-
Δεν εχω πιει καφε ποτέ μεσα στο αυτοκινητο. Ετσι κι αλλιως σε 5-10 λεπτα, τον εχω πιει όλον. Μονο νερο πίνω καμια φορα . Ουτε τα αφρωδη ή μαλακα πλαστικα με ενδιαφέρουν. Να ανησυχώ?
-
Να ανησυχείς.
-
Για τον καφε ή τα πλαστικα?
-
Για τα αφρώδη και μαλακά.
-
Επισης μου την σπαει που ολο και περισσοτερα συστηματα ελεγχονται μεσω της οθονης. Ηθελα να δω κανεναν μεγαλης ηλικιας που δεν σκαμπαζει πολυ απο τετοια , να του δωσουν κανενα καινουριο golf ή leon. Εδω δεν τα καταφερνουμε εμεις καλα καλα
-
Πολύ καλύτερο το 306 στο fl. Μη ξεχνάς είναι παλαιότερο το 306
Σίγουρα πολύ ωραιότερη η Alfa, στα δικά μου μάτια. Επίσης δεν είναι παλιότερο το 306, το 1993 βγήκε, ενώ η Alfa το 1994. Σιγά την διαφορά!!!
-
ποτηροθηκαι ειναι του γατου βιτσιο. πραγματι απαραδεχτες και στο νεο γαλλικο, στο παλιο 508 ητανε κρεμαστες που πεταγωντουσαν απο το ταμπλο, εβλεπες τη σταγονα να μπαινει στο σιντι. στο τριοχτω εχουν και φωτακια μεν αλλα
-
εναι στενες και τριβονται τα ποτηρια μεταξυ τους
-
ειναι κοντα στο ντουλαπακι με τα δερματα και οι ακρες απο τα ποτηρια το γδερνουνε
-
επειδη το (2) λες στο μωρο οτι δεν θες καφε. και προσπαθεις να εισαι ηρεμα. ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ?
-
αμα βαλς καφεποτηρο, το δεξι χερι μετα ακουμπιεται μονο στα @ρχιδι@
-
αδυνατο να πιασεις το χερακι της διπλα, οχι δεν ειναι αυτο που φανταζεσαι, το καλαμακι ζουληξες, σου πεταξε ρουφηξια
και
καποιον πουστη γαλλο σκεφτομαι να κοιμαται και να χαιρεται με κακια για ενα γατο στο γκρις που καθημερινα τραβαει το χουνερι απο τα δυνατα πλαινα ελατηρια που αμα ειναι σαθρο το ποτηρι σφηνωνει και δεν τραβιεται εξω. οποτε πρεπει να ρουφηξεις με ρουφηξια λιντα λαβλέις οτι και να εχει μεσα το κωλοποτηρο να μη σου κανει χαλια τα αλκανταρα. και το δικου σου και του διπλα. ακομη και αν ειναι ο αλμπανιαν ο σοβατζης.
ΑρΕς
μονο τα ματσουντια τα 323 που ειχα ειχαν σοβαρες και ολοσωστες ποτηροθηκαι
-
-
Και εγω αυτό πιστεύω. Οτι κάθονται και γελούν....
Λένε μεταξύ τους:
Τους βάλαμε και ποτηροθηκες τους μουντρουχους ....
....... αλλα απο τις δικές μας ποτηροθηκες.
-
Του 9-3 είναι μόνο για να την πατάς και να καμαρωνεις πως λειτουργεί ο μηχανισμός.
Δεν οδηγουσατε μικροί στις αντιαρματικες τάφρους της μενιδαρας στα 90s να μην πίνετε νερό μέσα στο αμάξι ούτε μετά από 40αρα πορεία...
Σαν να μου φαίνεται ότι τις Κυριακές παραχαλαρωνετε και ασχολείστε με βλακείες (sic)
-
Είχα αυτοκίνητο σχεδόν 5πλάσιας αξίας που δεν είχε τις υπέροχες ποτηροθήκες που έχει το ταπεινό Focus Mk 1. Εναι μεν για μικρά μπουκάλια νερού σε διάμετρο, αλλά είναι βαθιές και σταθερές (αν και ακούστηκε λίγο πρόστυχα αυτό - στην κεντρική κονσόλα) και σηκώνουν βάρος, ενώ βγαίνουν και πλένονται (είναι λαστιχένιες). Η BMW είχε πτυσσώμενες που ναι μεν είναι στιβαρές αλλά δεν τις βασίζεσαι και πολύ, του Saab είναι ακόμα χειρότερη η μία και μοναδική που έχει μπροστά, σπάει για πλάκα (έχει άλλες 2 πίσω, στο κάθισμα, πολύ έξυπνη λύση).
-
Του 9-3 είναι μόνο για να την πατάς και να καμαρωνεις πως λειτουργεί ο μηχανισμός.
Δεν οδηγουσατε μικροί στις αντιαρματικες τάφρους της μενιδαρας στα 90s να μην πίνετε νερό μέσα στο αμάξι ούτε μετά από 40αρα πορεία...
Σαν να μου φαίνεται ότι τις Κυριακές παραχαλαρωνετε και ασχολείστε με βλακείες (sic)
Όπως το λές, κάποιος ανώμαλος μηχανικός σκέφτηκε αυτόν τον μηχανισμό και κάποιος πιο ανώμαλος μάνατζεερ το ενέκρινε...
Εννοείται οτι παραχαλαρώσαμε, αλλά μην με βάλεις να επιβάλλω Στρατιωτικό Νόμο Γιόχαν μου... Χαχα
-
Η Ζ4 είχε ωραίες ποτηροθήκες, πτυσσόμενες κάτω από τους πλαϊνόυς αεραγωγούς (νομίζω και η Ε92 του Δία τέτοιες είχε) που το καλοκαίρι βαράει πάνω ο αεραγωγός και κρατάει τον καφέ κρύο! Εξαιρετική υλοποίηση, απλά ενώ ήταν στιβαρές, ο μηχανισμός μετά από καιρό χάλαγε και ήθελα αλλαγή. Επίσης σε απίστευτα εργονομικό σημείο, όχι χαμηλά στην κονσόλα να τις ψάχνεις! Οι Γάλλοι με την εργνομία όμως είναι γνωστό ότι είναι τσακωμένοι....χρόνια τώρα.
-
Για να επανέλθουμε στο 'ματσάκι' Ιταλία (AlfaRomeo) - Γαλλία (Peugeot) 1-1, να και το 2ο ιταλικό γκολάκι
Lancia Delta HF integale 8v
-
Ευτυχώς που στα μάτια μου το ματσάκι είναι φιλικό , γιατί το παραπάνω γκολ , είναι σαν εκείνο του κόντε, στο ολυμπιακός - γιουβέντους, που μετά έκανε σσσσσ προς όλο το γήπεδο, σε παραλύει.
Τα εσωτερικά των τότε γαλλο - ιταλικών πάντως είχαν μακράν καλύτερα καθίσματα από των ανταγωνιστών τους. Παράδοση που στα μάτια μου φαίνεται να διατηρείται ακόμα σε μερικές περιπτώσεις. Το δε 306 είχε παπουδίστικο εσωτερικό , το οποίο στην ελλάδα μάλλον προσέλκυσε πελάτες από τελείως άγνωστο τάργκετ γκρουπ της εταιρίας , για αυτό και πετυχαίνεις κάπου κάπου, αγγελίες 306 με 90.000χλμ προσεγμένο από συνταξιούχο, παλαιάς κοπής δάσκαλο .
Αναφορικά με τα περιβόητα πλαστικά , θυμάμαι ότι ο γάλλος μηχανικός είχε προβλέψει ότι οι ανάγκες μας για φρέσκο αερισμό θα ήταν αυξημένες οπότε το ταμπλό του οικογενειακού μας 405 απέκτησε στην πενταετία, μια κάθετη σχισμή στο ταμπλό του, αρκετά μεγάλου ανοίγματος και βάθους , για την οποία μας παραμύθιαζε ο πατέρας ότι είναι έξτρα αεραγωγός. Επίσης τα ηλεκτρικά του παράθυρα ανέβαιναν μέχρι το τέλος της ζωής του με την ίδια πολύ αργή ταχύτητα λες και πρωτοβγήκε από το εργοστάσιο, αν είχες υπομονή καταλάβαινες ότι ήταν σχεδιασμός υπέρ ασφαλείας. Βέβαια και το 405 όπως και ο προκάτοχός του το fiat 131 , οδηγήθηκαν στο διαλυτήριο εν πλήρη υγεία, με πολλά δύσκολα χιλιόμετρα , χωρίς να μας αφήσουν ποτέ ( ο γάλλος σίγουρα , ο ιταλός δε θυμάμαι) , το φιατ θύμα της δώσε-και-μένα -μπάρμπα απόσυρσης του 90 και το 405 των δύσκολων πρώτων χρόνων των μνημονίων.
Οι ποτηροθήκες άγνωστη έννοια, αλλά ο μεσόγειος μηχανικός είχε καταλάβει ότι το ρόλο του σερβιτόρου , βασταποτηρατζή, διαμοιραστή κεφτέδων και των απαραίτητων αρτοποιημάτων, τον έπαιζε επάξια ο συνοδηγός, δεν υπήρχε αυτή η τευτονική αδιαφορία στο ζευγάρι. Με λίγη καλή διάθεση βέβαια, ανακάλυψα ότι η πλαστική σχισμή μπροστά από το λεβιέ του 405 σφήνωνε τέλεια με φρεντοπότηρο, στο σάξο θέλει αντιστήριξη με πακέτο χαρτομάντηλα. Ζεστό καφέ δεν πίνουμε , αν είσαι άρρωστος μην οδηγάς.
-
Εδω η τοπ έκδοση του.
Στο μάτι φαινονται καθισματαρες.
Παντως η peugeot είχε μεγαλύτερο εύρος εκδόσεων για αυτό είχε πρόταση και για παππούδες και για ψαγμένους. Αλλωστε επιβίωσε και με βοήθεια βέβαια στα δύσκολα χρόνια και πλέον αγόρασε την alfa romeo. Στην Ελλάδα όλα τα peugeot ήταν φτωχικές εκδόσεις διοτι απο τότε ήταν τσιμπημένα τιμολογιακά τα γαλλικα αυτοκινητα. Οπότε έκοβαν ότι έβρισκαν για να είναι ψηλό ανταγωνιστικα.
Οι Ιταλοί στην κοσμαρα τους ως επιχειρηματίες.
-
Είχα αυτοκίνητο σχεδόν 5πλάσιας αξίας που δεν είχε τις υπέροχες ποτηροθήκες που έχει το ταπεινό Focus Mk 1. Εναι μεν για μικρά μπουκάλια νερού σε διάμετρο, αλλά είναι βαθιές και σταθερές (αν και ακούστηκε λίγο πρόστυχα αυτό - στην κεντρική κονσόλα) και σηκώνουν βάρος, ενώ βγαίνουν και πλένονται (είναι λαστιχένιες).
+1000 για την φώκια , μάγκωνε το φρέντο σωστά και πρόστυχα , ούτε ενοχλούσε ούτε τίποτα και αν μάζευε λίγο υγρασία και βρομιά κατευθείαν στον κουβά και σαπούνισμα!
-
θεωρώ πολύ έντιμα και ποιοτικά τα Scoda και εν καταλαβαίνω γιατί να πάει κάποιος σε Compass , μιλάω καθαρά για λόγους ποιότητας και αξιοπιστίας
Να πάει σε Skoda, αν του αρέσει, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πάει κάποιος και σε Compass.
-
d_m wrote:
θεωρώ πολύ έντιμα και ποιοτικά τα Scoda και εν καταλαβαίνω γιατί να πάει κάποιος σε Compass , μιλάω καθαρά για λόγους ποιότητας και αξιοπιστίας
Να πάει σε Skoda, αν του αρέσει, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πάει κάποιος και σε Compass.
Το θέμα είναι απόλυτα προσωπικών επιλογών. Ο καθένας από εμάς αποφασίζει με δικά του κριτήρια. Προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη στο μέλλον του ομίλου FCA και στην ποιότητα κατασκευής των αυτοκινήτων του / κάποιος φίλος είναι θεμιτό να έχει άλλη άποψη.
Σημειωνω ότι δε μιλάμε για μικρά ποσά αλλά σίγουρα κοντά στις 30.000€ και πάνω, με ο, τι αυτό συνεπάγεται για τις τιμές μεταπωλησης εταιριών με χαμηλή εκτίμηση στην αγορά και μέτρια αξιοπιστία στη χρήση.
-
d_m wrote:
Το θέμα είναι απόλυτα προσωπικών επιλογών. Ο καθένας από εμάς αποφασίζει με δικά του κριτήρια. Προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη στο μέλλον του ομίλου FCA και στην ποιότητα κατασκευής των αυτοκινήτων του / κάποιος φίλος είναι θεμιτό να έχει άλλη άποψη.
Σημειωνω ότι δε μιλάμε για μικρά ποσά αλλά σίγουρα κοντά στις 30.000€ και πάνω, με ο, τι αυτό συνεπάγεται για τις τιμές μεταπωλησης εταιριών με χαμηλή εκτίμηση στην αγορά και μέτρια αξιοπιστία στη χρήση.
-
Προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη στο μέλλον του ομίλου FCA και στην ποιότητα κατασκευής ,των αυτοκινήτων του / κάποιος φίλος είναι θεμιτό να έχει άλλη άποψη.
Τι εννοείς για το 'μέλλον του Ομίλου'?? Εγινε η συγχώνευση με την PSA και πλέον ο Όμιλος είναι η Stelantis, άρα δεν τίθεται θέμα ύπαρξης ή όχι του Ομίλου. Επίσης, η αξιοπιστία δεν είναι θέμα άποψης (αυτό είναι μου αρέσει ή όχι ένα αυτοκίνητο) αλλά αντικειμενικό μέγεθος.
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!