-
This post is deleted! -
Κανένα μένος, είπαμε απλά είναι τα πράγματα. Όταν παίρνεις λεφτά για υποδομές και αλλαγή παραγωγής και τα τρώς σε μπουζούκια και χαιλουξ, οπότε μετά έχει πρόβλημα, τοτε ναι είναι καταστροφή της χώρας. Όχι άμεση, έμμεση και μακροχρόνια.
Εαν εγώ δανειστώ για την επιχείρησή μου και αντί για να βελτιώσω την παραγωγή και να επενδύσω τα φάω στην Μύκονο με γκόμενες, τότε η επιχείρησή μου θα κλείσει. Προφανώς θα περάσω κάποια χρόνια ζάχαρη...in the long run όμως θα πεινάσω.
-
This post is deleted! -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τον Ιούλιο του 2003 (εποχή ευρώ) ξεκινώ διαδικασία με εταιρεία για να φύγω Γερμανία για δουλειά. Όλη η χαρτούρα ήταν έτοιμη τον Οκτώβριο και φεύγω. Μιλάμε για πολύ χαρτούρα και τρέξιμο ώστε να μεταφέρω την ασφάλιση μου στην Γερμανία. Υποτίθεται ανοιχτά σύνορα και ελεύθερη μετάβαση. Μπούρδες.
Στην Γερμανία έφαγα σουτ στο 6μηνο. Σε έλεγχο της αστυνομίας δεν είχα πράσινη κάρτα εργασίας. Μπλέξιμο και με την εταιρεία (έφαγε πρόστιμο) και με την Ελλάδα. Το μόνο που κατάφερα ήταν δικηγόρος να μου βγάλει Γερμανική πράσινη κάρτα (με το ανάλογο κόστος φυσικά), να επιστρέψω για λίγο Ελλάδα (υποχρεωτικά, κάτι σαν απέλαση) και μετά με άλλα χαρτιά να επιστρέψω Γερμανία.Υποθέτω ότι πρόβλημα ήταν το ότι πήγατε ως εργαζόμενοι εταιρείας με ξένη έδρα, οπότε υπήρχαν προβλήματα ασφάλισης κλπ. Αν πάει κάποιος ως ιδιώτης είναι πολύ εύκολο να δηλωθεί και να εργαστεί σε εταιρεία με τοπική ασφάλιση κλπ.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μη συγκρίνετε την οικονομία ενός κράτους με τα δικά σας έξοδα. Λες για τη Μύκονο. Μα τα λεφτά που θα είχες πάρει δάνειο θα τα ετρωγες στη Μύκονο και ο σερβιτόρος που θα πληρωνόταν από εσένα θα αποπληρωνε και μέρος του δανείου σου. Αυτό είναι καλύτερη αναλογία για να το σκεφτείς.
Και μετά τέλος τα λεφτά! Αυτό δεν αντιλαμβάνεσαι. Τα λεφτά τα πήραμε για να κάνουμε επενδύσεις ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο μέλλον και να βγάζουμε δικά μας λεφτά. Αυτό δεν έγινε, και έτσι φάγαμε την σκατούλα. Τα έτοιμα τελείωσαν και παραγωγή Ελληνική μηδέν.
Αυτό το σημείο χάνεις...και λές ότι λές σε θεωρητικό επίπεδο. Στην πράξη έγινε αυτό, πήραμε χρήματα για να προετοιμαστούμε για την ΕΕ (ποσοστόσεις κλπ.) και δεν το κάναμε...απλό είναι.
-
This post is deleted! -
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τον Ιούλιο του 2003 (εποχή ευρώ) ξεκινώ διαδικασία με εταιρεία για να φύγω Γερμανία για δουλειά. Όλη η χαρτούρα ήταν έτοιμη τον Οκτώβριο και φεύγω. Μιλάμε για πολύ χαρτούρα και τρέξιμο ώστε να μεταφέρω την ασφάλιση μου στην Γερμανία. Υποτίθεται ανοιχτά σύνορα και ελεύθερη μετάβαση. Μπούρδες.
Στην Γερμανία έφαγα σουτ στο 6μηνο. Σε έλεγχο της αστυνομίας δεν είχα πράσινη κάρτα εργασίας. Μπλέξιμο και με την εταιρεία (έφαγε πρόστιμο) και με την Ελλάδα. Το μόνο που κατάφερα ήταν δικηγόρος να μου βγάλει Γερμανική πράσινη κάρτα (με το ανάλογο κόστος φυσικά), να επιστρέψω για λίγο Ελλάδα (υποχρεωτικά, κάτι σαν απέλαση) και μετά με άλλα χαρτιά να επιστρέψω Γερμανία.Υποθέτω ότι πρόβλημα ήταν το ότι πήγατε ως εργαζόμενοι εταιρείας με ξένη έδρα, οπότε υπήρχαν προβλήματα ασφάλισης κλπ. Αν πάει κάποιος ως ιδιώτης είναι πολύ εύκολο να δηλωθεί και να εργαστεί σε εταιρεία με τοπική ασφάλιση κλπ.
Όχι. Υπάλληλος πολυεθνικής με παρουσία και στην Ελλάδα. Έλληνας υπάλληλος ήμουν, απλά μεταφέρθηκα Γερμανία για εργασία στα κεντρικά της εταιρείας (βιομηχανία).
Όλα τα ανέλαβε η εταιρεία αλλά προέκυψαν πολλά θεματάκια με τις διαδικασίες και τα γραφειοκρατικά και των δύο χωρών. Και οι δύο χώρες τότε δεν είχαν υιοθετήσει πλήρως την ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετάβαση. Εσωτερικά έτρεχαν ακόμη αρκετές περίεργες διαδικασίες. Μέχρι και διαβατήριο ανανέωσα τότε. Χωρίς διαβατήριο δεν πετούσα. Ούτε εσωτερικά στην Γερμανία που πέταξα αρκετές φορές σε πόλεις. -
Όχι. Υπάλληλος πολυεθνικής με παρουσία και στην Ελλάδα. Έλληνας υπάλληλος ήμουν, απλά μεταφέρθηκα Γερμανία για εργασία στα κεντρικά της εταιρείας (βιομηχανία).
Όλα τα ανέλαβε η εταιρεία αλλά προέκυψαν πολλά θεματάκια με τις διαδικασίες και τα γραφειοκρατικά και των δύο χωρών. Και οι δύο χώρες τότε δεν είχαν υιοθετήσει πλήρως την ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετάβαση. Εσωτερικά έτρεχαν ακόμη αρκετές περίεργες διαδικασίες. Μέχρι και διαβατήριο ανανέωσα τότε. Χωρίς διαβατήριο δεν πετούσα. Ούτε εσωτερικά στην Γερμανία που πέταξα αρκετές φορές σε πόλεις.Αν ήσουν Τούρκος θα γινόσουν ευκολότερα δεκτός
-
Έχει και λίγο πλάκα που ο νόμος λογοκρισίας που θέσπισε η Κυβέρνηση με αφορμή τον κόβιντ, θα πρέπει να εφαρμοστεί σε μοναστήρι και τους συνεργάτες του... θα πάρουν τους μοναχούς και θα τους κλείσουν στα κελιά!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εσύ από ότι καταλαβα αναφέρεσαι πως κάποτε θα έρθει η λυπητερή στιγμή εξυπηρέτησης των δανείων. Για αυτό έγραψα πιο πάνω πως και ο ίδιος το είχε καταλαβει και το είχε γράψει και είχε αλλάξει οικονομικη πολιτικη στην δεύτερη θητεία του. (Μάλιστα λέγεται πως του τα έψαλαν στην Ευρώπη διότι τότε η Ευρώπη πίστευε σε αλλο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης
Αργά,είναι πια αργά που λέει και το άσμα..Αν του τα έψαλαν τότε,σκέψου τώρα τι θα του έκαναν.. Τσίπρας ή Σαμαράς νο.2 ...
Στην αρχή λοιπόν της δεύτερης θητειας επέλεξε μια πιο σφιχτή πολιτική και μετά κατά τις επόμενες εκλογές, λίγο και παλι το ασταθές νόμισμα, λίγο τα πολιτικά οφελη άλλαξε και τα "εδωσε όλα". Και πάλι όμως αν θυμάμαι καλά, ξανά μπουσταρε την οικονομία μεταφέροντας όμως χρέη στο μέλλον και την υπόσχεση για την μετουσίωση όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Έτσι το αντιλαμβάνομαι. Και έτσι είναι!!!!! Χαχαχα
Σιγά λοιπόν το μεγάλο ηγέτη που μας πιπιλίζουν το μυαλό τόσα χρόνια.. Τυπικός διαχειριστής,να γλιτώσει τα χειρότερα στη δικιά του θητεία κι ας τα λουστεί ο επόμενος,σαν σχεδόν όλους τους τυχαίους που πέρασαν και θα περάσουν απ'αυτή τη χώρα.
Lap, επίσης λες πως σε χαλά που γίναμε σαν λαός, αγενείς,φωνακλάδες,εγωιστές,με άσχημη συμπεριφορά,με τα ανεξέλεκτα γκραφιτι,έλλειψη σεβασμού και πως βλέπεις από παλιές ελλ. ταινίες (του 50-60' υποθέτω εννοείς) πως ήταν οι άνθρωποι και τους νοσταλγείς.Πότε τοποθετείς αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς του νεοέλληνα,χωρίς σεβασμό προς οτιδήποτε κι οποιονδήποτε; Εγώ τη βλέπω όταν κάποιοι
απέκτησαν απότομα χρήμα και θέσεις,άτομα χωρίς παιδεία (και δεν εννοώ μόρφωση),που τους φούσκωσαν τα μυαλά
ότι στη δημοκρατία έχουν μόνο δικαιώματα κι όχι υποχρεώσεις,που την ελευθερία την εξέλαβαν ως ασυδοσία.Μήπως ήταν η εικοσαετία 1980-2000; Τι λες; -
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όλα τα ανέλαβε η εταιρεία αλλά προέκυψαν πολλά θεματάκια με τις διαδικασίες και τα γραφειοκρατικά και των δύο χωρών. Και οι δύο χώρες τότε δεν είχαν υιοθετήσει πλήρως την ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετάβαση. Εσωτερικά έτρεχαν ακόμη αρκετές περίεργες διαδικασίες. Μέχρι και διαβατήριο ανανέωσα τότε. Χωρίς διαβατήριο δεν πετούσα. Ούτε εσωτερικά στην Γερμανία που πέταξα αρκετές φορές σε πόλεις.Αν ήσουν Τούρκος θα γινόσουν ευκολότερα δεκτός
Εννοείται. Άλλωστε το έζησα και από κοντά.
-
Να μη συγκρίνουμε όμως το ελληνικό "Χόλιγουντ" ή Μπόλιγουντ έστω, με την πραγματική κοινωνία.
Οι ταινίες της Disney δεν απεικονίζουν τον πραγματικό κόσμο αλλά κάτι ιδεατό, όπως και οι ασπρόμαυρες καρικατούρες του ελληνικού σινεμά, άλλο αν μας φαίνονται ακόμη τόσο οικείες κι η επανάληψη μας έκανε να τις εμπεδώσουμε σαν πραγματικότητα.
Που και πάλι, οι σοβαροί δημιουργοί με διεθνή αναγνώριση, έριξαν μια βαθειά ματιά στον υπόκοσμο, την υποκουλτούρα, τις τεράστιες ανισότητες κι όλα αυτά.
Η ζωή των μεταναστών εγγράφηκε στη μουσική.
Εγώ δεν τα έζησα ο ίδιος λόγω ηλικίας, αλλά στην πόλη μου, οι 10-15 χρόνια μεγαλύτεροι θυμούνται το Καπακλί (εδώ κοντά βρίσκομαι) και τους μπαρμπάδες που επισκεπτόταν τα γαλακτοζαχαροπλαστεία για σιροπιαστά, να πάνε κάτω τα ζαφείρια... -
Όπως οι δεξιοί ultras ξεχνάνε το 2004-2021 (στο οποίο η ΝΔ κυβέρνησε περισσότερο 11-7 είναι το "σκορ" εκ'των οποίων έστω και τυπικά 2ησι έτη υπήρχε τρικομματική διακυβέρνηση),αλλό τόσο εύκολα κι οι πασοκικοί και λοιποί ultras ξεχνάνε το 1981-2004 με 20-3 σκορ εκ των οποιων 9 σερί την 1η φορά και 11 τη 2η με καθαρόαιμη κυβέρνηση Πασοκ..
Και φυσικά είναι εύκολη η προφητεία που ακολουθούν -και θα ακολουθήσουν- όλα τα πιόνια-πρωθυπουργοί,αλλά βλέπω μια τάση να βγει λάδι,ο εκ των μεγαλύτερων τυχοδιωκτών και πολιτικών απατεώνων που κυβέρνησε με τις καλύτερες συνθήκες,στην καλύτερη στιγμή και -ακόμη και σαν απλός διαχειριστής- τα'κανε όλα κατά διαόλου.. Και γι αυτό το άτομο μας εχουν κάνει πλύση εγκεφάλου τόσα χρόνια,να τον δοξαζουμε και να τον αναφωνούμε ηγέτη,συγκρίνοντας το με κυβερνήτες και πολιτικούς που είχαν να αναστήσουν μια χώρα μετά από πολέμους και καταστροφές.. Ούτε στο νύχι (για να μην πω άλλο) του μικρού δακτύλου του αριστερού ποδιού δεν τους φτάνει... -
Το πρόβλημα είναι πως οι ουλτρας χρησιμοποιούν τα εγκλήματα του 81-04 για να απαλλαγούν οι υπεύθυνοι του 2004-2022.
-
Είναι σαν να συλληφθεί ένας εγκληματίας σήμερα για τις πράξεις του, και να δικάζεται ο γονιός του κι όποιος τον κακοποίησε μικρό και για ψυχολογικούς λόγους έγινε εγκληματίας, με σκοπό να αθωωθεί κι επιστρέψει αμόλυντος στο εγκληματικό του έργο...
-
This post is deleted! -
Ρε σεις ποιο great reset να γίνει;
Ακόμη και ο Λούλης (ΝΔ->ΣΥΡΙΖΑ) το γύρισε σε ΚΙΝΑΛ (Ανδρουλάκης ολέ!)
Δεν υπάρχουν εναλλακτικές στα ψηφοδέλτια. Μετρημένα κουκιά και ο καθείς ψηφίζει ανάλογα την κοσμοθεωρία του.
Οπότε και στις επόμενες εκλογές μία από τα ίδια. Το πολύ-πολύ το ΚΙΝΑΛ να πλησιάσει λιγάκι την Κουμουνδούρου και αυτά. Η ΝΔ θα πέσει λίγο και αυτά. Ο Βελόπουλος θα συνεχίσει να πουλάει σταυρούς και κοιραλιφές, ο Βαρουφάκης θα παρακαλά να τον βάλουν στα έδρανα και το ΚΚΕ σταθερή αξία κάπου εκεί στο 5% με 6%.
Αυτά και η ζωή συνεχίζεται...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είναι σαν να συλληφθεί ένας εγκληματίας σήμερα για τις πράξεις του, και να δικάζεται ο γονιός του κι όποιος τον κακοποίησε μικρό και για ψυχολογικούς λόγους έγινε εγκληματίας, με σκοπό να αθωωθεί κι επιστρέψει αμόλυντος στο εγκληματικό του έργο...
Άρα σωστή κι η παραγραφή του εγκλήματος του γονιού -που τη σκαπούλαρε τότε- λόγω παρελθοντων ετών..
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εδώ γιατρέ (για μένα τουλάχιστον) δεν είναι θέμα κόντρας. Άλλωστε ένας 40λιγακης αν στήριξε ΠΑΣΟΚ σήμαινε Σημίτη οπότε μακριά και αλάργα. Όμως ας γίνει κάποτε κατανοητό ότι μιλάτε οι αντί-ΑΓΠ για μια εποχή ανω των 30 χρόνων πριν, για να μην πούμε ότι τα μισθολογικά ξεχειλωματα συνέβησαν επί Βουδα. Ο,τι και αν συνέβη όμως μια κοινωνία έχει τη δυνατότητα σε τόσο καιρό να το αλλάξει σε μεγάλο ποσοστό και απόδειξη γι' αυτό είναι τα μετα-σοβιετικα κράτη με την έννοια ότι ξεκινησαν από το μηδεν και πλην Βουλγαρίας είναι όλα μπροστά από εμάς σε θέματα μέσου εισοδήματος πολιτων ΤΩΡΑ.
Εγώ θα συμφωνήσω ότι είμαστε ασυγχώρητοι αφού το τρένο ήρθε, ανεβήκαμε κακήν κακώς, αλλά πέσαμε και τα επόμενα μας πατάνε.
Όταν έχεις φάει 3-4μπαλο στο α' ημιχρόνιο από Ρεαλ,Μπαρτσελόνα,Μπαγιερν ε, μετά δε γυρίζει το ματσάκι.Το πιο πιθανό να φας 2-3 ακόμη και στο β'.. Για να έχεις ελπίδες πρεπει να κρατήσεις μπάλλα και άμυνα στο α'...
Επίσης,τελικά δεν έχω καταλάβει.. Οι πρώην κομμ. χώρες ήταν καλύτερα πριν ή τώρα που στράφηκαν στο δυτικό τρόπο οικονομίας; Υπάρχει μια διχογνωμία απόψεων..
-
Tελικά Lap δε μου είπες,πότε χρονολογικά βλέπεις την αλλαγή συμπεριφοράς του κόσμου; Ρωτησα εσένα που το είχες ως παράπονο συγκριτικά με τα παλιά χρόνια,αλλά μεσολάβησαν απαντήσεις από άλλους συμφορουμίτες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2