-
-
@Lap: ολα ειναι σχετικά. Στο Λονδίνο π.χ. όταν έμενα, κανείς όταν ξεκίναγε να εργάζεται (άρα βασικό μισθό) δεν μπορούσε να μείνει μόνος του. Όλοι νοίκιαζαν δωμάτιο σε οικογένεια ή έμεναν 3-4-5 μαζί και είχαν από 1 δωμάτιο. Εγώ το 2000 έπαιρνα 900.000δρχ στην Αγγλία και πλήρωνα 400.000 δρχ. ενοίκιο για να μένω σε μέτρια περιοχή, πολύ έξω από το Λονδίνο (σαν να λέμε Κορωπί στην Αττική) για να μένω μόνος μου σε 40τμ.
Και στην Αθήνα μια χαρά βρίσκεις με λίγα χρήματα, αρκεί να μην σε πειράζει η μετακίνηση. Παιανία έχει με €250/μήνα μονοκατοικία 50τμ με κήπο και απόλα. Ο κουμπάρος μου €450 πληρώνει στον Διόνυση 85τμ ισόγειο (διπλοκατοικία είναι) με 300τμ κήπο και καλλιεργεί και τα ζαρζαβατικά του. Εμείς όμως θέλουμε και κέντρο να μένουμε και σε καλή περιοχή και δίπλα στην δουλειά και δίπλα στους γονείς....εεε δεν γίνονται όλα!! Πήγαινε Κορωπί να δείς, έχει αρκετά χαμηλά ενοίκια.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καλά αντε για αγόρι... Θα άφηνες κάτω πατησια την κόρη να νοικιάσει;
Λοιπόν μίλησα με γνωστό μου που του έχω θάρρος. 625 είπε ο βασικός...
Το προβλημα ειναι πως σου μένουν 225 ευρώ για οοοοοολα τα αλλα. Δηλαδη φαγητό, θέρμανση, κοινόχρηστα, νερό, ρευμα, ιντερνετ, κινητό...
Εννοείται ταβέρνα και ρουχα...... Όνειρο θερινής νυκτός.
Αυτοκίνητο;;;; ΧΑΧΑΧΑΧΑΓιατί, στα Πατήσια μένουν Μάου Μάου και θα την φάνε; Έχει και καλές περιοχές εκεί, έχει και πιο κακές. Επειδή σε κόβω πάντως λίγο ΒΠ (Πατήσια=μπλιαχ...), υπάρχουν ένα σωρό συνοικίες για να μείνεις με λογικά ενοικια. Νίκαια, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη... Προφανώς μήτε που τις ξέρεις... Ο γνωστός σου που θέλει να πιάσει σπίτι με ένα 500ρικο; Ε ναι, λογικό είναι μετά να λέμε ότι υπάρχει στεγαστικό πρόβλημα. Γιατί δεν πάει να μείνει πχ μαζί με άλλον ένα σε φτηνότερη συνοικία; Δλδ σαν να λέμε ο αντίστοιχος αγγλουρας μένει μοναχός στο notting hill? Αμ δεν μένει...
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επειδή σε κόβω πάντως λίγο ΒΠ (Πατήσια=μπλιαχ...)
κι απο ουζουμπουρου να σαι Πατήσια=μπλιαχ
ο μονος τροπος να δεις τα πατησια ως κατι μη μπλιαχ ειναι η ντρογκα -
Το προβλημα ειναι πως σου μένουν 225 ευρώ για οοοοοολα τα αλλα. Δηλαδη φαγητό, θέρμανση, κοινόχρηστα, νερό, ρευμα, ιντερνετ, κινητό...
Αυτοκίνητο;;;; ΧΑΧΑΧΑΧΑΓιατί, στα Πατήσια μένουν Μάου Μάου και θα την φάνε; Έχει και καλές περιοχές εκεί, έχει και πιο κακές. Επειδή σε κόβω πάντως λίγο ΒΠ (Πατήσια=μπλιαχ...), υπάρχουν ένα σωρό συνοικίες για να μείνεις με λογικά ενοικια. Νίκαια, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη... Προφανώς μήτε που τις ξέρεις... Ο γνωστός σου που θέλει να πιάσει σπίτι με ένα 500ρικο; Ε ναι, λογικό είναι μετά να λέμε ότι υπάρχει στεγαστικό πρόβλημα. Γιατί δεν πάει να μείνει πχ μαζί με άλλον ένα σε φτηνότερη συνοικία; Δλδ σαν να λέμε ο αντίστοιχος αγγλουρας μένει μοναχός στο notting hill? Αμ δεν μένει...
Λογικα ενοικια πετρουπολη? κορυδαλλος? περιστερι? χαχαχ. οκ στα αλλα αμα πας μεσα στους γυφτους ή σε προσφυγγικο εχεις καποια εκπτωση.
Πληρωνω εταιρικα ενοικιο σε ενα ζευγαρι εργαζομενων ως μερος του πακετου. Ε, εχω καποια ορια. Τωρα μενουν περιστερι σε κακη περιοχη του, σε 65tm εσωτερικο χωρις ασανσερ του 70-75, 3ου, αλλα αξιοπρεπες και δινω 480. στη πετρουπολη ουτε καν νοικιαζεται καποιο για να υπαρξει συγκριση. στη πολυκατοικια μου ο 2ος που παει για ενοικιαση, 97τμ/2008 με αποθηκη και κλειστο παρκιν, ζηταει η αλλη 850 και κανουν ουρα αποξω γιατι ειναι λεει τζαμπα....
πλεον εχουν ξεφυγει τα πραγματα.... -
Αμα διαβάζατε τι έγραφα το 2013 για παράδειγμα στο Αν δεν αγοράσατε σπίτι που έλεγε εκείνος ο τύπος θα ξέρατε αυτό που συμβαίνει τώρα.
Είπαμε δεν χτίστηκαν 500000 σπίτια την περασμένη δεκαετία.
Αρα έχουμε μεγάλο έλλειμμα . Βάλτε και αυτά που αγόρασαν οι ξένοι, βάλτε την βραχυχρόνια, βάλτε και ότι τα παιδιά των οικοπεδούχων που είχαν πάρει αντιπαροχές το 90 και το 2000 , έχουν μεγαλώσει και μένουν σε αυτές, όλα αυτά εξηγούν το τι συμβαίνει.
Το κράτος όμως , που έχει τρία κόμματα το πράσινο πασοκ , το ροζ πασοκ και το μπλέ πασοκ, ενδιαφέρεται μόνο για τους ξύστες...
Αυτούς που άφησαν έναν νέο ανασφάλιστο 7 μήνες, γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν μία εγγραφή....
Γαργαλιέμαι να πάω μαζί με τον νέο την ερχόμενη εβδομάδα που θα πάει στο μητρώο , αλλά από την άλλη λέω να κρατηθώ...
Βγάλανε νόμο ότι πλέον τα μπάζα στις οικοδομές θα τις παίρνουν οι ΑΕΚΚ. Και μέχρι τότε θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να βγάλει μια εγγυητική , όχι πολλά λεφτά.
Αλλά οι τράπεζες δεν βγάζουν και βγάζει μόνο το παρακαταθηκών που έχει 4 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα που σημαίνει ότι θέλεις μισή με μία μέρα για να βγάλεις την εγγυητική..
Λαπ κάνει μια βόλτα από ένα ΙΚΕΑ. Και ρώτα γιατί εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη, έχουν αυτά τα στημένα σπιτάκια που λένε ζούμε σε 12 τμ....
-
Όπως τα λέει ο γάτος.
Fiverg θεωρώ πως η αγορά έχει μια τρελή στρέβλωση.
Στο κέντρο υπάρχουν τα βραχυχρόνιας εκμίσθωσης. Αυτοί βγάζουν φράγκα. Το μαθαίνουν οι φίλοι τους και αρχίζουν και ζητούν σε άλλες περιοχές αυξήσεις. Το ανεβάζουν κάποιοι από αυτούς, το βλέπουν και οι διπλανοι τους και το ανεβάζουν και αυτοί.
Και ξαφνικά βρίσκεσαι σε περιοχές όπως Περιστέρι, Πετρούπολη ακόμα και Πατήσια να ζητούν ότι θέλουν.Ρε παιδιά είπαμε να αντιγράφουμε τους ξενους στα καλά τους οχι και στα κακα τους.
12τμ σπίτι; -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λογικα ενοικια πετρουπολη? κορυδαλλος? περιστερι? χαχαχ. οκ στα αλλα αμα πας μεσα στους γυφτους ή σε προσφυγγικο εχεις καποια εκπτωση.
Πληρωνω εταιρικα ενοικιο σε ενα ζευγαρι εργαζομενων ως μερος του πακετου. Ε, εχω καποια ορια. Τωρα μενουν περιστερι σε κακη περιοχη του, σε 65tm εσωτερικο χωρις ασανσερ του 70-75, 3ου, αλλα αξιοπρεπες και δινω 480. στη πετρουπολη ουτε καν νοικιαζεται καποιο για να υπαρξει συγκριση. στη πολυκατοικια μου ο 2ος που παει για ενοικιαση, 97τμ/2008 με αποθηκη και κλειστο παρκιν, ζηταει η αλλη 850 και κανουν ουρα αποξω γιατι ειναι λεει τζαμπα....
πλεον εχουν ξεφυγει τα πραγματα....Καλά, 75 τμ είσαι τριάρι βαρβατο. .Μια χαρά τα 480. Για Περιστέρι, Πετρούπολη μπορεί να κάνω λάθος, αλλά για Κορυδαλλό, Νίκαια, Αιγάλεω, Σάντα Μπάρμπαρα όχι, έχουν φτηνά σπίτια και αξιοπρεπή. Και αν "έχει ξεφύγει το πράγμα" σε κάποιες συνοικιες, έχει ξεφύγει γιατί υπάρχει παραδόξως και εκει κόσμος με χρήμα που το διαθέτει για ενοικιο. Εκτός και αν ζητάνε στην αγγελία πολλά και το δίνουν με τα μισά.
-
Τωρα μενουν περιστερι σε κακη περιοχη του, σε 65tm εσωτερικο χωρις ασανσερ του 70-75, 3ου, αλλα αξιοπρεπες και δινω 480. στη πετρουπολη ουτε καν νοικιαζεται καποιο για να υπαρξει συγκριση. στη πολυκατοικια μου ο 2ος που παει για ενοικιαση, 97τμ/2008 με αποθηκη και κλειστο παρκιν, ζηταει η αλλη 850 και κανουν ουρα αποξω γιατι ειναι λεει τζαμπα....
Έλα ΒΠ, πολύ πιο φτηνά!! Πραγματικά απορώ με τις τιμές που διαβάζω...έχω φρίξει.
Βριλήσσια 120τμ (3 υπνοδωμάτια) με αποθήκη και πάρκινγκ, κοντά στο μετρό €650/μήνα. Μαρούσι άλλος φίλος 115τμ με αποθήκη και πάρκινγκ €600/μήνα και βεράντα για πάρτυ. Βριλήσσια 110τμ, επιπλωμένο στα €850/μήνα.
-
Εμ τι σας λέω; Θα πάθετε πλάκα από μικρά σπίτια και τις τιμές τους.
Και εντάξει υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν και μόνοι τους. Αν είναι να ζουν με άλλους ζουν και στο πατρικό τους.
Ενήλικοι είναι, 30 ρηδες, δουλεύουν, θέλουν τον χώρο τους...όποιος και αν ειναι αυτός -
Αν ένας Ζαιος είχε πατερα κάποτε πρόεδρο σε μια δημόσια επιχείρηση με 7Κ και μετά 9Κ το μήνα, είχε μπασει νυφη και συμπεθερο μέσα, μετά ο ίδιος ως υπουργός έλεγε ότι το ρεύμα θα ανέβει 3€/μήνα και όταν εσκαγε η βόμβα έκανε συστάσεις οικονομιας τι πατροπαράδοτες Παναγίτσες θα άκουγε;
Α ναι, ο ίδιος κλείνει την εκκρεμότητα της επιχείρησης που διοικούσε ο μπαμπάς οπότε όλα καλά. Ξεζουμισμα επί μπλε Ανδρέα από πατέρα και πούλημα επί υιού Μητσοτακη από τον υιό Σκρεκα. Και βουνό και θάλασσα.
-
Και τι θέλεις;
Να έρθουν οι κομμουνισταί να ζούμε σε ένα δωμάτιο, με κοινόχρηστο μπάνιο; -
Πρέπει να μείνει κρατική η ΛΑΡΚΟ. Για να μπορούν οι σκρεκες αυτού του τόπου να βολεύονται (ξέχασα, οι ζαιοι σκρεκες δεν κάνουν τέτοια...).
Και βέβαια η γνωστη παραμυθα, ΑΝ την εξυγχρονισουμε με ένα κάρο φράγκα και ΑΝ έχει και γ@μ@το management θα δίνει στο κράτος ένα σωρό λεφτά από τα κέρδη. Όπως άλλωστε τόσες και τόσες κρατικές εταιρίες στο παρελθόν...Ασημικά (στην φαντασία μας) που βγαίνουν προς πώληση και δεν τα πλησιάζει κανείς.
Σε ένα μόνο είμαι αντίθετος, στο ότι πάνε να ξεσπιτωσουν τον κόσμο, αδιανόητο... -
Ο πατηρ Παππας ποσα τελικα επαιρνε στον Οασθ? Μαθαμε?
-
Τουλαχιστο αφησε διαστημικα λεωφορεια...
-
Ειπαμε μεταξυ κατεργαρεων ειλικρινεια. Ολοι εφαγαν και τρωνε. Πιο πισω εγραφα οτι πρεπει να κσλυφθει μια αποσταση κι απο τους ψηφοφορους. Θελεις λιγο σανο? Οχι ευχαριστω εχω το δικο μου...
-
πλεον εχουν ξεφυγει τα πραγματα....Καλά, 75 τμ είσαι τριάρι βαρβατο. .Μια χαρά τα 480. Για Περιστέρι, Πετρούπολη μπορεί να κάνω λάθος, αλλά για Κορυδαλλό, Νίκαια, Αιγάλεω, Σάντα Μπάρμπαρα όχι, έχουν φτηνά σπίτια και αξιοπρεπή. Και αν "έχει ξεφύγει το πράγμα" σε κάποιες συνοικιες, έχει ξεφύγει γιατί υπάρχει παραδόξως και εκει κόσμος με χρήμα που το διαθέτει για ενοικιο. Εκτός και αν ζητάνε στην αγγελία πολλά και το δίνουν με τα μισά.
οχι, συμβαινει κατι χειροτερο.
το δινουν σε πολυ καλυτερη τιμη μαυρο. ή τουλαχιστον το μεγαλυτερο τμημα του ενοικιου μαυρο.
στη πιατσα αυτο παιζει πολυ. -
Τουλαχιστο η αστυνομια βρηκε τους 11 που εσφαξαν το παιδακι. Ηταν θεμα τιμης. Αυτους που φαγανε λαχανο τους τραπεζικους δεν...
-
Κανει
-
Γράφω για τους παντός καιρού Σκρεκες και την "πολιτική ηθική" τους και η απάντηση είναι να μείνει η ΛΑΡΚΟ κρατική και ο πατέρας Παππάς;
Παρεμπιπτόντως, αμισθί ήταν στον ΟΑΣΘ και φυσικά δεν το λέω για τον υπερασπιστώ αλλά για τα λαγωνικα της ΝΔουλας που κάτι θα είχαν βρει..."αδιευκρίνιστο". Φαντάζομαι αν είχαν βρει θα το δικαιολογούσαν σε έναν επιτυχημένο* άνθρωπο αλλά πάλι λόγω ηλικίας δεν παίζει να έχει πεθερά εν ζωή οπότε φυλακή. Ωραίο παιχνιδάκι...
*[getzman_mode=ON]Πώς γίνεται ένας αριστερός να είναι επιτυχημένος;[getzman_mode=OFF]
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2