-
Γεια Σας
Έχω αγοράσει ένα μεταχειρισμένο Golf Diesel. Η ημερομηνία 1ης άδειας διεθνώς είναι 20/1/2010 και η ημερομηνία 1ης άδειας στην Ελλάδα είναι 23/6/2016.
Τα τέλη κυκλοφορίας μου ήρθαν με βάση τον κυβισμό και όχι με βάση τα καυσαέρια όπως ισχύει για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν πρώτη φορά μετά την 1/11/2010.
Είναι σωστό αυτό; και αν όχι που πρέπει να απευθυνθώ για να διορθωθεί το λάθος;
Ευχαριστώ για την βοήθεια.
-
Γεια Σας
Έχω αγοράσει ένα μεταχειρισμένο Golf Diesel. Η ημερομηνία 1ης άδειας διεθνώς είναι 20/1/2010 και η ημερομηνία 1ης άδειας στην Ελλάδα είναι 23/6/2016.
Τα τέλη κυκλοφορίας μου ήρθαν με βάση τον κυβισμό και όχι με βάση τα καυσαέρια όπως ισχύει για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν πρώτη φορά μετά την 1/11/2010.
-
Γεια Σας
-
Ο χρήστης albabis έγραψε:
Γεια ΣαςΈχω αγοράσει ένα μεταχειρισμένο Golf Diesel. Η ημερομηνία 1ης άδειας διεθνώς είναι 20/1/2010 και η ημερομηνία 1ης άδειας στην Ελλάδα είναι 23/6/2016.
Τα περσινά τέλη (2017) πώς υπολογίστηκαν?
-
Πάλι με τα κυβικά, αλλά τα αρχικά τέλη που τα πλήρωσε το κατάστημα που το πήρα μου είπε ότι πήγαν με τα καυσαέρια.
-
Νομίζω πάντα ήταν έτσι, και πάντα ήταν ξεκάθαρο
Tα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων κυμαίνονται από 22 έως 1.380 ευρώ για όλα τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι 31-10-2010, ενώ για όσα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν σε Ελλάδα ή Ε.Ε. από την 1η-11-2010 και μετά, τα ποσά των τελών υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου το άνθρακα ανά χιλιόμετρο και κυμαίνονται από 0,9 έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα.
Μάλλον κάτι μπέρδεψαν στο μαγαζί....
-
Ευχαριστώ πολύ.
-
Εντάξει μπήκα εύκολα και γρήγορα και με QR code πλήρωσα απ το κινητό στη στιγμή.
Χρειάζεται να τυπώσουμε και να έχουμε κάποιο χαρτί στο αυτοκίνητο, για τα Τέλη Κυκλοφορίας;
-
@piliourits said in Τελη κυκλοφορίας:
Εντάξει μπήκα εύκολα και γρήγορα και με QR code πλήρωσα απ το κινητό στη στιγμή.
Χρειάζεται να τυπώσουμε και να έχουμε κάποιο χαρτί στο αυτοκίνητο, για τα Τέλη Κυκλοφορίας;
Νομίζω δεν είναι απαραίτητο αν και το έκανα. Περνάς σε database και το βλέπουν σε ελεγχο όταν βαζουν την πινακίδα σου.
-
@cirus said in Τελη κυκλοφορίας:
Νομίζω δεν είναι απαραίτητο αν και το έκανα. Περνάς σε database και το βλέπουν σε ελεγχο όταν βαζουν την πινακίδα σου.
Και τί τυπωσες, την online πληρωμή στη τράπεζα;
Δεν βρήκα κάποια φόρμα να λέει πως ο τάδε αριθμός κυκλοφορίας έχει πληρωμένα τα τέλη. -
@cirus said in Τελη κυκλοφορίας:
Και τί τυπωσες, την online πληρωμή στη τράπεζα;
Δεν βρήκα κάποια φόρμα να λέει πως ο τάδε αριθμός κυκλοφορίας έχει πληρωμένα τα τέλη.σωστα την online πληρωμη
οπως σου είπα δεν είναι απαραιτητο -
Αν θέλεις με το ζόρι να έχεις κάτι τυπωμένο, το πιο σωστό είναι να μπεις στην εφαρμογή των τελών κυκλοφορίας αφού πρώτα τα πληρώσεις (ίσως θέλει 1 εργάσιμη να περαστούν) και να τυπώσεις ότι έχουν καταβληθεί για το 2022.
-
Διαπίστωσα σήμερα πως αν μπεις στη σελίδα, μπορείς να το δεις να αναγράφει πληρωμένα τέλη.
Εγώ δεν θέλω να έχω τυπωμένο τίποτα, αλλά όσοι έχετε λίγο μεγαλύτερους σε ηλικία γονείς, θα με καταλάβετε...
στη σελίδα τελών με κωδικούς τάξις "δεν επιτρέπεται η πρόσβαση"
Τελη κυκλοφορίας