-
@manast said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Αυτό που σκέφτεσαι, το έκανα το 2007 (έμενα ακόμα στην Αθήνα). Αντάλλαξα το τρίθυρο GV του 2001 με Swift του 2007, πιστεύοντας ότι είναι πιο ταιριαστό στις τότε ανάγκες μου. Οντως ήταν πιο ταιριαστό, αλλά πέραν της διαφοράς στην κατανάλωση, στα υπόλοιπά μάλλον έχασα. Δεν ήταν κακό το Swift, εξάλλου και τώρα το Swift του 2017 ξαναπήρα, αλλά, πιθανό να το μετανιώσεις. Αλλο αυτοκίνητο το GV. Δεν βρίσκεις παρόμοιο. -Αν είναι βέβαια σε καλή κατάσταση.
Όντως είναι σε καλή κατάσταση.
Αλλά δεν του κάνω τη χρήση που του ταιριάζει.
Και οι ανάγκες έχουν αλλάξει.Ένα ταξίδι κάθε μήνα στη Πελοπόννησο κυρίως.
Και το ταξίδι με το Grand Vitara, μου είναι πλέον πολύ κουραστικό.
Όχι ότι με το Swift ήταν άνετο το ταξίδι. Το δοκίμασα πριν 2-3 εβδομάδες.
-
Αν δεν έχεις μεγάλη ανάγκη εγώ θα περίμενα τα εξής δύο suzuki
Το νέο celerio που δεν ξέρουμε αν θα έρθει
Και το νέο swift
Και τα δύο νομίζω έρχονται στο 2022 -
@antoniokon said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Ποιο από τα δύο μοντέλα έχεις;
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/313874122-suzuki-grand-vitara
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/314101107-suzuki-grand-vitara
-
@storm said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Ποιο από τα δύο μοντέλα έχεις;
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/313874122-suzuki-grand-vitara
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/314101107-suzuki-grand-vitara
Το πρώτο.
Το άλλο που έβαλες έχει μόνιμη τετρακίνηση, χωρίς κοντές σχέσεις.
Όπως έλεγε και το σλόγκαν, αυτό που έχω είναι πραγματικά off road animal!
-
Μισό, οκ είναι πιο κουραστικό το swift από ένα c seg αλλά το βρήκες το ίδιο κουραστικό με το off road animal;
-
Εγώ θα συμφωνήσω. Το GV1 σε ανοιχτό δρόμο είναι ταλαιπωρία.
Εγώ νόμιζα ότι είχε το GV2 που ήταν πολύ ποιο φιλικό σε όλα του.
-
@lap said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Μισό, οκ είναι πιο κουραστικό το swift από ένα c seg αλλά το βρήκες το ίδιο κουραστικό με το off road animal;
Σχεδόν το ίδιο κουραστικό.
Ηχομόνωση παρόμοια.
Βέβαια το Swift ως νέο στο μάτι μου, μου άρεσε λίγο περισσότερο.
Αν το είχα 2-3 χρόνια, πιστεύω ότι με τις σημερινές μου ανάγκες, θα κοίταγα να το αλλάξω..
Εννοείται ότι το θεωρώ πανέμορφο και ιδανικό αυτοκίνητο πόλης. -
Τόσο πολύ;
Έψαξα να βρω άλλες πηγές για μετρήσεις db και σε δοκιμή του adac το swift στα 130 χλμ καταγραφεί στο τεστ τους 71,2 και το καινούργιο vitara 1.4 boosterjet 71db
Δηλαδή στην άσφαλτο που δοκιμάζουν αυτοί τα δύο αυτοκίνητα έχουν ίδια ηχομόνωση.
Τώρα από τότε έως σήμερα ένα παλιό βιταρα με ένα καινούργιο έχουν τα ίδια αποτελέσματα;
Μου κάνει εντύπωση για αυτό το τονίζω. Κάτσε να ψάξω για το δικό σου db αν υπαρχουνΈλα βρήκα.
74db το δικό σου και 71db το swift από την ίδια πηγή δηλαδή το Adac.
3db είναι αισθητή διαφορά μιας βαθμίδας αύξησης του ήχου.
Πες τώρα λόγω οδοστρώματος να παίζουν αυτά τα νούμερα οπότε όντως βγαίνει αυτό που λες....
Έμεινε λίγο πίσω η suzuki σε ηχομόνωσηΕντυπωσιακό για το βιταρα της εποχής. Τα πρόσεχαν καλύτερα τότε μου φαίνεται
-
Η αίσθηση του θορύβου, είναι και λίγο υποκειμενική, σε κοντινές στάθμες.
Το συμπέρασμα μου από τη δοκιμή του Swift, ήταν ότι δεν κάνει για ταξίδι,
Για όλα τα άλλα είναι τέλειο.
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Με όλα τα κριτήρια που έχω θέσει και μετά από αέναες αναζητήσεις σε αγγελίες, τα μοντέλα που σίγουρα βρίσκω είναι Fiesta και Corsa 2ετίας έως 4ετίας.
Επίσης μου άρεσαν οι προτάσεις για C3, Kia Rio, Fabia που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα στα χρήματα και χλμ που θα ήθελα.
Πρέπει πρώτα να βρω χρόνο να ασχοληθώ με την πώληση του Vitara.
Όπως θα θυμούνται μερικοί, έχω νοικιάσει φέτος 3-4 φορές αυτοκίνητα, γράφοντας τις εντυπώσεις μου.
Μάλλον θα ψάξω να νοικιάσω και μερικά από αυτά που συζητήσαμε, για να έχω προσωπική άποψη.
Θα είναι και σχετικά φθηνά ως παλαιότερα μοντέλα.Σε κάθε περίπτωση, θα ενημερώσω ζητώντας πάντα τις πολύτιμες συμβουλές του φόρουμ.
-
@theopan said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Δεν υπάρχει καμία σοβαρή τεκμηρίωση ότι το πετρέλαιο "θέλει πολλά χιλιόμετρα το χρόνο". Μόνο στην περίπτωση που το κόστος κτήσης είναι υψηλότερο από αυτό του βενζινοκίνητου (κι αυτό για να αποσβεστεί κάποια στιγμή αυτή η διαφορά). Αυτό που ισχύει είναι ότι θέλει αρκετά χιλιόμετρα ανά διαδρομή ώστε να μην επιβαρύνεται το DPF με τα σταμάτα-ξεκίνα που δεν προλαβαίνει να ανεβάζει θερμοκρασίες. Να σου το πω απλά: ακόμα και μόνο 200 χλμ. το χρόνο να κάνεις σε 1 και μοναδικό ταξίδι π.χ. Αθήνα-Κόρινθο και πίσω μια χαρά θα είσαι με το πετρέλαιο κι ας κάθεται στο γκαράζ όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Αυτό μήπως και αφαιρέσεις ένα αχρείαστο κριτήριο και διευκολυνθείς στην επιλογή σου.
Ίσως να μην το έχω καταλάβει σωστά.
Πέραν της εντύπωσης που έχω σχηματίσει, πάντα από τα γραφόμενα στο φόρουμ, είχα διαβάσει και για ανάπτυξη μυκήτων στο ντεπόζιτο, όταν το αμάξι δεν κινείται συχνά.
Για αυτό έθεσα ως ένα από τα κριτήρια τον βενζινοκινητήρα.
Δεν ισχύει αυτό παρά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις καυσίμου με μεγάλο ποσοστού βιοντίζελ. Βάζε τα "ενισχυμένα" πετρέλαια. Και τέλος πάντων βάζε λίγο-λίγο (μη γεμίζεις) αν δεν θέλεις να μένει πολύ καιρό στο ρεζερβουάρ.
-
Τελικά το Grand Vitara έφυγε αστραπή..
Ήξερα ότι πλέον έχουν εκλείψει τέτοια μοντέλα (κοντό κιβώτιο, σασί τύπου σκάλας, 1600 κυβικά κλπ.) αλλά δεν περίμενα τόση ζήτηση...χαμός από τηλέφωνα...
Τελικά το πήρε ο πρώτος που μου έστειλε μήνυμα και μάλιστα μέσω του παρόντος φόρουμ.
Πρόκειται για τον Rocsta, κατά κόσμο Δημήτρης, ο οποίος τυγχάνει έμπορος αυτοκινήτων, εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος.
Θα γράψω λίγα σχόλια στο νήμα Έμποροι Μεταχειρισμένων.
Τώρα πλέον με ησυχία και ηρεμία, επανέρχομαι στην αναζήτηση του επόμενου.
Αν βρω κάτι ενδιαφέρον, θα ζητήσω τη γνώμη σας. -
Μου το είπε ο Δημήτρης, όταν του ευχήθηκα σήμερα, ότι κατέβηκε Αθήνα για να πάρει ένα SUV, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν το δικό σου...
-
@realzeus said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Μου το είπε ο Δημήτρης, όταν του ευχήθηκα σήμερα, ότι κατέβηκε Αθήνα για να πάρει ένα SUV, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν το δικό σου...
Άμα ήξερα ότι χαρακτήρισε SUV το off road animal,
δεν θα του το έδινα ποτέ -
Θεωρούσα παράλογα υψηλή την τιμή και τώρα λες ότι το αγόρασε εμπόρος για να το πουλήσει ακριβότερα. Πολλές στρεβλώσεις στην αγορά λόγω κορονοϊού και των καθυστερήσεων που επέφερε.
Καλοφάγωτα λοιπόν.
-
@dimsabas said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Θεωρούσα παράλογα υψηλή την τιμή και τώρα λες ότι το αγόρασε εμπόρος για να το πουλήσει ακριβότερα. Πολλές στρεβλώσεις στην αγορά λόγω κορονοϊού και των καθυστερήσεων που επέφερε.
Καλοφάγωτα λοιπόν.
Από ότι μου είπε, το πήρε για πρόσωπο της οικογένειας.
Όχι για να το πουλήσει.
Άλλωστε νομίζω έπιασα ταβάνι...
Πολύ δύσκολα θα δώσει κάποιος 9 χιλιάρικα ή και παραπάνω για αυτό το μοντέλο, που έφτασε 16 ετών.. -
Ήταν άψογο στις φώτο. Και εγώ το σκέφτηκα για μια στιγμή αλλά μετά σκέφτηκα την παντόφλα και είπα αστο καλύτερα....
Δεν πιάνουν οι δικαιολογίες για παραλίες και χιόνια.Άντε τώρα να βρεις κάποιο να το αντικαταστήσει.....
Μέχρι πόσα δίνεις τελικά;
-
Ήταν άψογο στις φώτο. Και εγώ το σκέφτηκα για μια στιγμή αλλά μετά σκέφτηκα την παντόφλα και είπα αστο καλύτερα....
Δεν πιάνουν οι δικαιολογίες για παραλίες και χιόνια.Άντε τώρα να βρεις κάποιο να το αντικαταστήσει.....
Μέχρι πόσα δίνεις τελικά;
Δηλώνω τελείως αναποφάσιστος.
Βασικά κινούμαι με το σκούτερ και δεν χρειάζομαι άμεσα κάτι.
Άλλωστε κατά καιρούς νοικιάζω όταν πρόκειται για εκδρομή. Ήδη φέτος νοίκιασα 4 φορές παρά το ότι είχα το Βιτάρα.
Θα χαζεύω αγγελίες μέχρι κάτι να μου κάνει κλικ.
Δηλαδή να μου αρέσει σχετικά εξωτερικά, να είναι καλοδιατηρημένο εσωτερικά και από προσεκτικό- τυπικό ιδιοκτήτη όσον αφορά στην συντήρηση.
Και πάντα κατά την προσωπική μου άποψη, να αξίζει το ζητούμενο ποσό.
Να προσθέσω ότι δεν μου αρέσουν τα παζάρια και δεν ζητάω ποτέ "κάτι καλύτερο".
Οπότε με ηρεμία ξεκινάει το χάζι.
Υ.Γ. Είχα μείνει χωρίς αμάξι από το 2011, όταν πούλησα GV 2.5 V6 μέχρι το 2017 που πήρα αυτό που πούλησα σήμερα. Τα πάντα με το σκούτερ. Δουλειές, ψώνια και διακοπές (Καλαμάτα, Αργολίδα, Πήλιο, Πευκί κλπ)
-
Ωραίος....
Βασικά αφού σε βολεύουν τα νοικιαρικα....συνέχισε έτσι.
Εγώ είμαι παράξενος και θέλω δικό μου αυτοκίνητο. αλλά εφόσον είσαι οκ με τις ενοικιάσεις για να πας διακοπές δεν έχει νόημα να αγοράσεις τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.
Άσε που θα οδηγείς αυτοκίνηταρες. -
Ωραίος....
Βασικά αφού σε βολεύουν τα νοικιαρικα....συνέχισε έτσι.
Εγώ είμαι παράξενος και θέλω δικό μου αυτοκίνητο. αλλά εφόσον είσαι οκ με τις ενοικιάσεις για να πας διακοπές δεν έχει νόημα να αγοράσεις τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.
Άσε που θα οδηγείς αυτοκίνηταρες.Προτιμώ κι εγώ ιδιόκτητο όπως εσύ.
Και τα ενοικιαζόμενα έχουν λίγο τον μπελά τους.
Πήγαινε πάρτο, γύρισε το συγκεκριμένη ώρα, πολύ ανεβασμένο τίμημα το καλοκαίρι.
Για αυτό συνήθως νοικιάζω off season.Οψόμεθα...
ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA