-
Ιπποκρατειο
-
Ωραίες οι ουμανιστικές αρχές του Χριστιανισμού και η ορθόδοξη μας παράδοση που μας εμπνέει και μας συγκινεί αλλά το ισοζύγιο είναι δυστυχώς ελλειμματικό και μάλιστα αρκετά για την ανθρωπότητα.
Από την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας , μέχρι τις καταστροφές των ελληνιστικών μνημείων και αρχείων στο Βυζάντιο , την Ιερά εξέταση στην Ευρώπη , την διάλυση του Παρθενώνα , μέχρι τις διαδηλώσεις των χριστιανοταλιμπαν αρνητών του εμβολίου η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και των επιστημών έμεινε πίσω μερικές εκατοντάδες έτη. -
@nickthetrib said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μας βλέπω να κάνουμε Πρωτοχρονιά στο γραφείο για υποστήριξη, μπος
εγω σιγουρα, εχεις ακουσει οτι με περιμενει ο ιγκορ για νον-στοπ τριημερο. ο βαγκς επισης στο ιασω. και αννα-σκανδ-νικολακο στην αθηναικη....
-
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ωραίες οι ουμανιστικές αρχές του Χριστιανισμού και η ορθόδοξη μας παράδοση που μας εμπνέει και μας συγκινεί αλλά το ισοζύγιο είναι δυστυχώς ελλειμματικό και μάλιστα αρκετά για την ανθρωπότητα.
Από την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας , μέχρι τις καταστροφές των ελληνιστικών μνημείων και αρχείων στο Βυζάντιο , την Ιερά εξέταση στην Ευρώπη , την διάλυση του Παρθενώνα , μέχρι τις διαδηλώσεις των χριστιανοταλιμπαν αρνητών του εμβολίου η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και των επιστημών έμεινε πίσω μερικές εκατοντάδες έτη.Για αυτό λέω πως δεν πρεπει να την παίρνουμε ως δόγμα και τρόπο ζωής στην λεπτομέρεια του. Είναι κάτι πιο βαθυ στο συλλογικό υποσυνείδητο του σημερινου μας πολιτισμού. Φυσικά και η εκκλησία πρέπει να κρίνεται. Προσωπικά οποτε βλέπω χρυσαφικά και καλά αυτοκινητα, τους απαξιώνω. Δεν με νοιαζουν τα διοικητικά τους. Από παιδι δεν μπορώ να καταλάβω πως η εκκλησία έχει οργανόγραμμα διοίκησης.... Αλλα αυτό είναι δικό τους προβλημα ουτε δικό μας ουτε του Χριστιανισμού
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ιπποκρατειο
σγα το μεγαλο....
αλλος εχει το ρεκορ αιματων περ ντέι -
Δηλαδή τι κάνετε εσείς;δεν έχω καταλάβει.
-
Λαπ αυτή η αντίληψη ότι άλλο ο χριστιανισμός και άλλο η εκκλησία είναι μέγιστη παγίδα που αφήνει πολλές τρύπες για παρερμηνείες από πολλές πλευρές!
Ακόμα και οι αντιεμβολιαστες ψεκασμενοι αυτό χρησιμοποιούν! -
Εγώ δεν δίνω σημασία στο τι κάνουν οι παπαδες. Ουτε τους ξέρω.
Οχι ξέρω τον αρχιεπίσκοπο, τον πατριαρχη φυσικά και τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας που μου έκανε εντυπωση ως μυαλό
Όταν παω σε μια εκκλησία που παω με χαιρετούν από μακρυά με νευμα οι παπαδες και οι παρατρεχαμενοι ,τους χαιρετίζω και εγώ και με αφήνουν να νιώσω την γαλήνη και την συνδεση με τον ελληνικό πολιτισμο και γιατί όχι με το Θείο.
Δεν με ενοχλουν, δεν τους ενοχλώ.
Πρακτικά δηλαδή το διαχωρίζω.
Αν ήθελα να ψάξω καθοδηγητή θα τους μιλουσα.... Άρα ειναι στον άνθρωπο ή στην στιγμή που θα βρεθει γιατί και για εμενα ποτε δεν ξερεις τι ανάγκη θα έχω στο μέλλον -
Άντε πες σε αριστερό ή κομουνιστή να καταργηθούν οι θρησκευτικές αργίες και να πηγαίνει να εργάζεται εκείνες τις ημέρες.
Μόνο φαμφάρες και Τσικνοπέμπτη της Αγίας Μπριτζόλας.
-
[img]https://i.ibb.co/ZKcStXk/IMG-20211230-175334-560.jpg[/img]
Ρε τον τύπο...ζουμαρετε να δείτε λαμέ εορταστικές λεπτομέρειες στο κουστούμι!
-
Λαπ αυτή η αντίληψη ότι άλλο ο χριστιανισμός και άλλο η εκκλησία είναι μέγιστη παγίδα που αφήνει πολλές τρύπες για παρερμηνείες από πολλές πλευρές!
Ακόμα και οι αντιεμβολιαστες ψεκασμενοι αυτό χρησιμοποιούν!Μου προκάλεσε εντύπωση πάντως ο τρόπος που υποδέχτηκαν τον πάπα, ούτε πλανητάρχης να ήταν, στον Ορθόδοξο πατριάρχη ούτε κατά φαντασία δεν θα έκαναν τέτοια υποδοχή.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άντε πες σε αριστερό ή κομουνιστή να καταργηθούν οι θρησκευτικές αργίες και να πηγαίνει να εργάζεται εκείνες τις ημέρες.
Είχαμε πει, storm, πιο πάνω με τον panormus, ότι οι θρησκευτικές εορτές σε όλο τον κόσμο παίζουν και ξεκάθαρα τον ρόλο του μικρού διαλείμματος από την καθημερινότητα, ώστε να γεμίσουν οι μπαταρίες.
Επαναλαμβάνω λοιπόν
Δεν είναι τυχαίο που οι επίσημες αργίες είναι καθε 2-3 μήνες και επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ανεξάρτητα από την εκάστοτε επικρατούσα θρησκεία και αυτό το διάστημα (2-3μηνες) αλλά και σαν χρονικό διάστημα δεν απέχουν πολύ.
Κάτι που είπε ο panormus και συμφωνώ απόλυτα είναι ας φύγουν οι θρησκευτικές αργίες και ας μπουν εθνικού χαρακτήρα αργίες.
Οπότε δεν νομίζω ότι κάποιος θα αριστερός ή κομμουνιστής θα δυσανασχετήσει αν του πουν θα δουλέψεις στις 25-26/12, αλλά θα είναι αργία στις 10-11/01 (ακόμα και με την αιτιολογία "γιατί έτσι γουστάρουμε σαν κράτος") -
@asep said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ακόμα και οι αντιεμβολιαστες ψεκασμενοι αυτό χρησιμοποιούν!Μου προκάλεσε εντύπωση πάντως ο τρόπος που υποδέχτηκαν τον πάπα, ούτε πλανητάρχης να ήταν, στον Ορθόδοξο πατριάρχη ούτε κατά φαντασία δεν θα έκαναν τέτοια υποδοχή.
Ο Πάπας είναι αρχηγός κράτους (Βατικανό) και το πρωτόκολλο απαιτεί διαφορετικές τιμές κλπ από τον οικουμενικό Πατριάρχη.
Υ.Γ. απλά αναφέρω και δεν μπαίνω στην διαδικασία καλώς - κακώς κλπ -
Είχαμε πει, storm, πιο πάνω με τον panormus, ότι οι θρησκευτικές εορτές σε όλο τον κόσμο παίζουν και ξεκάθαρα τον ρόλο του μικρού διαλείμματος από την καθημερινότητα, ώστε να γεμίσουν οι μπαταρίες.
Επαναλαμβάνω λοιπόν
Δεν είναι τυχαίο που οι επίσημες αργίες είναι καθε 2-3 μήνες και επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ανεξάρτητα από την εκάστοτε επικρατούσα θρησκεία και αυτό το διάστημα (2-3μηνες) αλλά και σαν χρονικό διάστημα δεν απέχουν πολύ.
Κάτι που είπε ο panormus και συμφωνώ απόλυτα είναι ας φύγουν οι θρησκευτικές αργίες και ας μπουν εθνικού χαρακτήρα αργίες.
Οπότε δεν νομίζω ότι κάποιος θα αριστερός ή κομμουνιστής θα δυσανασχετήσει αν του πουν θα δουλέψεις στις 25-26/12, αλλά θα είναι αργία στις 10-11/01 (ακόμα και με την αιτιολογία "γιατί έτσι γουστάρουμε σαν κράτος")Τι όφελος υπάρχει από αυτό που λέτε;
Θα πάω για δουλειά στις 25/12 και 26/12 και δεν θα πάω στις 10/1 και 11/1; Ποιο το όφελος από αυτή την αλλαγή ημερομηνιών;
-
Η απεμπλοκή του κράτους, ως οργανισμός, από την εκκλησία, ως οργανισμό.
Από εκεί, στην ουσία, ξεκίνησε αυτό το κομμάτι της συζήτησης.
Τέλος πάντων storm, δεν διαφωνούμε ουσιαστικά σε κάτι. -
Το οποίο Βατικανό ήταν έμπνευση του Μουσολίνι και ιδρύθηκε το 1929, όπως έμαθα σήμερα από τηλεπαιχνίδι.
-
Επαναλαμβάνω λοιπόν
Οπότε δεν νομίζω ότι κάποιος θα αριστερός ή κομμουνιστής θα δυσανασχετήσει αν του πουν θα δουλέψεις στις 25-26/12, αλλά θα είναι αργία στις 10-11/01 (ακόμα και με την αιτιολογία "γιατί έτσι γουστάρουμε σαν κράτος")Τι όφελος υπάρχει από αυτό που λέτε;
Θα πάω για δουλειά στις 25/12 και 26/12 και δεν θα πάω στις 10/1 και 11/1; Ποιο το όφελος από αυτή την αλλαγή ημερομηνιών;
Ότι και καλά δεν θα ορίζεται το ρεπό αναψυχής σου απ το χειμερινό ηλιοστάσιο μεταμφιεσμενο σε χριστιανική εορτή αλλά θα είναι συνειδητή απόφαση στο όνομα του Λαού, αν και μια χαρά μου φαίνεται το ρεπό κατά τη μακρύτερη νύχτα του χρόνου μέσα στο χειμώνα. (Έτσι κι αλλιώς, πάνω από τα μισά δούλευα και μάλιστα νύχτα, τα τελευταία 20 χρόνια)
-
Η απεμπλοκή του κράτους, ως οργανισμός, από την εκκλησία, ως οργανισμό.
Από εκεί, στην ουσία, ξεκίνησε αυτό το κομμάτι της συζήτησης.
Τέλος πάντων storm, δεν διαφωνούμε ουσιαστικά σε κάτι.Προφανώς απεμπλοκή δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Όσο υπάρχουν ήθη και έθιμα, η θρησκεία θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας του τόπου και των πολιτών. Δεν είναι θέμα ιδεολογίας ή πολιτικής. Είναι κομμάτι της ιστορίας του τόπου, έχει ριζωθεί στο DNA των ιθαγενών και περνά από γενιά σε γενιά.
Εγώ είμαι άθεος αλλά σέβομαι τα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Και τα σέβομαι γιατί αφενός δεν είναι βάρβαρα, ούτε προάγουν την βία ή τον πόλεμο ή το μίσος και αφετέρου επωφελούμαι και εγώ. Στις θρησκευτικές αργίες δεν εργάζομαι.
Αν τώρα κάποιος θέλει να ζει χωρίς ήθη και έθιμα μπορεί να το κάνει ελεύθερα. Αν χαλιέται που οι γύρω του έχουν ήθη και έθιμα, μάλλον αυτός έχει πρόβλημα που κάθεται και ασχολείται με το τι κάνουν οι γύρω του.
-
Οι γιορτες ειναι ο καλυτερος τροπος να μη δουλευει τπτ ή σχεδον τπτ ενω παραλληλα ο κοσμος συνωστιζεται με σκοπο να χαρει. Ο αλλος τροπος να μη δουλευει τπτ ειναι οι απεργιες και οι διαδηλωσεις.
Θεμιτα και τα δυο αρκει να εχουν νοημα.
Εχω σκοπο να γλεντησω την πρωτοχρονια. Με κρασι τσιγαρο μασα χορό και...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2