-
Δία δεν διαφωνώ.Σε ορισμένα κράτη,-όπως λες κι εσύ-, το αμάξι μπορεί να θεωρηθεί κι ως πολυτέλεια ή μηδαμινής προταιρεότητας και μια χαρά μπορούν να επιβιώνουν οι πολίτες του. Πόσο μάλλον ένα 2λιτρο ή των 25.000 ευρώ.. Οπότε προς τι η διαπίστωση ή το παράπονο;
-
Πόσο το πουλάει και δε φεύγει; Γιατί είναι και μερικές αγγελίες που ζητάνε εξωπραγματικά χρήματα:
Και 10 να το δώσεις πάλι δύσκολα φεύγει. Γενικά αυτή την εποχή με 3λιτρο βενζινοβόρο κανείς δε το θέλει ακόμα και να του το χαρίζουν. Μόνο αν είναι κάποιο ιδιαίτερο μοντέλο, πχ EVO. Αν δε κάνω λάθος μια 530 με ένα EVO κάποτε την ίδια τιμή είχανε.
-
Πόσο το πουλάει και δε φεύγει; Γιατί είναι και μερικές αγγελίες που ζητάνε εξωπραγματικά χρήματα:
Αν δεις έχει τουλάχιστον μια ντουζίνα στο car.gr κάτω από 10 χιλιάρικα και είναι αγγελίες μηνών. Με 10 είχα βρει εγώ ένα Nissan Murano πρόπερσι, αλλά πουλήθηκε πριν καν το δω.
-
Βέβαια, με τις τιμές που έχουν κάποια από αυτά, θα ήταν μια χαρά επιλογή αν δεν είχαμε το στεβλό φορολογικό καθεστώς της Ελλάδας.
-
Δυομισάλιτρο έχομε και δεν ξέρουμε πώς να το ξεφορτωθούμε! Εγώ θέλω τη Mustang που οδήγησε ο Χάρης (αλλά σε πισωκίνητη εκδοχή, να τραβάμε και κάνα παντιλίκι, να θυμηθούμε τα ν(Μ)ιάτα μας).
Ο Φάνης, όχι ο Χάρης!
ΥΓ: Μια χαρά παντιλίκια κάνει και το AWD ER, απίστευτο και όμως αληθινό...το δοκίμασα!
-
Οσους σοβιετ πολίτες έχω γνωρίσει πάντως, το 'όνειρο' τους ήταν να φύγουν για δυτικές χώρες μπας και ζήσουν λίγο από το american dream..
Ζόρικα τα κυβικά για τη χώρα μας και ως παθών δύσκολα θα το ξαναρισκαρα
-
Δία δεν διαφωνώ.Σε ορισμένα κράτη,-όπως λες κι εσύ-, το αμάξι μπορεί να θεωρηθεί κι ως πολυτέλεια ή μηδαμινής προταιρεότητας και μια χαρά μπορούν να επιβιώνουν οι πολίτες του. Πόσο μάλλον ένα 2λιτρο ή των 25.000 ευρώ.. Οπότε προς τι η διαπίστωση ή το παράπονο;
Διότι εσύ έκανες την αντιπαραβολή με το αντίπαλο σύστημα.
@Mastoras78: Όταν βίωσαν τι πάει να πει καπιταλισμός άλλαξαν γνώμη: https://www.reuters.com/article/us-russia-politics-sovietunion-idUSKBN1OI20Q
-
@realzeus μιλάω για όσους έχω γνωρίσει τα τελευταία χρόνια από τον προσωπικό μου κύκλο. Όλοι αυτοί έφυγαν και έριξαν και μαύρη πέτρα πίσω τους.
Στην ερώτηση του γιατί έφυγες, με κοιτάνε σαν εξωγήινο που δεν ξέρει τι του γίνεται.. Μόλις ξεπεράσουν το σοκ της ερώτησης μου λένε για το εργασιακό, την νοοτροπία του κόσμου και ότι ισχύει το ο 'θάνατος σου ή ζωή μου'. Κάπου εκεί το βουλώνω αντί να κάνω τον έξυπνο μιας και κάτι παραπάνω θα ξέρουν βάση της βιωματικής..
-
Και γιατί δεν αγοράζουν τα δίλιτρα+ οι 'πρώην σοβιετικοι' που ήρθαν εδώ να γευτούν το Αμέρικαν ντριμ και τα καλά του Καπιταλισμού;
σημείωση: γιατί πολιτικοποιειτε όλα τα θέματα;
-
Δεν έκανα αντιπαραβολή. Σχολίασα το post του piliourits που μίλαγε για τα μικρομεσαία 2λιτρα και 25.000 ευρώ για όλο τον υπόλοιπο πλάνητη,ως κάτι εύκολο και σύνηθες.Απλώς είπα οτι δεν ισχύει για όλο τον υπόλοιπο πλανήτη,χωρίς να σημαίνει αν είναι θετικό ή αρνητικό. Αυτό το κρίνει ο καθένας κι όπως είπες,υπάρχει και το κάθε κράτος που θέτει άλλες προτεραιότητες.
Αν και εδώ που τα λέμε πρέπει να είναι ευχάριστο το γεγονός ότι τουλάχιστον σ'αυτό,σε μια καταναλωτική συνήθεια δεν ακολουθούμε τον παρακμάζων,καπιταλιστικό δυτικό πολιτισμό.
-
Εαν «κοπεί» και πουληθεί ως ανταλλακτικά;
-
@realzeus μιλάω για όσους έχω γνωρίσει τα τελευταία χρόνια από τον προσωπικό μου κύκλο. Όλοι αυτοί έφυγαν και έριξαν και μαύρη πέτρα πίσω τους.
Στην ερώτηση του γιατί έφυγες, με κοιτάνε σαν εξωγήινο που δεν ξέρει τι του γίνεται.. Μόλις ξεπεράσουν το σοκ της ερώτησης μου λένε για το εργασιακό, την νοοτροπία του κόσμου και ότι ισχύει το ο 'θάνατος σου ή ζωή μου'. Κάπου εκεί το βουλώνω αντί να κάνω τον έξυπνο μιας και κάτι παραπάνω θα ξέρουν βάση της βιωματικής..
Το καταλαβαίνεις ότι αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι δεν έζησαν τον Σοσιαλισμό, ο οποίος έπεσε πριν 30 χρόνια; Έφυγαν από την καπιταλιστική (πλέον) φτώχια τους για να πάνε απλά εργάτες αλλού.
-
Παρανόησα περί Σοβιετικού ονείρου ότι.. κυριολεκτούσες. Όχι τόσο παλιές αναφορές από μετανάστες δεν έχω όπως είναι φυσικό, για νεότερους μιλούσα.
Ούτε γνωρίζω αν έφυγαν επειδή δεν διατηρήθηκε το παλιό σοσιαλιστικό σύστημα έναντι του φτωχού νεοκαπιταλιστικού όπως λες, ούτε γιατί 'έπεσε' το παλιό έναντι του νέου.. Το μόνο που ξέρω είναι ότι για κάποιο λόγο γίνονται όλα σε τούτη τη ζωή..
-
Μην χαλάτε το σοσιαλιστικό όνειρο...
Αυτοί που ήρθαν εδώ το 90 , δεν έχει σημασία αν ήταν 20-30-40-50 ετών και είχαν ζήσει αυτά τα χρόνια στο σοσιαλιστικό όνειρο.
Σημασία έχει που τους τελευταίους μήνες , είχαν καπιταλιστική διακυβέρνηση και αυτή τους έδιωξε...
Εμ πως να τους κρατήσει ?
Που να βρει πλέον στρατιώτες και αστυνομικούς , να τους πυροβολούν στα σύνορα , όταν πήγαιναν να φύγουν....
Το μόνο σοσιαλιστικό όνειρο που υπήρχε, ήταν να μείνεις ζωντανός , όταν σου χτυπούσαν την πόρτα και βέβαια δεν ήταν ο γαλατάς...
-
Κροουιζεράκο ξεκόλλα μια στιγμή. Οι άνθρωποι έφυγαν από εκεί όταν έπεσε το σύστημα και πλέον κατέρρευσαν τα πάντα, όταν ήρθε ο Καπιταλισμός δηλαδή.
Σταματάω όμως εδώ γιατί είμαστε off topic.
-
Γιατί μπορούσαν να φύγουν ΠΡΙΝ πέσει το σύστημα ? Πως ? Αποφεύγοντας τις σφαίρες ?
-
Αν το σύστημα ήταν καλό, δεν θα έπεφτε!
Μόλις άνοιξαν τα σύνορα, φσουτ, δρόμο οι περισσότεροι!
-
Εαν «κοπεί» και πουληθεί ως ανταλλακτικά;
Το έκανε ο γείτονας. Δυο βδομάδες με τον τροχό το έκοβε. Ήδη πούλησε τα περισσότερα, αν κι έχει ακόμα τις πόρτες και μερικά μηχανικά. Όχι την μηχανή, αυτή πήγε για σκραπ, είχε σχεδόν 1 μύριο χιλιόμετρα.
Δεν ξέρω πώς παίρνεις χαρτί οριστικής διαγραφής έτσι. Είχα την εντύπωση ότι στο έδιναν οι εταιρίες ανακύκλωσης.
Τι να κανεις ενα αμαξι οταν δε μπορει να πουληθει λόγω κυβικων;;