-
-
-
-
@williamg said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Λακωνία, τουρισμός και πρωτογενής τομέας πάνε πρίμα...
Λογικό αφού εκεί δεν έχουν αριστερούς...
-
https://eleftheriaonline.gr/images/2/2023/12/pinakas10.jpg
Σύμφωνα με την ααδε οι φτωχότεροι της περιοχής.
Λες να ναι διότι είναι δεξιοί;;;
-
@lap said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
https://eleftheriaonline.gr/images/2/2023/12/pinakas10.jpg
Σύμφωνα με την ααδε οι φτωχότεροι της περιοχής.
Λες να ναι διότι είναι δεξιοί;;;
Πάλι δεν ξέρεις να διαβάζεις πίνακες.
Μόνο ως εισοδηματίες είναι φτωχοί.
Στις υπόλοιπες κατηγορίες της εργασίας είναι από πρώτοι μέχρι τρίτοι.
-
-
Μα ως δεξιοί ξέρουν από οικονομία και θα έκαναν σωστές επενδύσεις για να γίνουν εισοδηματίες
Δεν φαντάζομαι να εργάζονται χωρίς να ξέρουν να επενδύσουν
-
Μα ως δεξιοί ξέρουν από οικονομία και θα έκαναν σωστές επενδύσεις για να γίνουν εισοδηματίες
Όχι είναι δεξιοί άρα άνθρωποι της εργασίας που δεν θέλουν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και έτσι δεν θέλουν να κάθονται και να εισπράττουν όπως έκαναν οι ξυστες του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς.
-
@criuser said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Όχι είναι δεξιοί άρα άνθρωποι της εργασίας που δεν θέλουν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και έτσι δεν θέλουν να κάθονται και να εισπράττουν όπως έκαναν οι ξυστες του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς.
Σύγχρονος Αριστοφάνης. Γελάσαμε και σήμερα...
-
Καλά η βλακεία δεξιός ισον εργατικός,αριστερός τεμπέλης κλπ δεν λέει να τελειώσει!Οτι ο μίσος νόμος Λακωνίας παίζει να έχει διοριστεί στο ευρύτερο δημοσιο ειδικά παλιότερα,ούτε αυτο το ξερετε οι εργατικοί δεξιοί;
-
Οι δεξιοί οι Λάκωνες;
Οι χουντικοί;
Που μέχρι πριν 10-15 χρόνια ήταν σε όλα πίσω 30 χρόνια από την υπόλοιπη Ελλάδα. -
@vagkirk said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Οι δεξιοί οι Λάκωνες;
Οι χουντικοί;
Που μέχρι πριν 10-15 χρόνια ήταν σε όλα πίσω 30 χρόνια από την υπόλοιπη Ελλάδα.Είναι λίγο μύθος αυτό,πιο πολύ βασιλικοί ήταν παρά χουντικοί.Μιλαμε φυσικά για παλιότερες εποχές,30-40 χρόνια πριν.Πισω δεν ήταν ποτέ πραγματικά,είναι μεγάλη συζήτηση ας πω μόνο ότι όλη η Μανη έχει μετατραπεί σε ελάχιστα χρόνια σε τόπο που για να μείνεις αφήνεις νεφρό!Το Γυθειο εξακολουθεί να είναι σχετικά προσιτό αλλά είμαστε οφ τοπικ!
-
@antonmone said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
@vagkirk said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Οι δεξιοί οι Λάκωνες;
Οι χουντικοί;
Που μέχρι πριν 10-15 χρόνια ήταν σε όλα πίσω 30 χρόνια από την υπόλοιπη Ελλάδα.Είναι λίγο μύθος αυτό,πιο πολύ βασιλικοί ήταν παρά χουντικοί.Μιλαμε φυσικά για παλιότερες εποχές,30-40 χρόνια πριν.Πισω δεν ήταν ποτέ πραγματικά,είναι μεγάλη συζήτηση ας πω μόνο ότι όλη η Μανη έχει μετατραπεί σε ελάχιστα χρόνια σε τόπο που για να μείνεις αφήνεις νεφρό!Το Γυθειο εξακολουθεί να είναι σχετικά προσιτό αλλά είμαστε οφ τοπικ!
Ναι , βασιλικοί ήθελα να πω έχεις δίκιο.
Και όντως ξύπνησαν απότομα ειδικά στη Μάνη όπως λες, και τα ξεπούλησαν και όλα στους ... Γερμανούς φυσικά, οι...δεξιοί , πατριώτες, βασιλικοί βεβαίως βεβαίως.
-
Εγώ πάντως λίγες φορές έχω πάει επειδή είναι ζεστό μέρος και δεν μου αρέσουν τα ζεστά μέρη το καλοκαίρι.
Εχω μία κουμπάρα μανιάτισα και πάμε εκεί κάποιες φορές.
Ο τόπος έχει μεγάλη ανάπτυξη και τουρισμό, οι δρόμοι του είναι δρομάρες, έχει και Α/Δ και Εθνική οδό 11 μ πλάτους για Σπάρτη.
Τα βλέπω αυτά για εμάς που είμαστε από την Εύβοια και θλίβομαι.
Αλλά βλέπεις οι Λάκωνες είναι δεξιοί και οι πασόκοι τους έλεγαν βλάκωνες, αλλά οι Ευβοείς είναι πασόκοι και αυτοί είναι οι πανίβλακες.
Εχουμε μείνει χωρίς βιομηχανία, βιοτεχνία, ορυχεία, έχουμε τις περισσότερες ανεμογεννήτριες και έχουμε τους χειρότερους δρόμους της χώρας, με αποτέλεσμα να έχουμε μόλις το 5 % του τουρισμού που μπορούσαμε να έχουμε.
Επί Καποδίστρια, είχε στείλει ο Κυβερνήτης, ένα συνταγματάρχη, να κάνει αυτοψία στην Εύβοια και με τα δεδομένα του 1830 του είπε ότι είναι ευλογημένος τόπος και μπορεί να ζήσει 500000 κατοίκους άνετα.
Δεν έχει περάσει ποτέ τους 250000 αν θυμάμαι καλά και μετά το 1977 που το πασοκ κυριάρχησε, κάθε χρόνο και χειρότερα.
Οπότε ότι ο Λάκωνες ήταν 30 χρόνια πίσω, μάλλον ως πασοκία μπορεί να εκληφθεί.
Αυτή την στιγμή η Πελοπόννησος και η Ηπειρος, είναι 20 χρόνια μπροστά από την υπόλοιπη Ηπειρωτική Ελλάδα και 50 χρόνια μπροστά από την Εύβοια και την Στερεά.
-
Τώρα τα πιστεύεις αυτά;
-
Εδώ πιστεύετε εσείς ότι υπάρχετε...
ως πασόκοι και αριστεροί εννοώ...
-
@criuser said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Εγώ πάντως λίγες φορές έχω πάει επειδή είναι ζεστό μέρος και δεν μου αρέσουν τα ζεστά μέρη το καλοκαίρι.
Εχω μία κουμπάρα μανιάτισα και πάμε εκεί κάποιες φορές.
Ο τόπος έχει μεγάλη ανάπτυξη και τουρισμό, οι δρόμοι του είναι δρομάρες, έχει και Α/Δ και Εθνική οδό 11 μ πλάτους για Σπάρτη.
Τα βλέπω αυτά για εμάς που είμαστε από την Εύβοια και θλίβομαι.
Αλλά βλέπεις οι Λάκωνες είναι δεξιοί και οι πασόκοι τους έλεγαν βλάκωνες, αλλά οι Ευβοείς είναι πασόκοι και αυτοί είναι οι πανίβλακες.
Εχουμε μείνει χωρίς βιομηχανία, βιοτεχνία, ορυχεία, έχουμε τις περισσότερες ανεμογεννήτριες και έχουμε τους χειρότερους δρόμους της χώρας, με αποτέλεσμα να έχουμε μόλις το 5 % του τουρισμού που μπορούσαμε να έχουμε.
Επί Καποδίστρια, είχε στείλει ο Κυβερνήτης, ένα συνταγματάρχη, να κάνει αυτοψία στην Εύβοια και με τα δεδομένα του 1830 του είπε ότι είναι ευλογημένος τόπος και μπορεί να ζήσει 500000 κατοίκους άνετα.
Δεν έχει περάσει ποτέ τους 250000 αν θυμάμαι καλά και μετά το 1977 που το πασοκ κυριάρχησε, κάθε χρόνο και χειρότερα.
Οπότε ότι ο Λάκωνες ήταν 30 χρόνια πίσω, μάλλον ως πασοκία μπορεί να εκληφθεί.
Αυτή την στιγμή η Πελοπόννησος και η Ηπειρος, είναι 20 χρόνια μπροστά από την υπόλοιπη Ηπειρωτική Ελλάδα και 50 χρόνια μπροστά από την Εύβοια και την Στερεά.
Για την Εύβοια έχεις δίκιο απίστευτα όμορφος τόπος το βόρειο κομμάτι ειδικά,η τεραστια καταστροφή που υπέστη ήταν τεράστιο έγκλημα!Για τους Ευβοεις αν κρίνουμε απο τον μεθύστακα που εκλεγούν μάλλον μεταλλάσσονται και αυτοι σε ΟΦΑ!
Για τη Μανη θα συμφωνήσω και εδώ αν και κατάγομαι απο εκει,ποτέ δεν καταλαβα πως κάποιος προτιμά την πέτρα και το λιοπύρι χρυσοπληρώνοντας τα κιόλας αλλά αυτό είναι μάλλον δικό μας πρόβλημα είμαστε μειοψηφία!
Οι δρόμοι δεν είναι καλοί μην κρίνεις μόνο άπο τον Τρίπολης Σπαρτης που ακόμα και ντόπιοι δεν τον χρησιμοποιούν πάντα λόγω διοδίων και χλμ επιβάρυνσης.Το κομμάτι της Νέαπολης πχ έχει άθλιους και επικίνδυνους δρόμους,το ίδιο και όλη η Μανη πλην ελαχίστων σημείων πχ περιφερειακός Γυθειου.
Τέλος όχι δεν είμαστε 30 χρόνια πίσω αλλά ούτε και μπροστά.Θυμιζω για όσους γνωρίζουν ότι το κεντρικότερο σημείο του Γυθειου ακριβώς δίπλα από την παλιά πλαζ ,ήταν για πολλά χρόνια ένας απέραντος σκουπιδότοπος με βουνά από σκουπίδια όλο το χρόνο που θύμιζε περισσότερο τα Λιοσια παρά τη νησιωτική πόλη που βλέπετε τώρα! -
Κάποια βλακεία έκανα από το κινητό το μισό ποστ δεν ξέρω αν φαίνεται.
Το διορθώσαμε για εσάς. {Admin}
-
Κοίταξε εγώ στην Πελοπόννησο γενικά άρχισα να πηγαίνω πριν 25 χρόνια, γιατί έχω ένα κολλητό που έχει καταγωγή και σπίτι στην Καλαμάτα και η κουμπάρα στην Λακωνική Μάνη...
Πριν 25 χρόνια για να πάμε Καλαμάτα, θέλαμε 4 ώρες, τώρα θέλουμε 2 χαλαρά, έχουμε κάνει και 1.30 με τον φίλο και ένα γρήγορο αμάξι μεγάλου κυβισμού.
Για την Μάνη, στο τέλος της ήθελα παλιά 4 ώρες. Τώρα με τον Α/Δ είμαι στην Σπάρτη σε 2 ώρες, το ίδιο και από την Εθνική, γιατί ακριβώς η ύπαρξη των 2 δρόμων, μείωσε πολύ την κίνηση της Εθνικής και βέβαια ο δρόμος μετά την Σπάρτη στο Πυρί, άλλαξε την κυκλοφορία. Αποτέλεσμα σε 3 ώρες είμαι στον Γερολιμένα. 300 ακριβώς χλμ.
Δεν μπορώ να θέλω 2.15 για τα 150 χλμ για την Κύμη, που για να πέσω στις 2 ώρες, μόνο μετά τα μεσάνυχτα η τον χειμώνα.
Αν θέλω να πάω για την βόρεια Εύβοια, από την ψηλή γέφυρα μέχρι τα Ψαχνά, 25 χλμ θέλεις 40 λεπτά χαλαρά.
Και ξέρεις η Εύβοια έχει 207000 κατοίκους και δεν έχει ένα χλμ αυτοκινητόδρομο. Ενώ και η Εθνική των 11 μ. πλάτους υπάρχει σε ελάχιστα χλμ.
Για να υπάρχει αναλογία με την 84500 πληθυσμού Λακωνία, θα έπρεπε να έχουμε αυτοκινητόδρομο 2+2 λωρίδων από Ψαχνά μέχρι Αλιβέρι και δρόμο 11 μ. από Ψαχνά μέχρι Ιστιαία/Αιδηψό και από Αλιβέρι μέχρι Κύμη/Κάρυστο.
Να μην μιλήσω για την 145000 κατοίκων Μεσσηνία που έχει δρομάρες και φτιάχνονται συνέχεια, όπως τώρα για Πύλο κλπ.
Η για την Θεσσαλία, την Ηπειρο, την Δυτική Μακεδονία και λοιπά.
Αν υπήρχαν αυτοί οι δρόμοι στην Εύβοια, τότε για Κύμη θα ήθελες από Αθήνα 1.30 ώρα με μωτ 100 χαω. αφού τα 120 χλμ θα ήταν αυτοκινητόδρομος και τα 30 Εθνική οδός.
Το υπάρχον πολύ μεγάλο λιμάνι της Κύμης, είναι 88 νμ από την Μύρινα Λήμνου, το Σιγρι Λέσβου και τον Βολισσό, ή τα Μεστά Χίου. 60 νμ από τα Ψαρά και 70 από τον Αγιο Ευστράτιο.
Με αργά πλοία των 18-20 μιλίων, θέλεις 4,5 με 5 ώρες για τα μεγάλα νησιά, με μεσαία τύπου Πάρος των 25 μιλίων θέλεις 3,40, με τα ταχύπλοα των 34 νμ θέλεις 2,30 ώρες.
Αυτό σημαίνει πολύ φτηνότερα εισιτήρια και καλό για τον τουρισμό των νησιών.
Αλλά είπαμε πασόκοι και μεταξύ τους να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου.
Ευλογημένος τόπος με τους χειρότερους κατοίκους.
Αλλά αυτό δεν είναι παλιό.
Είναι μετά την μεταπολίτευση.
Απόδειξη ότι το παλιό λιμάνι της Κύμης, που χωράει σήμερα 4-5 επιβατικά πλοία ταυτόχρονα, φτιάχτηκε το 1891 - 1894, από τα λεφτά των κατοίκων, γιατί είχαν πολλά ιστιοφόρα πλοία και οι νοτιάδες τα κατέστρεφαν.
Ενα λιμάνι στην μέση του Αιγαίου, όλο τεχνητό με τα μέσα πριν 130 χρόνια και φτιάχτηκε σε 3 χρόνια.
Αυτό είναι λοιπόν το πρόβλημα.
Χειροτερεύουμε σαν λαός, γιατί αντί να κοιτάμε να πάμε όλοι μαζί μπροστά, βριζόμαστε για τα κόμματα, για τις γενιές και όλα όσα βλέπουμε εδώ μέσα.
Γελοιογραφία & Χιούμορ