-
Γεια σε όλους,
είμαι νέος στην παρέα και είμαι και εγώ μάλλον "τουοτάκιας" μιας και εδώ και 24 έτη έχω ένα corolla sedan στογγυλοφάναρο, και είπα άντε φτάνει πια να πάρω ένα νέο.
Επέλεξα το YARIS CROSS STYLE Βi TONE σε λευκό διότι όταν πήγα τέλη 9ου / 21 να παραγγείλω μου είπαν ότι και καλά έχουν ένα διαθέσιμο από προπαραγγελία με παράδοση 11/2/22, αυτό όμως άλλαξε μετά δυο μήνες σε 14/4/22, τι να πω περιμένουμε και θα δούμε.
Διαβάζω στο forum όλους τους "συνδαιτυμόνες" και είπα να μεγαλώσω ελάχιστα την παρέα και να συμμετέχω και εγώ.
Με αφορμή τα κοστολόγια των service, και μετά από ανάγνωση post στο TOYOTA FORUM, για επιπλέον κόστος service 60€ μετά τον έκτο χρόνο για έλεγχο του υβριδικού συστήματος, έριξα μια ματιά στο site και θα ήθελα να πω ότι πουθενά στα κοστολόγια των τυπικών service που έχει η ΤΟΥΟΤΑ δεν αναφέρει το κόστος των 60€ για τον έλεγχο του υβριδικού συστήματος.
και μιλάω για service HYBRID MODEL ( YARIS, COROLLA )
Τώρα το ότι δεν το αναφέρει δεν σημαίνει και ότι δεν γίνετε τύπου "αν θέλεις να δούμε και το υβριδικό σύστημα με επιπλέον κόστος 60€" λες και θα πούμε όχι αφού επηρεάζει και την διάρκεια της εγγύησης της μπαταρίας. Κρίμα που αυτά δεν είναι ξεκάθαρα από την αρχή διότι σε κάποιους μπορεί να μην άρεσαν αλλά κάποιοι και ίσως οι περισσότεροι να το έβλεπαν πιο "τίμιο"
καθότι μας ενδιαφέρει όλους, αν γνωρίζει υπεύθυνα κάτι κάποιος ας μας το μεταφέρει. -
@jimcts said in Toyota Yaris Cross:
Γεια σε όλους,
είμαι νέος στην παρέα και είμαι και εγώ μάλλον "τουοτάκιας" μιας και εδώ και 24 έτη έχω ένα corolla sedan στογγυλοφάναρο, και είπα άντε φτάνει πια να πάρω ένα νέο.
Επέλεξα το YARIS CROSS STYLE Βi TONE σε λευκό διότι όταν πήγα τέλη 9ου / 21 να παραγγείλω μου είπαν ότι και καλά έχουν ένα διαθέσιμο από προπαραγγελία με παράδοση 11/2/22, αυτό όμως άλλαξε μετά δυο μήνες σε 14/4/22, τι να πω περιμένουμε και θα δούμε.
Διαβάζω στο forum όλους τους "συνδαιτυμόνες" και είπα να μεγαλώσω ελάχιστα την παρέα και να συμμετέχω και εγώ.
Με αφορμή τα κοστολόγια των service, και μετά από ανάγνωση post στο TOYOTA FORUM, για επιπλέον κόστος service 60€ μετά τον έκτο χρόνο για έλεγχο του υβριδικού συστήματος, έριξα μια ματιά στο site και θα ήθελα να πω ότι πουθενά στα κοστολόγια των τυπικών service που έχει η ΤΟΥΟΤΑ δεν αναφέρει το κόστος των 60€ για τον έλεγχο του υβριδικού συστήματος.
και μιλάω για service HYBRID MODEL ( YARIS, COROLLA )
Τώρα το ότι δεν το αναφέρει δεν σημαίνει και ότι δεν γίνετε τύπου "αν θέλεις να δούμε και το υβριδικό σύστημα με επιπλέον κόστος 60€" λες και θα πούμε όχι αφού επηρεάζει και την διάρκεια της εγγύησης της μπαταρίας. Κρίμα που αυτά δεν είναι ξεκάθαρα από την αρχή διότι σε κάποιους μπορεί να μην άρεσαν αλλά κάποιοι και ίσως οι περισσότεροι να το έβλεπαν πιο "τίμιο"
καθότι μας ενδιαφέρει όλους, αν γνωρίζει υπεύθυνα κάτι κάποιος ας μας το μεταφέρει.Δεν είναι μόνο αυτό το
τα πρώτα 6 χρόνια (και μετα βέβαια αν θες) θα σου βάζουν 0W-20 στις αλλαγές λαδιών ενω τα μοτερ των yaris /cross θέλουν 0W-8 , ναι καλά διαβάσατε, εγω αυτό θα προτιμούσα και σίγουρα θα στοιχίζει παραπάνω ...
αρα για τους πολύ ψείρες τα 800 θα γίνουν 1000€ σίγουρα για τα πρώτα 6 χρόνια σε σερβις για να εχεις την εγγύηση
να τα λέμε όλα γιατί κάποιοι μας κατηγορούν για Τογιοτοφορουμ -
Διαβάζω αυτά που λέτε για έλεγχο μπαταρίας με 60€ και θυμάμαι ότι τέλος του χρόνου που είχα ρωτήσει, ο πωλητής μου είπε ότι δίνουν κουπόνια που καλύπτουν τους ετήσιους ελέγχους μετά την αρχική εγγύηση της μπαταρίας.
Νομίζω ότι τότε βέβαια ήταν μέρος προωθητικού προγράμματος. -
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
Διαβάζω αυτά που λέτε για έλεγχο μπαταρίας με 60€ και θυμάμαι ότι τέλος του χρόνου που είχα ρωτήσει, ο πωλητής μου είπε ότι δίνουν κουπόνια που καλύπτουν τους ετήσιους ελέγχους μετά την αρχική εγγύηση της μπαταρίας.
Νομίζω ότι τότε βέβαια ήταν μέρος προωθητικού προγράμματος.Κάτι τέτοια κουπόνια έχω και εγώ, δεν έδωσα σημασία όμως τι είναι. Θ ατο κοιτάξω.
-
Εγώ πάλι δεν έχω βρει πόσο είναι το κόστος αλλαγής μιας ολόκληρης μπαταρίας μαζί με εργασία . Ξέρει κάποιος;
-
Στο yaris νομίζω μου είπαν 1500 ευρώ. Δεν είμαι και σίγουρος ότι το θυμάμαι σωστά.
Αν και δεν αλλάζει όλη μαζί, πάρα μονο όποια στοιχεία της υπολειτουργούν. Άρα πολύ λιγότερο από 1500 ευρώ. Συνήθως χαλάει ένα ή δύο μετά την 10-15 ετία . Τότε είναι η ώρα είτε να το φτιάξεις είτε να το δώσεις. -
Θα πουλήσεις το αυτοκίνητο πριν χρειαστεί να αλλάξεις μπαταρία. Κι αν όμως το πάρεις μεταχειρισμένο και πέσει σε σένα ο κλήρος να την αλλάξεις, όπως είπε και ο λαπ, αλλάζει τμηματικά κι όχι απαραίτητα ολόκληρη, οπότε το κόστος θα είναι ανεκτό.
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Στο yaris νομίζω μου είπαν 1500 ευρώ. Δεν είμαι και σίγουρος ότι το θυμάμαι σωστά.
Αν και δεν αλλάζει όλη μαζί, πάρα μονο όποια στοιχεία της υπολειτουργούν. Άρα πολύ λιγότερο από 1500 ευρώ. Συνήθως χαλάει ένα ή δύο μετά την 10-15 ετία . Τότε είναι η ώρα είτε να το φτιάξεις είτε να το δώσεις.Δεν νομιζω φιλε μου,στο βιταρα κανουν περιπου1500ε που δεν ειναι φουλ υβριδικο..Στο Prius 2016 κανουν 3500-4000 αγορα σιγουρα.
-
Νομίζω ότι τότε βέβαια ήταν μέρος προωθητικού προγράμματος.μιλάς για το 2021 η για παλιότερα ?
-
@xrist0s4 said in Toyota Yaris Cross:
Εγώ πάλι δεν έχω βρει πόσο είναι το κόστος αλλαγής μιας ολόκληρης μπαταρίας μαζί με εργασία . Ξέρει κάποιος;
Γιατί σε απασχολεί? Στο καινούργιο δεν πρόκειται να αλλάξεις και εαν αλλάξεις κανείς δεν ξέρει πόσο θα κοστίζει σε 15 χρόνια!! Στο μτχ. ρωτάς, σου λένει και το αφαιρείς από την τιμή.
-
@jimcts said in Toyota Yaris Cross:
μιλάς για το 2021 η για παλιότερα ?
Για το 21 λέω.
Παλιότερα δεν ξέρω. -
θα σου πω οτι εξαρτάτε απο πολλούς παράγοντες
Περίπτωση κουμπάρου με Prius
άλλη (μειωμένη ) τιμή θα πάρεις σε ενα αυτοκίνητο που κάνει σέρβις οχι απλά στο επίσημο δίκτυο αλλα και σε συγκεκριμένους αντιπροσώπους που φαίνεται οτι κρατάνε ψηλά την σημαίαπερίπτωση φίλου
άλλη (πολύ αυξημένη για να μην ασχοληθούν) αν εμφανιστείς με κάποιο εισαγωγής αγνώστου ιστορικούκαι η περίπτωση που είδα με τα μάτια μου που κάποιος πήγαινε για αλλαγή (έτσι του είπε η αντιπροσωπεία) σε ενα RX_400h επειδή πλημμύρησε νερά και εξειδικευμένο το επανέφερε με υπομονετικό λύσιμο στέγνωμα και καθάρισμα, το κράτησαν σχεδόν 10 μερες αλλα πάνω απο ενα χρόνο μετα η μπαταρία ακμαία ... χωρίς καμμία αλλαγή ουτε ενα στοιχείο .
Όταν και Αν αγοράσω υβριδικό τελικά ξέρω που θα το πηγαίνω οταν λήξει η εγγύηση.
-
Για Ελλάδα δεν ξέρω, πάντως κάποιος γνωστός μου στην Αγγλία άλλαξε μπαταρία όλα τα στοιχεία σε nissan leaf 10ετιας και βάλε τον χρέωσαν περίπου 3.000€. Έβαλε καινούριου τυπου μπαταρίες με μεγαλύτερη αυτονομία, αλλιώς θα πήγαινε φτηνότερα. Δλδ σε αμιγώς ηλεκτρικό κοστίζει τόσο που έχει πολλαπλάσια μπαταρία. Εδώ δεν ξέρω αν υπάρχουν ηλεκτρολόγοι ή ηλεκτρονικοί να αναλαμβάνουν τέτοιου τύπου εργασίες σε ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα, αλλά στο μέλλον θα υπάρξουν αρκετοί μέχρι να τους χρειαστούμε για ένα υβριδικό που αγοράστηκε το 2020.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
θα σου πω οτι εξαρτάτε απο πολλούς παράγοντες
Περίπτωση κουμπάρου με Prius
άλλη (μειωμένη ) τιμή θα πάρεις σε ενα αυτοκίνητο που κάνει σέρβις οχι απλά στο επίσημο δίκτυο αλλα και σε συγκεκριμένους αντιπροσώπους που φαίνεται οτι κρατάνε ψηλά την σημαίαπερίπτωση φίλου
άλλη (πολύ αυξημένη για να μην ασχοληθούν) αν εμφανιστείς με κάποιο εισαγωγής αγνώστου ιστορικούκαι η περίπτωση που είδα με τα μάτια μου που κάποιος πήγαινε για αλλαγή (έτσι του είπε η αντιπροσωπεία) σε ενα RX_400h επειδή πλημμύρησε νερά και εξειδικευμένο το επανέφερε με υπομονετικό λύσιμο στέγνωμα και καθάρισμα, το κράτησαν σχεδόν 10 μερες αλλα πάνω απο ενα χρόνο μετα η μπαταρία ακμαία ... χωρίς καμμία αλλαγή ουτε ενα στοιχείο .
Όταν και Αν αγοράσω υβριδικό τελικά ξέρω που θα το πηγαίνω οταν λήξει η εγγύηση.
Πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες. Για πες και άλλα.
-
Εγώ πάντως παιδιά που ρώτησα για την μπαταρία του xceed mild hybrid μου είπαν 500 ολική αντικατάσταση αλλά μπορει να αλλάξεις και μεμονωμένα δεν θυμάμαι πως τα λένε εγώ θα τα πω φετες
-
Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει σίγουρα ένα εξειδικευμένο συνεργείο που ασχολείται με υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στην έξοδο προς Χορτιάτη κοντά στον περιφερειακό. Πιθανό να υπάρχει κι άλλο. Αν περνάει κανείς ας κάνει μια ερώτηση για επισκευή / αντικατάσταση μπαταρίας.
-
Με μια ερώτηση στην αντιπροσωπεία όπου έκανα παραγγελία το δικό μου cross, η απάντηση, αφού πρώτα γέλασε και μου είπε να μην αγχώνομαι για αυτό, ήταν: ''υπολόγισε περίπου1000 ευρώ".
Για τα παλαιότερα μοντέλα:
Toyota hybrid battery replacement costs
Below is a list of MSRP battery cost details for the various hybrid Toyota models offered since 2001.
2001-2003 Toyota Prius (1st generation) - $3,649
2004-2009 Toyota Prius (2nd generation) - $3,939
2010-2011 Toyota Prius (3rd generation) - $4,080
2012-2015 Toyota Prius Liftback - $3,939
2012-2016 Toyota Prius V - $3,939
2012-2016 Toyota Prius C - $3,807
2007-2011 Toyota Camry Hybrid - $4,892
2012-2015 Toyota Camry Hybrid - $4,892
2013-2015 Toyota Avalon Hybrid - $4,892
2006-2010 Toyota Highlander Hybrid - $6,198
2011-2015 Toyota Highlander Hybrid - $6,353Πηγή: greencarreports.com
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Νομίζω ότι τότε βέβαια ήταν μέρος προωθητικού προγράμματος.Κάτι τέτοια κουπόνια έχω και εγώ, δεν έδωσα σημασία όμως τι είναι. Θ ατο κοιτάξω.
σου τα έδωσαν με την αγορά ? ξέρεις αν ήταν κάποια μεμονωμένη ενέργεια του τοπικού αντιπροσώπου ή γενικά το έχουν όλοι, και αν επιτρέπετε ποιος ήταν ?
-
@brokesmack said in Toyota Yaris Cross:
Με μια ερώτηση στην αντιπροσωπεία όπου έκανα παραγγελία το δικό μου cross, η απάντηση, αφού πρώτα γέλασε και μου είπε να μην αγχώνομαι για αυτό, ήταν: ''υπολόγισε περίπου1000 ευρώ".
Έπρεπε να του πεις.. Ωραία παράγγειλε μου δυο!
-
@brokesmack said in Toyota Yaris Cross:
Για τα παλαιότερα μοντέλα:
Toyota hybrid battery replacement costs
Below is a list of MSRP battery cost details for the various hybrid Toyota models offered since 2001.
2001-2003 Toyota Prius (1st generation) - $3,649
2004-2009 Toyota Prius (2nd generation) - $3,939
2010-2011 Toyota Prius (3rd generation) - $4,080
2012-2015 Toyota Prius Liftback - $3,939
2012-2016 Toyota Prius V - $3,939
2012-2016 Toyota Prius C - $3,807
2007-2011 Toyota Camry Hybrid - $4,892
2012-2015 Toyota Camry Hybrid - $4,892
2013-2015 Toyota Avalon Hybrid - $4,892
2006-2010 Toyota Highlander Hybrid - $6,198
2011-2015 Toyota Highlander Hybrid - $6,353Πηγή: greencarreports.com
με τόσα δις που πέφτουν για την έρευνα σε μπαταρίες ποιος ξέρει μετά από 10 - 12 χρόνια τι θα υπάρχει, σίγουρα θα έχει διαφορά σε όλα ( υλικό, μέγεθος, θερμοκρασία, χωρητικότητα ) τι να λέμε τώρα, υπομονή και βλέπουμε, εγώ μόνο για την μπαταρία δεν ανησυχώ.
Toyota Yaris Cross