-
Mια χαρά είναι η GLA,εφ'όσον ξέρεις τι αναμένεις από το αμάξι (όπως κι από κάθε αμάξι).
Τα θέματα αρχίζουν όταν αγοράζοντας π.χ. μια GLA ο ιδιοκτήτης νομίζει ότι έχει ένα κράμα AR+Bmw για στροφιλίκια,GV για ορεινές διαδρομές,ηχομόνωση Bentley,service-ανταλλακτικά Fiat panda,αξιοπιστία Τοyota κ.τ.λ.
Όπως λέει κι o harisma,καθε αμάξι και μάρκα έχει τα συν και τα πλην του.Το σημαντικό είναι τα διακρίνεις.
Kαλορίζικη κι από μένα,γιατί πέρα από τη μάρκα,φαίνεται ότι ταίριαξε ακριβώς με τις απαιτήσεις και τα θέλω σου!
-
Να σας πω και το αστείο, μόλις είχα πάρει το Saxo και το C3 μου τα χάραξαν, μάλιστα στο C3 μου πέταξαν και κάτι όξινο σε άλλη περίπτωση (απίστευτη κακία και χωρίς λόγο φυσικά).
Φυσικά και το 2008 μου το χάραξαν τη δεύτερη εβδομάδα, ευτυχώς είναι ένα κομμάτι πλαστικό (αλλάζει όλο όπως είναι).
Σε 3 διαφορετικές πόλεις κι'ολας.
Τα Ford που τα είχα πάρει μεταχειρισμένα τίποτα! Τις έκανα μόνος μου!
-
Σκατανθρωποι..... Ξένη περιουσία και την αγγίζουν..... Με τρελαίνει αυτό το πράγμα.
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο. Περιμένουμε εντυπώσεις αναλυτικά!!!
-
Πάει την ...άκουσε ο φίλος μας!!!
Έτσι είναι όμως με τις Mercedes κυρίως - και αποκλειστικά κατά την αποψη μου , η BMW έρχεται αρκετά πιο κάτω , εξαιρούνται φυσικά υπερπολυτελεις μάρκες και supercars - έχει αυτόν τον αέρα κύρους και αίσθησης πολυτέλειας ρε παιδί μου λόγω της τεράστιας παράδοσης και της κληρονομιάς ακόμη και αν δεν το δικαιολογεί απόλυτα σε συγκεκριμένα μοντέλα σε χαμηλότερες κατηγορίες. Είναι το βάρος της μάρκας όπως και να το κάνουμε και αυτό που της δίνει και τον αέρα της υψηλότερης τιμολόγησης και δικαιολογημένα γιατί είναι και ένα ζητούμενο χαρακτηριστικό για σημαντική μερίδα καταναλωτών!
Αν τώρα όπως εσύ αυτό το πέτυχες και σε μισή σχεδόν τιμή τότε πρέπει να είσαι δίπλα ικανοποιημένος!
Καλοταξιδο! Πραγματικά χάρηκα μαζί σου με την τόσο ενθουσιώδη περιγραφή σου! Είμαι από αυτούς τους μίζερους που θα σου έλεγαν πριν το πάρεις πως θα δώσεις τόσα λεφτά για 109 ψωραλογα κλπ αλλά η συνολική ικανοποίηση ελαβες απο ένα τέτοιο προϊόν (και ξαναλέω ειδικά στην τιμή που το απέκτησες ) αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ δαπανησες.
-
Σίγουρα ΔΕΝ πληρώνεις μόνο σήμα στους premium κατασκευαστές, αλλά και κάποια άλλα πράγματα (κατά περίπτωση απτή ποιότητα κατασκευής, καλύτερη ποιότητα υλικών ακόμα και σε σημεία που δεν φαίνονται, ηχομόνωση και απομόνωση από το περιβάλλον, design κτλ). Αυτό που πλέον ΔΕΝ παίρνεις είναι αυξημένη αξιοπιστία.
Κάποτε με τα πρίμιουμ έπαιρνες και ασφάλεια και γκάζια. Τώρα που τα άλογα έγιναν στραγάλια και τα μικρά ιχ βελτιώθηκαν θεαματικά στην παθητική τους ασφάλεια και στον εξοπλισμό, έχουν εκλείψει και αυτοί οι λόγοι, εκτός αν μιλάμε για ακριβά αμάξια με ΠΟΛΛΑ αλόγατα. Παραμένουν όμως σαν ατού η 'μούρη' , η προσοχή στην λεπτομέρεια, η ποιότητα στην καμπίνα και συνήθως η πιο γλήγορη υιοθέτηση νέων τεχνολογιών αλλά και διάφορων άλλων διατάξεων.
Στα σέβεντις είχαμε στο σόι Κορόλα ΚΕ30, 120Υ, Βάρτμπουργκ, Σανμπίμ, Ντάτσια, Καντέτ, αλλά υπήρχε και ένας μπάρμπας με Μερσεντέ 114 200άρι. Τα υπόλοιπα αμάξια ήταν γκαζοντενεκέδες δίπλα του. Βάλε σήμερα ένα Φόκους, ένα Γκολφ ένα Κορόλα δίπλα σε ένα Ε200. Είναι γκαζοντενεκέδες τα μικρά? Δε νομίζω, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να είναι εμφανής η διαφορά κλάσης τους με το Ε200.
-
Οταν στις δουλειές πρέπει να αποκαθιστούμε τα όποια σφάλματα γίνονται , ακόμα και αν μιλάμε για χειροποίητα πράγματα , το γεγονός ότι κάποιοι δέχονται υπερτιμημένα μπ.....λα , επειδή κάποτε , πριν αιώνες της αυτοκίνησης και πριν μισό αιώνα της ηλικίας , είχαν καλή για εκείνη την εποχή ποιότητα , εμένα με ενοχλεί πολύ .
Ιδιαίτερα επειδή το έχω ζήσει και το έχω πληρώσει σε δικά μου αμάξια .
Το να δώσεις λοιπόν πολλά λεφτά και να έχεις πρόβλημα αξιοπιστίας και ζημιών από τον πρώτο χρόνο , το θεωρώ απλά απαράδεκτο .
Και στα φτηνά είναι απαράδεκτο , αλλά εκείνα τουλάχιστον δίνουν μεγάλες εγγυήσεις .
Δεν μπορεί όμως την δεκαετία του 2000 , να έδινε η Σιτροέν 5 χρόνια εγγύηση και τα αστεροπροπέλες 1 και μετά με διεθνή κανονισμό δίνουν 2 .
Να μην μιλήσω για τον σχεδιασμό . Φίλος έχει ένα παλιό μεγάλο τζίπ και ένα πορσικό σχεδόν 15 ετών το καθένα και θέλει να τα δώσει να πάρει ένα μεγάλο τζίπ πρίμιουμ του 12-15 .
Κοιτάγαμε λοιπόν αυτά εκείνης της ηλικίας .
Δείτε τα εσωτερικά τους , πόσο αρχαία φαίνονται και βέβαια θέλουν και 30αριές ...
Εντάξει αν δεν έχεις πάρει ποτέ ένα σύγχρονο αμάξι , σου φαίνονται κάπως , αλλά άμα τα συγκρίνεις με τα σημερινά φαίνονται αρχαία .
-
Να ρωτήσω κάτι ήρεμα; Εσείς που κράζετε τα premium αυτοκίνητα, τζιν αγοράζετε μόνο των 10-20 Ευρώ από τη λαϊκή ή τα παζάρια ρούχων; Ρολόγια μόνο noname ή Monkey business επίσης των 10-20 Ευρώ;
Αυτά...
-
Η ψαλίδα στην διαφορά ποιότητας έχει σχεδόν μηδενίσει, ανάμεσα στα premium και μη premium, όπως γράφτηκε.
Το απαράδεκτο της όλης υπόθεσης είναι ότι έχει 'φτωχήνει' ο εξοπλισμός στα premium, στις αρχικές εκδόσεις, ώστε να γίνουν πιο προσιτά. Δηλαδή 30-40 χρόνια πίσω, δεν υπήρχε premium με τάσια. Και αντιστρόφως ανάλογα έχει γίνει πολύ πλούσιος ο εξοπλισμός στα μη premium. Όταν δε έβλεπες mercedes ή bmw έκανες στην άκρη να περάσει, γιατί 99% ήταν πιο γρήγορα από ότι άλλο κυκλοφορούσε.
Οπότε αν τότε υπήρχαν ένας σκασμός λόγοι να δώσεις τα διπλά και τριπλά χρήματα. πλέον έχουν περιοριστεί αυτοί οι λόγοι στο σήμα και την αίσθηση του παρελθόντος, και το πιο προσεγμένο εσωτερικό.
Δηλαδή δεν γίνεται να κοστίζει 40.000€ μια GLA με εξοπλισμό CHR, και ούτε τη μισή του τεχνολογία. Και το δεύτερο να είναι και 10-15κ€ φθηνότερο. Πιο αργή, μικρότερη εγγύηση, κόστος service κλπ κλπ, που έχουν χιλιογραφτεί. Και δε μιλάμε για κινεζιά ή κανενα χρέπι στο δρόμο.
Προφανώς υπάρχει το κοινό που θέλει το σήμα. Και δεν υπάρχει κανένα κύμα ενάντια στα premium. Υπάρχει μια καταγραφή αλήθειας. Δηλαδή έχουμε πισωγύρισμα σε εταιρίες κολοσσούς. Δεν γίνεται η νέα σειρά 1 της BMW να είναι εμπροσθοκίνητη. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
-
Το απαράδεκτο της όλης υπόθεσης είναι ότι έχει 'φτωχήνει' ο εξοπλισμός στα premium, στις αρχικές εκδόσεις, ώστε να γίνουν πιο προσιτά. Δηλαδή 30-40 χρόνια πίσω, δεν υπήρχε premium με τάσια. Και αντιστρόφως ανάλογα έχει γίνει πολύ πλούσιος ο εξοπλισμός στα μη premium. Όταν δε έβλεπες mercedes ή bmw έκανες στην άκρη να περάσει, γιατί 99% ήταν πιο γρήγορα από ότι άλλο κυκλοφορούσε.
Θα έλεγα ακριβώς το ανάποδο! Πριν 30-40 χρόνια (1980-1990) όλα τα premium είχαν πολύ φτωχό εξοπλισμό και πανάκριβα έξτρα, γιατί πούλαγαν ποιότητα. Όλα είχαν τάσια (τουλάχιστον μεχρι τα 10 εκατ. δρχ) και μανιβέλες. Όταν η Toyota Carina είχε 4 ηλeκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, υδραυλικό τιμόνι και a Air Condition, οι αντίστοιχες bmw ή Audi ή Merc τα είχαν τα περισσότερα από αυτά ως έξτρα (440.000δρχ τα 4 ηλεκτρικά παράθυρα, 850.000δρχ το A/C). Επίσης η Τογιότα είχε 115 άλογα και η BMW/Audi 75. Μην τα ξεχνάμε αυτά.
-
Η 3.16 είχε 100 άλογα νομίζω. Και η τιμή της ήταν περίπου 1.000.000 δραχμές ακριβότερη στη βασική της έκδοση από αυτήν της carina E. Ήταν η εποχή της απόσυρσης, που τελικά ο πατέρας μου πήρε lancia dedra 1.8(για τα περισσότερα άλογα). Τότε η 3.16 δεν ήταν ακριβή. H audi τότε δεν ήταν premium. Κυκλοφορούσε η τελευταία γενιά audi80 πριν βγει το πρώτο Α4.
Εγώ αναφέρομαι στη δεκαετία του 80. Που μπήκα σε mercedes Ε200 και ήταν σαν διαστημόπλοιο σε σχέση με τα υπόλοιπα
-
Ακριβώς αυτό! Σωστά θυμάσαι Φάνη. Κι εγώ θυμάμαι Mercedes C200 και E200 με μανιβέλες πίσω και τάσια. Τώρα τουλάχιστον έχουν ένα αποδεκτό επίπεδο εξοπλισμού ακόμη και στις βασικές εκδόσεις, ενώ πριν 30-40 χρόνια οι βασικές εκδόσεις ήταν ξεδιάντροπα γυμνές από εξοπλισμό άνεσης.
-
Η 316i είχε 7.500.000 με τασι και 100 άλογα.
Επίσης αξέχαστο audi 80 με μανιβέλα και 75 ατίθασα που σε ελαφριά ανηφόρα δυσκολευοταν να φτάσει τα 130.
Ωραίες εποχές...
-
Εγώ αναφέρομαι στη δεκαετία του 80. Που μπήκα σε mercedes Ε200 και ήταν σαν διαστημόπλοιο σε σχέση με τα υπόλοιπα
Ναι με πολλά έξτρα (είχε ο νονός μου την 190 2.5 16V με όλο τον κατάλογο των έξτρα), αλλιώς ήταν με μανιβέλες και ρολόι αντί για στροφόμετρο (με τον αείμνηστο Σταθάκη να σχολιάζει ότι αλλάζουμε ταχύτητα παρά τέταρτο και τέταρτο!!). Είχε όμως δισκόφρενα, φοβερή ανάρτηση, ηλεκτρικούς καθρέπτες κλπ. Και ένα φανταστικό ταμπλό, καμία σχέση με τις ΜΒ σήμερα που είναι χάλια. Αγαπημένο μου αυτοκίνητο!!
-
Για άλλη μια φορά ο Φάνης απόλυτα εύστοχος. Και σωστά θυμάται και σωστά τα γράφει!
-
kyr80 wrote:
Ναι με πολλά έξτρα (είχε ο νονός μου την 190 2.5 16V με όλο τον κατάλογο των έξτρα), αλλιώς ήταν με μανιβέλες και ρολόι αντί για στροφόμετρο (με τον αείμνηστο Σταθάκη να σχολιάζει ότι αλλάζουμε ταχύτητα παρά τέταρτο και τέταρτο!!). Είχε όμως δισκόφρενα, φοβερή ανάρτηση, ηλεκτρικούς καθρέπτες κλπ. Και ένα φανταστικό ταμπλό, καμία σχέση με τις ΜΒ σήμερα που είναι χάλια. Αγαπημένο μου αυτοκίνητο!!
Συμφωνούμε ή διαφωνούμε τελικά. Με μπέρδεψες.
Εγώ θυμάμαι τον πατέρα μου με το dedra έδωσε γύρω στο μισό εκατομμύριο λιγότερο από τον αδερφό της μάνας μου, που πήρε 3.16... Και 250.000δρχ ραδιοκασετόφωνο blaupunkt....
-
kyr80 wrote:
Όντως φοβερό αυτοκίνητο, αν και δε μου αρέσουν οι μερσεντες δίνω ρέστα για 190Ε και w124.
Είχα στη γειτονιά μου 190Ε 2.3 με τα πίσω φιμε φώτα της hella και τη ζαχαρωνα πιτσιρικάς.
-
Απορω παντως ρε σεις παιδια πως θυμαστε παλιοτερα αμαξια και δη με τοσο θαυμασμό!
Εχουν περάσει τα χρόνια, εχει αλλαξει η τεχνολογία, δεν μπορώ να δω κανένα παλιό οχημα με νοσταλγία, πόσο μαλλον τόσο παλιά...
Ουτε καν προηγουμενα μου αμαξια ή της οικογένειας.... γι αυτό ισως ποτέ δεν 'επαιξε βλέφαρο' στις πωλησεις ....
Μπορει να θυμηθω καποιο απο φωτό ή επειδή είχαν ένα κομμάτι εξοπλισμού που δεν το εχω τώρα (όπως πχ η ηλιοροφή του RAV4) αλλά μέχρι εκει....
-
Συμφωνούμε ή διαφωνούμε τελικά. Με μπέρδεψες.
Εγώ θυμάμαι τον πατέρα μου με το dedra έδωσε γύρω στο μισό εκατομμύριο λιγότερο από τον αδερφό της μάνας μου, που πήρε 3.16... Και 250.000δρχ ραδιοκασετόφωνο blaupunkt....
Διαφωνώ ως προς τον στάνταρ εξοπλισμό, ο οποίος ήταν πολύ φτωχός αλλά είχαν την δυνατότητα για έξτρα εξοπλισμό που δεν είχαν τα 'απλά' αυτοκίνητα. Όταν η MB έβαλε το ABS το 1982, οι άλλοι δεν είχαν καν δισκόφρενα ή σέρβο...αχαχα! Επίσης η MB ήταν η 1η που έβαλε στάνταρ ABS και αερόσακο οδηγού και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (το 1982!!)....τώρα βάζει στάνταρ οθόνες και ημιάκαμπτο.
Για ποια 316 μιλάς, Ε30 ή Ε36? Πάντως τότε η Dedra είχε διαστημικό εξοπλισμό με Alcantara, Clima (ψηφιακό!), ξύλο κλπ. και η 316 είχε έξτρα ακόμα και το υδραυλικό τιμόνι (!!!).
Απορω παντως ρε σεις παιδια πως θυμαστε παλιοτερα αμαξια και δη με τοσο θαυμασμό!
Γιατί ήταν φανταστικά αυτοκίνητα, σχεδιασμένα από μηχανικούς και όχι golden boys του marketing....πραγματικά καλά αυτοκίνητα, όχι σαν τα σημερινά. Εαν σήμερα είχα την δυνατότητα να πάρω όποιο αυτοκίνητο ήθελα, 1η επιλογή μου θα ήταν μια W124 500E, για λίγους και για γνώστες....φτιαγμένο σε συνεργασία με την Porsche! Αυτοκίνητο 20 χρόνια μπροστά από την εποχή του και πανέμορφο για εμένα...από τις 3-4 ωραιότερες MB που έχουν σχεδιαστεί ποτέ.
-
Τι είναι αυτό που έχει ένα αυτοκίνητο για να θεωρηθεί premium ;
Νεο αυτοκίνητο diesel η υβριδικό