-
Το λοιπών , η αδερφή μου πέρυσι πήρε μια Α180d auto my2021 , στις 5.500χλμ της έβγαλε μνμ για να συμπληρώσει λάδια με την πρώτη ευκαιρία , πήγε αντιπροσωπεία τις έβαλαν σχεδόν1,5 λίτρο !!! και τις δικαιολογήθηκαν του στυλ καινούριο αμάξι- diesel κτλ κτλ κτλ και ότι το δικαιολογούν . Αυτά βέβαια μου τα είπε τώρα που της ξανά έβγαλε μνμ για να συμπληρώσει λάδια στις 12.000χλμ , θα το αφήσει έτσι αφού σε 1 βδομάδα πάει για ετήσιο service . Υπάρχει κάνα πρόβλημα με το μοτέρ ? Υπερβολικό δεν είναι τόσο κάψιμο ? Τα χιλιόμετρα τις καθημερινά δεν έχουν υπερβολικά σταμάτα ξεκίνα Κηφισός - Παραλία είναι κατά κύριο λόγο και τα υπόλοιπα εκδρομές ! Πως μπορεί να κινηθεί μιας και η εγγύηση λίγη σε 1 χρόνο και το μοτέρ πάει για φριτέζα?
-
Καινούργιο αυτοκίνητο μπορεί να καίει λίγο παραπάνω λάδι, μέχρι να "πατήσουν" καλά τα ελατήρια των εμβόλων κλπ. Πιθανότατα μετά το 1o service που θα αλλαχτούν και τα εργοστασιακά λάδια να βελτιωθεί η κατάσταση.
1,5lt/6.000Km όμως ακούγεται κάπως ... πολύ. Το θεωρούν φυσιολογικό αυτό στη Mercedes?
Έχει κανένα πακέτο η Mercedes με επέκταση εγγύησης? Αν συνεχίσει να καίει τόσο λάδι, πως θα το δικαιολογήσουν κι αυτοί, δεν μπορεί, κάτι θα πρέπει να κάνουν. -
Γι αυτό τις μάρκες αυτές με εγγύηση κινητού τις παίρνεις μόνο με leasing... Να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... Ή κανονίζεις επέκταση.
Εμένα δε μου ακούγεται φυσιολογικό. Κινηθείτε τώρα που είναι νωρίς και πιέστε γιατί σύντομα θα γίνει εντελώς δικό σας πρόβλημα! Μιλήστε και με καμιά αντιπροσωπεία ακόμη.
-
Μα η ποσότητα και η συχνότητα μου έκανε εντύπωση . Της χρέωσαν 2 μονόλιτρα και από το δεύτερο μπουκαλάκι είχε πολύ λιγότερο από μισό μέσα !
-
@yem said in Κάψιμο λαδιών σε Α180D:
Μα η ποσότητα και η συχνότητα μου έκανε εντύπωση . Της χρέωσαν 2 μονόλιτρα και από το δεύτερο μπουκαλάκι είχε πολύ λιγότερο από μισό μέσα !
Πόσο καιρό το έχει; Στο σέρβις να το αναφέρει πάλι και άμα τις λένε τα ίδια να ζητήσει εγγράφως με υπογραφή του υπεύθυνου μηχανικού την απάντηση που λέει ότι είναι φυσιολογικό!
Μπορείτε να μιλήσετε και με το customer support της μάρκας να δείτε τι θα σας πουν...
-
@dimitriscsd said in Κάψιμο λαδιών σε Α180D:
Πόσο καιρό το έχει; Στο σέρβις να το αναφέρει πάλι και άμα τις λένε τα ίδια να ζητήσει εγγράφως με υπογραφή του υπεύθυνου μηχανικού την απάντηση που λέει ότι είναι φυσιολογικό!
Μπορείτε να μιλήσετε και με το customer support της μάρκας να δείτε τι θα σας πουν...
Το λοιπών , η αδερφή μου πέρυσι πήρε μια Α180d auto my2021 , στις 5.500χλμ της έβγαλε μνμ για να συμπληρώσει λάδια με την πρώτη ευκαιρία , πήγε αντιπροσωπεία τις έβαλαν σχεδόν1,5 λίτρο !!! και τις δικαιολογήθηκαν του στυλ καινούριο αμάξι- diesel κτλ κτλ κτλ και ότι το δικαιολογούν . Αυτά βέβαια μου τα είπε τώρα που της ξανά έβγαλε μνμ για να συμπληρώσει λάδια στις 12.000χλμ , θα το αφήσει έτσι αφού σε 1 βδομάδα πάει για ετήσιο service . Υπάρχει κάνα πρόβλημα με το μοτέρ ? Υπερβολικό δεν είναι τόσο κάψιμο ? Τα χιλιόμετρα τις καθημερινά δεν έχουν υπερβολικά σταμάτα ξεκίνα Κηφισός - Παραλία είναι κατά κύριο λόγο και τα υπόλοιπα εκδρομές ! Πως μπορεί να κινηθεί μιας και η εγγύηση λίγη σε 1 χρόνο και το μοτέρ πάει για φριτέζα?
Δημήτρη δεν διαβάζεις
-
Μη βιάζεσαι να αγχωθείς. Θέλει παρακολούθηση το θέμα αλλά όχι πανικό. Μετά την 1η αλλαγή λαδιών θα δείξει. Παρακολούθηση της στάθμης του λαδιού κάθε 1.000Km μετά την αλλαγή και αν διαπιστωθεί πρόβλημα άμεσα στην αντιπροσωπεία.
Ξέρω, ξέρω, αν δώσεις τόσα λεφτά για Mercedes δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα και να ταλαιπωρούνται οι κάτοχοι. Αλλά κι αυτά μηχανήματα είναι. Το θέμα είναι πως θα αντιμετωπίσει το θέμα η αντιπροσωπεία.
-
@antoniokon said in Κάψιμο λαδιών σε Α180D:
Δημήτρη δεν διαβάζεις
Διαβάζω αλλά εννοώ πόσους μήνες ακριβώς. Δε ξέρω αν κάνει το σέρβις ακριβώς στο έτος!
Αν δεν έχει κλείσει καν χρόνο ακόμη έχω την εντύπωση πως έχει περισσότερα δικαιώματα, μέχρι και αναστροφή/υπαναχώρηση πώλησης (στο χειρότερο ενδεχόμενο).
Δεν είμαι πλήρως ενημερωμένος για τα τωρινά χρονικά διαστήματα όμως, μπορεί να είναι και 6μηνο. Καλό θα ήταν να μιλήσει με δικηγόρο.
-
Σαφώς τέτοια κατανάλωση είναι εντός των ορίων του κατασκευαστη και δεν πρόκειται να κάνουν κάτι. η BMW (το έχω γράψει και ανεβάσει το σχετικό έγγραφο) δικαιολογεί μέχρι και 750ml /1.500χλμ.
Τώρα ειδικά σε νέο κινητήρα μέχρι τα 10-15.000χλμ μια αυξημένη κατανάλωση λαδιού είναι αναμενόμενη.
-
Θα πάει για το ετήσιο όπου νά ναι , το άγχος είναι η εγγύηση αφού όπως καλά είπε ο Δημήτρης είναι μικρότερη και απο κινητού , με την παρακολούθηση δεν θα μείνει μετά καιρός για "ελιγμούς" .
-
@fanis75 said in Κάψιμο λαδιών σε Α180D:
Σαφώς τέτοια κατανάλωση είναι εντός των ορίων του κατασκευαστη και δεν πρόκειται να κάνουν κάτι. η BMW (το έχω γράψει και ανεβάσει το σχετικό έγγραφο) δικαιολογεί μέχρι και 750ml /1.500χλμ.
Τώρα ειδικά σε νέο κινητήρα μέχρι τα 10-15.000χλμ μια αυξημένη κατανάλωση λαδιού είναι αναμενόμενη.
750ml / 1500km σε μοτέρ που παίρνει πόσα λίτρα λάδι;
Δηλαδή σε 6000 χμ μιλάμε για 3 λίτρα λάδι...
-
Οι κατασκευαστές μάλλον ανεβάζουν υπερβολικά τα όρια, ίσως για να δικαιολογήσουν τις μακακίες τους και να μην επισκευάζουν κινητήρες μέσα στις εγγυήσεις.
Το corsa μου έκαιγε 0,5l/5.000km, το fiesta λιγότερο από μισό λίτρο στα 5.000km και το scala ως γνήσιο vag σχεδόν σταγόνα. Η στάθμη είχε κατέβει τόσο λίγο που δε συμπλήρωσα καν και περίμενα την αλλαγή. Αγνόησα την ένδειξη του αυτοκινήτου και άλλαξα στις 10.000km.
-
Φαντάζομαι για νομικούς λόγους έχουν βάλει μια υπερβολική ποσότητα λαδιού ως αποδεκτή για να είναι σε όλα καλυμμένοι
-
Ποιο μοτερ ειναι ? Ο 1,5 που ειναι απο την Ρενω ?
-
Σε όλα, είτε τα 4κύλινδρα των 4λίτρων είτε τα 6κυλινδρα των 6 λίτρων λάδι. Μάλιστα για τα μοντέλα //Μ η αποδεκτή κατανάλωση είναι η διπλάσια. Και μάλιστα θυμόμουν λάθος, είναι 700ml/1.000χλμ, δλδ. στα 6.000χλμ είναι αποδεκτή κατανάλωση μέχρι και 4.2λτ λάδι!!!
Το γράφουν και σαν συμπέρασμα: "It's a technical necessity that every combustion engine consumes engine oil."Το ανεβάζω ξανά, αν και το έχω ανεβάσει πολλές φορές.
-
Θα δείξει πως θα εξελιχθεί η κατανάλωση λαδιού και τι θα πει η αντιπροσωπεία επισήμως.
Μην προκαταλαμβάνουμε τις εξελίξεις. Δεν ξέρω τι λέει η bmw, αλλά το αουντάκι μου καίει 400ml/10.000km και έχω 170k χιλ. Καινούργιο δε θυμάμαι, αλλά για να μη με είχε απασχολήσει δεν θα υπήρχε πρόβλημα.Δύσκολο το βλέπω να έρθουν να πουν από Mercedes, έλα μωρέ θα έρχεσαι να σου συμπληρώνω 1,5lt ανά 6.000km, είναι οκ, το προβλέπει κι ο κατασκευαστής...
Διατηρώ την επιφυλακτικότητά μου ότι υποχρεωτικά θα εξελιχθεί άσχημα η κατανάλωση λαδιού και ότι η αντιπροσωπεία θα σφυρίζει αδιάφορα σε περίπτωση που τα πράγματα εξελιχθούν αρνητικά. Θα δείξει.
-
@alexandros-k said in Κάψιμο λαδιών σε Α180D:
1,5 είναι και λογικά είναι το ίδιο μοτέρ εκτός και αν άλλαξε προμηθευτή τα τελευταία χρόνια !
-
@alexandros-k said in Κάψιμο λαδιών σε Α180D:
1,5 είναι και λογικά είναι το ίδιο μοτέρ εκτός και αν άλλαξε προμηθευτή τα τελευταία χρόνια !
Της Ρενω ειναι και δεν εκαιγε λαδι αυτο το μοτερ. Ισα ισα φημιζεται για το ποσο σκυλι ειναι . Οπότε κατι τρεχει και δεν πρεπει να το αφησετε ετσι . Καποιο προβλημα υπαρχει . Το κυνηγατε τωρα που εχετε εγγυηση
-
@andya3 said in Κάψιμο λαδιών σε Α180D:
Θα δείξει πως θα εξελιχθεί η κατανάλωση λαδιού και τι θα πει η αντιπροσωπεία επισήμως.
.....Διατηρώ την επιφυλακτικότητά μου ότι υποχρεωτικά θα εξελιχθεί άσχημα η κατανάλωση λαδιού και ότι η αντιπροσωπεία θα σφυρίζει αδιάφορα σε περίπτωση που τα πράγματα εξελιχθούν αρνητικά. Θα δείξει.
+1
-
Σε όλα, είτε τα 4κύλινδρα των 4λίτρων είτε τα 6κυλινδρα των 6 λίτρων λάδι. Μάλιστα για τα μοντέλα //Μ η αποδεκτή κατανάλωση είναι η διπλάσια. Και μάλιστα θυμόμουν λάθος, είναι 700ml/1.000χλμ, δλδ. στα 6.000χλμ είναι αποδεκτή κατανάλωση μέχρι και 4.2λτ λάδι!!!
Το γράφουν και σαν συμπέρασμα: "It's a technical necessity that every combustion engine consumes engine oil."Το ανεβάζω ξανά, αν και το έχω ανεβάσει πολλές φορές.
Bmw commercial: Με νέο επαναστατικό κινητήρα που δε χρειάζεται αλλαγη λαδιών (που να χρειαστεί αφού το καίει όλο).
Είναι τόσο φουστηδες που παίζει να μας το πλασάρουν έτσι.
Κάψιμο λαδιών σε Α180D