-
Προσωπικά πιστεύω, και γι' αυτό "παλεύω" τις μονομανιες του φόρουμ από την αρχή, ότι δεν υπάρχει κακή επιλογή, απλά διαφορετικές επιλογές. Τόσο εύκολο στην κατανόηση, τόσο δύσκολο στην πράξη.
Για κάποιον ΜΠΟΡΕΙ να είναι επιλογή το DS4 diesel, δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο, καλό είναι να υπάρχουν επιλογές και να αποφασίζει ο καθένας.
Black.
Ταύτιση άποψης σε αυτό το θέμα απόλυτα.
Γιατί άραγε αυτό δεν γίνεται τόσο κατανοητό ?
Γιατί να χλευάσεις και να μειώσεις όσες επιλογές δεν σου κάνουν?
Απλώς, τις προσπερνάς.
Η μόνη σκέψη είναι ότι πράγματι δεν είσαι βέβαιος για την δικιά σου επιλογή και προσπαθείς μειώνοντας τις υπόλοιπες, να την ενισχύσεις.
Η συνειδητή απόφαση δεν κλονίζεται. Ολα τα αυτοκίνητα κάτι προσφέρουν. Εσένα δεν κάνουν όλα.Ναι, έχω προσέξει τελευταία ότι έχουν μία κοινή λογική οι απόψεις μας, και διαθέτουν και κοινή λογική!
Τα τελευταία αυτοκίνητα που "έσπρωξα" τελευταία σε φίλους. C3 Aircross (από αντιπροσωπεία εκθεσιακό, τσάμπα το πήραν πριν ξεκινήσουν τα πολλά πολλά, ήθελαν πολύ μικρό για πόλη, λίγα ταξίδια το χρόνο, αλλά ταυτόχρονα είναι σχεδόν 2μ και τα 3 μέλη της οικογένειας), μετά πήγαμε Vitara (3 Μελής οικογένεια με τελείως βασικές ανάγκες και εχθροί της τεχνολογίας - κοιταγαν μεταχειρισμένα Juke με 15.000€, ωιμε!), μετά Stonic (3 Μελής οικογένεια με λίγα χιλιόμετρα, πολύ κοντινά ταξίδια, SUV αλλά κοντά σε hatch αίσθηση), μετά παίξαμε πιο ψηλά για 2 φίλους, ήθελαν 4Χ4 C, ο ένας πήρε Sportage, ο άλλος τελικά κατάλαβε ότι είναι πολύ ακριβά τα πραγματικά C 4X4 (είχε μείνει 10 χρόνια πριν) και συμβιβάστηκε με Vitara, και κάπου στο ενδιάμεσο έσπρωξα και ένα Stonic στα 18.500€ και ένα Bayon σθεναρά, που όμως δεν αγοράστηκε τελικά (και τώρα τραβάει τα μαλλιά του ο φίλος).
Το ότι εμένα με βόλεψε το τάδε αυτοκίνητο, δεν σημαίνει ότι βολεύει και τους φίλους μου..
Κρίμα για το ένα Stonic, θα μπορούσε να πάρει με 18.000 το Mokka (20.000 το diesel) και επειδή κολλούσε συνέχεια έχασε την ευκαιριαρα, και δυστυχώς αυτός ταίριαζε περισσότερο σε Ευρωπαϊκό, έχει αρχίσει και ενοχλεί λίγο το πλαστικό και η έλλειψη ηχομόνωσης..τον είχα προειδοποιήσει, αλλά στα test drive το υποεκτίμησε! Και όταν το αποφάσισε, όχι Mokka δεν έπαιρνε, ούτε Cross Land! Ελπίζω να του ξεφύγει αυτή η παράγραφος!
-
Δώσε λίγη λογική και σε εμάς βρε dublin.
Να σε ρωτήσω διότι το είχα απορία εδώ και καιρο. Βουτηξες στη χύτρα της λογικής μικρός;
-
-
Εμ φαίνεται!
-
Προσωπικά πιστεύω, και γι' αυτό "παλεύω" τις μονομανιες του φόρουμ από την αρχή, ότι δεν υπάρχει κακή επιλογή, απλά διαφορετικές επιλογές. Τόσο εύκολο στην κατανόηση, τόσο δύσκολο στην πράξη.
Για κάποιον ΜΠΟΡΕΙ να είναι επιλογή το DS4 diesel, δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο, καλό είναι να υπάρχουν επιλογές και να αποφασίζει ο καθένας.
Black.
Απλώς, τις προσπερνάς.
Η μόνη σκέψη είναι ότι πράγματι δεν είσαι βέβαιος για την δικιά σου επιλογή και προσπαθείς μειώνοντας τις υπόλοιπες, να την ενισχύσεις.
Η συνειδητή απόφαση δεν κλονίζεται. Ολα τα αυτοκίνητα κάτι προσφέρουν. Εσένα δεν κάνουν όλα.Ναι, έχω προσέξει τελευταία ότι έχουν μία κοινή λογική οι απόψεις μας, και διαθέτουν και κοινή λογική!
Τα τελευταία αυτοκίνητα που "έσπρωξα" τελευταία σε φίλους. C3 Aircross (από αντιπροσωπεία εκθεσιακό, τσάμπα το πήραν πριν ξεκινήσουν τα πολλά πολλά, ήθελαν πολύ μικρό για πόλη, λίγα ταξίδια το χρόνο, αλλά ταυτόχρονα είναι σχεδόν 2μ και τα 3 μέλη της οικογένειας), μετά πήγαμε Vitara (3 Μελής οικογένεια με τελείως βασικές ανάγκες και εχθροί της τεχνολογίας - κοιταγαν μεταχειρισμένα Juke με 15.000€, ωιμε!), μετά Stonic (3 Μελής οικογένεια με λίγα χιλιόμετρα, πολύ κοντινά ταξίδια, SUV αλλά κοντά σε hatch αίσθηση), μετά παίξαμε πιο ψηλά για 2 φίλους, ήθελαν 4Χ4 C, ο ένας πήρε Sportage, ο άλλος τελικά κατάλαβε ότι είναι πολύ ακριβά τα πραγματικά C 4X4 (είχε μείνει 10 χρόνια πριν) και συμβιβάστηκε με Vitara, και κάπου στο ενδιάμεσο έσπρωξα και ένα Stonic στα 18.500€ και ένα Bayon σθεναρά, που όμως δεν αγοράστηκε τελικά (και τώρα τραβάει τα μαλλιά του ο φίλος).
Το ότι εμένα με βόλεψε το τάδε αυτοκίνητο, δεν σημαίνει ότι βολεύει και τους φίλους μου..
Κρίμα για το ένα Stonic, θα μπορούσε να πάρει με 18.000 το Mokka (20.000 το diesel) και επειδή κολλούσε συνέχεια έχασε την ευκαιριαρα, και δυστυχώς αυτός ταίριαζε περισσότερο σε Ευρωπαϊκό, έχει αρχίσει και ενοχλεί λίγο το πλαστικό και η έλλειψη ηχομόνωσης..τον είχα προειδοποιήσει, αλλά στα test drive το υποεκτίμησε! Και όταν το αποφάσισε, όχι Mokka δεν έπαιρνε, ούτε Cross Land! Ελπίζω να του ξεφύγει αυτή η παράγραφος!
Αμα εχεις τοσους φιλους που αγοραζουν αμαξια , ανοιξε μια αντιπροσωπεια
-
@alexandros-k said in DS4 2021:
Black.
Απλώς, τις προσπερνάς.
Αμα εχεις τοσους φιλους που αγοραζουν αμαξια , ανοιξε μια αντιπροσωπεια
Είναι την τελευταία 3ετια αυτά, και ναι, ξέρω πολύ κόσμο, ποιον να ρωτήσουν για αυτοκίνητα;!
αυτή τη στιγμή ψήνω ένα φιλικό μας ζευγάρι για Dacia Jogger (αντιστέκονται αυτοί..) και έναν πιτσιρικά φιλαράκι καλό, για μεταχειρισμένο Swift (κοίταγε τα πρώτα Mini! Έλεος!).
-
.Προσοχή μόνο με την "παλη"" γιατί τα όρια είναι εύκολα να ξεπεραστούν και να βρεθείς εσύ ο ίδιος να κάνεις αυτά που σε ενοχλούν στους άλλους.
Κατά τα άλλα όλοι κάτι είδαμε, κάτι μας άρεσε, κάτι ξεχωρίσαμε και εννοείται και κάποιες υποχωρήσεις κάναμε και διαλέξαμε το αμάξι που μας ικανοποίησε περισσότερο.
Με τα θετικά του και τα αρνητικά του. -
Αφού πουλανε. Για παράδειγμα το sandero πουλάει περισσότερο από το opel corsa άρα με την κοινή λογική του @dublin που βούτηξε στην χύτρα μικρός και τον διακατέχει σε κάθε άποψη και επιλογή του στη ζωή, είναι καλύτερο αυτοκίνητο από το corsa.
Και που να σκεφτούμε πιο περίπλοκα και σύνθετα. Δηλαδή να σκεφτούμε πως το sandero είναι δεύτερο σε πωλήσεις πανευρωπαϊκα και πολύ πιο πάνω στην κατάταξη από το corsa που είναι όμως το ίδιο αυτοκίνητο με το 208, το οποίο 208 πήρε τον τίτλο αυτοκίνητο της χρονιάς, κάτι φυσικά που το βοηθά σε πωλήσεις και είναι και πρώτο σε πωλήσεις πάνω από το sandero, αλλά είναι πιο όμορφο από το corsa έχοντας όμως και μια θέση οδήγησης που βολεύει ένα μέρος των αγοραστών.Πως να αποφασίσω λοιπόν με την κοινή λογική, ποιο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο;;;
Πω πω παράλογες σκέψεις....για αυτό ζητάω βοήθεια από πετυχημένους ανθρώπους με κοινή λογική, να με νουθετούν τον καημένο
-
Είδα χθες τυχαία το τζόγκερ, 26.500 ευρώ υγραέριο στην ανώτερη έκδοση. Ψιλοαπογοητεύτηκα από το πίσω κάθισμα γιατί έχει δώσει χώρο για την τρίτη σειρά καθισμάτων. Αλλά μιλάμε για πορπαγκαζούμπα τεράστια, και ολίγον βελτιωμένο εσωτερικά σε σχέση με το ντάστερ. Κρίμα που δεν έχει πετρέλαιο,αλλά θα έρθει τούρμπο υβρίδιο σε 2 μηνάκια.
-
Στο πίσω κάθισμα έχει 2 εκ περισσότερο χώρο για τα γόνατα από το sandero.
Δεν θα είναι turbo το υβριδικό. Αλλά συμφωνώ πως λόγω αυτόματου κιβωτίου και από ότι λένε πολύ καλού, και τετρακύλινδρου μοτέρ λογικά θα έχει ανώτερο nvh δείκτη
-
Είμαι από τους ελάχιστους που είχα-έχω το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο σε αυτόματο κιβώτιο σε βενζίνη και πετρέλαιο.
Και έκανα 30000 με το καθένα.
Το ντίζελ δεν συγκρίνεται.
Βλέπεις τις ανηφόρες της Κατεχάκη στην Αργυρούπολη και πριν τον Καρέα, βυθίζεις το πόδι σου στο γκάζι και ανεβαίνεις αέρα, ενώ οι άλλοι αγκομαχούν.
Προσπέραση σε επαρχιακό και δη σε ανηφόρα, δεν σε νοιάζει.
Κατανάλωση 1,5-2 λίτρα λιγότερο, οπότε σε χρήματα 4-5 ευρώ. Δηλαδή τα 30000 του πετρελαίου σε 1,5 χρόνο κόστισαν 1500 λιγότερο, ήτοι κάλυψα την διαφορά αγοράς του ντίζελ.
To DS4 βγαίνει μόνο σε αυτόματο και για μένα το ντίζελ θα ήταν η επιλογή του.
-
Ε ναι το ένα ειναι τρικιλυνδρο και υποκυβισμενο. Η σωστή η συγκριση θα ήταν με τρικιλυνδρο diesel. Για πάνε σε τετρακύλινδρο βενζίνης να δεις άνεση
-
Αφού πουλανε. Για παράδειγμα το sandero πουλάει περισσότερο από το opel corsa άρα με την κοινή λογική του @dublin που βούτηξε στην χύτρα μικρός και τον διακατέχει σε κάθε άποψη και επιλογή του στη ζωή, είναι καλύτερο αυτοκίνητο από το corsa.
Και που να σκεφτούμε πιο περίπλοκα και σύνθετα. Δηλαδή να σκεφτούμε πως το sandero είναι δεύτερο σε πωλήσεις πανευρωπαϊκα και πολύ πιο πάνω στην κατάταξη από το corsa που είναι όμως το ίδιο αυτοκίνητο με το 208, το οποίο 208 πήρε τον τίτλο αυτοκίνητο της χρονιάς, κάτι φυσικά που το βοηθά σε πωλήσεις και είναι και πρώτο σε πωλήσεις πάνω από το sandero, αλλά είναι πιο όμορφο από το corsa έχοντας όμως και μια θέση οδήγησης που βολεύει ένα μέρος των αγοραστών.Πως να αποφασίσω λοιπόν με την κοινή λογική, ποιο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο;;;
Πω πω παράλογες σκέψεις....για αυτό ζητάω βοήθεια από πετυχημένους ανθρώπους με κοινή λογική, να με νουθετούν τον καημένο
Θα καθόμουν να αποδομησω όλο αυτόν τον συμφερτο εξυπνακιδοτητας, αλλά γιατί να σου δώσω 10 λεπτά από τη ζωή μου έτσι;
Θα σου δώσω 3 hints γρηγορα και τελευταία συνεισφορά, πρώτα απ' όλα το άρθρο πριν 2 χρονια που ανέφερε ότι η Renault θέλει να αυξήσει το κέρδος της ανά μονάδα (δηλαδή να γίνει Peugeot), o αρχισχεδιαστης της Peugeot πήρε γη και ύδωρ για να πάει στη Renault και ότι η εξέλιξη του Corsa - με πάτωμα/κινητήρες/κιβώτια/κ.α κοινά μέρη με άλλα μοντέλα του PSA - και σύντομα και Stellantis, ήδη το Avenger είναι το πρώτο - ήταν ελάχιστη σε σχέση με τις πωλήσεις και κερδοφορία του μοντέλου.
.. και φυσικά το Sandero είναι ένα τρελά επιτυχημένο μοντέλο, what's the point, really?
-
Είμαι από τους ελάχιστους που είχα-έχω το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο σε αυτόματο κιβώτιο σε βενζίνη και πετρέλαιο.
Βλέπεις τις ανηφόρες της Κατεχάκη στην Αργυρούπολη και πριν τον Καρέα, βυθίζεις το πόδι σου στο γκάζι και ανεβαίνεις αέρα, ενώ οι άλλοι αγκομαχούν.
Κατανάλωση 1,5-2 λίτρα λιγότερο, οπότε σε χρήματα 4-5 ευρώ. Δηλαδή τα 30000 του πετρελαίου σε 1,5 χρόνο κόστισαν 1500 λιγότερο, ήτοι κάλυψα την διαφορά αγοράς του ντίζελ.
Οι φίλοι με ami μάλλον αγκομαχούν, όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα πάνε στις ανηφόρες κανονικά!
ΕΛΕΟΣ με την dieselολπροπαγάνδα!!!
Το DS4 άξιζε μόνο με τον 1.6, τον κόψανε, με ότι άλλο παίρνεις και 308.
-
Οι φίλοι με ami μάλλον αγκομαχούν, όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα πάνε στις ανηφόρες κανονικά!
ΕΛΕΟΣ με την dieselολπροπαγάνδα!!!
Το DS4 άξιζε μόνο με τον 1.6, τον κόψανε, με ότι άλλο περνεις και 308.
Έχω ακούσει ότι τα Ami πιάνουν 99χλμ στην Κατεχάκη!
Προφανώς ο diesel έχει ροπακλα ρε συ, και από χαμηλά, ποιο είναι το περίεργο; Πρώτη φορά το ακούς αυτό;
Το DS4 είναι είναι μισή κατηγορία πάνω από το 308 όμως, και δεν είναι Crossover; Υπάρχει και το C4 για φθηνότερο..απ' όλα έχει ο μπαξές, διαλέχτε!
-
Προφανώς και έχουν, αλλά και τα άλλα έχουν προς θεού δηλαδή.
Turbo βενζίνη που δουλεύουν δηλαδή στις 5.000;;;
-
Προφανώς και έχουν, αλλά και τα άλλα έχουν προς θεού δηλαδή.
Turbo βενζίνη που δουλεύουν δηλαδή στις 5.000;;;
Μα κάνει κάτι πολύ συγκεκριμένο, δεν υπάρχει περιθώριο παρεξήγησης, σου λέει είχα ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο στις 2 κινητήριες εκδόσεις του και προτιμά το diesel..
Είχες ποτέ diesel; Είναι διαφορετική εμπειρία, κάποιοι την προτιμούν.
Δεν μπαίνω στα συν/πλην, όλα στη ζωή έχουν, απλά σαν εμπειρία οδήγησης είναι άλλη φάση.
-
Εεε το είπε ο λαπης ρε παιδιά συγκρίνουμε 1.2 3cyl με 1.5 4cyl, τι να λέμε τώρα...
-
Εεε το είπε ο λαπης ρε παιδιά συγκρίνουμε 1.2 3cyl με 1.5 4cyl, τι να λέμε τώρα...
Όταν πήγα το 2019 στη Citroen να αγοράσω, ζήτησα 3κυλινδρο diesel για να συγκρίνω αλλά δεν μου δώσανε..
..μαλιστα βρήκανε πολύ λογικό το επιχείρημά μου, μου δώσανε το Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής, και ένα κουπόνι για έκπτωση 500 Γαλλικών Φράγκων για ένα Rafale και με αποχαιρέτησαν με το La vie en rose και ένα δάκρυ..
-
Η σύγκριση του ταξιδευτή για το ίδιο αυτοκίνητο είναι μεταξύ ενος υποκυβισμενου μοτέρ βενζίνης με έναν κύλινδρο λιγότερο και ενός μεγαλύτερου diesel με έναν έξτρα κύλινδρο.
Έχοντας αυτά τα δύο ως βάση στην σύγκριση του ο ταξιδευτής μας λέει πως το diesel παρά τα ίδια άλογα στον κόφτη βγάζει πιο εύκολα ανηφορικους δρόμους. Άρα το diesel είναι ανώτερο ως καύσιμο αυτοκινήτου.
Εκεί λοιπόν εδράζεται και η κριτική μου. Στο ότι δηλαδη συγκρίνει ανόμοια πράγματα και βγάζει νικητή αυτό που ήθελε να βγάλει εξ αρχής.
Του προτείνω λοιπόν να πάει να οδηγήσει έναν τετρακύλινδρο 1,5 tsi στα ίδια κιλά αμαξώματος και στα 130 άλογα και να δούμε μετά αν βγαζει πιο ευκολα την ανηφόρα το Diesel.Θέλει κριτική ικανότητα, όχι φανατισμό.
DS4 2021