-
Ναι , μεγάλη ζημιά οι Τούρκοι από την δυσαρέσκεια των ΗΠΑ...
Βούτυρο στο ψωμί τους όλα αυτά που συμβαίνουν , ο κόσμος καίγεται και οι ΗΠΑ μιλάνε για την Τουρκία, αυτή είναι η ειδικότητα τους ,αυτό επιδιώκουν , δεν φοβούνται , η καλύτερη τους αυτή η αναμπουμπουλα , κάθονται στα μεγάλα τραπέζια τώρα και όλοι κάτι περιμένουν από αυτούς , στα τηλέφωνα από την άλλη με τους Ρώσους χρόνια τώρα αποκαλύπτουν νατοϊκά μυστικά, πάρε - δώσε , μανουλες στο παιχνίδι να προωθούν κάτι από την ατζέντα τους.Στα σοβαρά τώρα , το ψήφισμα του ΟΗΕ είναι μια σημαντική αρχή , πρέπει και οι Ρώσοι να αρχίσουν να λαμβάνουν υπόψη τον υπόλοιπο κόσμο στα σοβαρά και αυτός είναι ένας τρόπος , ο επόμενος είναι σοβαρές παρεμβάσεις διαμεσολάβησης άμεσα από μεγάλα κράτη για κατάπαυση πυρός και άμεσες διαβουλεύσεις μεταξύ των Ρώσων και Ουκρανών.
Αυτή είναι η πολιτισμένη και διπλωματική λύση για το καλό όλων μας , κάτι θα χάσουν οι Ουκρανοί θα πάρουν όμως το εισιτήριο για την ΕΕ και όλοι μαζί τους με οικονομικές εγγυήσεις για την ανοικοδόμηση και ανάπτυξη τους, θα υποχρεωθούν σε υποχώρηση οι Ρώσοι με κέρδος τις ανατολικές περιοχές.
Το χειρότερο σε αυτή την περίπτωση είναι πως ίσως ο Πούτιν βγει καβάλα στο άλογο στο εσωτερικό της χώρας του και στις επόμενες εκλογές το 2024. Σε αυτό πρέπει ως Δύση να κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε για να το αποτρέψουμε επικοινωνιακά.
Έχει σίγουρα κάποια προβλήματα το σκεπτικό αυτό αλλά ο άλλος δρόμος είναι το Κούγκι χωρίς αύριο για τους Ουκρανούς και ο παγκόσμιος πόλεμος για εμάς με ότι σημαίνει αυτό.
Από την άλλη λένε πως είμαστε ήδη σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και οτιδήποτε άλλο είναι αυταπάτη , οπότε και σε αυτή την περίπτωση έχουμε διαλέξει ήδη την σωστή πλευρά της ιστορίας , αλλά πάμε με λίγο προσοχή , δεν είμαστε ούτε Γερμανοί ούτε Άγγλοι και φυσικά ούτε Αμερική , είναι στη γειτονιά μας η Ρωσία και δίπλα τους οι φίλοι μας οι Τούρκοι , θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα αυτή τη φορά για το Έθνος μας. -
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
O ένας ελέφαντας σκοτώνει το ανόητο μυρμήγκι, που άκουσε τον άλλο ελέφαντα, ότι θα τον βοηθούσε αν έκανε μαγκιές στον πρώτο ελέφαντα...
Ερμηνείες περί των ελεφάντων υπάρχουν πολλές. Εγώ π.χ. έχω άλλη.
Άσε που δεν θεωρώ καν την Ρωσία ελέφαντα.
Ένας κροκόδειλος ήταν και είναι. Οι ελέφαντες δεν είναι επιθετικά ζώα ούτε τρέφονται με αίμα και σάρκα για να επιβιώσουν. -
@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Κατα την δική μας οπτική οι Ουκρανοί πορεύτηκαν πολλά χρόνια εν ειρήνη με τους Ρώσους, αφοπλίστηκαν κιόλας οικειοθελώς μέχρι το ΄14 και ζούσαν -ας πούμε- αρμονικά με τον μεγάλο γείτονα. Οπότε είναι λογικό να αναρωτιόμαστε το γιατί θέλησαν να τους μπουν στο ρουθούνι.
Από την άλλη όμως, αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε ο ουκρανικός λαός να υποδέχεται τους ρώσους στρατιώτες με τριαντάφυλλα που θα τον απαλλάξουν από τον αμερικανοκίνητο Ζελέζνι που τους βάζει να χτυπηθούν με την αδελφή Ρωσία. Αλλά δεν φαίνεται να είναι έτσι... Παρόλο που και ο Πούτιν μάλλον κάτι τέτοιο περίμενε.
Άραγε είναι τελικά οι Ουκρανοί τόσο ηλίθιοι; Ή μήπως η συμβίωση με τους Ρώσους μετά την διάλυση της εσσδ και με προέδρους μαριονέτες του πούτιν δεν τους άρεσε και τόσο πολύ;Από την δική μου οπτική από το 1991 μέχρι το 2022 είναι 31 χρόνια. Όσοι είναι μέχρι και 48 χρονών μεγάλωσαν σε μία ανεξάρτητη χώρα. Αυτό αρκεί για να αποκτήσουν ψυχολογία ότι ζούνε στην δική τους χώρα με τα αντίστοιχα αντανακλαστικά. Και αυτό φαίνεται και στον πρόεδρό τους.
Αν θεωρεί κάποιος ότι οι Ουκρανοί ζούσαν με το σύνδρομο της Στοκχόλμης (δέσμιοι των Ρώσων) ας το αναφέρει.
-
Δεν κάθονται κι αυτοί οι Ουκρανοί στα αυγά τους ήσυχα ήσυχα να τους την φορέσουν οι Ρώσοι...
Τρεις σκασιλες είχαν οι Ουκρανοί, η μία αν θα έχουμε εμείς φτηνό καύσιμο και η δεύτερη αν θα έχουμε φτηνό ψωμί.
Εγώ έχω άλλη ανησυχία. Τι θα γίνει με την LADA; Θα την αφήσει η Renault; Αν γίνει αυτό ναυαγεί το όνειρο να αποκτήσω ένα Niva με LED μπρος-πίσω, οθόνη, android και όλα τα άλλα τα καλούδια. Ηλεκτρικό δεν θέλω. Δεν έχω μπρίτζα.
Και αυτοί οι Ουκρανοί; Κάθονται και πολεμούν; Δεν με σκέφτονται καθόλου.
-
@andya3 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Μόλις άκουγα στην TV ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ ενοχλημένες με τη στάση της Τουρκίας, ιδιαίτερα γιατί είναι και Νατοική χώρα. Και διεξάγονται συνομιλίες.
Δεν περιμένω να γίνει κάτι φοβερό. Εξάλου οι ΗΠΑ ξέρουν ότι στη μετά Ερντογάν εποχή πάλι δικιά τους θα είναι η Τουρκία. Και λογικά θα αντιδράσουν με μετριοπάθεια.
Θα έχουν όμως ενδιαφέρον οι επίσημες ανακοινώσεις και από τις 2 πλευρές. Δηλαδή πως θα "πουλήσουν" δημοσίως οι Τούρκοι τη στάση τους και οι ΗΠΑ την αντίδρασή ή τη σιωπή τους.Αυτό έχει και ένα θετικό, αλλά έτσι και το γράψω θα γίνει της Ουκρανίας εδώ μέσα...
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Δεν κάθονται κι αυτοί οι Ουκρανοί στα αυγά τους ήσυχα ήσυχα να τους την φορέσουν οι Ρώσοι...
Τρεις σκασιλες είχαν οι Ουκρανοί, η μία αν θα έχουμε εμείς φτηνό καύσιμο και η δεύτερη αν θα έχουμε φτηνό ψωμί.
Εγώ έχω άλλη ανησυχία. Τι θα γίνει με την LADA; Θα την αφήσει η Renault; Αν γίνει αυτό ναυαγεί το όνειρο να αποκτήσω ένα Niva με LED μπρος-πίσω, οθόνη, android και όλα τα άλλα τα καλούδια. Ηλεκτρικό δεν θέλω. Δεν έχω μπρίτζα.
Και αυτοί οι Ουκρανοί; Κάθονται και πολεμούν; Δεν με σκέφτονται καθόλου.
Εμ, αυτό λέω κι εγώ. Πολύ ωραίες οι δικές μας αναλύσεις εξ του καναπέως για το ΝΑΤΟ που επεκτείνεται, τους ανόητους Ουκρανούς που μπήκαν στην μύτη της αρκούδας, τους δύο λαούς που δεν έχουν κάτι να χωρίσουν κλπ. Κι εγώ αυτά έλεγα όταν ξεκίνησαν.
Αλλά αυτή την στιγμή υπάρχει ένας λαός που πολεμάει, άρα μάλλον δεν τα βλέπει έτσι ακριβώς. Τους ρώτησε κανείς από τους αναλυταδες γιατί πολεμάνε και μας χαλάνε την ζαχαρενια; Μπορούμε βέβαια να υποθέσουμε ότι είναι συλλογικά ηλίθιοι αφού τους παρασύρει το ΝΑΤΟ και δεν κάθονται στα αυγά τους. Υπάρχει όμως κάποια ένδειξη ότι η πλειοψηφία είναι κατά του πολέμου και θα ήθελε να παραδοθούν όπως εμείς υπονοούμε; Δεν βλέπω κάτι τέτοιο.
Τέλος, λίγος σεβασμός στους Ουκρανούς από τους πολίτες μια χώρας που κάθε 28η Οκτωβρίου γιορτάζει το ΟΧΙ, δεν θα έβλαπτε. Αλλά το μόνο που δεν ακούμε είναι αυτό και το μότο είναι πόσο μ@λ@κες και παραπλανημένοι είναι που δεν παραδίνονται μια ώρα αρχιτερα! -
Πολυ ασχημα αυτα που συμβαινουν. Απλα δεν ειναι η πρωτη φορα. Πιστευω πως με τον ενα ή τον αλλο τροπο θα τελειωσουν συντομα.
Γιατι πρεπει να τελειωσουν. Ασυμετρες αντιδρασεις λεγονται απο παλια και ο ορος ειναι γενημα θρεμα των Δυτικων.
Τα ψηφισματα επισης του ΟΗΕ γνωριζουμε ποση αξια εχουν.
Απο παιδι το ειδα το εργο ξανα και ξανα. Ποτε δεν καταφερα ομως να το δω με απαθεια. -
Η αυτοδιάθεση των λαών προφανώς σε πολλές περιπτώσεις δεν πρέπει να υφίσταται, ώστε να είναι άλλες χώρες (δηλ. ένα ποσοστό πολιτών) ευχαριστημένες.
Και στην συγκεκριμένη περίπτωση αν το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών της Ουκρανίας θέλουν να ανήκουν στη Δύση, στην ΕΕ & στο ΝΑΤΟ και να είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι για να μείνει ικανοποιημένη μία γειτονική εξουσία που έχει άλλη άποψη για τα θέλω των πολιτών και το τρόπο επιβίωσης των ανθρώπων.
Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα...
-
Εμ, αυτό λέω κι εγώ. Πολύ ωραίες οι δικές μας αναλύσεις εξ του καναπέως για το ΝΑΤΟ που επεκτείνεται, τους ανόητους Ουκρανούς που μπήκαν στην μύτη της αρκούδας, τους δύο λαούς που δεν έχουν κάτι να χωρίσουν κλπ. Κι εγώ αυτά έλεγα όταν ξεκίνησαν.
Αλλά αυτή την στιγμή υπάρχει ένας λαός που πολεμάει, άρα μάλλον δεν τα βλέπει έτσι ακριβώς. Τους ρώτησε κανείς από τους αναλυταδες γιατί πολεμάνε και μας χαλάνε την ζαχαρενια; Μπορούμε βέβαια να υποθέσουμε ότι είναι συλλογικά ηλίθιοι αφού τους παρασύρει το ΝΑΤΟ και δεν κάθονται στα αυγά τους. Υπάρχει όμως κάποια ένδειξη ότι η πλειοψηφία είναι κατά του πολέμου και θα ήθελε να παραδοθούν όπως εμείς υπονοούμε; Δεν βλέπω κάτι τέτοιο.
Τέλος, λίγος σεβασμός στους Ουκρανούς από τους πολίτες μια χώρας που κάθε 28η Οκτωβρίου γιορτάζει το ΟΧΙ, δεν θα έβλαπτε. Αλλά το μόνο που δεν ακούμε είναι αυτό και το μότο είναι πόσο μ@λ@κες και παραπλανημένοι είναι που δεν παραδίνονται μια ώρα αρχιτερα!Για τελευταία φορά...
Οι Ουκρανοί είναι νεο-Ναζί! Οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα κάθε μέρα που μας δείχνουν τα πετσωμένα.. και αυτοί νεο-ναζί είναι, αν όντως υπάρχουν δηλαδή και δεν είναι τίποτα ηθοποιοί όπως η προεδράρα τους.
Οι Ουκρανοί αντιστέκονται σθεναρά και δεν υποδέχονται με αγκαλίες τους αδελφούς απελευθερωτές γιατί απλά είναι νεο-ναζί και αυτοί.. έτσι κάνουν! Πολεμάνε και δε κάθονται στα ωά τους και χαλάνε την πιάτσα. Α.. και οι Σκανδιναβοί νεο-ναζί μάλλον είναι αλλά χρήστες απαγορευμένων ουσιών όπως ο Σεβτσένκο-ζελένσκι πώς λέγεται αποκλείεται. Η υπόλοιπη Ευρώπη νεο-ναζί δεν γνωρίζουμε αν είναι όλοι αλλά σίγουρα οι Γερμανοί το κάνουν το νάζι τους...
Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι!
-
Η αυτοδιάθεση των λαών προφανώς σε πολλές περιπτώσεις δεν πρέπει να υφίσταται, ώστε να είναι άλλες χώρες (δηλ. ένα ποσοστό πολιτών) ευχαριστημένες.
Και στην συγκεκριμένη περίπτωση αν το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών της Ουκρανίας θέλουν να ανήκουν στη Δύση, στην ΕΕ & στο ΝΑΤΟ και να είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι για να μείνει ικανοποιημένη μία γειτονική εξουσία που έχει άλλη άποψη για τα θέλω των πολιτών και το τρόπο επιβίωσης των ανθρώπων.
Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα...
Υπήρχε φαντάζομαι το αφήγημα ότι μόλις μπουν οι Ρωσοι, οι Ουκρανοί θα πετάξουν τα όπλα λέγοντας ότι δεν θα πάνε να σκοτωθούν για τον Ζελέζνι και το ΝΑΤΟ. Από την στιγμή που αυτό δεν γίνεται, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι εδώ αλλά και παραέξω αναμασούν αυτή την καραμέλα.
Και περιμένουν με χαρά τους ουκρανούς "τσολάκογλου" (για να χρησιμοποιήσω την αγαπημένη φρασεολογία) να παραδώσουν επιτέλους την χώρα για να έχουμε εμείς φτηνή βενζίνη.
-
Πες τα... Και με 20" ζάντες να χτυπάνε στα χαντάκια και άσε τον γάτο να γκρινιάζει για τα ρεύματα.
-
O ένας ελέφαντας σκοτώνει το ανόητο μυρμήγκι, που άκουσε τον άλλο ελέφαντα, ότι θα τον βοηθούσε αν έκανε μαγκιές στον πρώτο ελέφαντα...
Ένας κροκόδειλος ήταν και είναι. Οι ελέφαντες δεν είναι επιθετικά ζώα ούτε τρέφονται με αίμα και σάρκα για να επιβιώσουν.Δεν είναι επιθετικά ζώα, αλλά όπως όλα τα ζώα, κάποιες φορές τσακώνονται μεταξύ τους...
Τότε λοιπόν λόγω του μεγέθους τους, υποφέρουν όποιοι αμέτοχοι βρεθούν ανάμεσα τους...
Αυτή είναι η ερμηνεία της παροιμίας...
Οσο για το αν είναι "ελέφαντας" μία χώρα που έχει αν θυμάμαι καλά 8 ωριαίες ζώνες , δεν νομίζω να τίθεται θέμα.
-
Είναι ο Ελέφαντας στο δωμάτιο που κάνουμε πως δεν βλέπουμε όταν πατάμε το κουμπί και ανάβει το φως.
Πάντως εγώ, κι άλλοι σαν εμένα, που λένε πως πρέπει να γίνουν απ όλες τις χώρες οι κινήσεις, ΔΗΛΑΔΗ να υποχωρήσει η Αμερική και μεις τα τσιράκια της, στην επέκταση του ΝΑΤΟ, καλώντας τον Πούτιν να σταματήσει την εισβολή και τέλος πάντων να τα βρούνε, να επανέλθουν στα ίδια χάλια που ήταν πριν μια βδομάδα επί 7 χρόνια (γιατί αυτό θέλει ο Πούτιν), είμαστε κατά του Ουκρανικού λαού.
Οι θαυμαστές του σχωρεμένου του Πάτον, που απ' τα πληκτρολόγια και τα λαπτοπ στο ζεστό γραφείο τους που ζεσταίνεται με Ρωσικό αέριο, λένε στους Ουκρανούς "πετάτε τις μολότοφ που φτιάχνει η θεία σας στην αυλή, μπράβο Μητσοτάκη μάγκα, στείλε τους τα καλάζνικοφ που τους κατέσχεσες, στην ανάγκη 3ος παγκόσμιος, εσείς θα πεθάνετε έτσι κι αλλιώς ", το κάνουν επειδή αγαπάνε και σέβονται τον Ουκρανικό Λαό. -
Ένας κροκόδειλος ήταν και είναι. Οι ελέφαντες δεν είναι επιθετικά ζώα ούτε τρέφονται με αίμα και σάρκα για να επιβιώσουν.Δεν είναι επιθετικά ζώα, αλλά όπως όλα τα ζώα, κάποιες φορές τσακώνονται μεταξύ τους...
Τότε λοιπόν λόγω του μεγέθους τους, υποφέρουν όποιοι αμέτοχοι βρεθούν ανάμεσα τους...
Αυτή είναι η ερμηνεία της παροιμίας...
Οσο για το αν είναι "ελέφαντας" μία χώρα που έχει αν θυμάμαι καλά 8 ωριαίες ζώνες , δεν νομίζω να τίθεται θέμα.
Προφανώς αντιλαμβάνομαι εντελώς διαφορετικά το θέμα αυτό και δεν συμφωνώ με την άποψη σου.
-
μεχρι στιγμης παντως δεν υπαρχει στρατιωτικη συγκρουση ελεφαντων αλλα ελεφαντα με βατραχο
εκτος αν καποιος εχει πληροφοριες περι συμμετοχης στις συρραξεις του αμερικανικου στρατου -
Μάλλον εννοεί ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κατά ένα τρόπο πλήττει τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ κλπ...
Εν 'μέρει ισχύει. Στην ουσία όμως ο ένας "ελέφαντας" παραμένει αλώβητος δηλ. η ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, τουλάχιστον σε ανθρώπινες ζωές.
Και κάπου εκεί ξεκινά το θέμα της λάθος επιλογής της εισβολής.
-
αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι ουτε ενας αμερικανος στρατιωτης δεν πολεμαει τους ρωσους στην ουκρανια
-
O Ελέφαντας που ΔΕΝ μετέχει επισήμως στην σύρραξη, είναι αυτός που φούσκωσε τα μυαλά του μυρμηγκιού να μπει στο ΝΑΤΟ.
Και επειδή και εμείς είμαστε υπέρ των Συνθηκών, της Λωζάννης , του Βουκουρεστίου κλπ, να θυμίσω ότι και στο Μίνσκ υπήρχε Συνθήκη που δεν τηρήθηκε από το αμυνόμενο σήμερα μέρος.
Και επίσης όταν ακούω από τους τηλεμαιντανούς, ότι εντάξει δεν τηρήθηκε , μπορούσε ο επιτιθέμενος να πάει στην Χάγη, μήπως πρέπει να κάνουμε και την ανάλογη προβολή στην Λωζάννη, ότι δηλαδή μας την πέφτει ο Τούρκος επειδή δεν είμαστε αποστρατικοποιημένοι και μας λένε οι ξένοι τηλεμαιντανοί να πάμε στην Χάγη...
-
O Ελέφαντας που ΔΕΝ μετέχει επισήμως στην σύρραξη, είναι αυτός που φούσκωσε τα μυαλά του μυρμηγκιού να μπει στο ΝΑΤΟ.
και ποια συνθηκη παραβιασε με το φουσκωμα?
-
Μινσκ 2 , ότι θα παρέμενε εκτός συνασπισμών .
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]