Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2
    • 1
    • 2
    • 544
    • 545
    • 546
    • 547
    • 548
    • 1985
    • 1986
    • 546 / 1986
    Αντίλογος
    117
    39706
    658871
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      criuser last edited by criuser

      Ξεσαλώσατε πάλι ...
      Απαντήσεις λοιπόν.
      Λαπ είχαμε καλές βιομηχανίες το 60-70.

      Αρχικά όλη την οικοδομή . Τσιμέντα , σίδερο , μάρμαρα , πλακάκια , αλουμίνια , πατώματα , είδη υγιεινής , ηλεκτρολογικό υλικό , σωλήνες ύδρευσης , αποχέτευσης , χαλκό , θέρμανση , λευκές συσκευές , έπιπλα , λευκά είδη.

      Τα πάντα όλα. Δεν χρειαζόταν να βάλεις τίποτα εισαγόμενο.
      Μετά είχαμε ναυπηγεία που έφτιαχναν πολλά πλοία από την αρχή και έκαναν σε όλα επισκευές και μετασκευές.

      Είχαμε εταιρείες αμαξωμάτων που έφερναν σασί , κινητήρα και κάθισμα οδηγού και έφτιαχναν το υπόλοιπο , είτε ως αστικό λεωφορείο ,είτε ως κτελ , είτε ως πούλμαν , είτε ως φορτηγό.

      Είχαμε και τα τζιπάκια τύπου πόνυ.

      Είχαμε και συναρμολόγηση , αλλά εκεί ήταν τηλεοράσεις και λοιπά ηλεκτρονικά.

      Σίγουρα με την είσοδο στην εοκ , θα είχαμε αλλαγές , αλλά αν είχαμε κυβερνήσεις που έπειθαν τον κόσμο για την αξία των ελληνικών προϊόντων όπως κάνουν οι ξένοι , θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.

      Αυτά που αναφέρεις λοιπόν για την βιομηχανία είναι λάθος.

      Επίσης είναι μεγάλο ψέμα ότι το πασοκ :

      "Αυτό που μας λέει η ιστορία ήταν πως υπήρχαν μεγάλα στρώματα χωρίς συμμετοχή στην οικονομική ζωή της χώρας. Δεν ήταν σπουδαγμένοι άνθρωποι με επίπεδο, αλλά ήταν Έλληνες. Επίσης υπήρχε μεγάλη ανισότητα ανάμεσα στα οικονομικά στρώματα της χώρας. Οι πλούσιοι ήταν πολύ πλούσιοι και οι φτωχοί δεν είχαν μεγάλες πιθανότητες να ανέβουν στην μεσαία τάξη. Με λίγα λόγια έφτιαξε τη μεσαία τάξη. Αυτοί έγιναν οι φαντικοτεροι διότι ένιωσαν μια δικαιότερη κοινωνία. Φυσικά και τότε υπήρχαν και πριν υπήρχαν οι εξαιρέσεις ανθρώπων που ξεκινουσαν από το μηδέν και έφταναν στην μεσαία τάξη αλλά ήταν σπάνιο φαινόμενο. Έφτιαξε επίσης το ΕΣΥ. Και επίσης έκανε μεγάλα έργα στην επαρχία. Η επαρχία δεν ξέρω αν γνωρίζεις αλλά ήταν απίστευτα φτωχή. Όταν λέμε φτωχή θα σου έπεφτε το σαγόνι κατά πόσο φτωχή. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, Λάρισα είχαν ένα επίπεδο. Η επαρχία ήταν μισό αιώνα πίσω στα πάντα. Είχε δηλαδή έντονη οικονομική αποκέντρωση. Για πολλά έτη η Κρήτη, η ήπειρος και άλλες περιοχές ήταν πράσινες λόγω των έργων που έγιναν επί πασοκ. Συνεχισε τα έργα του ΚΚ1 για την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας κτλ."

      Μια χαρά συμμετοχή είχαν όλα τα στρώματα , σύμφωνα με τα τότε δεδομένα βέβαια.

      Μην ξεχνάμε ότι η ρευματοδότηση της χώρας , ολοκληρώθηκε επί της χούντας .

      Ανισότητες μεγάλες δεν υπήρχαν , γιατί οι τότε πλούσιοι ήταν συνήθως εφοπλιστές που δεν ζούσαν στην Ελλάδα και οι άλλοι πλούσιοι ήταν λίγοι. Δηλαδή δεν μπορούμε να μιλάμε για ανισότητα επειδή το 1 % , ήταν πολύ πλούσιο , γιατί το 99 % ήταν πολύ κοντά . Και μάλιστα πολύ εύκολα άλλαζε τάξη.

      Κυρίως μέσω της εργασίας του και της συνετής διαχείρισης. Την περίοδο 1981-1989 το πασοκ δεν έκανε κανένα μεγάλο έργο. Απλά στην επαρχία ζούσε τότε αρκετός κόσμος που ήταν αγρότες και μέσω της ΚΑΠ και με κομπίνες , μοίραζε λεφτά για ανύπαρκτα προιόντα.

      Τότε κάθε αγρότης που σεβόταν τον Κωστόπουλο και τον Ανδρέα δήλωνε 5 φορές μεγαλύτερα τα χωράφια του και τα κοπάδια του και γέμιζε τα φορτηγά με χώμα και 1-2 στρώσεις ροδάκινα στο πάνω για να τα πάνε στην χωματερή.

      Επειδή λοιπόν δεν ξέρεις , θα σου πω ότι πολλοί αγρότες τότε σταμάτησαν να καλλιεργούν τα χωράφια τους με σοβαρό τρόπο , αφού ήταν συμφερότερο να στέλνουν τα σκατοπροιόντα που έβγαζαν στην χωματερή , αντί να ασχολούνται με την παραγωγή .

      Ετσι φτάσαμε να έχουμε λεμόνια από την Χιλή και κρεμμύδια από την Ασία.

      Πήλιου και Ιωάννη , όσο και να σας στενοχωρεί , το κράξιμο στο πασοκ δεν θα σταματήσει.

      Γιατί το πασοκ έκλεβε και έμαθε τους Ελληνες να κλέβουν και να παίρνουν δανεικά. Προφανώς λοιπόν αν το άλλο κόμμα έλεγε μόνο την αλήθεια θα είχε την κατάληξη του Ράλλη. Που το δεν θέλω ου , έγινε σήμα κοροϊδίας , από τους πασόκους , αφού αυτοί είχαν κουτσόγιωργες και γιαννόπουλους με τον υβριστικό τους λόγο.

      Για αυτό η νδ , δύσκολα θα έχει την τύχη του πασοκ. Γιατί δεν είχε κάνει τα εγκλήματα του πασοκ.

      Από την άλλη , όταν σας λέω ότι δύσκολα θα ανακάμψει ο σύριζα , γιατί ο Τσίπρας δεν διώχνει τα βαρίδια , δεν το δέχεστε.

      Δεν πειράζει . Σας το είπε χτες ο Λούλης στην Εφσυν...

      Τέλος Ιωάννη καθόλου γρήγορα δεν τον ξεχάσαμε τον ναζισμό , αλλά δεν έχουμε τόσους απολογητές του.

      Ακόμα και αυτοί που τον ψιλογουστάρουν , αφ΄ ενός είναι στην φυλακή , αφ΄ ετέρου , είναι μάλλον φασίστες , που όπως και να το κάνουμε ακόμα και στην Ιταλία ήταν ηπιότεροι , πόσο μάλλον εδώ επί Μεταξά.

      Αλλωστε και ο κομμουνισμός , άλλος ήταν επί Στάλιν , άλλος επί Μπρέζνιεφ, ως προς την σκληρότητα.

      Δεν παύει όμως όλα τα παραπάνω , είτε σκληρά , είτε ήπια να αποτελούν ανελεύθερα και ολοκληρωτικά καθεστώτα , που ακόμα και αν έκαναν και κάποια καλά , αυτά δεν μετράνε καθόλου , από την στιγμή που ο κόσμος δεν είχε τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

      Αυτή είναι και η διαφορά μας.

      Δεν μπορούμε να παραδώσουμε το δικαίωμα μας στην ελεύθερη γνώμη , για ένα κομμάτι ψωμί , ή ένα κεραμίδι. Γιατί τότε παραδίδουμε και την ανθρωπιά μας.

      Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
      πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

      1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • mastoras78
        mastoras78 last edited by

        λαικ !.jpg

        λάικ το από πάνω

        😛

        "Έκανες το λάθος να του δώσεις ότι του άξιζε.. αυτό δεν έπρεπε γιατί δεν το άντεξε"
        #tsekourato_ksevrakoma

        1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • L
          lap last edited by lap

          This post is deleted!
          1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • C
            criuser last edited by criuser

            Ξαναείσαι λάθος.

            Αρχικά αυτά που έφερναν ΔΕΝ τα έκαναν εξαγωγή,

            Τα δικά μας λεωφορεία , κτέλ , πούλμαν και φορτηγά έφτιαχναν.

            Απλά αν το τελικό προιόν είχε 100 δρχ, οι 60-75 δρχ έμεναν στην χώρα.

            Στην οικοδομή δεν υπήρξε τότε καμία φούσκα.

            Η φούσκα έγινε το 2002-2008 και ευθύνονται αποκλειστικά οι τράπεζες για αυτό που έδιναν αβέρτα λεφτά χωρίς έλεγχο.

            Αλλά τότε είχαν κλείσει οι βιομηχανίες οι δικές μας και μόνο το 10-15 % της οικοδομής γινόταν στην Ελλάδα , βασικά το τσιμέντο και κάτι μάρμαρα.

            Για την ανισότητα και εγώ γνωρίζω και έχω ζήσει με ανθρώπους στην επαρχία και μάλιστα σε μέρη που δεν είχαν τεράστιους κάμπους , όπως η Εύβοια.

            Αν μιλάς για Θεσσαλία , Αιτωλοακαρνανία , Πελοπόννησο και βόρεια Ελλάδα ή και Κρήτη , μια χαρά ήταν . Η Ηπειρος ήταν απομονωμένη , αλλά αυτή η Εγνατία την έβγαλε που τελείωσε επί Σουφλιά και ΚΚ ΙΙ.

            Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
            πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

            L 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • L
              lap @criuser last edited by lap

              This post is deleted!
              C 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • C
                criuser last edited by

                Ναι οι κυρ-Παντελήδες βάζουν την ανθρωπιά πάνω από την βολή τους.

                Αλλά ανθρωπιά , είναι αυτή που έχουν , επειδή θέλουν να είναι ελεύθεροι και αυτεξούσιοι , πάντα βέβαια σε μια οργανωμένη και έννομη κοινωνία.

                Αυτούς που έχει η νδ πάντως φασίστες δεν τους λές .
                Ακόμα και ο πατέρας αυτού που λες χουντοσπέρμα , δεν νομίζω να έχει κατηγορηθεί για πράξεις παράνομες , παρά μόνο για ιδεολογική κατήχηση που έχει τις απόψεις του.

                Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • C
                  criuser @lap last edited by

                  @lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

                  @criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

                  Ξαναείσαι λάθος.

                  Αρχικά αυτά που έφερναν ΔΕΝ τα έκαναν εξαγωγή,

                  Τα δικά μας λεωφορεία , κτέλ , πούλμαν και φορτηγά έφτιαχναν.

                  Απλά αν το τελικό προιόν είχε 100 δρχ, οι 60-75 δρχ έμεναν στην χώρα.

                  Στην οικοδομή δεν υπήρξε τότε καμία φούσκα.

                  Η φούσκα έγινε το 2002-2008 και ευθύνονται αποκλειστικά οι τράπεζες για αυτό που έδιναν αβέρτα λεφτά χωρίς έλεγχο.

                  Αλλά τότε είχαν κλείσει οι βιομηχανίες οι δικές μας και μόνο το 10-15 % της οικοδομής γινόταν στην Ελλάδα , βασικά το τσιμέντο και κάτι μάρμαρα.

                  Πόσα νομίζεις μπορεί να αντέξει μια αγορά; 1000 λεωφορεία;;;; Και μετά;

                  το πιθανότερο είναι να είχαμε εδώ κάποια παραγωγή με σκοπό να τα πουλήσουμε σε τρίτες αγορές Αφρικής, είτε να τροφοδοτούμε την παραγωγη με δημόσιο χρήμα επί μονίμου βάσεως με συμβάσεις.
                  Λες μισές αλήθειες.

                  Και ο χάλυβας στην Ελλάδα δεν γινόταν; Σωληνώσεις εδώ δεν γίνονταν; Έχω κάπου στοιχεία. Θα τα ψάξω; Η εργασία που είναι μεγάλο μέρος του κόστους ήταν εγχώρια. Για αυτό το είδος αυτό της αναπτυξης βοήθησε στην μεγένθυση.
                  Φούσκα υπάρχει όταν δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό να αγοράσει στις τιμές που πωλούνται. Αν

                  Μην στέκεσαι στα λεωφορεία . Αν και υπήρχαν 5-10 βιοτεχνίες που τα έφτιαχναν . Και ναι έκαναν και εξαγωγές τώρα που το λες στις Αραβικές χώρες. Αλλά εκεί υπήρχε ακόμα μεγαλύτερο όφελος , αφού έφερναν συνάλλαγμα.

                  Ο χάλυβας παλιά γινόταν εδώ.

                  Δυστυχώς τα τελευταία 20 χρόνια , ίσως και λίγο παραπάνω , τους συνέφερε τις χαλυβουργίες να κάνουν χονδρεμπόριο , τούρκικου και ιταλικού χάλυβα, παρά να τον παράγουν .

                  Εκεί που διαβάζω στο γαλλικό σιτροενοφόρουμ , πριν 2-3 χρόνια , κάποιος είχε πεί ότι τα επόμενο αμάξι του θα ήταν μάλλον γερμανικό. Το τι κράξιμο έφαγε ήταν απερίγραπτο . Οχι για την μάρκα . Αλλά γιατί δεν ενδιαφέρεται για την πατρίδα του και τα γαλλικά εργοστάσια που δίνουν δουλειά στους γάλλους.

                  Αντίστοιχα σε γερμανική εταιρεία , κάποια επιλογή για να πάρουν ρενώ για εταιρικά στελεχών , ακούστηκε ως εσχάτη προδοσία ...

                  Εμείς όμως είχαμε από τότε τον Λαλάκη τον εισαγόμενο

                  Youtube Video

                  Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                  πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

                  1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • L
                    lap last edited by lap

                    This post is deleted!
                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • C
                      criuser last edited by

                      @johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

                      Οι απόψεις του όμως και τα βιβλία του μπορεί να αυγουλοποιησουν νεότερους οι οποίοι να κάνουν αυτά που δεν έκανε αυτός.

                      Το να κρύβονται κάποιοι και να μην παθαίνουν Σκαλουμπακα (το μήλο κάτω απ' τη μηλιά) δε σημαίνει ότι δεν είναι ή δε θα κάνουν τα στραβά μάτια αν χρειαστεί...

                      Δεν τα έχω διαβάσει τα βιβλία του πατρός.

                      Από την άλλη η οικογενειακή ευθύνη , είναι ίδιον των ολοκληρωτικών καθεστώτων και αντιλήψεων...

                      Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                      πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

                      1 Reply Last reply Reply Quote 1
                      • C
                        criuser last edited by

                        Λαπ ψάξε να δεις τα αμφίπλωρα με το όνομα Πρωτοπόρος.

                        Ο εφοπλιστής τους , πριν 20 χρόνια περίπου , έφτιαξε ένα σε ελληνικά ναυπηγεία . Το έβαλε στην γραμμή Ωρωπού - Ερέτριας και έκανε την γραμμή σε 15 λεπτά , αντί για 30 που έκαναν οι αρχαιολογίες που είχαμε φτιάξει τότε το 60 και το 70 .

                        Μάζεψε χαρτί και έκανε πάλι εδώ άλλο 1-2. Μετά έκανε τις γραμμές μας βιτρίνα και άρχισε να ψάχνεται . Πούλησε τα πρώτα δύο , το συνέχισε , τώρα κοντεύει τον αριθμό πλοίων που έχει κατασκευάσει και το 80 % μεταπωλήσει με καλό κέρδος στα 20 .

                        Μετά από αυτόν και άλλοι έκαναν το ίδιο και τώρα η αγορά αμφίπλωρων , είναι πολύ σημαντική για την Ελληνική ναυτιλία και τις εξαγωγές.

                        Δεν φοβήθηκε ούτε εε ούτε παγκοσμιοποίηση.

                        Αν είχαμε και ως λαός την επιχειρηματική αντίληψη που είχαμε προ πασοκ , θα πήγαιναν όλα καλύτερα.

                        Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                        πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

                        gatoz 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • gatoz
                          gatoz @criuser last edited by

                          @criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

                          Λαπ ψάξε να δεις τα αμφίπλωρα με το όνομα Πρωτοπόρος.

                          Ο εφοπλιστής τους , πριν 20 χρόνια περίπου , έφτιαξε ένα σε ελληνικά ναυπηγεία . Το έβαλε στην γραμμή Ωρωπού - Ερέτριας και έκανε την γραμμή σε 15 λεπτά , αντί για 30 που έκαναν οι αρχαιολογίες που είχαμε φτιάξει τότε το 60 και το 70 .

                          Μάζεψε χαρτί και έκανε πάλι εδώ άλλο 1-2. Μετά έκανε τις γραμμές μας βιτρίνα και άρχισε να ψάχνεται . Πούλησε τα πρώτα δύο , το συνέχισε , τώρα κοντεύει τον αριθμό πλοίων που έχει κατασκευάσει και το 80 % μεταπωλήσει με καλό κέρδος στα 20 .

                          Μετά από αυτόν και άλλοι έκαναν το ίδιο και τώρα η αγορά αμφίπλωρων , είναι πολύ σημαντική για την Ελληνική ναυτιλία και τις εξαγωγές.

                          Δεν φοβήθηκε ούτε εε ούτε παγκοσμιοποίηση.

                          Αν είχαμε και ως λαός την επιχειρηματική αντίληψη που είχαμε προ πασοκ , θα πήγαιναν όλα καλύτερα.

                          οκ, κριου κοψε κατι... ομιλεις και με ενδοπιους....
                          30 λεπτα εκανε απο μολα σε κρατει ολα.
                          απλα οι παλιες παντοφλες κανανε 45
                          φυσικα ειναι ασχετο με τα αμφιπλωρα καθως οι δυνατοτητες τους φαινονται σε μικροτερου μηκους πορθμεια. ακομη και το ρευμα δεν ειναι τπτ ισχυρο για να χρειαζεσαι την αζιμουθιακη προωση.
                          τωρα πως φτιαχτηκανε, αν εβγαλε λεφτα, μια αλλη ιστορια ειναι αυτη και οχι οπως τη περιγραφεις.

                          #milf-a-man

                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • C
                            criuser last edited by

                            Δεν είπα για την εκμετάλλευση της πορθμειακής γραμμής , είπα ότι έφτιαξε μέχρι τώρα 16 πλοία σε ελληνικά ναυπηγεία με ελληνικό σχεδιασμό , ότι έχει πουλήσει τα 13 σε Ευρώπη , Ασία , Αφρική και Νότιο Αμερική και ότι έκανε σχολή γιατί την ίδια δουλειά έκαναν και άλλοι.

                            Τα λεφτά τα βγάζει από την ναυπήγηση και την πώληση , όχι από την γραμμή . Αυτές είναι οι βιτρίνες . Ερέτρια , Ρίο και Σαλαμίνα.

                            Γάτε είσαι καινούργιος στο νησί μας.

                            Οταν πρωτομπήκε ο πρωτοπόρος , πολλά χρόνια πριν ήταν το πρώτο αμφίπλωρο και έκανε 15 λεπτά. Απλά μετά έδιωξε τους άλλους που είχαν τα αρχαία Αρης , Ερέτρια κλπ και έβαλε και δεύτερο και τα πήγε στα 20 λεπτά και μετά ακρίβυναν τα καύσιμα και τώρα είναι στα 25-30 πάλι.

                            Τα παλιά όταν ήταν νέα έκαναν 30 λεπτά , μετά το έπαιζαν μονοπώλιο και πήγαιναν 40 λεπτά.

                            Την δεκαετία του 70 , τότε που ακόμα πήγαινες Χαλκίδα μέσω Ριτσώνας , στην Ερέτρια είχε φτάσει να είναι 14 φέρρυ.

                            Οσο φτιάχνονταν οι δρόμοι μειωνόταν η κίνηση.
                            Οταν μπήκε ο πρωτοπόρος , ακολούθησαν και άλλοι 2 και έφτασε κάποια στιγμή , να έχουμε κάθε 15 λεπτά 15λεπτο δρομολόγιο. Μετά αυτό άλλαξε.

                            Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                            πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • C
                              criuser last edited by

                              @johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

                              Να συγκρίνουμε το Ναϊάς ΙΙ με τα Bluestarακια; 😋

                              Μου λείπουν βέβαια τα coin-ups, εικοσαρικακι και ξεχναγες το 6ωρο. Άσε που "επειδή ΠΑΣΟΚ" άμα έβγαζες το βύσμα και το ξαναεβαζες έπαιζες τσάμπα. 😈

                              Βέβαια αν ήσουν εντελώς μύστης πήγαινες από Ραφήνα με τον "Αλεκο", ο οποίος ήταν ουσιαστικά Ro-Ro. Μιλάμε για τρελά γκάζια...

                              Να συγκρίνουμε .

                              Ξέρεις ότι τα Μπλου σταρ Χίος και Μύκονος , είναι ελληνικού σχεδιασμού και κατασκευής ?

                              Ξέρεις τι δυσκολία αντιμετώπισε το ναυπηγικό γραφείο του δικό μας στην κατασκευή του μπλου σταρ ιθάκη ?
                              Ηταν το πρώτο επιβατικό πλοίο που θα έφτιαχναν οι κορεάτες για την Ευρώπη. Και είπαν οι δικοί μας ότι η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν που άνθρωποι που κοιμούνται χάμω και τρώνε με ξυλάκια , θα έφτιαχναν πλοίο για ανθρώπους που κοιμούνται σε κρεβάτια και τρώνε με μαχαιροπήρουνα.

                              Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                              πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

                              1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • L
                                lap @panormus772 last edited by lap

                                This post is deleted!
                                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                • P
                                  panormus772 last edited by panormus772

                                  @johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

                                  Προφανώς η καθημερινή ζωή των πολιτών έχει βελτιωθεί από την κατάρρευση του κομμουνισμού και έπειτα σε εκείνες τις χωρες. Μέχρι να φτάσουν στο σήμερα όμως...

                                  Ο κομμουνισμός έχασε ακριβώς γιατί δεν πρόσφερε υλικά αγαθά και ελευθερία στους πολιτες. Όταν το κατάλαβαν ήταν αργά. Τώρα που δεν υπάρχει να κρατάει τα μπόσικα τα χάνουμε και εμείς οι δυτικοι (με τρόπο).

                                  Πάντως το ναζισμό τον ξεχάσαμε πολύ γρήγορα και σχωρεσαμε τους Γερμανοι, τον κομμουνισμό όμως δεν τον ξεχνάμε ποτέ των ποτων. Αδελφακια δεν είναι αυτά; (Γενικό σχόλιο) 😉

                                  Επειδή ειπώθηκε πως οι πρώην κομμ. χώρες μας ξεπέρασαν όταν στράφηκαν στη δυτική οικονομία,τέθηκε απορία αν ήταν τελικά καλύτερα με το προηγ. καθεστώς ή τώρα. Γι αυτό δεν έγινε αναφορά στο ναζισμό.
                                  Φυσικά και τα καθάρματα οι ναζί,κατέστρεψαν ανθρώπους και κράτη.Και γι αυτό είπα ότι το να λέτε να δικάζουμε αποκλειστικά και μόνο το τώρα (που πρέπει,δεν υπάρχει αμφισβήτηση σ'αυτό) και λόγω μακρινού παρελθόντος να τη σκαπουλάρουν και να παραγράφονται τα προγονικά αμαρτήματα,είναι αυτό που επιθυμούν διακαώς οι σημερινοί Γερμανοί απόγονοι.

                                  1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                  • M
                                    megane98hp @piliourits last edited by

                                    @piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

                                    Το πρόβλημα είναι πως οι ουλτρας χρησιμοποιούν τα εγκλήματα του 81-04 για να απαλλαγούν οι υπεύθυνοι του 2004-2022.

                                    Εδώ οι "σύντροφοι" της περεστρόικα προσπαθούν 80 χρόνια τώρα να απαλλαγούν από τα εγκλήματα του Στάλιν και δεν μπορούν. Δυστυχώς, είμαστε ανάμεσ τη Σκύλλα και η Χάρυβδη. Ο ένας οικονομικά εγκλήματα ο άλλος εγκλήματα κατά της ζωής. Διαλλέγεις και παίρνεις!!!

                                    piliourits 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                    • C
                                      criuser last edited by

                                      To άρθρο της ζούγκλας είναι ένας αχταρμάς από τιμές από το 70 και το 80 που τότε ήταν άλλο το κόστος ζωής και οι μισθοί βέβαια.

                                      Δεν έχουν νόημα τέτοιες συγκρίσεις , αλλιώς να πάμε 100-110 χρόνια πίσω που το μεροκάματο ήταν 1,5 δρχ για τον άνδρα και 1,20 για την γυναίκα.

                                      Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                                      πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

                                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                      • fanis75
                                        fanis75 moderator @lap last edited by

                                        @lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

                                        Πώς τέλος τα λεφτά; Ρε συ Φάνη γιατί δεν το καταλαβαίνεις; Απορώ;

                                        Εσύ απορώ που δεν το καταλαβαίνεις!!! Όταν φας τα έτοιμα ναι θα έχεις αύξηση ΑΕΠ εκείνη την χρονιά....μετά??? Τα δανεικά ήταν για να δημιουργηθούν επενδύσεις για να έχουμε συνεχόμενη αύξηση ΑΕΠ...αυτό δεν έγινε.

                                        We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

                                        1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                        • L
                                          lap last edited by lap

                                          This post is deleted!
                                          fanis75 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • C
                                            criuser last edited by

                                            @johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

                                            Criu συγκρινε τον βασικό μισθό του 2000 (~460€) με τα τότε προϊόντα που αναφέρει το άρθρο και κάνε το ίδιο τώρα με τον τωρινό βασικό.

                                            Σκέψου πόσους αφορούσε ο βασικός τοτε και πόσους τώρα.

                                            Το 2000 ήταν εποχές που ξοδεύαμε για ολυμπιακούς και η χώρα ήταν ΑΑΑ και δανειζόταν αβέρτα.

                                            Τώρα είμαστε μετά από 10ετή κρίση και 2ετή υγειονομική κρίση με αβέβαιο μέλλον , τι να συγκρίνω ?

                                            Είναι σαν να συγκρίνω την Ελλάδα του 1938 με την Ελλάδα του 1945 .

                                            Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                                            πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

                                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 544
                                            • 545
                                            • 546
                                            • 547
                                            • 548
                                            • 1985
                                            • 1986
                                            • 546 / 1986
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • TEST
                                              • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
                                              • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
                                              • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
                                            • VIDEO
                                              • 4TTV
                                              • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CANDID CAMERA
                                            • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΛΕΞΙΚΟ
                                            • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • FORMULA 1
                                              • WRC
                                              • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
                                              • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4T CLASSIC
                                              • ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
                                              • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΟΡΑ
                                              • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
                                              • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
                                              • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
                                            • 2ΤΡΟΧΟΙ
                                              • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
                                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CLASSIC
                                            • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
                                            • MENU
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4ΤΡΟΧΟΙ
                                            • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
                                            • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
                                            • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
                                            • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
                                            • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
                                            • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
                                            • ΚΟΚ

                                            logo footer

                                            coty











                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                            • CLASSIC
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • VIDEO
                                            • FORUM
                                            4T FORUM
                                            4T LIBRARY
                                            • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
                                            • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
                                            • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
                                            • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
                                            Powered by nxcode.gr