-
@civil357 said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
Έτσι ακριβώς είναι το i, έβγαζε χοντρή βλάβη στην τετρακίνηση.
Για την πρώτη γενιά freelander μιλούσα κι εγώ.
-
@gatoz said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
ασχολιεστε με λαθος αντικειμενο.
Και με τι να ασχοληθούμε ρε συ gatoz;
Έχεις δει τις τιμές των Suzuki Offroad της εποχής εκείνης;
Πουλάει ο άλλος το Vitara του 1993 και θέλει 6000euro.
30 χρονών αυτοκίνητο, χρέπι, 6 χιλιάρικα. Έλεος δηλαδή.
Για να μην αναφερθώ στα GV και Jimny. Ο κακός χαμός.Πάμε παρακάτω.
Terios; Ελάχιστα.
HR-V; Διαλυμένα και με άπειρα χιλιόμετρα από δεκάδες ιδιοκτήτες
Pajero Pinin; Ποιο εύκολα κερδίζεις το Τζόκερ.Μέχρι 1800 παίζει και το Freelander. Μου ξεφεύγει κάποιο;
Μετά είναι τα δίλιτρα όπως π.χ. το Rav4 και κάποια άλλα που εγώ δεν ασχολούμαι.Και αυτή η φάση να έχουν σχεδόν όλα υγραέριο; Κάτι μπουκάλες στο πορτμπαγκάζ, κάτι εγκαταστάσεις του κ@λου εντελώς.
Πάει η κατηγορία μας gatoz! Την πέθαναν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Θα συμφωνήσω με τον @storm . Οι τιμές είναι σίγουρα παράλογες για τα μετάχειρα, καινούρια αντίστοιχα δεν υπάρχουν πια. Αυτό το τελευταίο ίσως και να ναι το μεγαλύτερο θέμα.
Τα υγραέρια που βλέπω εγώ σε κάτι rav/vit κλείνουν το μισό χώρο αποσκευών (που είναι ήδη μέτριος προς μικρός).
Επίσης πας ξεκάθαρα σε (min) 2λιτρο, δεν υπάρχουν επιλογές στα λιγότερα κυβικά.Προφανώς όλοι θα θέλαμε ένα land cruiser, έστω και για λίγο, αλλά δεν γίνεται.
-
Βγήκε μία αγγελία εδώ στο Χαλάνδρι από ιδιώτη για ένα 5θυρο ασημι Pajero Pinin 1800άρι του 2005. Φαινόταν σε καλή κατάσταση με 110.000χλμ. Χωρίς κοτσαδόρο, υγραέρια κλπ... Αν θυμάμαι καλά η τιμή του κάπου στα 6 χιλιάρικα, καλή τιμή.
Την επόμενη ημέρα η αγγελία είχε διαγραφεί. Σκοτωμός λέμε.
Υπάρχει τεράστια ζήτηση για αυτά τα αυτοκίνητα από συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών (π.χ. κυνηγοί, ψαράδες, offroaders, χομπίστες που ταξιδεύουν στα βουνά, χιόνια, αγρότες, κλπ...) και δεν υπάρχουν καινούρια αυτοκίνητα.
Όλα τα καινούρια που τα λένε SUV είναι για τον Σκλαβενίτη, τα παιδιά στο σχολείο και για μπαλέτο.
-
@storm said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
Βγήκε μία αγγελία εδώ στο Χαλάνδρι από ιδιώτη για ένα 5θυρο ασημι Pajero Pinin 1800άρι του 2005. Φαινόταν σε καλή κατάσταση με 110.000χλμ. Χωρίς κοτσαδόρο, υγραέρια κλπ... Αν θυμάμαι καλά η τιμή του κάπου στα 6 χιλιάρικα, καλή τιμή.
Την επόμενη ημέρα η αγγελία είχε διαγραφεί. Σκοτωμός λέμε.
Υπάρχει τεράστια ζήτηση για αυτά τα αυτοκίνητα από συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών (π.χ. κυνηγοί, ψαράδες, offroaders, χομπίστες που ταξιδεύουν στα βουνά, χιόνια, αγρότες, κλπ...) και δεν υπάρχουν καινούρια αυτοκίνητα.
Όλα τα καινούρια που τα λένε SUV είναι για τον Σκλαβενίτη, τα παιδιά στο σχολείο και για μπαλέτο.
τα πινιν τα 1.8 ειναι γτπ. αχρηστη τετρα και χωρις αργα.
-
@xenos said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
Θα συμφωνήσω με τον @storm . Οι τιμές είναι σίγουρα παράλογες για τα μετάχειρα, καινούρια αντίστοιχα δεν υπάρχουν πια. Αυτό το τελευταίο ίσως και να ναι το μεγαλύτερο θέμα.
Τα υγραέρια που βλέπω εγώ σε κάτι rav/vit κλείνουν το μισό χώρο αποσκευών (που είναι ήδη μέτριος προς μικρός).
Επίσης πας ξεκάθαρα σε (min) 2λιτρο, δεν υπάρχουν επιλογές στα λιγότερα κυβικά.Προφανώς όλοι θα θέλαμε ένα land cruiser, έστω και για λίγο, αλλά δεν γίνεται.
στο τελος ολοι καταληγουν σε οτι λεει ο γατος...χαχαχαχ
η μονη λυση για ευρυχωρο και ικανο εκτος ειναι το xl7 gv. τα τελη για 2.7 ναι, ειναι ενα ποσο, αλλα απο την αλλη το αμαξι το παιρνεις πολυ φθηνα. και δεν καιει και πολυ περισσοτερο απο 2lt. και παιρνει ανετα το αεριο χωρις κανενα θεμα. αντι για 7θεσια βεβαια με το αεριο το εχεις σαν τεραστιο σε χωρους 5θεσιο. -
Ε ναι, φυσικά. Αν δεν ειναι Suzuki είναι γτπ.
Ευτυχώς έχω μεγάλη εμπειρία από suzukiα και δεν επιρρεάζομαι από φόρουμς.
-
Ε ναι, φυσικά. Αν δεν ειναι Suzuki είναι γτπ.
Ευτυχώς έχω μεγάλη εμπειρία από suzukiα και δεν επιρρεάζομαι από φόρουμς.
παλι καλα
-
και σε αυτές τις μετατροπές 12-15 ετών, έχεις τη δεξαμενή υγραερίου μέσα στον ενιαίο χώρο της καμπίνας επιβατών;
-
@piliourits said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
και σε αυτές τις μετατροπές 12-15 ετών, έχεις τη δεξαμενή υγραερίου μέσα στον ενιαίο χώρο της καμπίνας επιβατών;
ναι. αλλα οχι σε ολα. στο λαντ κρουζερ ας πουμε εχει 2 δεξαμενες καυσιμου, στην ευρωπη ερχοταν με τη μια, οποτε εχεις χωρο εκει που ειναι η δευτερη και ετσι ουτε καν φαινεται. στο πενταθυρο μονο. το ιδιο στα μιτσουμπισια με τον 3.8 απο 2007 και δωθε.
στο xl7 που λεω, αν βγαλει τη τριτη σειρα καθισματα βαζεις οτι ναναι, σαν φορτηγο γινεται πισω. -
Καλύτερα μέσα. Απ' έξω σκουριάζει.
-
Καλά αν πάρεις land cruiser, έχει τόσο χώρο που δεν γαμιέται, ας πιάσει λίγο! Αλλά εκεί είσαι σε άλλη πίστα.
Όπως ειπώθηκε τώρα υπάρχουν σχεδόν μόνο suv και μόνο suv. Τόσα ψηλά αυτοκίνητα, το 95% (θα έλεγα 99%, αλλά οκ) 2κίνητα. Ούτε καν με μια φθηνή 4κίνηση. Τι να λέμε, κάποιος που θέλει να πάει λίγο πιο βουνό/παραλία/χιόνι δεν πάει απλά ή παίρνει κανένα jimny αν χωράει.
@gatoz είδα στο πάρκινγκ της εταιρίας ένα GV X30 1.9d, μου φάνηκε λίγο μεγαλύτερο, αλλά μπα ε;
Άσχετο: είχε πάρει ο κουμπάρος μου το karoq 1.6d 21.500e. Κατήργησε η skoda το 1.6d και τα πουλάνε μετάχειρα 21.000ε με 150κ χλμ! Ρε δεν πάει καλά ο κόσμος!
-
mitsubishi asx diesel 4x4; Γνωρίζει κάποιος τι λέει αυτό το αμαξάκι;
-
mitsubishi asx diesel 4x4; Γνωρίζει κάποιος τι λέει αυτό το αμαξάκι;
μια χαρα το 1.8. με θεμα τον σαρα. και μεγαλο αντιπαλο το βιτ που το σκιζει παντου.
ενα βιτ για πιο φτωχους απο αυτους που παιρνουν βιτ.
σε τιμη βιταρα / 2 το παιρνεις. απο εκει και πανω οχι. -
Έχω μια μικρή υποψία ότι ο 1,8 πετρέλαιο της μιτσουμπίσι έχει ευαίσθητο dpf (συγκριτικά με άλλα) και βγάζει (εννοώ ότι μπορεί να βγάλει) βλάβη με τη βαλβίδα egr .
Πταίσματα θα μου πείς , γιατί γραφόταν τότε ότι ήταν δυνατός, οικονομικός και εύστροφος για πετρέλαιο κινητήρας.
Φίλος το έψαχνε ως μεταχειρισμένο , είχε καλούς χώρους , δεν το οδήγησα ( μας το πρόλαβε άλλος). Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ως καλός Ιάπωνας θέλει προσοχή στα χλμ , επειδή το σαλόνι του δεν "μαρτυρά¨εύκολα την ταλαιπώρια και τα πολλά χιλιόμετρα. Μουντό μέσα όμως....
Αργότερα αντικαταστάθηκε ως euro6 , από τον γνωστό 1,6 της Psa , καθώς το αυτοκίνητο έβγαινε σχεδόν αυτούσιο μηχανικά και ως citroen c4 aircross και peugeot 4008. -
Πάντως είναι 1.8d (γλιτώνεις το 700άρι τέλη) και έχει ~500λτ χώρο αποσκευών που είναι μια χαρά! Από τα λίγα που διαβασα είναι πιο ασφάλτινο βέβαια, αλλά έχει απόσταση από το έδαφος (20εκ) και υποτυπώδη 4κίνηση, οπτε σε πάει και παραέξω.
Μέσα είναι ψιλοάθλιο βέβαια, αλλά οκ. -
Το σκέφτεσαι για ASX; Αν και δεν είναι ο ορισμός του Off Road Animal, το θεωρώ μία από τις καλύτερες προτάσεις σε αυτή την κατηγορία. Είναι ποιο φρέσκο και σε ποιότητα είναι πολύ ποιο ανώτερο σε σύγκριση με κάτι άλλους 4κινητους τενεκέδες.
Μην με ρωτήσεις ποιους θεωρώ τενεκέδες.
Έχω κάνει πολλά ταξίδια με τέτοια αυτοκίνητα και αρκετά από αυτά τα έχω βγάλει εκτός δρόμου, αναγκαστικά λόγω δουλειάς.Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που έχω βάσιμες αμφιβολίες για κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα και τις πραγματικές αντοχές τους.
-
Το σκέφτεσαι για ASX; Αν και δεν είναι ο ορισμός του Off Road Animal, το θεωρώ μία από τις καλύτερες προτάσεις σε αυτή την κατηγορία. Είναι ποιο φρέσκο και σε ποιότητα είναι πολύ ποιο ανώτερο σε σύγκριση με κάτι άλλους 4κινητους τενεκέδες.
Παρότι δεν είναι όπως λες off road ιδιαίτερα, τικάρει πολλά κουτάκια όπως ύψος, υποτυπώδη 4κίνηση, χαμηλά τέλη, 1.8d μοτέρ (που δεν βρίσκω αλλού) και ~500λτ (νομίζω) χώρο αποσκευών.
Βέβαια απ ότι βλέπω παίζουν στα 12-14κ+ και με πολλά χλμ.@storm said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
Έχω κάνει πολλά ταξίδια με τέτοια αυτοκίνητα και αρκετά από αυτά τα έχω βγάλει εκτός δρόμου, αναγκαστικά λόγω δουλειάς.Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που έχω βάσιμες αμφιβολίες για κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα και τις πραγματικές αντοχές τους.
Εμ θα σε ρωτήσω. Τη γνώμη μας γράφουμε εδώ, δεν γράφουμε σε περιοδικά (που και αυτοί πλέον γράφουν ότι τους συμφέρει).
-
και εμενα με ενδιαφερει ποια ειναι αυτα. για πες.
-
Παρότι δεν είναι όπως λες off road ιδιαίτερα, τικάρει πολλά κουτάκια όπως ύψος, υποτυπώδη 4κίνηση, χαμηλά τέλη, 1.8d μοτέρ (που δεν βρίσκω αλλού) και ~500λτ (νομίζω) χώρο αποσκευών.
Βέβαια απ ότι βλέπω παίζουν στα 12-14κ+ και με πολλά χλμ.@storm said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
Εμ θα σε ρωτήσω. Τη γνώμη μας γράφουμε εδώ, δεν γράφουμε σε περιοδικά (που και αυτοί πλέον γράφουν ότι τους συμφέρει).
Έχω σταματήσει προ-πολλού να γράφω αναλυτικές απόψεις για αυτοκίνητα. Ειδικά όταν αφορούν έμμεσες ή άμεσες συγκρίσεις.
Δεν γράφω ούτε καν για το δικό μου αυτοκίνητο που το πήρα καινούριο και κανείς άλλος εδώ μέσα δεν το έχει με τον κινητήρα που το έχω εγώ.
Και φυσικά έχω πατήσει φρένο και στις άλλες ενότητες που έγραφα ποιο συχνά.
Τέλος πάντων.
Κάποια στιγμή όταν και όποτε βρω χρόνο θα σου στείλω μερικές πληροφορίες με PM.
Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ