Τα όνειρά μου ποτέ δεν έφτασαν στις εξωτικές κατασκευές.
Κάποτε σκέφθηκα την 348gt4, η οποία είναι αδικημένη και θεωρείται άσχημη (κουβάλαγε αρχικά και το 'κουσούρι' του ονόματος Dino). Αντίθετα, οι αναλογίες της μου αρέσουν και εκτιμώ το πώς ο Bertone έφτιαξε ένα 2+2 με κινητήρα στο κέντρο, εκεί που ο Pininfarina δεν δέχθηκε. Στην Ιταλία βρίσκεις με 20.000 σε πολύ καλή κατάσταση (βέβαια, τα πολλά κυβικά δημιουργούν θέμα στον εκτελωνισμό). Όμως, σκέφτομαι ότι η κατοχή και η συντήρηση μίας Ferrari αποτελεί απόπειρα αυτοκτονίας και ότι, αν χαλάσει κάτι, θα πρέπει να προσημειώσω το σπίτι μου για να τη φτιάξω.
Οτιδήποτε πριν το ΄60 απορρίπτεται γιατί δεν προσφέρει οδηγική χαρά (ακόμη και μία Gullwing δύσκολα οδηγείται - όχι πως θα την περιελάμβανα). Αντιλαμβάνομαι το ιστορικό αυτοκίνητο μόνον εάν προσφέρει και οδηγική ευχαρίστηση και οδηγείται σαν κανονικό όχημα και όχι σαν άμαξα με μηχανή (έτσι, δεν με συγκινούν οι 'αντίκες'). Για παράδειγμα, η οδήγηση μίας 105, του 124 spider ή της Fulvia (φθηνών και προσιτών κλασσικών οχημάτων) είναι εύκολη και δεν σε περιορίζει σε 10 βόλτες το χρόνο, αλλά σε προκαλεί να τη χαίρεσαι όποτε μπορείς.
Η Flaminia της Alba είναι όμορφη λύση, αλλά σε GTL γιατί έχουμε και μικρά παιδιά να χωρέσουμε στο πίσω κάθισμα. Όσοι από μας έχουν παιδιά, βλέπουν το πόσο ένα παιδί μπορεί να αγαπήσει ένα ιστορικό (εμείς βγαίνουμε τις Κυριακές με το Fiat, εκτός αν κουβαλάμε ποδήλατα ή οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν).
Ξαναγυρνώντας στη Flaminia, θα μου άρεσε σε Convertible (αντιλαμβάνουμαι το ανοικτό αυτοκίνητο μόνον σε ιστορικό όχημα, κινούμενο με μικρές ταχύτητες), αλλά, όλα αυτά ξεπερνούν τους περιορισμούς που ετέθησαν.
Έτσι, ξεπερνώντας τη Fulvia, την οποία θεωρώ αρκετά 'καθημερινή', θα επέλεγα μία Gamma coupe. Θεωρώ το σχήμα της καθαρό και σύγχρονο (ακόμη και μετά από 30 χρόνια), η δεύτερη γενιά έχει ξεπεράσει τα προβλήματα, με σαγηνεύει ο boxer, οδηγείται όμορφα και φρενάρει άψογα και κάποια στιγμή θα βρει τη θέση που της αξίζει.
Είναι προφανές ότι οι επιλογές μου είναι μονόπλευρες, αλλά, ως προς το παρελθόν, είμαι lancista. Το θλιβερό παρόν, αφορά άλλο topic.