-
@panormus772 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
- Πολλές φορές η ίδια έκδοση (που στο συγκεκριμένο δεν ξέρω αν είναι ακριβώς ίδια
active plus με active pack) σε άλλες χώρες έχει διαφορετικό εξοπλισμό.
2.Ισχύει ότι έξω οι τιμές είναι προ εκπτώσεων και προσφορών που είναι σημαντικές.
3.Και στα λίγα κ.εκ. υπάρχουν τιμές κατά 2-3000 φθηνότερα στην Ευρώπη και μαλιστα προ των προσφορών τους,επιδοτήσεων κ τ.λ. π.χ. Honda jazz, HRV.
σωστα! συγκρινουμε ονοματα εκδοσεων αλλα δεν λεμε τι εχει η βασικη εκδοση των γαλλων με τα 25Κ....στο ελαντα πεφτει πολυ κοφτηρι για να χωρεσουν στις φορολογικες κλιμακες...
- Πολλές φορές η ίδια έκδοση (που στο συγκεκριμένο δεν ξέρω αν είναι ακριβώς ίδια
-
Παίδες αυτά που διαβάζετε είναι τιμές καταλόγων.
Μπορεί κανείς να μπει σε σελίδες σαν το mobile.de να δει τις πραγματικές τιμές της αγοράς και τους εξοπλισμούς.
Εγώ νομίζω πως είναι ίδια τιμή τα φθηνά, και λίγο φθηνότερες εκεί οι τοπ εκδόσεις, με τετραπλάσιους μισθούς για τους εκεί αγοραστές (συγκρίνουμε τους ονομαστικούς βασικούς μισθούς, αλλά οι μισθοί της αγοράς έχουν αυτή την αναλογία στην πραγματικότητα, μεταξύ 1/3-1/4).
Αν βρίσκεται κάποιος στην Ευρώπη, θα πάει να δει επιτόπου και "στοκατζίδικα" καινούριων και άλλες επιλογές που στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχουν...Και μια που τα αναφέραμε, πόσο εχει αυτό εδώ;
-
Πόσο έχει αυτό που δείχνεις....μόνο 39.500! Αλλά για αυτό φταίει το κακό κράτος!
Για τις χαμηλές τιμές πάλι η καλή εισαγωγική που μας αγαπάει!!!!
Επίσης όπως σωστά αναφέρθηκε τρώμε παπα και στο θέμα του κατώτερου μισθού!
Λέμε 750 Ελλάδα 1550 Γαλλία έλα μωρέ διπλάσιος είναι μόνο αλλά ξέρεις πόσο πληρώνεις για μια τρύπα στο Παρίσι?!
Το θέμα που δεν λέμε είναι τι ποσοστό είναι στο επίπεδο 750-1300 στην Ελλάδα και τι ποσοστό Γάλλων είναι μεταξύ 1500-2500!
Στην Ελλάδα είναι η πλειοψηφία ενώ στην Γαλλία ελάχιστοι! Τα 3-4Κ τα έχουν για πλάκα εκεί τα 1.5-2Κ εδώ ελάχιστοι! -
Κάπως έτσι...
Εδώ φίλος ανέφερε στην Γερμανία μισθολόγιο. Σπουδαγμένος με προυπηρεσια 4000 ευρώ.
Ο ένας.Οι δυο;;; 8000 ευρώ....
Μενουν στα προαστια και έχουν leasing και ηλεκτρικό για να πανε στις δουλειές.
Είπαμε εξαγωγοκη οικονομία κυκλοφορεί συνάλλαγμα -
Φίλος γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο Γερμανία 8.000 το μήνα καθαρά σε προάστιο στο Μόναχο που αν το δουν τα ΒΠ θα μελαγχολησουν από την ποιότητα ζωής....
-
Πω πω μιζέρια.. είναι ακριβά, σας φταίνε, τώρα αυτό που είναι φθηνό, πάλι φταίει!
Πραγματικά δεν βγάζει άκρη μαζί σας κανείς!
19.990€ ένα ολοκαίνουργιο και πολύ καλό αυτοκίνητο κατηγορίας C, είναι εντάξει η τιμή;
Επίσης τα σύνορα είναι ανοιχτά και πάτε και με απλή ταυτότητα, τι νόημα έχει να κλαιγεστε έτσι; Θα γίνει ποτέ η Ελλάδα Γερμανία δηλαδή επειδή κλαψουριζετε σε ένα φόρουμ αυτοκίνησης; Δεν νομίζω.
-
Δεν είναι τόσο αξιοζήλευτα τα πράγματα στη Γερμανία όσο νομίζετε. Ειδικά όσοι θεωρείτε τα Γερμανικά αυτοκίνητα βαρετά, ουδέτερα, πληκτικά, αδιάφορα, χωρίς συναίσθημα ή ότι άλλο νομίζετε σ' αυτό το πνεύμα, ούτε εξάμηνο δε θα βγάζατε!
Φανταστείτε όλη τη ζωή σ' αυτό το κλίμα...
Αλλά οκ, από ηρεμία, ασφάλεια, εργασία, ήσυχη οικογενειακή ζωή, top δε συζητάμε.
Α, και ν' αντέχετε και το κρύο και το μαύρο ουρανό, βγάλτε μία φωτογραφία ψηλά στην Ελλάδα πριν ξεκινήσετε...
Και για γυναίκες μη φτιάχνεστε. Σα να είσαστε με έναν άντρα φίλο σας με βυζιά ένα πράγμα... Όλοι ίσοι, μέχρι και στις τρίχες στα πόδια... -
Γι αυτό τα λέει ο αρχηγός μας, πως έχουμε πολύ καλή ποιότητα ζωής...
Πάντως αυτά περί φθηνών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, συγκρίνοντας τις τιμές καταλόγων, δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα.
Δείτε το παράδειγμα που έβαλα...
Απ τα 27μιση έξω στα 39.500€ εδώ όπωςγράφει ο φίλος, χωρίς πολλά κυβικά ή άλλη επιβάρυνση πολυτελείας.
Από που προκύπτει αυτή η διαφορά, ξέρει κάποιος να το αναλύσει;
Η τιμή βασικής έκδοσης, ακριβώς η ίδια!Εντάξει πάντως, αν απλά χρειάζεται ρόδα κανείς να κάνει τη δουλειά του, η ελάχιστη τιμή της βασικής έκδοσης του 308 δεν είναι απαγορευτική.
Και για να μη στερήσουμε τα οφτοπικ, εγώ πάντως αν αντί για βόλτες στο Πήλιο με ένα χειροκίνητο 1.2 308 αγορασμενο με τις οικονομίες 5ετιας, έκανα βόλτες στις Αρδέννες με το υβριδικο 308 αγορασμένο με τις οικονομίες 2 ετών, δε με χάλαγε καθόλου...
-
Ο άλλος νιώθει δεξιός επειδή έχει αμάξι 3ετιας και μπορεί και ανάβει ακόμα το καλοριφέρ!...ρε τον φουκαρα....
-
Σωστός, κάπως έτσι μου τα λένε. Μου στέλνουν φωτογραφιες από πόλεις στην Ευρώπη που μένουν και γελάω. Όλα γκρί. Στέλνω εδώ το φως μας και νιώθω χαρούμενος.
Λίγο καλύτερα κτήρια να είχαμε από αυτά τα εκτρώματα θα ήμασταν κορυφή.Τεσπά, έχει δίκιο ο Ντούβλης. Για τα 20.000 ευρώ είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ πακέτο.
Να είχε και κάμερα και ας μην είχε acc !!!! ( Ωωω τι είπα)Μετά ανεβαίνει αισθητά
-
Lap ούτε κάμερα έχει και φυσικά ούτε acc , για να το πάρεις το acc πρέπει να πας στην allure plus.
-
Το ξέρω ρε γαμωτο. Το εχω στο μυαλό μου σαν επιλογή δεν το κρύβω. Αλλά για allure plus.... Όχι δεν έχω... τουλάχιστον ακόμα.
-
@lap said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Το ξέρω ρε γαμωτο. Το εχω στο μυαλό μου σαν επιλογή δεν το κρύβω. Αλλά για allure plus.... Όχι δεν έχω... τουλάχιστον ακόμα.
Πηγαινε Γερμανια καμια βδομαδα, παρε ενα, κι οπως θα γυρνας φερε κι εμενα ενα
-
Πλάκα πλάκα...
Άσε οι Γερμανοί κοιτάνε το plug in με πόσα άλογα.... Εγώ τέρμα βασική έκδοση.
-
@dublin said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Θα γίνει ποτέ η Ελλάδα Γερμανία δηλαδή επειδή κλαψουριζετε σε ένα φόρουμ αυτοκίνησης; Δεν νομίζω.
Σ'αυτό έχεις ένα δίκιο. Κακώς ο οποιοσδήποτε συγκρίνει τη χώρα με τις ευρωπαϊκές.Η σωστή σύγκριση σε όλα, είναι με νότια βαλκάνια και Β.Αφρική.
Αλλά κι οι εκάστοτε εισαγωγείς μη μας το παίζουν και κοινωνικά ευαίσθητοι.. Σε λίγο θα μας πουν πως βάζουν κι απ'την τσέπη τους κιόλας.. Βασικά μια χαμηλή τιμή σε entry level μοντέλο μπορεί να λειτουργεί κι ως κράχτης για να πας και να σε ψήσουν στο μαγαζί... -
@lap said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Εγώ τέρμα βασική έκδοση.
Lap, όσο ωραίο και να είναι -που είναι-, θα έπαιρνες τώρα θερμικό χωρίς εστω mild hybrid?
-
Εμ.... Δεν έχω απάντηση.
Έχεις δίκιο. Πάντως είπαν πως θα φέρουν mild hybrid 308. Θα είναι σίγουρα πιο ακριβό. -
Η εισαγωγική του Polo 95αλογα με 5αρι κιβώτιο είναι 19.250€, και θα παραπονεθω γιατί έφεραν το 308 στα 19.900;!
Όποιος είναι στην αγορά αυτή τη στιγμή για τέτοιο όχημα θα το έχει σίγουρα κοντά στην κορυφή των επιλογών του πιστεύω.
Τώρα τα υπόλοιπα κοινωνικό-πολιτικα είναι λίγο άσχετα με το θέμα του 308.
Έχω ζήσει σε κάποιες χώρες έξω και πραγματικά το τελευταίο πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι τιμές των αυτοκινήτων της.
-
Γίνεται να βάλεις έξτρα μόνο κάμερα και acc??? Ξέρεις;
Εδώ το sad error με έξτρα δύο πράγματα κοστίζει 17.000 ευρώ!!!
Είναι εξαιρετική τιμή τα 20.000 για ένα 308. Μιλάμε για κορυφαίο αυτοκίνητο. Πλατφόρμα, πάτημα κτλ.
-
Πολύ μου άρεσε το sad error….έβαλε τα πράγματα στη θέση τους….
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)