-
Γάτε, η βασική διαφορά είναι στη σύνεση με την οποία διαχειρίζεται κάποιος το χρήμα. Έχει μεγαλύτερη σημασία από το πόσα κονομαει. Εσύ (κι εγώ) που μάλλον έχουμε δει από κοντά τα ζόρια της επιβίωσης (ακόμη κι αν ίσως δεν υπήρξαμε ποτέ 'φουκαράδες') και μάλλον είχαμε προγόνους που ήξεραν τα ζόρια και πως να τα βγάζουν πέρα, διδαχτηκαμε απ το παράδειγμα τους και έχουμε ένα εσωτερικό 'τσιφουτη' να φωνάζει συνέχεια τη φωνή της λογικής στις αγορές μας. Για άλλους ανθρώπους αυτό δεν ισχύει, ξοδεύουν όσα έχουν ή όσα ελπίζουν πως θα κονομήσουν, μέχρι τελευταίας δεκάρας χωρίς καμία έννοια για ρεζέρβα ή πως θα ανταποκριθούν σε μια δύσκολη ώρα, ούτε καν αν όντως αξίζει τα λεφτά του σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Και πιστεύω πως σε ποσοστό πάνω από τους 7 στους 10, είναι καθαρά 'κληρονομικό' χαρακτηριστικό, επικτητο μεν, αλλα όπως είπα πάνω από 70% απλά αντιγράφουν και αναπαράγουν τη σχέση και συμπεριφορά που είχαν με το χρήμα οι γονείς τους και το περιβάλλον τους.
-
πιλιε εξακτλι. και ειναι οι ιδιοι που γκρινιαζουν μετα οτι τους λειψανε. και γινονται πασοκ. καθε χρωματος. επισης ο γατοζ υπηρξε φουκαρας για μια οχταετια τουλαχιστον. αλλα θα εξηγηθουν αυτα οταν ερθεις, νομιω σημερον πετας, εκ το κοντιοθεν μαζι με αρκετοι απο εδωθε.
ΑρΕς
μολις ριξουν τον φραχτη πραγματι σκεφτομαι, κοντινη προς ευβοια μερια, συναντησις εις καποιο ευκολοπροσβασιμο βουναλακι με προμηθειαι καθως οτιδηποτε αλλο θα απαγορευεται. θα μπορουν και γκέικα δικουνητα και χαμηλα ακομη. κοντα προκοπι, κατι εχω στο μυαλο μου, οχι ομως αυτο που εβαλα στον ντιμσαββά που ειναι δυσκολακι, κατι πανεμορφο και ευκολακι.
-
Ρε Τσακαλώτο του Τ9 πληκτρολογίου πως σου ρθε ότι υπήρξε κάποιου είδους μομφή;
Και μια και απ ότι κατάλαβα, πήρες κάτι πιο ακριβό, ποια πήρες;
Εγώ έχοντας ακόμη, μία 50αρα κελεπούρι πλάσμα Panasonic των 600€ από προσφορά 2 εβδομάδων πριν κάποια χρόνια (διπλάσιας τιμής καταλόγου, ίσωςτην ίδια με τον harisma23), είχα μπει στη πρίζα πέρυσι να πάρω την 65αρα OLED C9 της LG που 'έπεφτε' λίγο κάτω απ τα 2 χιλιάρικα, αλλά τελικά, μια και έλειπα, αντιστάθηκα και πήραμε κάτι πολύ οικονομικές των 300-400€ smart TV για τους παππούδες.
Τώρα ποιο μοντέλο είναι το αντίστοιχο της C9 ?
-
https://www.skroutz.gr/s/14695920/LG-55SK8500-Smart-4K-UHD-55.html
Κοστιζε 1800 με 1900 ευρώ. Την πειρα μετά των ημερών του blackfriday κάπου στα 1200 ευρώ.
Το μοντέλο μου σταμάτησε πλέον να παράγεται αλλά είναι σχεδόν ίδιο με αυτό αλλά επιπροσθέτως έχει και Harman kardon ηχεία νομιζω με δύο subs. Πλεον νομίζω αυτή η εταιρεια ηχού σταμάτησε να συνεργάζεται με την LG
Συγκριτικά με τις τηλεοράσεις και των 500 ευρών είναι ΠΑΡΑ πολυ καλη. Πραγματικά όταν συνήθη σεις σε μια τέτοια νομίζεις οτι οι υπόλοιπες είναι χαλασμένες ή ότι δεν βλέπεις καλά.
Το panel των 120hz αλλάζει τα πάντα...το μαύρο της είναι σαν oled.. Νομίζεις η τηλεόραση έχει σβήσει. Έχει εντυπωσιάσει όσους την έχουν δει από κοντά. Καθόλου γκρυ. Βαθύ μαύρο. Πάντως, το απόλυτο μαύρο το βλέπεις με ρυθμισμένη τη φωτηνοτητα γύρω στο 53-54...Εννοείται έχει όλα τα νέα πρωτόκολλα dolbyvision και surround και τελευταίος γενιάς hdr...
Ο επεξεργαστής της είναι απλά καλός. Θα μπορούσε καλύτερα. Οπότε για να επιτύχω πολύ ομαλή κίνηση με την λειτουργία ενίσχυση της κίνησης (όλα τα προγράμματα τα κάνει σαν έχουν γυριστεί με 60 fps.. Να δείτε blockbuster ταινία με 60fps....απολαυση) του ελάφρυνα το φορτίο του και έκλεισα κάποιες άλλες λειτουργίες όπως τον μείωση θορύβου, εφόσον έχουμε ψηφιακό σήμα κτλ.
Δηαλα αυτό έλεγα στον μάστορα ότι με κάποιες ψευτο λύσεις φτάνει στο τέλειο η τηλεόραση.
Και για αυτο λεω όσοι μπορειτε κάντε το δωρο αυτό στον εαυτό σας. Μπορεί στο μαγαζί να μην σας φαινετια μεγάλη η διαφορά αλλά πραγματικά είναι πολύ μεγάλη.
-
1 χιλιάρικο για TV δεν είναι πολλά λεφτά, εδώ έχει φτάσει ένα κινητό να χει τόσο.
Αλλά τώρα και με τα μισά λεφτά, όποιος δεν έχει απαιτήσεις κάνει τη δουλειά του κι έχει κι όλες τις μοντέρνες ευκολίες.
Εκεί όμως που η ποιότητα ξεφεύγει και υπάρχει και ικανό μέγεθος (65' +), οι τιμές ξεκινούν από το διχίλιαρο...
Κι εννοείται πως για τέτοια πόσα κάνουμε πάντα επέκταση εγγύησης, όχι σαν VW...
Ως προς εγγύηση και εξυπηρέτηση τί παίζει; κάποτε ήταν νο1 η LG, τώρα τί γίνεται;
-
Χμμμ καλή εξυπηρέτηση. Και εγγύηση. Μια παλιά σε εγγύηση την έφτιαξαν αλλά άνοιξαν το πάνελ και οι κόλλες που έβαλαν δεν ητνα πολύ καλές και ξανά άνοιξε κτλ.
Γενικα αν μπει χέρι σε αυτα ακόμα και σε εγγύηση ... Να μαζεύεις λεφτά για την επόμενη.
Ναι ψ; χάνεις ευκαιρίες με εκπτώσεις. Από των 1500 στις 2500 δεν υπάρχουν τεράστιες διάφορες εκτός αν θέλεις πολλές ίντσες. Από τις 400 ευρώ στις 1500 ευρω υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Σαν να λεμε 5 ετη διαφορά τεχνολογίας.
-
Αλλη τεχνολογία το κινητό και άλλη η TV, επίσης με το κινητό μπαίνεις και στο μάτι του άλλου την tv ποιος θα την δει? Ποιο εύκολα δίνεις το 1000€ για να το παίξεις καμποσος!
Εν τω μεταξύ αλίμονο και αν κάποιος που δίνει πάνω από 300€ για κινητό μπορεί να ξεδιπλώσει όλες τις δυνατότητες του.
Εγώ έχω lcd lg 10 ετιας και Huawei κινητό των 200€!Αν έσκαγα λεφτά θα ήταν σε TV να βάλω την 42lg στο σαλόνι που δεν πατάμε ποτέ και να πάρω μια 48-50(υπάρχει?) στην κουζίνα που είμαστε όλη μέρα!
-
Πήλιε η νέα τόπ σειρά της LG είναι η G1, φανταστική τηλεόραση. Όσο για την εγγύηση εννοείται παίρνεις πέντε χρόνια μόλις τα δίνουν δωρεάν, (έτσι πήρα τη Sony και φυσικά το ακατανομαστο λίγες μέρες μετά μόνο που εκεί τους έσκασα τρία κατοστάρικα για δυο έξτρα έτη). Lap έχεις δίκιο, αν ανοιχτεί βράστα, ενώ τα θέματα software μπορούν να στα λύσουν από το διαδίκτυο.
-
Dublin wrote:
Θα συμφωνήσω 100% με τα λόγια σου, ακόμη και για τις Plasma! Ακόμη κλαίνε τα λεφτά τους κάτι φίλοι μου με τις Panasonic!
Off-topic, αλλά πρέπει να απαντήσω σε αυτά τα 'νόστιμα' που λες! Κάτοχος δύο plasma Panasonic, μια 15ετίας (στο εξοχικό πλέον) και μια 8ετίας (η κύρια τηλεόραση του σπιτιού), δεν έκλαψα ούτε μία στιγμή τα λεφτά μου. Κατ' αρχάς δεν έχει πάθει καμία απολύτως τίποτα. Κατά δεύτερον, στα λεφτά που κόστιζαν, ανταγωνιζόντουσαν τα αντίστοιχα σχετικά φθηνά μοντέλα LED, τα οποία όμως από ποιότητα εικόνας ΔΕΝ βλεπόντουσαν! Είτε μιλάμε για μαύρο είτε για κίνηση είτε για τη φυσικότητα της εικόνας. Καίνε βέβαια σημαντικά παραπάνω (2 με 3 φορές) αλλά το γνώριζα εκ των προτέρων και χαλάλι τους, όταν οι άλλες, οι 'οικολογικές' LED, απλώς δεν βλεπόντουσαν.
Οπότε, ακόμη και αύριο αν χαλάσουν, ούτε τα λεφτά μου θα κλαίω ούτε κάτι λιγότερο από απόλυτα ευχαριστημένος θα είμαι.
Υ.Γ.: Ρε Πηλιορείτη, έχουμε απόλυτη σύμπτωση απόψεων για τις πλάσμα. Βεβαίως η μεγάλη μάζα των ασχέτων αγοραστών απλώς είναι τοσο 'αόμματη' που τους φαίνεται καλή η άθλια πουσαρισμένη εικόνα που βλέπουν στα καταστήματα με φωσφοριζέ χορτάρι στα γήπεδα, χρώμα επιδερμίδας σαν τη Miss Piggy και 'ευκρίνεια' ξυράφι που κάνει τα μάτια να πονούν. Και παρεπιπτόντως η τελευταία μου αγορά σε τηλεόραση ήταν προ 8ετίας η βασική 50άρα plasma της Panasonic έναντι 500 Ευρώ σε 48 άτοκες δόσεις από το Πλαίσιο.
η panasonic plasma μου του 2011 αρχιζει και κανει νερα και ειναι ετοιμη να αποδημησει εις κυριο,αλλα τα λεφτα μου δεν θα τα κλαψω,πολυ καλη εικονα και σε ενα 50% των περιπτωσεων καλυτερη απο την samsung qled του 2019 που εχω. Βασικα φοβηθηκα να δωσω >1000ευρω (που ειναι το ελαχιστο σε 55αρα) για oled λογω περιπτωσεις burn in (που παρεπιπτοντως δεν καλυπτουν οι εγγυησεις) αλλα μαλλον το εχω μετανοιωσει.
-
Αλλη τεχνολογία το κινητό και άλλη η TV, επίσης με το κινητό μπαίνεις και στο μάτι του άλλου την tv ποιος θα την δει? Ποιο εύκολα δίνεις το 1000€ για να το παίξεις καμποσος!
Εν τω μεταξύ αλίμονο και αν κάποιος που δίνει πάνω από 300€ για κινητό μπορεί να ξεδιπλώσει όλες τις δυνατότητες του.
Εγώ έχω lcd lg 10 ετιας και Huawei κινητό των 200€!Αν έσκαγα λεφτά θα ήταν σε TV να βάλω την 42lg στο σαλόνι που δεν πατάμε ποτέ και να πάρω μια 48-50(υπάρχει?) στην κουζίνα που είμαστε όλη μέρα!
Ναι υπάρχουν 49αρες τηλεοράσεις. Και μαλιστα πολύ καλές. Και εσείς όλη μέρα στην κουζίνα; .... Και άλλοι γνωστοί μου και συγγενείς έτσι. Ολο και κατι μασουλας όλη μέρα στην κουζίνα....
Πριν πάρεις όμως να εγκρίνουμε την τιμη και αν δικαιούσαι, αν όχι να περιμένουμε να πάνε καλά οι δουλειές των υπολοίπων να νιώσουν τύψεις και μετά να παρεις έγκριση αγοράς.
Μη τυχόν και πάρεις ακριβή και έχεις αντίθετη άποψη μετά σε άλλα θέματα, διοτι οι σκέψεις σου πρέπει να υπακούουν στις ευκαιρίες ζωής των υπολοίπων καθώς και στα εισοδήματα τους προκειμένου να γίνουν δέκτες για συζήτηση σε άλλα θεματα. Ειδάλλως είναι υποκριτικές και άνευ ουσίας.
Ξερω, εσύ απλά μια τηλεόραση αγοράζεις... Αλλα εμείς δεν στο επιτρέπουμε (όχι άμεσα, αλλά εμμεσα)
Αϊντε όλοι ίσα και όμοια έχουμε γίνει πια.... Κάποιοι έχουν δικαίωμα στα υλικά αγαθά οι άλλοι όχι.
Υ. Γ Μείνε με την παλιά....μου θες και τηλεόραση.
-
Χτες πήραμε στο γραφείο μία ίδια με αυτή του σπιτιού , για μόνιτορ 49 ιντσες . Ακριβώς μπορεί να χωρέσει και σε σένα , αφού και εγώ είχα έναν περιορισμό παρόμοιο στο σπίτι και πήγα από τις 40 στις 49 με ελάχιστη εξωτερική διαφορά.
-
Ναι στην κουζίνα είσαι μέσα στην μάσα όλη την ώρα , 1 χρόνο καραντίνα (και ας δουλεύω full του άσου) και έβαλα 10κιλά!
Η κουζίνα είναι τεράστια και βολεύει το μόνο κακό η TV με το έπιπλο της είναι στο 'πέρασμα - καμάρα' για το υπόλοιπο σπίτι και έχουμε περιορισμό μεγέθους , η 42' είναι ότι πρέπει και έχω και 2-3 εκ αέρα από τον τοίχο αλλά σαν ποιο παλιάς τεχνολογίας και αισθητικής έχει πλαίσιο 3-4εκ δεξιά και αριστερά που οι καινούριες δεν έχουν καθόλου ή έχουν κάνα εκατοστό μαξ! οπότε κερδίζω μερικά εκατοστά από εκεί περίπου 6 + 3 το κενό που έχω = 9εκ οπότε μπορώ να παίξω διαγώνια στις 48'-50'!
Το καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι η υπάρχον LG ( 42LF 2500)είναι σκυλί του πολέμου , αθάνατη και άσπαστη εδώ και 10-12 χρόνια, το μόνο που μου λείπει είναι ένα καλό tvbox για Netflix -ertflix κα ! Οπότε δεν πολύ ψήνομαι για αλλαγή ακόμα , θα το μελετήσω αλλά νομίζω πάνω από 600-700 δύσκολα θα δώσω για να βλέπω gormiti - paw patrol -lady bag κ.α.
-
Παλιά 7ετίας 40-42 με 'πλαίσιο' τριγύρω δεν έχει μεγάλη διαφορά σε διαστάσεις από καινούρια 49ρα που είναι σχεδόν χωρίς πλαίσιο.
-
Είστε με επιτοίχιες βάσεις ? Λύνουν χέρια σε περιορισμένους χώρους γιατί μπορείς να αλλάξεις γωνία κτλ.
-
Εγώ ναι με επιτοίχια (βασικά επιτζάκια...είναι βιδωμένη στον τοίχο πάω από το τζάκι). Αλλιώς θα χρειαζόταν άλλη διαρρύθμιση το σαλόνι.
-
Είστε με επιτοίχιες βάσεις ? Λύνουν χέρια σε περιορισμένους χώρους γιατί μπορείς να αλλάξεις γωνία κτλ.
![]( anime gif waiting)
Φαντάσου μια τέτοια καμάρα , στα αριστερά της είναι το έπιπλο της TV σε ύψος ποιο ψιλό από τον πάγκο κουζίνας και δεξιά από την καμάρα είναι το ψυγείο (όχι μέσα στην καμάρα αλλά στο δεξί τοίχο)! Προ ανακαίνισης το παλιό ψυγείο (60άρι) ήταν πριν το δοκάρι της καμάρας τώρα που πήραμε 80άρι έχουμε περάσει το δοκάρι και 2-3 πόντους ακόμα ! Αν το ψυγείο δεν είχε βγει έξω θα με έπαιρνε και για μεγαλύτερη !
Το πρόβλημα ότι όλες οι TV που έχω δει χρειάζονται τοίχο από πίσω για να 'βγάζουν' τον ήχο μπροστά , εγώ δεν έχω τοίχο από πίσω και δυναμώνω τον ήχο και ο ήχος ταξιδεύει προς τα πίσω σε όλο το σπίτι πολύ δυνατά!
Το δύσκολο είναι ότι η κουζίνα είναι καρυδιά και δεν έβρισκα ξυλεία στα συγκεκριμένα νερά (και σε λογικές τιμές) που να ταιριάζει για να φτιάξω μία πλάτη πίσω από την TV , ίσως κάνω μία πλάτη από τζάμι αμμοβολής ή κάτι τέτοιο , δεν θέλω γυψοσανίδα γιατί η καμάρα είναι ντυμένη με ξύλο και δεν θα ταιριάζει με τίποτα !
-
Πάρε δύο ηχεία και σύνδεσε τα και ενεργοποίησε από το menu να βγαίνει ο ήχος μόνο από τα ηχεία και τέλος.
Αντε μπες σε φάση αγοράς, να ποσταρεις υποψήφιες τηλεοράσεις.
-
@yem δε μπορώ να το φανταστώ ακριβώς αλλά όπως το περιγράφεις σα κακό φενγκ σουι μου ακούγεται..
Εγώ πέρυσι έφερα τούμπα όλο το σαλόνι και άλλαξε όλος ο χώρος προς το καλύτερο. Σκέψου αν γίνεται να αλλάξεις τη θέση της.
-
@yem δε μπορώ να το φανταστώ ακριβώς αλλά όπως το περιγράφεις σα κακό φενγκ σουι μου ακούγεται..
Εγώ πέρυσι έφερα τούμπα όλο το σαλόνι και άλλαξε όλος ο χώρος προς το καλύτερο. Σκέψου αν γίνεται να αλλάξεις τη θέση της.
χαχαχα η TV και τα πλαστικά φυτά μας έκαψαν φέτος με το φενγκ σουι!
Και εγώ στο σαλόνι τα έφερα όλα τούμπα (εκτός από το τζάκι) αλλά στην κουζίνα κώλωσα , δεν ήθελα τα πετάξω τα ντουλάπια από 100% ξύλο για να βάλω μελαμίνες , άλλαξα τα πλακάκια και τον πάγκο-νεροχύτη-μπαταρία & κουζίνα-εστία - πουρουφάν έβαλα αυτόματους μεντεσέδες και 1 μηχανισμό και έμεινε στην θέση της , δεν ήθελα να την σπάσω για να αλλάξω διαρρύθμιση που κατά 90% είναι λειτουργική , μόνο στην TV τα χαλάμε λιγάκι! Επίσης στις κουζινες δύσκολα μεταφέρεις όλη την διάταξη σε άλλο σημείο μιας και χρειάζεται παροχή νερού - αποχέτευση και πολύ ρεύμα!
Σκέψου την καμάρα που ανέβασα φώτο να έχει άνοιγμα 2μ, ακριβώς κάτω από την καμάρα ένα ψηλό έπιπλο TV στην αριστερή πλευρά της και το υπόλοιπο άνοιγμα ελεύθερο (90εκ) για να περνάς ... κάπως έτσι δεν είμαι και ο Χελάκης στις περιγραφές.
-
Σε ένα κινητό που κάνει περίπου 150 ευρώ η αλλαγή οθόνης πόσο κοστίζει?
Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους