και μοναδική φορά, θα έπρεπε να μην μιλάω σε κανένα....
Γενικά εξυπνάδες από πωλητές με εκνευρίζουν.
Μην αρχίσω και γράφω γιατί θα πάμε σε τόμους. -
Έτσι και γραφτεί ο τρελός αγοραστής στο φόρουμ θα διαβάσει τις απόψεις για το VAG και θα πάρει στο κυνήγι τον θεματοθέτη πωλητή...
-
Καλά τώρα. Δική σου η εκδοχή της συζήτησης, δικά σου και τα συμπεράσματα. Ότι θέλει καταλαβαίνει ο καθένας...
Καλά τώρα και δική μου εκδοχή. Σ'αρέσει δεν σ'αρέσει 1λ λάδι/1000χλμ είναι ο ορισμός της φριτεζας!!!
-
Καλά τώρα και δική μου εκδοχή. Σ'αρέσει δεν σ'αρέσει 1λ λάδι/1000χλμ είναι ο ορισμός της φριτεζας!!!
Ναι, κάποιοι το αγοράζουν και για τηγάνισμα το Golf...
-
Και να το γράφει στο βιβλίο ότι είναι φυσιολογικό…
Έμπλεξα με τρελό