-
@fanis75 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
sotos
Αγαπητέ κ. Moderator δεν νομίζετε πως αυτό εδώ το topic αυτό είναι πάρα πολύ γενικό? "Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών" για ένα θέμα που έχει τόσους παραμέτρους? Μάρκα, διαστάσεις, κωδικούς, μάρκες αυτοκινήτων κτλ.
Επειδή λοιπόν ψάχνω συγκεκριμένη πληροφορία εδώ και 2 μέρες μέσα στο φόρουμ που δεν μπορώ να βρω ας σπάσω την ροή του topic και να ρωτήσω:Για SEAT IBIZA 1.2 είμαι μεταξύ των 3 παρακάτω. Παρακαλώ την γνώμη σας εαν έχετε σχετική εμπειρία.
FALKEN ZIEX ZE310EC 195/55 R15
FALKEN ZIEX ZE310EC 195/50 R15
MICHELIN PILOT SPORT 3 195/50 R15Για αυτό ακριβώς υπάρχει το συγκεκριμένο Θέμα, ώστε να αναφέρουμε το αυτοκίνητό μας, τον τρόπο οδήγησης και τις απαιτήσεις μας, και να συζητάμε για τα λάστιχα που μας ενδιαφέρουν. Αν ο καθένας άνοιγε καινούριο Θέμα κάθε φορά που ήθελε να αλλάξει λάστιχα θα γίνονταν πανζουρλισμός. Το ίδιο ισχύει για όλα τα θέματα (π.χ. για αγορά νέου αυτοκινήτου, όταν υπάρχει ήδη Θέμα που αναφέρεται στο μοντέλο που μας ενδιαφέρει). {Admin AEA4TF}
-
Σε 205/55/16 πήγα από t001 σε primacy 3 και μετά σε efficient grip performance 2...το goodyear είναι σαφώς καλύτερο ελαστικό σε όλους τους τομείς σα νεότερο που είναι, αλλιώς τα falken ...τα primacy 3 μέτρια και πολύ υπερτιμημένα (τα t001μου φάνηκαν καλύτερα)...για το ibiza αν μιλάμε για ατμοσφαιρικό 1.2 φοβάμαι ότι τα ps3 δε θα έρχονται εύκολα σε θερμοκρασία λειτουργίας καλύτερα τα falken
-
Το Primacy 3 θα συμφωνήσω πως είναι ένα μέτριο ελαστικό. Τα 4 που έχουν βγει εδώ κ 3-4 χρόνια είναι σαφώς καλύτερα απ' τα efficient grip performance 2. Εγώ τα Falken θα κοιτούσα πάντως.
-
@nontaskatsaras said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το Primacy 3 θα συμφωνήσω πως είναι ένα μέτριο ελαστικό. Τα 4 που έχουν βγει εδώ κ 3-4 χρόνια είναι σαφώς καλύτερα απ' τα efficient grip performance 2. Εγώ τα Falken θα κοιτούσα πάντως.
Τα primacy 4 δεν βγαίνουν στην διάσταση μου (195/60/16) όπως και τα T005. Αν έβγαιναν θα έβαζα με κλειστά τα μάτια τα T005 καθώς έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από τα T001.
οπότε στην ερώτηση τώρα:Έχετε κάποια πρόταση επί των παρακάτω ?
και ρωτάω κυρίως για τα Falken & GYear.Bridgestone T001
Michelin Primacy 3
Good Year efficient grip performance 2
Falken Ziex ZE310 -
@tsour_ee said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@nontaskatsaras said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα primacy 4 δεν βγαίνουν στην διάσταση μου (195/60/16) όπως και τα T005. Αν έβγαιναν θα έβαζα με κλειστά τα μάτια τα T005 καθώς έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από τα T001.
Michelin Primacy 3
Falken Ziex ZE310Τα goodyear τα φοράω από αρχές του 2020 και είναι εξαιρετικά σε όλες τις σύνθηκες...και τα falken φαίνονται πολύ καλά οποία επιλέξεις δε νομιζω ότι θα έχεις πρόβλημα...γενικά τα falken είναι πιο σκληρά και σπορ, τα goodyear πιο μαλακά και άνετα...
-
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@tsour_ee said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Michelin Primacy 3
Falken Ziex ZE310Τα goodyear τα φοράω από αρχές του 2020 και είναι εξαιρετικά σε όλες τις σύνθηκες...και τα falken φαίνονται πολύ καλά οποία επιλέξεις δε νομιζω ότι θα έχεις πρόβλημα...γενικά τα falken είναι πιο σκληρά και σπορ, τα goodyear πιο μαλακά και άνετα...
Στρέφομαι προς τα falken λόγω διαθεσιμότητας και καλύτερης τιμής. Η αλήθεια είναι ότι δεν την ήξερα σαν εταιρεία αλλά από reviews διαβάζω πολύ καλά σχόλια και επίσης καλά αποτελέσματα σε διάφορα test.
-
H Falken είναι εταιρεία του Sumitomo Group που κατασκευάζει από πλοία και επιταχυντές σωματιδίων, μέχρι και laser, έχει μερίδιο στην Mazda, ενώ πουλάει μέχρι και ασφάλειες. Μιλάμε για κολοσσό!
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
H Falken είναι εταιρεία του Sumitomo Group που κατασκευάζει από πλοία και επιταχυντές σωματιδίων, μέχρι και laser, έχει μερίδιο στην Mazda, ενώ πουλάει μέχρι και ασφάλειες. Μιλάμε για κολοσσό!
ναι το δα!εντυπωσιακό!
τώρα για τα λάστιχα ελπίζω να μην είναι από το εργοστάσιο της Τουρκίας μόνο. -
Καλησπέρα σε όλους, αναζητώ ελαστικά για Megane coupe του 10' 1.4 βενζίνη 130hp, ο κατασκευαστής δίνει διαστάσεις 225/45 17 94V. Και στην έρευνα μου μέχρι τώρα έχω χάσει λίγο την μπάλα. Οδήγηση αρχικά κυρίως εντός πόλης ( Θεσσαλονίκη) και αργότερα συχνά μέχρι Σίνδο. Οδήγηση σχετικά χαλαρή, προτεραιότητα η ασφάλεια και μετά τα υπόλοιπα, θα με ενδιέφερε να είναι και σχετικά άνετο αλλά οκ.
Μέχρι τώρα κοιτάω για Michelin ps4 τα οποία βέβαια δεν τα βρίσκω σε 94v, asymmetric 5 ίσως κάποιος hankook η falken. Μια βοήθεια θα την εκτιμούσα γιατί εχω μπερδευτεί. -
Θελω και εγω μια βοηθεια
Λαστιχο εχω πανω κατω καταληξει αλλά με προβληματιζει μια αλλη παραμετρος , ο δεικτης φορτιου.
Το αμαξι ειναι το Citroen C4 Grand Picasso πρωτης γενιας .
Εχει Curb Weight 1514 kg
και Gross Weight 2250 kg
Ερχοταν μαμα με τα 215/55/16 και 93 αλλά και 97 .Απο οταν το πηρα ειχε και συνεχισα με 97 .Μου εχει κολλησει ομως οτι αν βαλω 93 θα εχουν λιγοτερο σκληρα πλαινα και κατα συνεπεια μεγαλυτερη ανεση απο τον γκαπα γκουπα ημιακαμπτο πισω.
Τα 93 εχουν 650 kg δεικτη χ 4 εχουμε 2600 , πολυ πανω απο τα 2250 που δίνει ο κατασκευαστης . Τι λετε να το τολμησω; -
gkarako, αφού δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη απαίτηση, οποιοδήποτε επώνυμο λάστιχο θα σε καλύψει.
otso, που χάθηκες ρε φίλε; Φυσικά μπορείς να βάλεις και τα 93, σε υπερκαλύπτουν.
-
Φορεσαμε τα PZ4 σε 225/45/17. Απο ανεση σε σχεση με τα PZ3 μου φανηκαν ακριβως το ιδιο. Τα υπολοιπα σε λιγο αν και τι να προσθεσω ….. οτι οι Πιρελλαρες ειναι λαστιχαρες. Το αστερι τι ρολο βαραει; Κομμουνιστης παντως δεν ειμαι🤪
https://i.postimg.cc/QtX0syMv/IMG-1503.jpg
https://i.postimg.cc/zvhjkZ2b/IMG-1510.jpg
https://i.postimg.cc/jSxHD7TJ/IMG-1513.jpgυ.γ.: τα PZ3 αλλαχτηκαν στα 22χιλ χλμ/2 χρονια με σχετικα αισθητη φθορα.
-
@alexfocus said Το αστερι τι ρολο βαραει; Κομμουνιστης παντως δεν ειμαι🤪
Οτι έχουν πιστοποιηθεί ως συνιστώμενα-κατάλληλα για χρήση σε οχήματα της BMW.
-
@alexfocus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Φορεσαμε τα PZ4 σε 225/45/17. Απο ανεση σε σχεση με τα PZ3 μου φανηκαν ακριβως το ιδιο. Τα υπολοιπα σε λιγο αν και τι να προσθεσω ….. οτι οι Πιρελλαρες ειναι λαστιχαρες. Το αστερι τι ρολο βαραει; Κομμουνιστης παντως δεν ειμαι🤪
https://i.postimg.cc/QtX0syMv/IMG-1503.jpg
https://i.postimg.cc/zvhjkZ2b/IMG-1510.jpg
https://i.postimg.cc/jSxHD7TJ/IMG-1513.jpgυ.γ.: τα PZ3 αλλαχτηκαν στα 22χιλ χλμ/2 χρονια με σχετικα αισθητη φθορα.
Καλοφορετες οι λαστιχαρες. Και οι διαδρομές αποκτούν άλλο νοημα.
-
Επειδή βλέπω πολλά λάστιχα στις προδιαγραφές που δίνει ο κατασκευαστής μόνο σε xl, υπάρχει λόγος να τα αποφύγω η δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά?
-
Δε νομιζω οτι πρεπει να αποφυγεις τα XL. Απλως τα XL θα εχουν πιο δεμενο, σκληρο σκελετο και ισως χασεις λιγο σε ανεση.
-
Φορεσαμε τα PZ4 σε 225/45/17. Απο ανεση σε σχεση με τα PZ3 μου φανηκαν ακριβως το ιδιο. Τα υπολοιπα σε λιγο αν και τι να προσθεσω ….. οτι οι Πιρελλαρες ειναι λαστιχαρες.
υ.γ.: τα PZ3 αλλαχτηκαν στα 22χιλ χλμ/2 χρονια με σχετικα αισθητη φθορα.Καλά ταξίδια εύχομαι.
Πολύ γρήγορη η φθορά των PZ3. Ή είσαι σιδεροφάγος με το δεξί πόδι κολλημένο στο πάτωμα ή είναι τελείως προβληματική η αντοχή τους στο χρόνο και τα χιλιόμετρα.
-
Ευχαριστω Χαρη. Γκαζοφονιας δεν ειμαι αλλα δεν παω και σαν συνταξιουχος. Καμια στροφουλα κανενα χειροφρενο ετσι για τα γουστα. Αν μπορουσα να αναφερω ενα μελανο σημειο των PZ3 ειναι η γρηγορη φθορα. Κατα τα αλλα με αφησανε απολυτα ικανοποιημενο και για αυτο ξαναπροτιμησα τη σειρα PZero.
-
Ευχαριστω Χαρη. Γκαζοφονιας δεν ειμαι αλλα δεν παω και σαν συνταξιουχος. Καμια στροφουλα κανενα χειροφρενο ετσι για τα γουστα. Αν μπορουσα να αναφερω ενα μελανο σημειο των PZ3 ειναι η γρηγορη φθορα. Κατα τα αλλα με αφησανε απολυτα ικανοποιημενο και για αυτο ξαναπροτιμησα τη σειρα PZero.
Αλέκο, αφού είχες μείνει ευχαριστημένος από τα προηγούμενα PZero και ταυτόχρονα δεν σε πειράζει η μικρή τους διάρκεια, καλά έκανες και έβαλες τα νεότερα ΡΖ4! Εγώ προσωπικά, με τη χρήση που κάνω (οδηγώ σχετικά σβέλτα, αλλά και στρωτά) έχω την απαίτηση να μου βγάζουν τουλάχιστον 40Κ χιλιόμετρα τα λάστιχα που επιλέγω. Αυτή τη στιγμή έχω μείνει άναυδος από τη διάρκεια των Premium Contact 6!
-
Τελικά στη φθορά αλλά έχουν το όνομα (Κόντι) και άλλα τη χάρη?
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]