-
Στις αρχές κάθε μήνα μου έρχεται ηλεκτρονικά και σε SMS ο λογαριασμός της ΔΕΗ.
Σημασία δίνω στο email επειδή το βάζω σε thunderbird task για την πληρωμή. Το SMS απλά το κοιτώ για να δω το χαράτσι.Τον Οκτώμβριο (15/10) μου ήρθε το SMS, αλλά το email μπήκε στα SPAM και διαγράφηκε. Οπότε μέσα στον πανικό της καθημερινότητας πέρασε η προθεσμία πληρωμής (5/11).
Και ξαφνικά σήμερα άρχισαν να χτυπούν όλα τα τηλέφωνά μου από εισπρακτική εταιρεία της ΔΕΗ. Μέχρι να καταλάβω τι έχει συμβεί πέρασαν 5 ώρες μέχρι να έρθω σπίτι για να βγάλω άκρη.
Η εισπρακτική εταιρεία της ΔΕΗ εντελώς άθλια αντιμετώπιση. Εκτός ότι είχαν όλα τα προσωπικά μου στοιχεία, είχαν και όλους τους τηλεφωνικούς αριθμούς που διαθέτω. Επίσης ήθελαν με το ζόρι να ταυτοποίησω όλα τα προσωπικά μου στοιχεία για να μου πούνε το λόγο που με καλούν. Δεν δέχτηκα και μου το έκλεισαν στα μούτρα. Μετά άρχισα να ψάχνω το λόγο που με κάλεσαν.
Φυσικά μόλις γύρισα σπίτι και το έψαξα το θέμα, διαπίστωσα ότι μου ξέφυγε η πληρωμή του τελευταίου λογαριασμού. 50euro. Μπήκα αμέσως στο Web Banking και το πλήρωσα.
Δεν ξέρω αν έκανα καλά που το πλήρωσα, αλλά δεν ήξερα και τι να κάνω.
Εντάξει μου ξέφυγε μία πληρωμή των 50euro. Πρώτη φορά στη ζωή μου.
Ελάτε να με κρεμάσετε! -
-
Φυσικά καλά έκανες που πλήρωσες.
-
όλες οι εισπρακτικές είναι μακάκες αυτό δεν επιδέχεται συζητήσεως, τελείως άθλιες.
-
φυσικά και έχουν όλα σου τα προσωπικά δεδομένα
-
-
Πλήρωσα και πριν λίγο διαπίστωσα ότι δεν μου έχει έρθει ούτε ο λογαριασμός του Νοεμβρίου. Ούτε SMS, ούτε email.
Θα έπρεπε να είχε έρθει μέχρι 15/11 με πληρωμή το πολύ μέχρι χθες και δεν ήρθε τίποτα. Και θεωρητικά θα έπρεπε να είχε και το ποσό που δεν είχα πληρώσει.Το έχουν κλείσει το μαγαζί της ΔΕΗ ή το κάνουν επίτηδες για να πληρώνουν εισπρακτικές και να μπαίνουν και τόκοι;
Πριν λίγο έβαλα και αυτόματη εξόφληση μέσω πιστωτικής γιατί άκρη με δαύτους δεν βγαίνει.
-
Εγώ έχω φύγει από ΔΕΗ χρόνια τώρα...χειρότερη από όλες τις ιδιωτικές!
-
Εγώ δεν το έχω τολμήσει. Τις φοβάμαι τις ιδιωτικές. Τις θεωρώ μαγαζάκια.
Άσε που δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς προσφέρουν οι ιδιωτικές εταιρείες.
-
Εγώ δεν το έχω τολμήσει. Τις φοβάμαι τις ιδιωτικές. Τις θεωρώ μαγαζάκια.
Άσε που δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς προσφέρουν οι ιδιωτικές εταιρείες.
Μόνο μαγαζάκια δεν είναι μερικές, όταν από πίσω υπάρχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας (π.χ. Motoroil). Άσε που ουσιαστικά όλα ΔΕΔΗΕ είναι, ο πάροχος αλλάζει. Το τι προσφέρουν είναι απλό: συνήθως χαμηλότερη χρέωση (εμένα περί το 60% κάτω σε σχέση με την ΔΕΗ, είχα "κλειδώσει" τιμή KWH) και καλύτερη εξυπηρέτηση λόγω ιδιωτικής εταιρείας (και η ΔΕΗ τέτοια είναι αλλά ακόμα Δημόσιο σε νοοτροπία και εξυπηρέτηση).
-
Δεν έχω καθόλου εμπειρία από τις ιδιωτικές και δεν ξέρω κάποιον που να έχει πάει σε ιδιώτη πάροχο.
Σε τι προσφέρουν καλύτερη εξυπηρέτηση;
Αν κοπεί το ρεύμα στο σπίτι την ώρα που το χρειάζεσαι πως σε εξυπηρετούν;
Αλλάζουν τα ρολόγια της ΔΕΗ και βάζουν δικά τους;
Έχουν δική τους τεχνική υποστήριξη;Αν το κίνητρο είναι μόνο το οικονομικό/λογιστικό, δεν ξέρω αν αξίζει το κόπο.
Είναι κάπως σαν τους παρόχους των τηλεπικοινωνιών. Μάλλον και αυτός είναι και ο λόγος που δεν ασχολούμαι καθόλου με τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος.
-
Δεν έχω καθόλου εμπειρία από τις ιδιωτικές και δεν ξέρω κάποιον που να έχει πάει σε ιδιώτη πάροχο.
Σε τι προσφέρουν καλύτερη εξυπηρέτηση;
Αν κοπεί το ρεύμα στο σπίτι την ώρα που το χρειάζεσαι πως σε εξυπηρετούν;
Όπως είπα, ΟΛΟΙ από ΔΕΔΗΕ παίρνουν, ΔΕΝ αλλάζει κάτι, σε αυτό είσαι δέσμιος. Αλλάζει στην εξυπηρέτηση πελάτη (π.χ. να μην σε πρήζουν όπως εσένα επειδή καθυστέρησες λίγες ημέρες, να είναι πιο ευγενικοί κλπ.) και σε χρεώσεις, π.χ. δεν πληρώνεις εγγύηση, έχει χαμηλότερη χρέωση η KWH κλπ. Η δε διαδικασία είναι πανεύκολη γιατί τα κάνουν αυτοί όλα. Εγώ έχω δει περίπου τα μισά χρήματα στον λογαριασμό ρεύματος και αυτό μου φτάνει, γιατί είναι ακριβώς το ίδιο αγαθό.
-
Το αντίθετο συμβαίνει προφανως. Αν δεν πληρώσεις στις ημέρες σου. Σου στέλνουν μηνύματα για καθυστέρηση και μετά αρχίζουν τα τηλέφωνα. Στην ΔΕΗ προφανώς ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα.
Οι χρεώσεις είναι χαμηλές όταν έχεις συγκεκριμένο πάγιο και συμφέρει μόνο όταν εχεις πολύ μικρή κατανάλωση kwh. Αλλά η ΔΕΗ είχε καιανυτη προγράμματα εκπτώσεων καλοπληρωτη που έφτανε την κιλοβατώρα ακριβώς στο ίδιο κόστος. Ακριβώς όμως.Τωρα στην κρίση με τις ρήτρες αναπροσαρμογής πολλές ιδιωτικές έφτασαν να είναι ακριβότερες της ΔΕΗ.
Αυτό που βολεύει αρκετά στις ιδιωτικές είναι ο μηνιαίος λογαριασμός. Δεν σου φαίνονται πολλά με τα τετράμηνα. Και ξέρεις που βαδίζεις.
Η μόνη περίπτωση να υπάρξει φθηνός ιδιωτικός πάροχος είναι μόνο όταν και το δίκτυο είναι δικό του. Τότε μπορούν να παίξουν στις τιμές. Αλλά από την άλλη το κόστος επένδυσης θα είναι τιτανοτεραστιο
-
Λαπ διαφωνώ....το βλέπω στο σπίτι μου, οι χρεώσεις είναι πολύ χαμηλότερες ανά KWH και όχι ότι έκανα το συμβόλαιο δεν υπήρχαν αντίστοιχες χρεώσεις από την ΔΕΗ. Επίσης η ΔΕΝ ΔΕΝ σε ενοχλούσε ώς Δημόσια...τώρα είναι ιδιωτική με νοοτροπία δημοσίου...ό,τι χειρότερο δηλαδή.
-
Μα και εγώ το βλέπω. Μέχρι πρόσφατα που υπήρχε στη ΔΕΗ η έκπτωση στον επόμενο λογαριασμό όταν πληρώνεις έγκαιρα η έκπτωση έφτανε ακριβώς στην ίδια τιμή την κιλοβατοωρα με τις ιδιωτικές. Μειώθηκε όμως αρκετά. Δεν ξέρω πόσο ισχύει. Θα πρέπει να κοιτάξω τον λογαριασμό.
Επίσης σε άλλους φίλους που συζητούμε έχουν έκπτωση ΔΕΗ κοινωνικού τιμολογίου 20% μέχρι τις 1400 kvh. Η έκπτωση φτάνει τα επίπεδα της χρέωση των ιδιωτικών.
Αυτό χθεσινο ,δηλαδή αυτήν την εποχή. Το συζητούσαμε.Τώρα με τις ρήτρες αναπροσαρμογής και οι ιδιωτικές έφτασαν στο θεό. Νομίζω μία ή δύο ψηλοσυμφερουν που παράγουν οι ίδιες μεγάλο μέρος του ηλεκτρισμού όλες οι άλλες όχι.
-
-
Ωραιο site σύγκρισης.
https://www.energy-market.grΕπιλέξτε το πρόγραμμα που είστε σήμερα μια δείτε διάφορες αλλά κοιτάξτε και τα ανώτατα όρια kvh, τα πάγια και τις ρήτρες αναπροσαρμογής. Δηλαδή σε μια στιγμή φαίνεται ένα πρόγραμμα καλύτερο και σε ένα μήνα γίνεται το χειρότερο όλων.
Σήμερα με τα υπάρχοντα προγράμματα για ένα σπίτι με μονοφασικό ρεύμα με κατανάλωση έως 1400-1500 kvh το τετράμηνο το καλύτερο πρόγραμμα ηλεκτρισμού είναι της..................ΔΕΗ!!!!!
Είναι μάλλον το πρόγραμμα που έβαλα πιο πάνω.
Για αυτό σας λέω πρέπει να ψάχνετε τις λεπτομερείς.
-
Εγώ είμαι στην ΔΕΗ στο πρόγραμμα MyHomeEnter και με 1000kWh που καίω μέσο όρο το 4μηνο μου βγάζει ότι πρέπει να παραμείνω στη ΔΕΗ. Τα τρία πρώτα ποιο φτηνά προγράμματα είναι της ΔΕΗ.
-
Εγώ συμφωνώ με @fanis75 οι υπόλοιποι ιδιώτες χρεώνουν έως και 50% λιγότερο στην αξία του ρεύματος έχουν καλοφτιαχμενες ιστοσελίδες με ηλεκτρονικό αρχείο με τους λογαριασμούς. Πριν 2 χρόνια είχα κάνει ένα εξελακι με 7-8 εταιρείες ρεύματος και φυσικού αερίου η ΔΕΗ και η Φυσικό Αέριο Αττικής ήταν οι πιο ακριβές ΠΑΝΤΟΎ. Τώρα που πήγα να ξαναφτιάξω όλα έχουν πάρει την ανηφόρα με μικρές εκπτώσεις, ανοικτές τιμές κτλ.
Το πιο σημαντικό που έχω τώρα είναι κλειδωμένη τιμή φυσικού αερίου που έχω, βέβαια οι αναπροσαρμογες χονδρικής θα υπάρχουν άλλα άλλο να ξεκινάς από 0.20 και αλλο6απο 0.70...
Και τέλος να πω ότι είναι η χειρότερη περίοδος να αλλάξεις παροχο λόγο ενεργειακής κρίσης. -
ο γατος ειναι στη δεη και ποτεΣ δεν κοιταξε ιδιωτη παροχο
ιανις rulez -
Ο λόγος που είχατε και εσύ και ο Φάνης πιο φθηνό ρεύμα στην αρχή ήταν για αυτό
https://www.businessenergy.gr/articlenews/27541/δεη-12-εκατ-ευρώ-μέσω-του-μηχανισμού-ανάκτησης-μεταβλητού-κόστους -
Σε συνέχεια της αγανάκτησης του @iceman7 στο τοπικό , να ανεβάσω τον λογαριασμό του ΗΡΩΝ για το Φ.Α. , να σημειώσω ότι έχω κλειδωμένη τιμή/kwh και έκπτωση 50% στην ποσότητα όπως βλέπετε θα πλήρωνα για το διάστημα 10/12-10/2 κοντά στα 80ε + τις λοιπές χρεώσεις περίπου άλλα τόσα (δεν είναι όσες έχει το ρεύμα) δηλαδή περίπου 160-180ε . Τελικά θα σκάσουμε 470ε με την έκπτωση περίπου 100ε ... Τι α κανς? Α κατς α μαλώς ?Και βέβαια να πώ ότι δεν ζεσταθήκαμε γιατί το καίγαμε με μέτρο ,με τις καινούριες αυξήσεις που είδα λόγο πολέμου έκλεισα τον καυστήρα και θα πάω μόνο με τα a/c και ο θεός βοηθός .
-
Έχω την εντύπωση ότι οι ιδιωτικές τελικά βγαίνουν πιο ακριβές. Στη ΔΕΗ έχω δει ελάχιστη αύξηση χωρίς να πειράξω κάτι στην κατανάλωση μου. Έχουν υπολογιστεί όλες οι συνεισφορές του κράτους και της εταιρειας προφανώς.
Ευτυχως δεν ασχολήθηκα καν με αλλαγή σε τρίτο πάροχο. Και μόνο το ψάρεμα πελατών που κάνουν με τα αδιάκοπα τηλέφωνα σαν κράχτες στα βλάχικα μου δίνει και καταλαβαίνω τι είναι.Γενικά σε αυτή τη χώρα ναι μεν παράπονο όλων είναι το δημόσιο αλλά ο ιδιωτικός τομέας είναι το χειρότερο όργιο όλων.
-
Τι γράφει εδώ ρε παιδιά, ο εργατοπατέρας;
Περί ΔΕΗ