-
Τι λέει το αμάξι; Όλα καλά;
-
έτσι φαίνεται , δεν τρίζει και δεν ακούω θορύβους !
Αύριο θα κάτσω με την ησυχία μου να κάνω μια καλή γενική μέσα γιατί έχει παντού αυτή την ψιλή σκόνη απο το φανοποιείο , παρότι το έπλυναν υπάρχει παντού αυτή η πούδρα σε αεραγωγούς - στις εσοχές στα κουμπιά ...παντού -
Πολύ ευχαριστο νέο. Αυτοκίνηταρα έχεις. Ιδιαίτερα το βράδυ με τα led είναι πολύ εντυπωσιακό!
-
@yem said in Renault Captur II:
έτσι φαίνεται , δεν τρίζει και δεν ακούω θορύβους !
Αύριο θα κάτσω με την ησυχία μου να κάνω μια καλή γενική μέσα γιατί έχει παντού αυτή την ψιλή σκόνη απο το φανοποιείο , παρότι το έπλυναν υπάρχει παντού αυτή η πούδρα σε αεραγωγούς - στις εσοχές στα κουμπιά ...παντούΦύσηξε το με αέρα και στα δύσκολα σημεία να έχεις ένα πινελακι.
-
@ntinos1957 said in Renault Captur II:
@panormus772 said in Renault Captur II:
Το βιβλίο service σου τι λέει;
Υποθέτω 15.000χλμ ή ένα έτος.
Οπότε με δεδομένο ότι κάνεις 6-7.000χλμ. ετησίως κι έχεις ήδη αλλάξει στα 3.500, θα πρότεινα να μην αλλάξεις και περιμένεις για όταν κλείσεις 1 έτος για λάδια (σε κάποιους μήνες) ή "συντονίζεις" κι αλλάζεις τώρα,ώστε να συμπίπτει η αλλαγή με το ετήσιο service.Μάλλον σε μπέρδεψα, έκλεισε χρόνο με μόνο 6500χλμ (λόγο covid και ατυχήματος) σωστά το Service book λέει κάθε 15κ ή χρόνο αλλά Ο υπεύθυνος συνεργείου παρόλα αυτά είπε ότι είναι οκ να περιμένω τα 15κ για αλλαγή μιας και τα 6500 είναι πολύ λίγα.
Καλημέρα
Είμαι πολύ προβληματισμένος για το αν θα πρέπει να αγοράσω
Capture lgp (dynamic) η Arkana
Αν ήξερα ότι δεν θα έχω πρόβλημα να ταξιδεύω επαρχία με 3 άτομα και μια βαλίτσα θα αγόραζα capture (23.300)
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ;
Το πρόβλημα μου δεν είναι η διαφορά 3.000€
Αλλά κάνω 1500 Χμ το μήνα και θα προτιμούσα το lpg
Ευχαριστώ πολύ1500 δεν είναι λίγα αλλά ούτε και πολλά βέβαια εξαρτάται που τα κάνεις, αν πχ είναι όλα μέσα στην πόλη ή μόνο εθνική. Εμείς είμαστε 4μελης οικογένεια με 2 μικρά παιδιά δεν μπορώ να πω ότι παίζουμε μπάλα αλλά δεν λείπουν οι χώροι. Αν είσαστε 3μελης που λες θα είσαστε άνετοι . Το Arkana είναι πολύ πιο μακρύ από το captur κατά σχεδόν 40 πόντους και 7-8 πόντους φαρδυτερο δεν το λες και φιλικό για πόλη αν δεν έχεις γκαράζ στο σπίτι και στην δουλειά.
Οι χώροι μου αρκούν το έχω δει
αλλά στο test drive μου έκανε εντύπωση ότι ξεκινάει με δυσκολία Και επειδή δεν μου δόθηκε ευκαιρία να το τεστάρω σε ανοιχτό δρόμο φοβάμαι μήπως φορτωμένο δεν τραβάει
Τι λες ανεβαίνω Αράχοβα με 4 ενηλίκους και μια βαλίτσα ;
Από πλευράς βάρους εννοώ !
Ευχαριστώ που απάντησες . -
Φίλε μου αν διαβάσεις όλα τα post δεν θα βρεις ούτε ένα να σού πει κάποιος ότι σέρνεται.... το Αμάξι είναι αξιοπρεπής δεν βάζει φωτιά αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα πουθενά, Εγω το αγόρασα για την οικονομία (lpg) για να ταξιδεύω... έχω παει πολλά ταξίδια Δεν αντιμετώπισα πρόβλημα πουθενά ταξιδεύει άνετα και με 130 ακόμα και με 160+.Την προηγούμενη βδομάδα ανέβηκα Καλάβρυτα 4 ενήλικες και full αποσκευές και full καύσιμα βενζίνη + lpg , δεν κρέμασε πουθενά ανέβηκε άνετα με 3η και 4 ρτη ταχύτητα,. Έχει πολύ καλή ροπή χαμηλά με αποτέλεσμα να τραβάει μια χαρά. Την Αράχωβα την έχει για πλάκα.....
Και μια μέση κατανάλωση με βενζίνη στην Χαλκίδα για μερικές μέρες πού ήθελα να κάψω την βενζίνη...Γιατι μας έχουν ζαλίσει με τα υβριδικά Και την σούπερ κατανάλωση πού πέτυχαν....
Και στατιστικά για το lpg με το πρόγραμμα fuelio
-
Μιας και τα καταγράφεις. Πόσα σου καταναλώνει σε υγραέριο στα 120χλμ/ώρα με acc σταθερά.
Έχεις καμία εφαρμογή που να τα κρατάς όλα αυτά;Ειπαμε το Ρενώ είναι το αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ελλάδα. Τα κάνει όλα πάρα πολύ καλά.
-
@mambo6 said in Renault Captur II:
Φίλε μου αν διαβάσεις όλα τα post δεν θα βρεις ούτε ένα να σού πει κάποιος ότι σέρνεται.... το Αμάξι είναι αξιοπρεπής δεν βάζει φωτιά αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα πουθενά, Εγω το αγόρασα για την οικονομία (lpg) για να ταξιδεύω... έχω παει πολλά ταξίδια Δεν αντιμετώπισα πρόβλημα πουθενά ταξιδεύει άνετα και με 130 ακόμα και με 160+.Την προηγούμενη βδομάδα ανέβηκα Καλάβρυτα 4 ενήλικες και full αποσκευές και full καύσιμα βενζίνη + lpg , δεν κρέμασε πουθενά ανέβηκε άνετα με 3η και 4 ρτη ταχύτητα,. Έχει πολύ καλή ροπή χαμηλά με αποτέλεσμα να τραβάει μια χαρά. Την Αράχωβα την έχει για πλάκα.....
Και μια μέση κατανάλωση με βενζίνη στην Χαλκίδα για μερικές μέρες πού ήθελα να κάψω την βενζίνη...Γιατι μας έχουν ζαλίσει με τα υβριδικά Και την σούπερ κατανάλωση πού πέτυχαν....
Και στατιστικά για το lpg με το πρόγραμμα fuelio
Σε ευχαριστώ πολύ αυτό ήθελα να ακούσω
Θα το παραγγείλω !
Τώρα έχω ένα Nissan almera 1500 του 2001
Του έχω εδώ και 200.000 Χμ LGP
κάνω μόνο ταξίδια σχεδόν
Καίει από 6 έως 7.2 στα ταξίδια (ανάλογα πως οδηγώ)
Δηλαδή με 42 λίτρα αέριο κάνω 600χμ !!
Έχω κάνει και 648χμ !
Μέσα στην Αθήνα 500χμ περίπου !
Τώρα στα 400.000χμ μου χάλασε και δυστυχώς πρέπει να το αλλάξω
Πόνεσα χθες που έβαλα βενζίνα σε δανεικό αυτοκίνητο ! -
Έκανα το πρώτο ετήσιο service προχθές , δεν χρειαζότανε να αλλάξω και λάδια - φίλτρα λαδιού λόγο τον πολύ λίγων χιλιομέτρων παρόλα αυτά τα έκανα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για 1 χρόνο .
2 μεγάλα μείον είναι :
Α) Η τιμή : 163ε μαζί με κάρτα καυσαερίων τα θεωρώ υπερβολικά πολλά λεφτά αν υπολογίσει κανείς ότι με το ζόρι μου έβαλαν 20% έκπτωση που μου είχαν υποσχεθεί
Β)Τα λάδια : Έβαλαν τα elf R-TECH ELITE 5W30 ενώ στο manual λέει ότι παίρνει τα castrol GTX 5W30 RN17 .Ο μηχανικός είπε ότι τα elf τα στέλνει η Renault και είναι και αυτά κατάλληλα για το αμάξι.Και ένα Μεγάλο + για τα παιδιά στο συνεργείο ότι πρόσεξαν πολύ κατά το service έκαναν όλους τους ελέγχους και βρήκαν και ένα σημείο που προκαλούσε τριγμούς στο εξωτερικό .
Μάλιστα ψυλλιάστηκαν και την πρόωρη αλλαγή λαδιών που είχα κάνει γιατί τα Castrol είναι πιο κόκκινα απο τα elf που βάζουν αυτοί. -
163e; Πολλά για 1ο ετήσιο. Τι στην ευχή χρέωσαν και ανέβηκε τόσο η τιμή;
Την Δευτέρα πάω και εγώ για 1ο ετήσιο. Πριν πάω θα αγοράσω βαζελίνη για να τσούξει λιγότερο.Άσχετο. Το περιστατικό με το τρακάρισμα έγινε πριν κλείσει χρόνο το Captur;
-
Το ευχαριστήθηκες τουλάχιστον @yem???
Τσιγάρο καπνισες;Άλλαξα σε οικογενειακό αυτοκίνητο full συνθετικά + φίλτρο=60 ευρα
-
Μόνος σου τα άλλαξες;
-
Οχι ρε συ...σε συνεργείο εξωτερικό. Το αυτοκινητο είναι παλαιό δεν έχει εγγύηση.
-
@storm said in Renault Captur II:
Την Δευτέρα πάω και εγώ για 1ο ετήσιο. Πριν πάω θα αγοράσω βαζελίνη για να τσούξει λιγότερο.Άσχετο. Το περιστατικό με το τρακάρισμα έγινε πριν κλείσει χρόνο το Captur;
45 τα λάδια
25 φίλτρο καμπίνας ( ππφφφφφ)
10 κάρτα καυσαερίων
και τα ρέστα εργασίες κτλ ...
Το τρακάρισμα είχε γίνει στους 7 μήνες μέχρι τους 11 , ήταν διαρκείας χχαχααχ@lap το ευχαριστήθηκα αν και δεν καπνίζω , μπήκα στο arcana - sandero - swift , δεν μπόρεσα να πάω για td γιατί όλοι θυμήθηκαν εκείνη την ώρα να με πάρουν τηλέφωνο και να με ζαλίσουν !
-
@lap said in Renault Captur II:
Οχι ρε συ...σε συνεργείο εξωτερικό. Το αυτοκινητο είναι παλαιό δεν έχει εγγύηση.
με απόδειξη;
-
Ναι για τα λάδια. Είπαν η εργασία δεν χρεώνεται. Απλά θα ήταν μέσα στην τιμή των λαδιών.
3 και κάτι λίτρα πείρε. Σφραγισμένα λάδια, τα άνοιξε μπροστά μου. Δέκα λεπτά δουλειά είναι σιγά.
-
@yem γράψε αν θέλεις την άποψη σου στα τοπικά νήματα
-
45 τα λάδια
10 κάρτα καυσαερίων
Το τρακάρισμα είχε γίνει στους 7 μήνες μέχρι τους 11 , ήταν διαρκείας χχαχααχ@lap το ευχαριστήθηκα αν και δεν καπνίζω , μπήκα στο arcana - sandero - swift , δεν μπόρεσα να πάω για td γιατί όλοι θυμήθηκαν εκείνη την ώρα να με πάρουν τηλέφωνο και να με ζαλίσουν !
Εχει το captur "υποχρεωτικο" service ετησιο?
Γιατι τα περισσοτερα τρεχοντα μοντελα εχουν σαν υποχρεωτικο της διετιας....30Κ
Σε puma παντως στο χρονο το "οικειοθελες " πρακτικα service που εκανα ηταν μονο η αλλαγη λαδιων και φιλτρου ....και το κοστος απο οσο εχω δει παιζει Αθηνα Επαρχια μεταξυ 70-120€
-
@anergos13 said in Renault Captur II:
45 τα λάδια
10 κάρτα καυσαερίων
Εχει το captur "υποχρεωτικο" service ετησιο?
Γιατι τα περισσοτερα τρεχοντα μοντελα εχουν σαν υποχρεωτικο της διετιας....
Σε puma παντως στο χρονο το "οικειοθελες " πρακτικα service που εκανα ηταν μονο η αλλαγη λαδιων και φιλτρου ....και το κοστος απο οσο εχω δει παιζει Αθηνα Επαρχια μεταξυ 70-120€
Ναι έχει στο service book , service a-b ή κάπως έτσι και είναι για 15.000χλμ ή για χρόνο , όποιο έρθει πρώτο !
-
Πήρα και το "Δωράκι" μου :
δεν την ζήτησαν -ακόμα- και μου την έδωσαν! Δεν πρόκειται να γίνει ρεζέρβα πιάνει το μισό πορτ μπαγκαζ
Renault Captur II