-
Και να προσθέσω ότι ένα χειροκίνητο κιβώτιο είναι ακόμα μεγαλύτερος αναχρονισμός στο 308, γιατί δεν ταιριάζει ούτε με το εσωτερικό ούτε με την εικόνα που θέλει να πλασάρει η εταιρεία για το αυτοκίνητο. Οπότε σοφά επέλεξαν να μην διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο.
-
Εγώ απλά αναφέρω τις εμπειρίες μου, το να λέμε δογματικά κάτι που ίσχυε πριν 15 χρόνια, δεν είναι η απόλυτη αλήθεια το 2021, δεν είπα ότι είναι το κορυφαίο manual της κατηγορίας του (και είχαμε και Γιαπωνέζικα και Ιταλικά, και Ford) αλλά είναι απολύτως καλύτερο από τις προηγουμενες γενιές.
και κουοτάρω από το review CarWow
'Hit the road and you’ll find the 2008 is a great all-rounder. Its steering is light in town, but weights up to give you more confidence at faster speeds. The slick six-speed manual gearbox (an eight-speed auto is optional) is the perfect match for the Peugeot’s sporty small steering wheel and, with little body lean to speak of, it’s a fun car to hustle about.
You can choose to swap the slick six-speed manual gearbox for an eight-speed automatic but, unless you only drive in town, there’s no need.
The 155hp model has the auto as standard. It shifts gears smoothly when left to its own devices but try and take manual control and it’s frustratingly slow to respond. In fact, the performance never feels that much quicker than the mid-range model.'
μάλιστα το έχει στα αρνητικά 'sluggish automatic gearbox' ενώ το review είναι σχεδόν διθυραμβικό (BUY IT η προτροπή, σχεδόν σπάνιο για τα video review του Matt και 9/10 το written review).
-
Έχουν βελτιωθεί οντως κακά τα ψέματα αλλά και πάλι δεν είναι από τα καλά. Και οι ανταγωνιστές του δηλαδη βελτιώθηκαν
Η χειρότερη περίοδος των κιβωτίων τους ήταν το 2000 με 2015....πραγματικά αθλια κιβώτια.
Τα τσέχικα και τα γερμανικά έχουν κατ ομολογίαν από τα καλύτερα σε αίσθηση κιβωτια οπότε τα αποτελεσματα στη σύγκριση είναι έντονα.
-
Ακόμα και οι ανατολίτες τους έχουν ξεπεράσει σε μηχανικά κιβώτια. Και άντε πες το Civic είναι μια κατηγορία από μόνο του μηχανολογικά. Να σε ξεπερνάνε οι Κορεάτες; Πολύ καλύτερα κιβώτια βρήκα στα Ceed/Xceed/Sportage/Tuscon όταν τα δοκίμασα. Τεσπά thank God for Aisin...
Κάποτε θεωρούσα ότι τα χειρότερα κιβώτια έφεραν τα Opel. Περιμένω το νέο Astra να δω και αυτό τι ψάρια θα πιάνει, πλάκα θα έχει.
-
Τεσπά thank God for Aisin...
Εννοείται! Και με τόσα λεφτά που επένδυσε η PSA στο εργοστάσιο να φτιάχνει τα Aisin στην Γαλλία, είναι λογικό να τα προμοτάρει και να κάνει phase out τα χειροκίνητα. Είπαμε δεν ταιριάζουν και με το προφίλ και τα οδηγικά χαρακτηριστικά των PSA τα χειροκίνητα....είναι σαν να έχεις την σούπερ ντούπερ τηλεόραση και να σηκώνεσαι να αλλάζεις κανάλι.
-
Πάντως από όλα αυτά τα 2008/208/Corsa που πωλούνται Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία είναι manual, το 308 αν βγει μόνο auto θα δικαιολογεί εν μέρει και την αυξημένη τιμή από το 'ταπεινότερο' Astra, που φαντάζομαι θα βγαίνει και manual για τους κοινούς θνητούς.
Κιβώτια όλα ίδια είναι στον PSA
-
Πάντως από όλα αυτά τα 2008/208/Corsa που πωλούνται Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία είναι manual,
Εεε ναι λογικό είναι, μιλάμε για την Ελλάδα. Οφείλεται στην άγνοια του κόσμου, στον 'φόβο', στο ότι νομίζουμε ότι είμαστε φοβεροί οδηγοί (και μπορούμε να αλλάξουμε ταχύτητα καλύτερα/πιο γρήγορα/πιο σωστά) και φυσικά στην αυξημένη τιμή (Νο. 1 λόγος)
-
Dublin wrote:
Πάντως από όλα αυτά τα 2008/208/Corsa που πωλούνται Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία είναι manual,
Εεε ναι λογικό είναι, μιλάμε για την Ελλάδα. Οφείλεται στην άγνοια του κόσμου, στον 'φόβο', στο ότι νομίζουμε ότι είμαστε φοβεροί οδηγοί (και μπορούμε να αλλάξουμε ταχύτητα καλύτερα/πιο γρήγορα/πιο σωστά) και φυσικά στην αυξημένη τιμή (Νο. 1 λόγος)
Όπως και να έχει, υπάρχει αγορά, και πουλάει και πολύ.
Το παλικάρι με το Puma ST με καταλαβαίνει που αρνουμαστε να οδηγήσουμε και scooter ακόμη.
Έχουμε και αριστερό πόδι, και δεξί χέρι (στα αυτοκίνητα) και αριστερό χέρι/πόδι (στις μηχανές) και θέλουμε να τα χρησιμοποιούμε.
Δεν μπορείς να με πείσεις ότι είναι βλακεία και αναχρονισμός, αναχρονισμός θα γίνει όταν θα πηγαίνουν όλα μόνα τους, οπότε εκεί δεν θα έχουμε και καμία επιλογή, τώρα που έχω επιλογή θα πάρω αυτό που θέλω. Ευτυχώς. Πάντως έρχεται η εποχή του ηλεκτρικού που θα πηγαίνει μόνο του μέσα στα όρια ταχύτητας όλα και το ένα πίσω από το άλλο και θα γράφουμε στο φόρουμ - ενώ είμαστε εν κινήσει - για τις οθόνες μας και πόση μνήμη έχει ο κεντρικός υπολογιστής του αυτοκινήτου μας, τίποτα άλλο..και μετά θα είναι τόσο βαρετό όλο αυτό που δεν έχουμε καν ιδιωτικά οχήματα, αλλά αυτό θα το συζητήσουμε από το 2030 και μετά (κάποιοι από εμάς ίσως).
-
Όπως και να έχει, υπάρχει αγορά, και πουλάει και πολύ.
Το παλικάρι με το Puma ST με καταλαβαίνει που αρνουμαστε να οδηγήσουμε και scooter ακόμη.
Έχουμε και αριστερό πόδι, και δεξί χέρι (στα αυτοκίνητα) και αριστερό χέρι/πόδι (στις μηχανές) και θέλουμε να τα χρησιμοποιούμε.
Δεν μπορείς να με πείσεις ότι είναι βλακεία και αναχρονισμός,
-
Υπάρχει αγορά, για τους λόγοςυ που είπα...στην Αμερική π.χ. ή στην Ασία κανείς δεν αγοράζει χειροκίνητα.
-
Ειδικό αυτοκίνητο το Puma ST που και πάλι με ένα αυτόματο θα ήταν σαφώς καλύτερο, αλλά σε τέτοιες κατασκευές να δεχτώ και το χειροκίνητο (αν και όλα τα σπορ και σουπερ σπορ πλέον μόνο αυτόματα βγαίνουν!). Καμία σχέση με το CVT των Scooter.
-
Όπως είχε πει και ο συγχωρεμένος μέγιστος LJK Setright 'εαν ο Θεός ήθελε να οδηγούμε αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο θα μας έδινε 3 πόδια'!
-
Δεν θέλω να σε πείσω, την γνώμη μου απλά λέω. Όμως δεν μπορώ να ακούω επιχειρήματα όπως 'θέλω να ελέγχω το αυτοκίνητο' όταν το 95% από εμάς δεν ξέρουμε πως να το κάνουμε, απλά έχουμε την ψευδαίσθηση ότι με τις χειροκίνητες αλλαγές το ελέγχουμε καλύτερα, έτσι μάθαμε (σε κανένα αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν έχουν χειροκίνητο με συμπλέκτη πλέον), Δηλαδή τα 9 στα 10 επιχειρήματα υπερ του χειροκίνητου δεν ευσταθούν. Και συνήθως τα λένε όσοι από εμάς (και εγώ ήμουν ένας από αυτούς μέχρι το 1996) δεν έχουν οδηγήσει αρκετά κάποιο καλό αυτόματα.
-
-
Τα αυτόματα κιβώτια είχαν παλιά ένα θέμα με τις στροφές . Επρεπε να κατεβάσεις χειροκίνητα και πάλι αργούσες και δεν μπορούσες να στρίψεις όσο ήθελες γρήγορα , ή έπρεπε να πέσεις στα φρένα .
Τώρα τα αυτόματα είναι γρήγορα , καταλαβαίνουν τον δρόμο και την διάθεση που έχεις και κατεβάζουν μόνα τους γρήγορα .
Και εγώ πλέον μόνο αυτόματο .
-
Να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου. Καλά τα λέμε για τα αυτόματα και τα δέχομαι όλα. Η δική μου κόκκινη γραμμή είναι όμως ο τύπος αυτού. Δεν έπαιρνα ποτέ DSG (είτε ξηρού είτε υγρού τύπου) ή DCT.
Το CVT όσο η εφορία κάνει απαγορευτικά τα 2L δεν θα το ακουμπούσα επίσης εκτός αν αγόραζα αυτοκίνητο αποκλειστικά για κίνηση εντός πόλης.
Ένα T/C όταν το αντίστοιχο μηχανικό είναι μέτριο ναι. Πχ αν ερχόταν Ελλάδα Focus 1,5T ecoboost με το άρτιο μηχανικό 6αρι δεν θα επέλεγα σε καμία περίπτωση το αυτόματο T/C.
Αντίστοιχα Honda/Mazda με τα εξαιρετικά τους μηχανικά θα ήταν μονόδρομος. Στο PSA ο μόνος λόγος να πας σε μηχανικό είναι ακριβώς όπως το θέτει ο Φάνης. Κόστος. Κόστος αγοράς και κόστος χρήσης για κάποιον πχ που θέλει κυρίως για ψυχολογικούς λόγους να έχει μηδενικά ΤΚ στο νέο C4 αντί των 80€ του αυτόματου. Δεν νομίζω ότι σώθηκε κάνεις με 80€/έτος....
-
άπειρος/η οδηγός,κατηφορική ορεινή διαδρομή,στη κυριολεξία ο συνδυασμός που σκοτώνει!
(Όποιος διαφωνεί ας πάρει τέτοιο αυτοκίνητο στο παιδί του.)
-
άπειρος/η οδηγός,κατηφορική ορεινή διαδρομή,στη κυριολεξία ο συνδυασμός που σκοτώνει!
Εαν είναι άπειρος ο οδηγός, το ίδιο πρόβλημα θα έχει και με το μηχανικό γιατί θα κατεβαίνει είτε με λάθος σχέση ή ακόμα χειρότερα με νεκρά.
-
Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία η οποία είναι χρόνια τώρα στο #IMDB250 και έχει τίτλο 'Dial M for murder' του 1954 σε σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ. Που κολλάει στην περίπτωσή μας; Όλα τα αυτόματα έχουν την επιλογή 'M' για manual χρήση με paddles. Βάζεις και το driving mode στο sport ώστε να κρατάει τις στροφές και η οδήγηση γίνεται 100% ευκολότερη καθώς τα χέρια σου δεν ξεκουμπώνουν ποτέ πάνω από το τιμόνι. Αν δε έχει το όχημα και αυτόματα φώτα μέχρι μεγάλη σκάλα LED Matrix σε συνδυασμό με lane keeping assist μόνο ένας με τάσεις αυτοκτονίας μπορεί να κάνει λάθος. Αυτό και την ατομική βλακεία η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει καταφέρει ακόμα να τα προβλέψει!
-
- Όπως είχε πει και ο συγχωρεμένος μέγιστος LJK Setright 'εαν ο Θεός ήθελε να οδηγούμε αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο θα μας έδινε 3 πόδια'!
Που τον έμαθες εσύ τον LJK Setright και έχεις και άποψη είχες και στο χωριό σου τέτοιο πράγμα?
Εύγε που έχεις τέτοια αναγνώσματα ταπεινέ αυτοκινητόφιλε
-
Που τον έμαθες εσύ τον LJK Setright και έχεις και άποψη είχες και στο χωριό σου τέτοιο πράγμα?
Εύγε που έχεις τέτοια αναγνώσματα ταπεινέ αυτοκινητόφιλε
Αχαχαχα..... Δεν είχα εγώ στον χωριό μου? στο παραδίπλα σπίτι παραθέριζε!
Να είναι καλά ο ΚΚ και οι 4Τ των καλών εποχών (από το 1970 τους είχαμε ένεκα πατέρα και από το 1986 τους αγόραζα με το χαρτζιλίκι μου ανελλιπώς).
-
-
Αφορά το τρέχον μοντέλο και όχι το νέο. Στην Ελλάδα έτσι και αλλιώς δεν εισήχθη ποτέ με digital cockpit. Κυρίως ίσως γιατί δεν εισάγεται ως GT-LINE και οι πωλήσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούσαν εκδόσεις Active/Active+. Έφερναν και μια έκδοση 'tech edition' (ανάμεσα από Active+ & GT-Line) αλλά δεν πρέπει να πούλησε ούτε όχημα.
-
Θα έλεγα ότι οι δυνατότητες επιολογής είναι μόνο πλεονέκτημα. Υπάρχουν άνθρωποι που είτε δεν πολυγουστάρουν αυτόματα, είτε δεν είναι πρόθυμοι να δώσουν +2.500 ευρώ για να τα έχουν. Ας έχουν και αυτοί την επιλογή τους. Αρκεί όλες οι επιλογές να είναι σωστά υλοποιημένες και δομημένες.
Όχι π.χ. να χρεώνουν τιμωρητικά το αυτόματο π.χ. +5.000 ευρώ, ή να το συνδυάζουν ΜΟΝΟ με το υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού, πράγμα συνηθισμένο στη χώρα μας στα φθηνά μοντέλα.
-
Αυτόματο κιβώτιο,τούρμπο κινητήρας, άπειρος/η οδηγός,κατηφορική ορεινή διαδρομή,στη κυριολεξία ο συνδυασμός που σκοτώνει!
Ε καλά, εμείς για τα παιδιά μας θα πάρουμε από τα καλά: 20ετίας (τότε που τα έφτιαχναν σωστά), με ατμοσφαιρικούς κινητήρες (αναιμικούς, για να μην τρέχουν) και χειροκίνητα κιβώτια (για να μην πετύχουν καμία κατηφορική στροφή).
Τί άλλη χαζομάρα θα διαβάσουμε; Σίγουρα δεν είσαι τρολλ των 4Τ για να ανέβουν τα posts;
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)