-
Παιδιά ποια η διαφορά της eco με την active plus.
Παίζουν εκπτώσεις στις κορολλα;
-
Σίγουρα η αξιοπιστία παίζει ακόμα μεγάλο ρόλο και αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιλογής αυτοκινήτου. Κι εγώ ως κάτοχος Toyota, πάλι σε Toyota θέλω να πάω αλλά το θέμα του χώρου αποσκευών είναι σημαντικό. Άλλωστε έχω το Auris του 2014 με 360lt οπότε περισσότερο δικαιολογείται μια αλλαγή σε χώρο αποσκευών άνω των 500lt.
Μάλιστα το Corolla Sedan στην έκδοση Active με απλό κινητήρα στα 18-19k περίπου, ειδικά με τον 1.6, ήταν ιδανική επιλογή για τον μέσο οικογενειάρχη. Κρίμα που απέσυραν τον 1.6 για τον 1.5.
Κάποιος που το έχει με τον 1.5; Συγκριτικά με τον 1.33 του Auris; Βλέπω 0-100 περίπου τα ίδια.
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Ποια είναι η eco?
Αυτή τη περίοδο επίσημα/κεντρικά δεν υπάρχει κάτι αλλά η κάθε αντιπροσωπεία σου κάνει έκπτωση.
Καλό είναι να πας σε μερικές για να πετύχεις την πιο καλή -
-
¨Εχουν αρκετές διαφορές, αναλυτικά ολα στο Site...αλλά ειναι πολλές οι διαφορές, δεν αξίζει η Εκο με τίποτα...!
-
Ό,τι κάνει ο έμπορος, η Τογιότα Ελλάς τα έκοψε όλα, εγώ πρόλαβα τα €900 προωθητικό + έκπτωση εμπόρου.
-
-
Ευχαριστώ Φάνη. Λες ε;;; Άκυρο η eco;;;
Θα το δω από το γραφςιο σε σταθερο pc. Σε κινητό δεν ξέρω αλλά το σάιτ της τογιοτα δεν μου φιανεται καλό. Όπου να ναι με πηγαίνει.
Ευχαριστώ @georpapa για την πληροφορία.
-
Παιδιά ερώτηση, με Bluetooth μπορώ να ακούω spotify στο αυτοκίνητο ή να αναπαράγω μουσική; ή μόνο καλώδιο όπως και δηποτε;
-
@vast said in Toyota Corolla 2019:
Παιδιά ερώτηση, με Bluetooth μπορώ να ακούω spotify στο αυτοκίνητο ή να αναπαράγω μουσική; ή μόνο καλώδιο όπως και δηποτε;
Κανονικά μπορείς αλλά γιατί να χρησιμοποιείς το UI της Toyota που είναι άθλιο όταν μπορείς να έχεις carplay/android auto;
-
@pashalisgergis said in Toyota Corolla 2019:
Κανονικά μπορείς αλλά γιατί να χρησιμοποιείς το UI της Toyota που είναι άθλιο όταν μπορείς να έχεις carplay/android auto;
Ακριβως, με εξαίρεση αν θες να βλέπεις τα στοιχεία/δεδομένα του αυτοκινήτου πχ κατανάλωση και διάγραμμα πορείας ροής (ηλεκτροκινητήρας/καύσης) τοτε δεν χρειάζεσαι τημ οθόνη. Το android auto εναι καλύτερο
-
Ευχαριστώ Φάνη. Λες ε;;; Άκυρο η eco;;;
Ναι άκυρο, είναι για νοικιαρικο μόνο. Μήπως να έβλεπες και αυτό το 1,6 με την τετρακίνηση που θα βγει τώρα;
-
Ποιο;;;; Δεν το ξέρω αυτό. Ξεφεύγει σε τιμή;
-
Για να αποφεύγω το καλώδιο για σύντομες διαδρομές
-
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
Αυτή τη στιγμή, προσφέρεται στον μέσο Έλληνα οδηγό, το ποιο χαμηλής κατανάλωσης αυτοκίνητο της αγοράς, ΑΥΤΟΜΑΤΟ, με αξιοπρεπή οδική συμπεριφορά, με εξοπλισμό κι εμφάνιση άνω του μετρίου, από εταιρεία που δίνει μεγάλη πραγματική εγγύηση κι έχει καλά οργανωμένο δίκτυο, σε ανταγωνιστική τιμή.
Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω ότι πλέον δεν έχει απλά αξιοπρεπεή οδική συμπεριφορά αλλά πάρα πολύ καλή, ίδια με τα κορυφαία της κατηγορίας. Επίσης έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης και άνεση, κάτι εξαιρετικά σημαντικό σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Επίσης έχει αρκετά άνω του μετρίου εξοπλισμού, τουλάχιστον η έκδοση που πήρα στην -τότε- χαμηλή τιμή.
ΧΘΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ,που επικαλείσαι..!!
Ήταν για μένα μεγάλη έκπληξη η αντίδραση του αυτοκινήτου σε μια δύσκολη στιγμή.
Βγήκε στο δρόμο από το πουθενά ένα σκυλί,πήγαινα με περίπου 100-110,και με ανάγκασε για να το αποφύγω από ένστικτο για να μη το χτυπήσω να κάνω μία σχετικά λάθος οδηγική κίνηση όσο καλύτερα μπορούσα αφήνοντας το φρένο κάποια στιγμή για να μην τουμπάρω.Διότι φρέναρα πολύ δυνατά και έπιασε το ΑΒS στρίβοντας παράλληλα το τιμόνι για να πάω αριστερά και να του δώσω χρόνο να περάσει το δρόμο,αφού μου βγήκε από αριστερή μεριά.Ήμουν σε έναν επαρχιακό δρόμο στα ορεινά προς Πολύγυρο από Θεσσαλονίκη λίγο πριν τον Άγιο Πρόδρομο. Οι ντόπιοι καταλαβαίνουν.
Νομίζω πως αν είχα το προηγούμενο μου αυτοκίνητο Κασκάι ίσως και να τουμπάριζε.Η ταχύτητα μου κόπηκε στα 50-60 περίπου,το σκυλάκι πέρασε αφού τα έχασε στην αρχή,περίπου 3-4 μέτρα μπροστά μου και εγώ συνέχισα το δρόμο μου.
Οδηγώ περίπου 50 χρόνια αυτοκίνητα και μηχανές,τόσο κοντά στο να χτυπήσω ζώο δεν έφθασα ποτέ.
Το αυτοκίνητο αντέδρασε ΑΨΟΓΑ στην πίεση και όσο ζω δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά αυτοκίνητο με σοβαρό κριτήριο παρά μόνο την ΟΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ σαν πρώτο και κορυφαίο στοιχείο..!!
ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ για μένα η αντίδραση του.
Και φοράω ακόμα τα Μπρίτζεστοουν ,αυτά τα ecopia με 16άρα ζάντα...!!! -
Σε ενα απο τα τεστ drive που εκανα με εντυπωσιασε το φρεναρισμα που εκανα με πολλαααα, σε δρομο που γλυστρουσε και ηταν σε κακη κατασταση ασφαλτου. Πολυ σταθερο και με γρηγορο ABS.
-
Για να αποφεύγω το καλώδιο για σύντομες διαδρομές
Το carplay αν είσαι μοντέλο 2020 και μετά συνδέεται ασύρματα. Δε χρειάζεται καλώδιο
-
@cmak said in Toyota Corolla 2019:
Το carplay αν είσαι μοντέλο 2020 και μετά συνδέεται ασύρματα. Δε χρειάζεται καλώδιο
Εμένα είναι Ιούνιος 2020 και ασύρματα δεν έχω καταφέρει να το συνδέσω!
-
Συνάδελφος που είχε το ίδιο θέμα με (iphone πάντα) σε hatchback corolla ECO έκδοση αν δε κάνω λάθος, το πήγε αντιπροσωπεία όπου του έκαναν ένα update και δούλεψε. Κάτι του κλίκαραν επίσης μου είπε από την οθόνη επίσης.
Εμένα δυστηχώς που είναι Live έκδοση μου ήρθε προφορτωμένο με μία κινέζικη οθόνη και όχι τη μαμά και δε μπορώ να σας δείξω τα βήματα. -
Καλησπέρα στην ομάδα. Έχω μια corolla 8μηνων hatchback με μόνο 3000 χιλιόμετρα λόγω αλλαγής αναγκών. Παρατήρησα τώρα που κρυωσε ο καιρός πως όταν ξεκινάω το πρωί αν βυθίσω το πόδι κανει ένα θόρυβο ο κινητήρας σαν ρεταρισμα (δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά) και μετά δεν το ξανακάνει σε όλη τη διαδρομή. Δεν εννοώ το κλασικό βουητό του ecvt. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο;
-
@pkoudounis said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπέρα στην ομάδα. Έχω μια corolla 8μηνων hatchback με μόνο 3000 χιλιόμετρα λόγω αλλαγής αναγκών. Παρατήρησα τώρα που κρυωσε ο καιρός πως όταν ξεκινάω το πρωί αν βυθίσω το πόδι κανει ένα θόρυβο ο κινητήρας σαν ρεταρισμα (δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά) και μετά δεν το ξανακάνει σε όλη τη διαδρομή. Δεν εννοώ το κλασικό βουητό του ecvt. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο;
Φυσιολογικό ακούγεται, κρύο κάνει ένα κρακ κρακ κ μετά σταματάει
-
Συνάδελφος που είχε το ίδιο θέμα με (iphone πάντα) σε hatchback corolla ECO έκδοση αν δε κάνω λάθος, το πήγε αντιπροσωπεία όπου του έκαναν ένα update και δούλεψε. Κάτι του κλίκαραν επίσης μου είπε από την οθόνη επίσης.
Εμένα δυστηχώς που είναι Live έκδοση μου ήρθε προφορτωμένο με μία κινέζικη οθόνη και όχι τη μαμά και δε μπορώ να σας δείξω τα βήματα.To κορόλα μου είναι παραγωγής κάπου Μάρτιο Απρίλιο του 20 και δεν συνδέεται με τίποτε ΑΣΥΡΜΑΤΑ το iphone μου με την οθόνη. Όμως αν γινόταν αυτό θα έπρεπε να το έχω με καλώδιο για φόρτιση από την άλλη θύρα γιατί παραπάνω από 2-2,5 ώρες όταν παίζει gps ή μουσική από το ίντερνετ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ...!! Οπότε ένα καλώδιο το έχεις ή από τη μία ή από την άλλη μεριά..!!!
Το θέμα είναι ότι το carplay εξελίσσεται συνεχώς και είναι πλέον πολύ καλύτερο από το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ gps που ακόμα σαν αξεσουάρ στην όποια έκδοση το μοστράρουν και το χρεώνουν ακριβά..!!
Όσο για το αν κάποιος πάει να το πάρει κατόπιν εορτής σαν αξεσουάρ επιπρόσθετο,
η ΤΟΓΙΟΤΑ το χρεώνει 1000+ ευρώ...!!!
ΕΛΕΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΓΙΟΤΑ, η αγορά βρωμάει με οθόνες με πλήρη gps και όλα τα λοιπά καλούδια με 400-500 ευρώ...!!!
Το δε εργοστασιακό gps έχει 3 χρόνια δωρεάν αναβαθμίσεις, από μία φορά το χρόνο,αν δηλαδή την κάνετε Ιανουάριο ότι καινούργιο βγει από Φεβρουάριο, θα το δείτε τον επόμενο Ιανουάριο στο gps σας, το οποίο μετά τα τρία χρόνια το ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ για να το αναβαθμίσετε,πόσα..?? Δεν ξέρω ακριβώς...!!!
Αναγκάστηκε λοιπόν η Τογιότα να ακολουθήσει σχεδόν όλους τους κατασκευαστές σε, Android και Carplay...!!!
Toyota Corolla 2019