-
@sabas_thess said in SUV/Crossovers Forum:
Μια που το ανέφερες η Mazda γιατί δεν έχει το πρόβλημα όλων των υπολοίπων; Έχει τόσο χαμηλή ζήτηση που της έμειναν στοκ;
Ακριβώς!
-
4Τ - Τα B-SUV της ελληνικής αγοράς
Συγνώμη αλλά δεν είχαν μία φωτογραφία του Captur II να βάλουν;
-
Για το παραπάνω να πω μόνο ότι συνάδελφος πήγε σε έκθεση της VW για να δει τι παίζει με τις παραδόσεις και τους χρόνους αναμονής και διαπίστωσε ότι υπάρχει στοκ διαθέσιμων αυτοκινήτων.
Έψαχνε για SUV και μετά τις φάπες που έφαγε σε όλες τις εκθέσεις με τους χρόνους αναμονής, έκλεισε (και παρέλαβε) σε 5 εργάσιμες ένα T-Cross στο χρώμα, στην έκδοση και με τον κινητήρα που ήθελε.
Δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Κάποιες εκθέσεις του έλεγαν για χρόνους αναμονής πάνω από 6 μήνες.
-
Ορισμένοι εχουν ετοιμοπαράδοτα εαν σου κανει η έκδοση και το χρώμα. Και η Φορντ εχει 300 Puma αυτή τη στιγμή και μερικά Κούγκα.
-
Ετοιμοπαράδοτα υπάρχουν εκεί που δεν υπάρχει ζήτηση με εξαίρεση puma st line design που ωστόσο με τις ελλείψεις που προσφέρεται εκπίπτει των 5 αστεριών στο euroncap όπου κ το έψαξα. Vw υπάρχουν φυσικά κ μου πρότειναν πηγαίνοντας να τους πουλήσω το polo μου, αλλά έχω υποσχεθεί στην ψυχική μου υγεία να μην περάσω ουτε απέξω ξανά. Mazda υπάρχουν ξεκάθαρα λόγω φορολογησης.
-
@nicolas1988 said in SUV/Crossovers Forum:
Ετοιμοπαράδοτα υπάρχουν εκεί που δεν υπάρχει ζήτηση με εξαίρεση puma st line design που ωστόσο με τις ελλείψεις που προσφέρεται εκπίπτει των 5 αστεριών στο euroncap όπου κ το έψαξα. Vw υπάρχουν φυσικά κ μου πρότειναν πηγαίνοντας να τους πουλήσω το polo μου, αλλά έχω υποσχεθεί στην ψυχική μου υγεία να μην περάσω ουτε απέξω ξανά. Mazda υπάρχουν ξεκάθαρα λόγω φορολογησης.
Το puma st line design ΔΕΝ έχει ελείψεις ΠΛΕΟΝ σε ασφάλεια. Το πρώτο που έβγαλαν είχε καθώς δεν είχε τους απαραίτητους αισθητήρες.
Τωρα έχει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και όλους τους αισθητήρες. (κατάλαβαν την βλακεία τους στην Ford)
Του λείπουν μόνο ψηφιακός πινακας οργάνων (έχει αναλογικό) και δεν έχει GPS χαρτες (έχει όμως android auto οπότε βλέπεις χαρτες από το κινητό) που δεν είναι ελείψεις ασφαλείας οπότε ισχύει το 5 αστέρια.
-
@cirus said in SUV/Crossovers Forum:
Το puma st line design ΔΕΝ έχει ελείψεις ΠΛΕΟΝ σε ασφάλεια. Το πρώτο που έβγαλαν είχε καθώς δεν είχε τους απαραίτητους αισθητήρες.
Τωρα έχει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και όλους τους αισθητήρες. (κατάλαβαν την βλακεία τους στην Ford)
Του λείπουν μόνο ψηφιακός πινακας οργάνων (έχει αναλογικό) και δεν έχει GPS χαρτες (έχει όμως android auto οπότε βλέπεις χαρτες από το κινητό) που δεν είναι ελείψεις ασφαλείας οπότε ισχύει το 5 αστέρια.
Εικάζω πως έχεις δίκιο κ σε ευχαριστώ για την παρατηρηση αν και στην αντιπροσωπεία που ρώτησα ήταν φειδωλοί, δεν γνώριζαν.Ολα έχουν να κάνουν με τους εμπρός αισθητήρες. Με αυτά τα δεδομένα για κάποιον που επείγεται για αυτοκίνητο ίσως είναι μονόδρομος. Kuga δε μου ανέφεραν ως ετοιμοπαραδουο πάντως.
-
Εικάζω πως έχεις δίκιο κ σε ευχαριστώ για την παρατηρηση αν και στην αντιπροσωπεία που ρώτησα ήταν φειδωλοί, δεν γνώριζαν.Ολα έχουν να κάνουν με τους εμπρός αισθητήρες. Με αυτά τα δεδομένα για κάποιον που επείγεται για αυτοκίνητο ίσως είναι μονόδρομος. Kuga δε μου ανέφεραν ως ετοιμοπαραδουο πάντως.
ετσι είναι φίλε μου. Μονοδρομος δεν είναι τίποτα βεβαια ο καθένας ζυγίζει και ξέρει καλύτερα τι θέλει.
Ειχε βγει πάντως ST line design ΠΙΟ ΦΤΗΝΟ και δεν είχε τίποτα όπως έγραψες. Το κατήργησαν όμως. το τωρινό έχει ΟΛΑ τα συστήματα ασφαλείας και πολύ μεγαλύτερη τιμή βεβαια
-
Σίγουρο ότι δεν έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων;
Εγώ νομίζω ότι έχει. -
@katafractos17 said in SUV/Crossovers Forum:
Εγώ νομίζω ότι έχει.ναι σιγουρο. Το design ΔΕΝ εχει:
Η νέα έκδοση ST-Line Design βασίζεται στην ήδη ολοκληρωμένη σειρά ST-Line, διαθέτοντας πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναλογικό πίνακα οργάνων, κάμερα οπισθοπορείας, λειτουργία πλοήγησης μέσω σύνδεσης κινητού τηλεφώνου (Android Auto και Apple CarPlay), SYNC 3 και ενσωματωμένο μόντεμ, αλλά και μία πλούσια σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της υποβοήθησης έναντι σύγκρουσης και αυτόματου φρεναρίσματος, υποβοήθησης και προειδοποίησης διατήρησης λωρίδας, αναγνώρισης ορίων ταχύτητας και προειδοποίησης κόπωσης οδηγού.
-
Εγώ νομίζω ότι έχει.ναι σιγουρο. Το design ΔΕΝ εχει:
Η νέα έκδοση ST-Line Design βασίζεται στην ήδη ολοκληρωμένη σειρά ST-Line, διαθέτοντας πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναλογικό πίνακα οργάνων, κάμερα οπισθοπορείας, λειτουργία πλοήγησης μέσω σύνδεσης κινητού τηλεφώνου (Android Auto και Apple CarPlay), SYNC 3 και ενσωματωμένο μόντεμ, αλλά και μία πλούσια σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της υποβοήθησης έναντι σύγκρουσης και αυτόματου φρεναρίσματος, υποβοήθησης και προειδοποίησης διατήρησης λωρίδας, αναγνώρισης ορίων ταχύτητας και προειδοποίησης κόπωσης οδηγού.
Με έβαλες σε πειρασμό γιατί ψάχνω ετοιμοπαραδοτο ωστόσο με λίγη αναζήτηση βρήκα ότι έχει ταμπουρα!! πίσω ακόμη κ η st line design. Επίσης δεν μπορείς φυσικά να προσθέσεις driver assistance pack που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων adaptive cc κ blind spot..
-
Με έβαλες σε πειρασμό γιατί ψάχνω ετοιμοπαραδοτο ωστόσο με λίγη αναζήτηση βρήκα ότι έχει ταμπουρα!! πίσω ακόμη κ η st line design. Επίσης δεν μπορείς φυσικά να προσθέσεις driver assistance pack που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων adaptive cc κ blind spot..
- Ταμπούρα έχουν όλα τα 125αρια, μόνο τα 155αρια (και άνω) έχουν δίσκους πίσω. Αλλή η συγκεκριμένη έκδοση μόνο 125 υπάρχει.
- Δεν επηρεάζει σε κάτι αυτό, μια χαρά φρενάρει και με τα ταμπούρα, δεν είναι λόγος αγοράς (ή μη) ενός αυτοκικήντου.
- Η Design (έχω και την εγκύκλιο της Ford, νομίζω είχα ανεβάσει μέρος της) είναι ως έχει, ΔΕΝ μπορείς να προσθέσεις ή να αλλάξεις τίποτα. Και θα έρθουν 300 αυτοκίνητα Ελλάδα, 240 χειρκούνα και 60 αυτόματα, όποιος προλάβει.
-
@fanis75 said in SUV/Crossovers Forum:
- Ταμπούρα έχουν όλα τα 125αρια, μόνο τα 155αρια (και άνω) έχουν δίσκους πίσω. Αλλή η συγκεκριμένη έκδοση μόνο 125 υπάρχει.
- Δεν επηρεάζει σε κάτι αυτό, μια χαρά φρενάρει και με τα ταμπούρα, δεν είναι λόγος αγοράς (ή μη) ενός αυτοκικήντου.
- Η Design (έχω και την εγκύκλιο της Ford, νομίζω είχα ανεβάσει μέρος της) είναι ως έχει, ΔΕΝ μπορείς να προσθέσεις ή να αλλάξεις τίποτα. Και θα έρθουν 300 αυτοκίνητα Ελλάδα, 240 χειρκούνα και 60 αυτόματα, όποιος προλάβει.
Προσωπικά το απορρίπτω λόγω ταμπουρα.Καταγομαι απο βουνό του Πηλίου με πολλά ανέβα κατέβα κ δε τα εμπιστεύομαι. Kuga ανέφερες ότι υπάρχουν ενδεχομένως κάποια ετοιμοπαραδοτα;
-
Προσωπικά το απορρίπτω λόγω ταμπουρα.Καταγομαι απο βουνό του Πηλίου με πολλά ανέβα κατέβα κ δε τα εμπιστεύομαι. Kuga ανέφερες ότι υπάρχουν ενδεχομένως κάποια ετοιμοπαραδοτα;
Δεν είναι λόγος απόρριψης αυτός, αλλά ΟΚ δεν έχω λόγο να σε πείσω!
Κούγκα σε PHEV, σε απλά δεν ξέρω. -
Υπάρχει άλλο αυτοκίνητο στον ανταγωνισμό που να έχει ταμπούρα; Ρωτάω γιατί δεν το ξέρω.
Πάντως αυτές τις δυσκοιλιότητες της Ford γενικώς με συνδιασμούς κιβωτίων/κινητήρων κτλ, δεν τις καταλαβαίνω.
-
Υπάρχει άλλο αυτοκίνητο στον ανταγωνισμό που να έχει ταμπούρα; Ρωτάω γιατί δεν το ξέρω.
Πάντως αυτές τις δυσκοιλιότητες της Ford γενικώς με συνδιασμούς κιβωτίων/κινητήρων κτλ, δεν τις καταλαβαίνω.
Το Captur για παράδειγμα έχει ταμπούρα σε ΟΛΕΣ τις εκδόσεις εκτός της plug in hybrid...
-
Υπάρχει το Captur, το ηλεκτρικό ID.3 και σύντομα πιστεύω θα ακολουθήσουν και άλλα.
Δεν έχει δυσκοιλιότητες η Ford (έχει δηλαδή αλλά όχι πολύ μεγάλες), αλλά η FMH πετσοκόβει εκδόσεις.
-
Είναι γελοίο στις μέρες μας να βγαίνουν αυτοκινητα με ταμπουρα. Είπαμε μείωση κόστους αλλα καπου έλεος ακομα και τα ηλεκτρικά πατίνια τα περισσότερα εχουν δισκόφρενα πλεον.
-
@arma13 said in SUV/Crossovers Forum:
Είναι γελοίο στις μέρες μας να βγαίνουν αυτοκινητα με ταμπουρα.
Γιατί? Δηλαδή κοιτάμε ΟΛΑ τα άλλα εξαρτήματα ότι είναι ό,τι καλύτερο σε τεχνολογία και μας ενοχλούν τα ταμπούρα? Τότε τι να πούμε για τα 5αρια κιβώτια ή ακόμα περισσότερο για τα χειροκίνητα (εγώ λέω γελοίο και ντροπή να βγάινουν χειροκίνητα κιβώτα το 2022)? Για παράδειγμα ακόμα πιο γελοίο είναι το 2022 να βγαίνουν αυτοκίνητα με ημιάκαμπτο άξονα, αλλά επειδή δεν τον βλέπουμε δεν μας ενοχλεί. Ακόμα πιο γελοίο επίσης τα φώτα αλογόνου το 2022. Και άλλα πολλά που δεν βλέπουμε.
Σημασία έχει το προϊόν να κάνει σωστά την δουλειά του. Εφόσον το αυτοκίνητο φρενάρει σωστά, τι σημασία έχει το σύστημα? -
Αντίστοιχα αν ένα όχημα έχει σωστή εφαρμογή set up ανάρτησης tb δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι καλύτερο από ένα άλλο με set up ml. Πχ 3008 vs Tuscon. Θα συμφωνήσω με τον Φάνη. Το αποτέλεσμα μετράει όπως σωστά λένε οι Αμερικανοί.
SUV/Crossovers Forum