-
άπειρος/η οδηγός,κατηφορική ορεινή διαδρομή,στη κυριολεξία ο συνδυασμός που σκοτώνει!
(Όποιος διαφωνεί ας πάρει τέτοιο αυτοκίνητο στο παιδί του.)
Ενώ με το χειροκίνητο θα κατεβάσει τη σωστή ταχύτητα εκεί που πρέπει και όταν πρέπει.
Ένα από τα άσχημα σενάρια λοιπόν με ένα χειροκίνητο, είναι να βρεθεί στη μέση της στροφής με νεκρά, προσπαθώντας να κουμπώσει μία κάποια ταχύτητα και όταν την κουμπώσει ποιος ξέρει ποια θα είναι αυτή άραγε.
Τα σημερινά αυτόματα κιβώτια κάνουν τη δουλειά πολύ καλά και ανεβοκατεβάζουν εκεί που πρέπει και όταν πρέπει.
Σε συνδυασμό μάλιστα με τις λειτουργίες οδήγησης και τα χειριστήρια πίσω από το τιμόνι κάνουν τη ζωή του μέσου οδηγού αλλά και όλων όσων δεν το παίζουν Άρι Βατάνεν πολύ πιο εύκολη.
Ακόμη όμως και 'χεράς' να θέλει να το παίξει κάποιος, πάλι ένα σημερινό αυτόματο κιβώτιο θα κάνει πολύ καλύτερα και ασφαλέστερα τη δουλειά του.
Ας μην έχουμε στο μυαλό μας τα κιβώτια των δεκαετιών του 70, του 80 και του 90.
Η τεχνολογία εξελίσεται καθημερινά.
-
Εχοντας ένα σύγχρονο αυτόματο κιβώτιο σε φτηνό αμάξι , μετατροπέας ροπής της Αισιν και έχοντας την δεκαετία του 2000 , το μακράν καλύτερο αυτόματο κιβώτιο εκείνης της εποχής το 7τάχυτο της Μερσέντες σε ένα ML-350 , μπορώ να πω ότι η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική σε σχέση με το καλύτερο και τρομακτική σε σχέση με τα 4τάχυτα και 5τάχυτα εκείνης της εποχής που άλλαζαν ταχύτητα 2-3 δ μετά την επιλογή της με το κιβώτιο .
-
Εγω και μερικοί ακόμα γουστάρουμε να οδηγούμε με manual , δεν το κανουμε Φανη μου επειδή νομίζουμε ότι θα το κάνουμε καλύτερα από το αυτόματο ουτε θεωρω ότι εντασομαι σε κάποια κατηγορία που ανέφερες.
Το θέλουμε γιατί απλά μας ευχαριστεί περισσότερο να συμμετέχουμε όσο περισσότερο στην οδήγηση στο δικό μας μυαλό, ψυχολογικό είναι.
Στο δικό μου το μυαλό το αυτόματο είναι απλά για το επόμενο μου αυτοκίνητο μετά από 10 χρόνια που θα είναι ηλεκτρικό. Οσο έχω κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι απλά out of the question. Ασε που γλιτώνω και το εαυτο μου από το να μάθω όλες τις διαφορετικές κατηγορίες, σου λέει διπλου συμπλεκτη ξηρού τυπου η μια μαλακία, CVT, KGB και ιστορίες ασε μας κουκλίτσα μου όλα του διαβόλου είναι αυτα, στην πυρα να τελιώνουμε χαχαχαχχα
Αυτα τα πράγματα ειναι και προτιμήσεις. Δεν με νοιαζει αν κάποιοι με θεωρουν ξεπερασμένο κτλ εγω αυτό γουσταρω και αυτο θέλω και όσο μου το προσφέρουν πάντα manual θα επιλέγω.
Κάποια πράγματα είναι από άποψη. Και υβριδικο δεν θα έπαιρνα μαλλον γιατί είναι τεχνολογία προσωρινη. Συνδιάζουν τα καλύτερα και τα χειρότερα ταυτόχρονα από τους 2 κόσμους και απλά βγήκαν για να δώσουν λύση μέχρι να πάμε στα τελείως ηλεκτρικά. Εγω δεν θέλω και δεν θα κάνω το ενδιάμεσο βήμα Hybrid. Μια και καλή σε ηλεκτρικό όταν θεωρήσω ότι είναι η ώρα.
Όσον αφορά το 308 το βρίσκω και αυτό πάρα πολύ όμορφο όπως ολη τη νέα σχεδιαστική γραμμή της Peugeot πραγματικά μαγκιά τους οι σχεδιαστές τους το αξιζουν ενα bonus.
ΥΓ Ελπίζω και εύχομαι το Group PSA να αναστήσει την LANCIA και το επόμενο αμάξι μετα από χρόνια που θα πάρω να είναι μια ηλεκτρική DELTA που να είναι σύγχρονη με ρετρο στοιχεία της παλιας που είναι ο έρωτας των εφηβικών μου χρόνων.:)
Ευσεβεις πόθοι αλλα όσο ζεις ελπίζεις
-
Ρε παιδια τι γινετια με το 308.... Το ξεχάσαμε.
-
Περιμένουμε να έρθει Ελλάδα....τώρα τι να λέμε? Ούτε τιμές δεν ξέρουμε!
-
Εγω και μερικοί ακόμα γουστάρουμε να οδηγούμε με manual , δεν το κανουμε Φανη μου επειδή νομίζουμε ότι θα το κάνουμε καλύτερα από το αυτόματο ουτε θεωρω ότι εντασομαι σε κάποια κατηγορία που ανέφερες.
Το θέλουμε γιατί απλά μας ευχαριστεί περισσότερο να συμμετέχουμε όσο περισσότερο στην οδήγηση στο δικό μας μυαλό, ψυχολογικό είναι.
Στο δικό μου το μυαλό το αυτόματο είναι απλά για το επόμενο μου αυτοκίνητο μετά από 10 χρόνια που θα είναι ηλεκτρικό. Οσο έχω κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι απλά out of the question. Ασε που γλιτώνω και το εαυτο μου από το να μάθω όλες τις διαφορετικές κατηγορίες, σου λέει διπλου συμπλεκτη ξηρού τυπου η μια μαλακία, CVT, KGB και ιστορίες ασε μας κουκλίτσα μου όλα του διαβόλου είναι αυτα, στην πυρα να τελιώνουμε χαχαχαχχα
Αυτα τα πράγματα ειναι και προτιμήσεις. Δεν με νοιαζει αν κάποιοι με θεωρουν ξεπερασμένο κτλ εγω αυτό γουσταρω και αυτο θέλω και όσο μου το προσφέρουν πάντα manual θα επιλέγω.
Κάποια πράγματα είναι από άποψη. Και υβριδικο δεν θα έπαιρνα μαλλον γιατί είναι τεχνολογία προσωρινη. Συνδιάζουν τα καλύτερα και τα χειρότερα ταυτόχρονα από τους 2 κόσμους και απλά βγήκαν για να δώσουν λύση μέχρι να πάμε στα τελείως ηλεκτρικά. Εγω δεν θέλω και δεν θα κάνω το ενδιάμεσο βήμα Hybrid. Μια και καλή σε ηλεκτρικό όταν θεωρήσω ότι είναι η ώρα.
Όσον αφορά το 308 το βρίσκω και αυτό πάρα πολύ όμορφο όπως ολη τη νέα σχεδιαστική γραμμή της Peugeot πραγματικά μαγκιά τους οι σχεδιαστές τους το αξιζουν ενα bonus.
ΥΓ Ελπίζω και εύχομαι το Group PSA να αναστήσει την LANCIA και το επόμενο αμάξι μετα από χρόνια που θα πάρω να είναι μια ηλεκτρική DELTA που να είναι σύγχρονη με ρετρο στοιχεία της παλιας που είναι ο έρωτας των εφηβικών μου χρόνων.:)
Ευσεβεις πόθοι αλλα όσο ζεις ελπίζεις
100% σε όλα! Και εγώ τις έχω εκφράσει αυτές τις απόψεις, ευτυχώς που μπαίνεις και εσύ και είμαστε πλέον 2!
Αυτόματο με το πρώτο ηλεκτρικό, αφού θα μας πηγαίνει και μόνο του, οπότε όλα klein!
Και εγώ το θέλω Lancia, να συνεχίσω και την οικογενειακή παράδοση.
Peugeot, τι να πω..τα κάνουν πολύ καλά τελευταία, και όλα λίγο διαφορετικά, και όλα λίγο μοναδικά..
Περαστικά, να είσαι καλά, και να έρθει σύντομα το τουτου, να το στρώσει η γυναίκα!
-
100% σε όλα! Και εγώ τις έχω εκφράσει αυτές τις απόψεις, ευτυχώς που μπαίνεις και εσύ και είμαστε πλέον 2!
Αυτόματο με το πρώτο ηλεκτρικό, αφού θα μας πηγαίνει και μόνο του, οπότε όλα klein!
Και εγώ το θέλω Lancia, να συνεχίσω και την οικογενειακή παράδοση.
Peugeot, τι να πω..τα κάνουν πολύ καλά τελευταία, και όλα λίγο διαφορετικά, και όλα λίγο μοναδικά..
Περαστικά, να είσαι καλά, και να έρθει σύντομα το τουτου, να το στρώσει η γυναίκα!
Συμφωνώ και εγώ απλά μία μικρή διόρθωση. Τα ηλεκτρικά δεν έχουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Υπάρχει ένας συμπλέκτης-μειωτήρας ο οποίος συνδέει τον άξονα του αυτοκινήτου με τον άξονα του κινητήρα με σταθερή σχέση.
-
Και τα υβριδικα έχουν αυτόν τον συμπλεκτη... Παίζει όμως άλλο ρόλο από αυτό που ίσως πιστεύουν οι περισσότεροι.
Σωστός!
-
Και τα υβριδικα έχουν αυτόν τον συμπλεκτη... Παίζει όμως άλλο ρόλο από αυτό που ίσως πιστεύουν οι περισσότεροι.
Σωστός!
έχεις δικιο, εκεί ο ηλεκτρικός κινητήρας συνδέεται στον πίσω άξονα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Μπροστά που υπάρχει ο θερμικός η μετάδοση γίνεται με συμβατικό τρόπο. Δεν ξέρω αν υπάρχουν υβριδικά με ηλεκτρικό μοτερ μπρος-πίσω. Εκεί τα πράγματα θα είναι πιο περίπλοκα.
Το 308 πάντως θα έχει μόνο πίσω.
-
-
Πάντως Panormus, είσαι μακράν ο you tube ανταποκριτής του φόρουμ
-
Μ αρέσει πολύ. Παρά πολύ.
Φαινεται να έχει ωραία σπορτιφ θέση οδήγησης. Και το εσωτερικο από το μέλλον.
-
Σκέψου να θες να πάρεις Ευρωπαϊκό C, και να είσαι μεταξύ αυτού και του Golf..δεν συνεχίζω!
-
Σκέψου να θες να πάρεις Ευρωπαϊκό C, και να είσαι μεταξύ αυτού και του Golf..δεν συνεχίζω!
Σκέψου όμως να έχεις μιλήσει με κόσμο που ασχολείται, να μπαίνεις σε fora σαν αυτό και να έχεις το μυαλό στο κεφάλι ώστε πριν πάρεις C να περιμένεις κάποιους μήνες να έρθουν Civic XI, DS4 & Focus F/L!
Γενικά εκτός από το δυνατό look μέσα έξω εγώ λέω να περιμένουμε πρώτα την ελληνική τιμολόγηση σε συνάρτηση με τα επίπεδα εξοπλισμού καθώς μόνο το look από μόνο του δεν αποτελεί λευκή επιταγή. Άλλωστε και το προηγούμενο δεν έπασχε καθόλου σε look ή ποιότητα υλικών & κατασκευής. Μην λέμε τα ίδια, όλοι ξέρουμε που έπασχε και μακάρι εκεί να δούμε διαφορά στο νέο αν δούμε. Αλλιώς το αμάξι θα είναι μια γκόμενα γλάστρα και πάλι δεν θα χτυπήσει κορυφή. Πόσες φορές έχουμε ακούσει ή έχουμε ίδιοι ζήσει γκόμενες ουαου εμφανισιακά που στο κρεβάτι ήταν λάχανα;....
-
Αν κρίνω από επιτυχία 208/2008/3008, έρχεται ένα ακόμη best seller, θα κάνει απίστευτες πωλήσεις, είναι με διαφορά το καλύτερο 308 ever, τα προηγούμενα ήταν χρυσές μετριότητες - και ως τέτοια πουλούσαν , αυτό πάει καρφί για τοπ 3 στην κατηγορία του.
-
Σκέπτομαι όταν έρθει η ώρα για αλλαγή του Kuga(αγοράστηκε 2019) να πάω σε 308 έτσι όπως το βλέπω και να περάσω πάλι στους 'χαμηλούς' . Μου αρέσει πάρα πολύ και περιμένω και εγώ την τιμολόγηση όταν έρθει(τέλος του χρόνου λένε).
Το 2001 είχα αγοράσει το 307 σε 3θυρο 1600 κυβικά, είχε βγεί και αυτοκινητο της χρονιάς τότε. Είχε γεμίσει η Αθήνα 307 τότε, χρόνια είχα να δω τέτοιες πωλήσεις σε Peugeot. Δεν είχε το φινίρισμα αλλά ούτε και την φοβερή συναρμογή και αξιοπιστία, είχε δώσει όμως στην αγορά μια άλλη σχεδίαση που έλειπε στα τοτε hatch, μακάρι να γίνει και τώρα με διορθωμένα τα κακώς κείμενα της προηγούμενης σειράς όπως είπατε και πιο πάνω.
-
Εμφανησιακά καμία σχέση...το 308 είναι πανέμορφο, ειδικά σε αυτό το πράσινο που λανσάρεται!
-
Dublin wrote:
Εμφανησιακά καμία σχέση...το 308 είναι πανέμορφο, ειδικά σε αυτό το πράσινο που λανσάρεται!
Ειλικρινά, όταν έβλεπα το βίντεο εσένα σκεφτόμουν! Πραγματικά μοναδικό πράσινο, και ωραία GT version!
-
Το πράσινο(που και ενένα μου αρέσει πολύ) όπως και το γαλάζιο είναι δυο χρώματα που οσο ωραία και να είναι δεν νομίζω να πουλήσουν αξιόλογα γιατι δεν είναι εμπορικά, οπότε θα κυκλοφορήσουν περισσότερο τα γνωστά άσπρα,μαυρα,γκρί και ασημί.
Εσείς θα τολμούσατε να πάρετε ένα σε πράσινο ή γαλάζιο πχ;.
-
Το πράσινο -ειδικά σε κάποιες αποχρώσεις- είναι πιο ασυνήθιστο,αλλά το μπλε μια χαρά είναι σε πολλά αυτοκίνητα.
Τα λευκά,μαύρα,ασημί κ.τ.λ. είναι πιο συχνά,όχι πάντα γιατί αρέσουν περισσότερο,αλλά κυρίως για οικονομικούς λόγους π.χ. δωρεάν ή μειωμένη τιμή κατά την αγορά του αμαξιού,πιο εύκολα επισκευάσιμα χρώματα κ.ά.
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)