-
Και το αξά του είναι φοβερό όχημα. Παίζει να πάρει κεφάλια ο όμιλος με τα ηλεκτρικά του...
-
Αξά;;;
Κια ή χιουνται; -
Εγώ την 1η φορά που το δα λέω στον πωλητή... Εντάξει δεν μπορούσατε να το βγάζετε αυτό σε βενζίνη ή diesel? Και μου λέει... Το ίδιο ακριβώς είπα και γω όταν το πρώτοδα
-
@alex-mix said in KIA SPORTAGE 2021:
Εγώ την 1η φορά που το δα λέω στον πωλητή... Εντάξει δεν μπορούσατε να το βγάζετε αυτό σε βενζίνη ή diesel? Και μου λέει... Το ίδιο ακριβώς είπα και γω όταν το πρώτοδα
Και εννοείται στο ev6 ως εκ θαύματος ότι είναι έξτρα στο σπορτατζ βασικά σε αυτό όπως το acc!
Από 40 κάτι ξεκινά εδώ το ev6 με την μικρή μπαταρία και τα λίγα άλογα αλλά και πάλι για αυτό που παίρνεις και με την επιδότηση δείχνει ευκαιρία σε σχέση με τις τιμές του σπορτατζ!
Στην Αμερική το ev6 το δίνουν τζάμπα από 34600 δολάρια ( δλδ 30000 ευρώ!) με υπολογισμένη 7500 δολ επιδότηση! https://insideevs.com/news/565543/kia-ev6-comparison-battery-range/
Φανταστείτε με 30Κ να έπαιρνες αυτό το αμάξι στην Ελλάδα και να υπήρχαν και επαρκείς υποδομές πόσο θα πουλούσε! -
-
@tkin73 said in KIA SPORTAGE 2021:
Στην Αμερική το ev6 το δίνουν τζάμπα από 34600 δολάρια ( δλδ 30000 ευρώ!) με υπολογισμένη 7500 δολ επιδότηση! https://insideevs.com/news/565543/kia-ev6-comparison-battery-range/
Φανταστείτε με 30Κ να έπαιρνες αυτό το αμάξι στην Ελλάδα και να υπήρχαν και επαρκείς υποδομές πόσο θα πουλούσε!Δεν έχει κανένα νόημα η σύγκριση τιμών Ελλάδας (ή και Ευρώπης) με Αμερική. Και φθηνότερα (ως και πολύ φθηνότερα) είναι τα καταναλωτικά αγαθά και η ισοτιμία Ευρώ/δολαρίου ευνοϊκή.
-
@harisma23 said in KIA SPORTAGE 2021:
Φανταστείτε με 30Κ να έπαιρνες αυτό το αμάξι στην Ελλάδα και να υπήρχαν και επαρκείς υποδομές πόσο θα πουλούσε!Δεν έχει κανένα νόημα η σύγκριση τιμών Ελλάδας (ή και Ευρώπης) με Αμερική. Και φθηνότερα (ως και πολύ φθηνότερα) είναι τα καταναλωτικά αγαθά και η ισοτιμία Ευρώ/δολαρίου ευνοϊκή.
καταλαβαινω τι λες αλλα μια χαρα συγκρινονται. Πως?
ο αμερικάνος με 11 μισθους των 3.000 $ που παιρνει μια γραμματεας παιρνει το αμαξι και στην ελλαδα θες 11 μισθους των 2.700 ευρώ (δλδ μισθο από ...4 γραμματεις τουλαχιστον) !!! για να παρεις το ιδιο αγαθο!
Φυσικα εδω δεν φταιει μονο η κια αλλα και το κρατος αλλα να βλεπουμε την μεγαλη εικονα.Ποσο ευκολο ειναι εκει η αποκτηση και ποσο ματωνεις εδω...
-
..και μπορεί να πληρώνεις 2.000$ για μία τρύπα στο San Francisco..δεν είναι όλα άμεσα συγκρίσιμα, γενικά συμφωνώ ότι η Ελλάδα είναι ακριβή, αλλά πήγαινε να ζήσεις και αλλού να δεις, έχουν άλλα θέματα.
-
συμφωνοι αλλα στο σαν φρατζισκο περπατας και δεν κινδυνευεις να σπασεις το ποδι σου στα πεζοδρομια, εχεις φορτιστη αυτοκινητου στο πεζορδομιο σου, και στο ενοικιο είναι μεσα από το αεριο , ως την καλωδιακη που εχεις και με 100 δολ γεμιζεις δυο καροτσια στο σουπερ και εδω 3 τσάντες .... εχει 500 αρι ιντερνετ στην μιση τιμη απο εσενα και εχει στα ιδια λεφτα 10 φορες περισσοτερο υλικό στο νετφλιξ!!
Η ελλαδα για να βγει φθηνη συνολικα πρεπει να την σιγκρινεις με την ...Σιγκαπουρη...η ελλαδα ειναι και ακριβη και με μηδενικες παροχες για αυτα που πληρωνεις... -
Η ελλαδα για να βγει φθηνη συνολικα πρεπει να την σιγκρινεις με την ...Σιγκαπουρη...
Λάθος! Ζούσα 1.5 χρόνο εκεί...εξαιρετικά φτηνή χώρα και με απίστευτη ποιότητα ζωής!!
-
@fanis75 said in KIA SPORTAGE 2021:
Η ελλαδα για να βγει φθηνη συνολικα πρεπει να την σιγκρινεις με την ...Σιγκαπουρη...
Λάθος! Ζούσα 1.5 χρόνο εκεί...εξαιρετικά φτηνή χώρα και με απίστευτη ποιότητα ζωής!!
καλα απο ποιοτητα ειναι σε αλλο πλανητη αλλα φανταζόμουν οτι ειναι πανακριβη...
-
Πολύ φτηνά τα φαγητό, υπηρεσίες, ταξί, ΜΜΜ, σουπεμαρκετ κλπ. Πανάκριβα τα: αυτοκίνητα, σπίτια (για αλλοδαπούς μόνο) αλλά όχι σαν Λονδίνο π.χ., καπνός, αλκοόλ.
-
το να συζηταμε για ακριβεια στο εξωτερικο ζωντας στην ελλαδα που το γαλα που εισαι παραγωγος χωρα κοστιζει 1.50/λτ εξαιτιας των καρτελ που στηρίζουν και υποθαλπτουν οι κυβερνησεις ειναι κατι που δεν τολμα να το κανει ουτε ο...κουλης...
εχουμε την ακριβοτερη κολγκειτ, και μουσταρδα στον κοσμο...
στην ελλαδα πληρωνεις 700 ευρω ενοικιο σε μια καλη γειτονια για ενα εργολαβικο σπιτι 100μ και με τα λοιπα πάγια εξοδα του σπιτιου φτανεις 1000 και στο ακριβο εξωτερικο πληρωνεις τα διπλα για λιγοτερα τετραγωνικα με τα παντα ολα πληρωμενα και με 3πλασιους τουλαχιστον μισθους.... -
καταλαβαινω τι λες αλλα μια χαρα συγκρινονται. Πως?
ο αμερικάνος με 11 μισθους των 3.000 $ που παιρνει μια γραμματεας παιρνει το αμαξι και στην ελλαδα θες 11 μισθους των 2.700 ευρώ (δλδ μισθο από ...4 γραμματεις τουλαχιστον) !!! για να παρεις το ιδιο αγαθο!
Φυσικα εδω δεν φταιει μονο η κια αλλα και το κρατος αλλα να βλεπουμε την μεγαλη εικονα.Ποσο ευκολο ειναι εκει η αποκτηση και ποσο ματωνεις εδω...
Η μεγάλη εικόνα που βλέπουμε είναι ότι το κόστος παραγωγής ενός αυτοκινήτου είναι δεδομένο και σταθερό, όπου κι αν πουληθεί τελικά. Το πόσο εύκολο είναι να το αποκτήσει ένας εργαζόμενος είναι συνάρτηση δύο πραγμάτων: της φορολόγησης του αυτοκινήτου και (πολύ περισσότερο) της αγοραστικής δύναμης του εργαζόμενου.
Επειδή λοιπόν αυτή η κουβέντα είναι πολύ περισσότερο κοινωνικοοικονομική και λιγότερο αυτοκινητιστική, γι' αυτό είπα ότι δεν έχει νόημα η σύγκριση μιας μικρής χώρας, δεύτερης ή τρίτης ταχύτητας, σαν τη δική μας με μια πανίσχυρη χώρα σε άλλη ήπειρο, όπως οι ΗΠΑ.
-
Πολύ φτηνά τα φαγητό, υπηρεσίες, ταξί, ΜΜΜ, σουπεμαρκετ κλπ. Πανάκριβα τα: αυτοκίνητα, σπίτια (για αλλοδαπούς μόνο) αλλά όχι σαν Λονδίνο π.χ., καπνός, αλκοόλ.
Με λίγα λόγια, εκεί τα γούστα τα πληρώνεις κανονικά!
-
Θέλω να πάω εκεί να τη δω ως χώρα. Προς το παρόν έχω δει ντοκυμαντέρ. Πολύ ωραία χώρα.
Με έχει ψήσει ο Φάνης. Έχει καθαριότητα, ασφάλεια και πολλές ευκαιρίες.Κάπου διάβασα πως το 55-58% των επιχειρήσεων ειναι δημόσιες, και έτσι χρηματοδοτεί τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ίσως κάνω λάθος! -
@lap said in KIA SPORTAGE 2021:
Θέλω να πάω εκεί να τη δω ως χώρα. Προς το παρόν έχω δει ντοκυμαντέρ. Πολύ ωραία χώρα.
Με έχει ψήσει ο Φάνης. Έχει καθαριότητα, ασφάλεια και πολλές ευκαιρίες.Κάπου διάβασα πως το 55-58% των επιχειρήσεων ειναι δημόσιες, και έτσι χρηματοδοτεί τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ίσως κάνω λάθος!Να μην μασάς τσίχλα όμως στο δρόμο γιατί δεν σε βλέπω να ξαναγράφεις εδώ μέσα
-
Να μην μασάς τσίχλα όμως στο δρόμο γιατί δεν σε βλέπω να ξαναγράφεις εδώ μέσα
Αστικός μύθος, δεν ισχύει...μια χαρά μάσαγα τσίχλα. Το θέμα είναι να ΜΗΝ την πετάς στον δρόμο. Έχουν εμμονή (και καλά κάνουν) με την καθαριότητα.
-
Να μην μασάς τσίχλα όμως στο δρόμο γιατί δεν σε βλέπω να ξαναγράφεις εδώ μέσα
Αστικός μύθος, δεν ισχύει...μια χαρά μάσαγα τσίχλα. Το θέμα είναι να ΜΗΝ την πετάς στον δρόμο. Έχουν εμμονή (και καλά κάνουν) με την καθαριότητα.
Παιδια οκ ολα αυτα αλλα εδω νομιζω ειναι να μαθαινουμε ιnfo για το kia ...και ξαφνικα βλεπω 2 σελιδεs Happy traveler ....αποψη μου ...
-
Μια πληροφορία που πήρα είναι ότι τα lunch edition που είχαν φύγανε όλα , δεν ξέρω βέβαια πόσα είναι αυτά τα όλα, και υπάρχουν μόνο σε 150 χειροκίνητα στα 35.5 με χρώμα. Δλδ δεν έχει αυτόματα. Η lunch edition είναι ωραία έκδοση πάνω από την δεύτερη έχει και κάποια πολυτέλεια από gt line έχει δερμάτινα φιλέτα στα καθίσματα , ηλεκτρικά θερμαινομενα καθίσματα και τιμόνι γιαλυστερους προφυλακτήρες νομίζω και Μάτριξ λεντ.
KIA SPORTAGE 2021