-
Καλησπέρα στην παρέα της αυτοκίνησης
Βρίσκομαι σε αναζήτηση αυτοκινήτου εδώ και ένα μήνα βλέποντας σχεδόν όλες τις μάρκες Ford , Nissan , Renault ,Hyundai κλπ εκτός τις premium γιατί δεν τις φτάνω οικονομικά . Χρειάζομαι ενα οικογενειακό αυτοκίνητο με χώρους και τουλάχιστον 450λτ πορτμπαγκαζ. Αυτή τη στιγμή έχω bmw 320 sedan και θέλω να αλλάξω στυλ αμαξώματος προς την πρακτικότητα ενός suv (Εκ των προτέρων γνωρίζω ότι θα χάσω το πάτημα στον δρόμο και το τιμόνι του 320).
Έχω καταλήξει σε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα και τους έχω βάλει ισοπαλία μετα απο test drive.
Το hyundai tuscon στην dinstictive εκδοση με τα 150ps auto από ποιότητα και κυρίως απο χώρους, έχει ό,τι ακριβώς ζητάω με περίπου 32 χιλ. Ενδοιασμοί : Τράβηγμα κινητήρα στο βαρύ του αμάξωμα , κατανάλωση , απουσία ρεζέρβας.
Σχεδόν το είχα αποφασίσει.
Μέχρι σήμερα που πήγα και οδήγησα για μισή ώρα το cupra Formentor. Αρχικά είμαι προκατειλημμένος με το γκρουπ VAG για όσα έχω διαβάσει-ακούσει στο παρελθόν για το κιβώτιο dsg . Μπαίνοντας μέσα είπα ωραίο αλλά αυτή αποκλείεται να είναι βασική έκδοση οπότε θα φτάνει πανω απο 35 χιλ. Και όμως τελικά είναι σε επίπεδα premium απο την βασική (κι ας βασίζεται στο Leon).
Χώροι απλά αποδεκτοί (σε συγκριση με Tuscon) με 120 λιτρα λιγότερα πορτμπαγκάζ αλλά και χωρίς να χωρίζει 40-20-40 το κάθισμα που θα με βόλευε. Στον δρόμο όμως ήταν το κερασάκι. Ενιωθα αρκετή δύναμη χαμηλά (όσο μπορουσα να τρέξω στην μποτιλιαρισμένη Βουλιαγμένης) αλλά κυρίως ένιωθα οτι δε μου λειπει τόσο η 320 στην αίσθηση με τον δρόμο. Φοβερή θέση οδήγησης και πρόθυμο κιβώτιο. Αρκετός θόρυβος όμως όταν ανέβαζε στροφές . Στο Tuscon δεν ακουγες κάτι αν δεν παταγες το πόδι στο πάτωμα . Ενδοιασμοί Formentor : Αξιοπιστία , value for money (φτανει 33χιλ. με αυτόματο), χώροι
Η καρδιά λέει στο πιο όμορφο Cupra
Η λογική στο πιο πρακτικό Tuscon
Εσείς ?
Θα βοηθούσε πολύ η γνώμη απο κατόχους που τυχόν παρατηρούν στραβά που δε τα βλέπω .
Ευχαριστώ -
@bouzou said in Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? ):
Hyundai tuscon ...... Ενδοιασμοί : .. κατανάλωση , απουσία ρεζέρβας.
Formentor. ........Ενδοιασμοί Αξιοπιστία , value for money (φτανει 33χιλ. με αυτόματο), χώροιΠόση διαφορά έχουν στην κατανάλωση ?
-
To formendor είναι πιο ωραίο σε εμφάνιση και πιο οικονομικό σε σχέση με το βαρύ τουσον.
Σαν πάτημα στο δρόμο και συμπεριφορά ανάρτησης πιο σου άρεσε περισσότερο; Ακούγονται ήδη θέματα για το infosystem του κουπρα πάντως.
Αν θες να έχεις το κεφάλι ήσυχο περί αξιοπιστιας και χαμηλότερα κόστη συντήρησης πας στο τουσον.
Η καρδιά κουπρα η λογική τουσον...
Βέβαια επειδή το κουπρα το βλέπεις σε αυτόματο δεν θα έχει διαφορά στην κατανάλωση από το 150 χειροκίνητο τουσον... -
Η καρδιά λέει στο πιο όμορφο Cupra
Κι εγώ το Cupra θα διάλεγα. Είναι πολύ όμορφο το άτιμο! -
Δεν θα κάνω σύγκριση. Ως κατόχους του τουσον 150 αυτόματο 2wd θα σου πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ναι οι τιμές είναι λίγο αυξημένες στην κατανάλωση(9-9,5 στη πόλη, 7-7,5 ταξίδι) αλλά καλύπτουν όλα τα θέλω μου. Στα πολύ συν του αυτοκινήτου, είναι η ποιότητα κύλισης και η ηχομόνωση, το αμεσοτατο infotainment και οι χώροι φυσικά. Η ομορφιά του αμαξώματος είναι υποκειμενική(άλλοι ξερνανε άλλοι κ@υλ@νουν)Για μένα όταν μπαίνει το sport mode είμαι απόλυτα ικανοποιημένος οδηγικα.
Ελπίζω να βοήθησα...Κάνε ότι σου λέει η λογική σου καρδιά!
-
@tkin73 said in Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? ):
To formendor είναι πιο ωραίο σε εμφάνιση και πιο οικονομικό σε σχέση με το βαρύ τουσον.
Σαν πάτημα στο δρόμο και συμπεριφορά ανάρτησης πιο σου άρεσε περισσότερο; Ακούγονται ήδη θέματα για το infosystem του κουπρα πάντως.
Αν θες να έχεις το κεφάλι ήσυχο περί αξιοπιστιας και χαμηλότερα κόστη συντήρησης πας στο τουσον.
Η καρδιά κουπρα η λογική τουσον...
Βέβαια επειδή το κουπρα το βλέπεις σε αυτόματο δεν θα έχει διαφορά στην κατανάλωση από το 150 χειροκίνητο τουσον...Σαν πάτημα μου φάνηκε πιο σίγουρο το Κουπρα με το Τουσόν να πηγαίνει πιο κυριλέ . Η lady κι ο αλήτης ενα πράμα . Και τα δύο αυτόματα τα οδήγησα . Και θεωρητικά το αυτόματο Χιουνται λένε οτι καταναλώνει λιγο λιγότερο απ το μηχανικό.
Σε ομορφιά θα έβαζα 9,5 στο κουπρα και 8 στο Τουσον.
Για το infosystem δεν ήξερα -
@kapa-0 said in Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? ):
Δεν θα κάνω σύγκριση. Ως κατόχους του τουσον 150 αυτόματο 2wd θα σου πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ναι οι τιμές είναι λίγο αυξημένες στην κατανάλωση(9-9,5 στη πόλη, 7-7,5 ταξίδι) αλλά καλύπτουν όλα τα θέλω μου. Στα πολύ συν του αυτοκινήτου, είναι η ποιότητα κύλισης και η ηχομόνωση, το αμεσοτατο infotainment και οι χώροι φυσικά. Η ομορφιά του αμαξώματος είναι υποκειμενική(άλλοι ξερνανε άλλοι κ@υλ@νουν)Για μένα όταν μπαίνει το sport mode είμαι απόλυτα ικανοποιημένος οδηγικα.
Ελπίζω να βοήθησα...Κάνε ότι σου λέει η λογική σου καρδιά!
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια . (αντε να βάλεις μυαλό στη καρδιά ομως )
-
@polistas said in Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? ):
Hyundai tuscon ...... Ενδοιασμοί : .. κατανάλωση , απουσία ρεζέρβας.
Formentor. ........Ενδοιασμοί Αξιοπιστία , value for money (φτανει 33χιλ. με αυτόματο), χώροιΠόση διαφορά έχουν στην κατανάλωση ?
Στις μισάωρες βόλτες που έκανα αν είναι ενδεικτικές οι τιμές το tuscon έδειχνε σε μια βόλτα Συγγρου Πειραιάς και πίσω σταθερά πάνω απο 8 ,δηλ περίπου 8,3 . Το Formentor παρόμοια διαδρομή στη βουλιαγμένης με περισσότερο σταμάτα ξεκίνα εδειχνε 7,5 .
-
Tο Χceed είναι και όμορφο. Και δεν είναι VAG.
-
@manast said in Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? ):
Tο Χceed είναι και όμορφο. Και δεν είναι VAG.
Δυστηχώς οι χώροι του xceed δε με καλύπτουν .Θα ήταν υποψήφιο αλλά με 380 λίτρα ... που θα τους βάλω ?
-
Νομίζω ότι το cupra θα το πάρεις νωρίτερα αν το παραγγείλεις. Στο τουσον το 7μηνο δεν το γλυτώνεις και αν μπουν έξτρα πας για 12μηνο. Αν αποφασίσεις για τουσον και σου πουν 3μηνο, να ξέρεις ότι εννοούν 6μηνο και πάνω.
Επίσης αν πήγες στο κόμβο Συγγρού για το τουσον, κανε φίλο σου τον πωλητή κ.Αντωνατο. Απλά ένα tip που μου έδωσαν κι εμένα το παραπάνω.
Α και μια σημαντική ερώτηση. Στο test drive και στα δύο, πήγες μόνος σου?
-
Νομίζω απήντησες μόνος σου, το Cupra σου άρεσε περισσότερο στον δρόμο. Για να μην είναι μεγάλο το σοκ από την 320 σε SUV, καλύτερα να πάρεις το πιο σπορ.
-
Νομίζω ότι το cupra θα το πάρεις νωρίτερα αν το παραγγείλεις. Στο τουσον το 7μηνο δεν το γλυτώνεις και αν μπουν έξτρα πας για 12μηνο. Αν αποφασίσεις για τουσον και σου πουν 3μηνο, να ξέρεις ότι εννοούν 6μηνο και πάνω.
Επίσης αν πήγες στο κόμβο Συγγρού για το τουσον, κανε φίλο σου τον πωλητή κ.Αντωνατο. Απλά ένα tip που μου έδωσαν κι εμένα το παραπάνω.
Το γνωρίζω για την αναμονη (δε προλαβαίνουμε το καλοκαιράκι να το χαρούμε )
Ο κος Γιώργος (Αντωνάτος) με εξυπηρετεί και όντως είναι πολύ φιλικός και καλός στη δουλειά του.
Στο Τουσόν είχα και εναν πωλητή μαζί στο πισω κάθισμα . Πολύ φιλικός κι αυτός.
Στο Cupra μας δινει κλειδί (ημουν με τη γυναικα μου ) και μας λέει πόση ώρα το θέλετε ? !!! Εκανα να του πω κανενα τετραωρο να παω Ναυπλιο και πισω αλλά ντράπηκα -
Μάλλον για crossover σε κόβω.
DS4 Cross ήρθαν Ελλάδα, αν δεν γουστάρεις το γνωστό group μάλλον θα πρέπει να το δεις πριν αποφασίσεις.
https://www.newsauto.gr/news/ta-prota-ds-4-irthan-stin-ellada/
-
Το γνωρίζω για την αναμονη (δε προλαβαίνουμε το καλοκαιράκι να το χαρούμε )
Ο κος Γιώργος (Αντωνάτος) με εξυπηρετεί και όντως είναι πολύ φιλικός και καλός στη δουλειά του.
Στο Τουσόν είχα και εναν πωλητή μαζί στο πισω κάθισμα . Πολύ φιλικός κι αυτός.
Στο Cupra μας δινει κλειδί (ημουν με τη γυναικα μου ) και μας λέει πόση ώρα το θέλετε ? !!! Εκανα να του πω κανενα τετραωρο να παω Ναυπλιο και πισω αλλά ντράπηκαΑντίστοιχα εγώ στο τουσον το πήρα 2 φορές μόνος μου με τη γυναίκα. Αυτό ήταν...
Παίζει το ρόλο του και αυτό. Άλλο να είσαι μόνος σου με τη γυναίκα σου και να βλέπετε το μελλοντικό σας αμάξι και άλλο να είσαι με έναν πωλητή μέσα και να πρέπει να είσαι τυπικός.
-
ΚΑΙ ΤΑ 2 είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
σε περίπτωση που σε καλύπτουν και τα 2 ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ για μένα προσωπικά.
Θα ακολουθούσα την Καρδιά ολες τις φορές. Αφού σου αρέσει το FORMENTOR και σε καλύπτει σε αυτά που θες δεν θα το σκεφτόμουν ΚΑΝ.
Ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ, και το TUCSON φοβερό αυτοκίνητο το βρίσκω αλλά ΠΑΝΤΑ ακολουθώ την καρδιά..........
-
@cirus said in Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? ):
Θα ακολουθούσα την Καρδιά ολες τις φορές. Αφού σου αρέσει το FORMENTOR και σε καλύπτει σε αυτά που θες δεν θα το σκεφτόμουν ΚΑΝ.
Ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ, και το TUCSON φοβερό αυτοκίνητο το βρίσκω αλλά ΠΑΝΤΑ ακολουθώ την καρδιά..........
Για το DS4 τι λες; Δεν έχω ακούσει άποψη νομίζω.
Πιστεύω θα είναι το αυτοκίνητο που θα βάλει την DS στον χάρτη (γιατί τώρα έπαιζε στις παρυφές) και θα της δώσει μία "σχετική" ώθηση ώστε να παίξει με σχεδόν ίσους όρους όταν θα βγάλουν τα Stellantis μοντέλα τους οι Lancia/Alfa.
Να θυμίσω ότι θα αφήσουν να βγουν κάποια μοντέλα από όλες τις μάρκες του ομίλου και θα αποφασίσουν έπειτα ποια θα επιβιώσει ή όχι (δυστυχώς η Lancia ξεκινάει με τεράστιο disadvantage, αφού ουσιαστικά φυτοζωει μία δεκαετία τώρα, αλλά παράλληλα και η DS δεν έχει παρελθόν, Alfa νομίζω ξεκινάει με head start)..
-
@dublin said in Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? ):
Πιστεύω θα είναι το αυτοκίνητο που θα βάλει την DS στον χάρτη (γιατί τώρα έπαιζε στις παρυφές) και θα της δώσει μία "σχετική" ώθηση ώστε να παίξει με σχεδόν ίσους όρους όταν θα βγάλουν τα Stellantis μοντέλα τους οι Lancia/Alfa.
Να θυμίσω ότι θα αφήσουν να βγουν κάποια μοντέλα από όλες τις μάρκες του ομίλου και θα αποφασίσουν έπειτα ποια θα επιβιώσει ή όχι (δυστυχώς η Lancia ξεκινάει με τεράστιο disadvantage, αφού ουσιαστικά φυτοζωει μία δεκαετία τώρα, αλλά παράλληλα και η DS δεν έχει παρελθόν, Alfa νομίζω ξεκινάει με head start)..
Τα βρίσκω ενδιαφέροντα και όμορφα (τα DS) αλλά ο σχεδιασμός της Peageot μου αρέσει πολύ περισσότερο και καθότι τα DS είναι πιο ακριβά θα επέλεγα PEAGΕΟΤ κάθε φορά αφού στην σύγκριση σε εμφάνιση υπερέχουν γα μένα. Ειδικά μέσα αυτό με το piano style. Μονο το μικρό τιμόνι δεν μαρέσει καθόλου και το γεγονός ότι εγώ δεν έβλεπα καλά στο icockpit. (το βρίσκω εξαιρετικό αλλά για μένα δυστηχώς άχρηστο. Αν με βολευε θα το λάτρευα όμως)
Ωραίο και το DS4 αλλά και η ALFA μαρέσει περισσότερο
-
@dublin said in Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? ):
Τα βρίσκω ενδιαφέροντα και όμορφα (τα DS) αλλά ο σχεδιασμός της Peageot μου αρέσει πολύ περισσότερο και καθότι τα DS είναι πιο ακριβά θα επέλεγα PEAGΕΟΤ κάθε φορά αφού στην σύγκριση σε εμφάνιση υπερέχουν γα μένα. Ειδικά μέσα αυτό με το piano style. Μονο το μικρό τιμόνι δεν μαρέσει καθόλου και το γεγονός ότι εγώ δεν έβλεπα καλά στο icockpit. (το βρίσκω εξαιρετικό αλλά για μένα δυστηχώς άχρηστο. Αν με βολευε θα το λάτρευα όμως)
Ωραίο και το DS4 αλλά και η ALFA μαρέσει περισσότερο
Καλά, άλλο πράγμα η Alfa!
Πάντως η DS με την Cupra μου φαίνονται σαν άμεσοι ανταγωνιστές, πιο sportif το Cupra, περισσότερο Elegant το DS4, λόγω και ομίλου και μεγαλύτερης εμπιστοσύνης και συμπάθειας προς τους Γάλλους (το αναφέρει και ο φίλος), θα το κοίταγα σοβαρά.
Άλλωστε τον βλέπω για crossover, δεν θέλει πραγματικά SUV, και το budget και το γούστο του τον πάνε για κάτι καλύτερο από mainstream μάρκες.
Πάντως όντως η Peugeot τα πάει καλά, και εγώ είχα κοιτάξει Mini/Q2/DS3 τότε, και ειλικρινά το 2008 Allure μου είχε φανεί καλύτερο, αλλά από την DS4 πιστεύω θα ανέβει πολύ η μάρκα, πριν μέχρι και κιτς ήταν με κάτι άσχετα εξάγωνα και τύπου "διαμάντι" σχεδιασμό στα πάντα..
-
Αν το Formentor καλύπτει τις ανάγκες σου χωρίς σημαντικούς συμβιβασμούς και σου βγάζει πιο πολλά συναισθήματα όταν το βλέπεις και το οδηγείς, αυτό πρέπει να πάρεις.
Το αυτοκίνητο το χρησιμοποιούμε καθημερινά, περνάμε πολλά χρόνια μαζί του, είναι και σαν σύντροφος, παίζει σημαντικό ρόλο το συναίσθημα.
Για τα DS δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά είναι ρίσκο εμπορικά να δώσεις τόσα χρήματα. Προς το παρόν ούτε στη Γαλλία δεν μπορούν να πουλήσουν. Δεν αποκλείεται βέβαια να αλλάξει η κατάσταση γιατί και η Peugeot πάει καλά παρά τις ακριβές τιμές, αλλά παραμένει ένα ρίσκο.
Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? )