-
@tkin73 said in Honda HR-V 2021:
Όμορφο είναι lap και γεμάτο αρετές αλλά υπάρχει το chr που δινει παρόμοια χαρακτηριστικά και με απείρως καλύτερη υποστήριξη μετά την αγορά με 9000 λιγότερα! Στους 100 που θέλουν αυτόν τον όγκο σε υβριδικό οι 99 θα πάρουν το Τογιότα. Μιλάμε για διάφορα 1/3 στο κόστος! Θα μου πεις ότι η πρώτη έκδοση της χοντα είναι λίγο πιο φορτωμένη από το Τογιότα. Σωστά. Αλλά ας έβγαζε και η χοντα ένα hrv λίγο πιο άδειο με 25-26 ! Εκεί θα ήταν πειρασμός! Αλλά στα 33.5 πρέπει να είσαι φανατικός χοντακιας και να μην υπολογίζεις το χρήμα.
Αν όμως δεν υπολογίζεις το χρήμα γιατί να πας σε υβριδικό; Αν σε νοιάζει η οικονομία τα 9000 διαφορά είναι Γολγοθάς!Τώρα είσαι απόλυτα σωστός!
Θυμάμαι από παλιότερα, τότε που φίλος διεύθυνε την Honda Ελλάδας ότι μου έλεγε ότι υπήρχε άρνηση των ιαπώνων να φέρουν λίγο πιο άδειες εξοπλιστικά εκδόσεις, ώστε να υπάρχει ένα φθηνότερο εισιτήριο εισόδου στη γκάμα.
-
@harisma23 said in Honda HR-V 2021:
Και για τον φίλο cirus που με (κατ)έκρινε, θα μπορούσα να πω (αλλά δεν το λέω ) ότι η κριτική του ικανότητα έχει υποστεί βαρύ πλήγμα μετά την καταβολή 40+ χιλιάρικων για την αγορά Puma!
Δεν κατέκρινα, σου είπα την γνώμη μου.
39000 ήταν χαχαχαχαχα
Δεν ήταν ορθολογική αγορά το παραδέχομαι
αλλά δηλώνω ερωτευμένος με την ΜΗ ορθολογική μου επιλογή
-
@cirus said in Honda HR-V 2021:
Και καλά κάνεις! Σε πειράζω.
-
Βρε δικά σου λεφτά είναι κανε τα ότι θέλεις. Δεν είναι κάποιου αλλού και δεν έχεις χορηγό για να βγάλεις γούστα.... Κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα. Όταν λέμε τις ενστασεις μας είναι για άλλες περιπτώσεις, ( του στυλ δεν έχω να ζήσω από μόνος μου) και ίσως για ηλικίες που πλέον απέχεις αρκετά Δεν έχει νόημα να τα ξαναλέμε
Παιδιά είναι κουκλί, δεν έχει αυτήν την υπερβολή του chr και έχει έως και vintage γραμμές.
Στο τρίτο μέρος μου θυμίζει κάτι παλαια φιατακια εποχής του 70 που ήταν 3 πόρτα.
-
@harisma23 said in Honda HR-V 2021:
@cirus said in Honda HR-V 2021:
Και καλά κάνεις! Σε πειράζω.
και καλά κάνεις.
Και γω δεν σε επέκρινα. Συμβουλη και γνώμη μου σου είπα
-
@lap said in Honda HR-V 2021:
Και στο εξωτερικό έχει τέτοια διαφορά στην τιμή ή μόνο σε εμάς;
Έξω δεν έχουν Σ. και έτσι βγαίνει 2000 κάτω αλλά έξω γίνονται και επιπλέον εκπτώσεις. Εδώ για να κάνει ο Σ. 1000 ευρώ έκπτωση πρέπει να έχει το αμάξι πιάσει δύο χρόνια σκουριά στο δισκόφρενο από την ακινησία...
-
-
https://m.youtube.com/watch?v=8v9fokoT9ZA
Επιτέλους στο τεστ καταγράφουν με πόσα μπαίνει πόσα έχει εντός και πόσα κατά την έξοδο ώστε να φαίνεται η παρεμβατικότητα του esp καλύτερα -
Σωστή παρατήρηση! Στο ίδιο τεστ η περίφημη ακτιβα ΧΩΡΙΣ ESP μπήκε με 74 χλμ και βγήκε με περίπου 60 χλμ/ώρα από το τεστ
Αυτό μπηκε με 74χλμ/ωρα και βγήκε με 38 χλμ/ώρα.
Στην ουσία όπως έχω γράψει δεκάδες φορές, τα σημερινά αυτοκίνητα φρενάρουν μόνα τους για αυτό και βγάζουν την συγκεκριμένη δοκιμασία. Σχεδόν κανένα δεν θα την περνούσε χωρίς esp σε τέτοιες ταχύτητες.Για εμένα εξακολουθεί να ξεσκιζει όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα διότι η σωστη οδική συμπεριφορά είναι χώρις να φρενάρει μόνο του μέσω του esp το αυτοκίνητο αλλά να περνά από στροφή σε στροφή χωρίς παρεμβάσεις από τα φρένα.
-
To Tiguan 2020 να φανταστείς μπαίνει στην καλύτερη προσπάθεια του με 77 και βγαίνει με 29, που μάλλον είναι ο βασιλιάς του παρεμβατικού esp.
Από την άλλη τα νόημα για εμένα είναι να δω πως συμπεριφέρεται ένα αμάξι σε μια επικίνδυνη κατάσταση που θα πρέπει να αποφύγει ένα εμπόδιο και με έναν απροετοίμαστο οδηγό με λιγότερες ικανότητες από ότι βλέπουμε στα βίντεο.
Η παρέμβαση του esp και ότι καταφέρνει να μην παρεκκλίνει της πορείας παρά τα +70 χλμ είναι το ζητούμενο και ας βγαίνει φρεναριστο. -
Σαφέστατα, το αποτέλεσμα μετράει. Εγώ το πήγα ως δείγμα μιας πιο γενικής συμπεριφοράς.
Γενικώς όλα τα suv στρίβουν πλέον αλλά και να μην στρίβουν το esp δίνει την ψευδαίσθηση της ικανότητας τους στις στροφές καθώς φρενάρουν όποιον τροχό χάνει πρόσφυση.
Παλαιότερα ήθελε πολύ σωστή μελέτη της γεωμετρίας της ανάρτησης, του κέντρου βάρους κτλ για να επιτύχεις κατι ουσιαστικο και ασφαλές χωρίς την συνδρομή του esp.
Για αυτό και λίγοι κατασκευαστές είχαν την εμπειρία να το επιτύχουν και είχαν δημιουργήσει την φήμη τους τη δεκαετία του 90-80-70 κτλ. Σήμερα σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα στρίβουν πάνω από το μέσο όρο. -
Και υβριδικό και rs
-
@tkin73 said in Honda HR-V 2021:
https://m.youtube.com/watch?v=8v9fokoT9ZA
Επιτέλους στο τεστ καταγράφουν με πόσα μπαίνει πόσα έχει εντός και πόσα κατά την έξοδο ώστε να φαίνεται η παρεμβατικότητα του esp καλύτεραΑυτό είναι πολύ σωστό. γιατί ουσιαστικά το πόσα μπαίνουν δεν είναι ενδεικτικό αφού το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα και κόβει ταχύτητα.
Νομίζω όλα τα αυτοκίνητα είναι πλέον πολύ ασφαλή και πλέον και τα SUV έχουν καλές επιδόσεις σε αυτό το τεστ ακριβώς λόγω του ESP
το ποσο καλό είναι ενα αυτοκίνητο σε στροφές χωρίς φρένα (αρα πόσο καλά και γρήγορα μπορεί να στρίβει με ασφάλεια χωρίς παρέμβαση) είναι άλλου παπα ευαγγέλιο και είναι λογικό τα χαμηλά να κερδίζουν πάντα τα ψηλά (νόμοι της φυσικής)
Ειναι όμως πολύ καλό τεστ να ξέρεις σε μια ακραία κατάσταση αν το αυτοκίνητο θα παρέμβει μόνο του και θα σε σώσει. και το honda τα πήγε περίφημα. Αμαξάρα το βρίσκω βεβαια οι τιμές στα HONDA παραείναι "αλμηρες"
-
Φανταστείτε τι τιμή εκκίνησης θα έχει το νέο crv που είναι προ των πυλών! Εκτίμηση από 44.500 ( ή λέω και λίγα?)
-
-
Μου ήρθε να γελάσω όταν στο τέλος λέει πως τα μόνα δύο μείον του ΗRV είναι ο χώρος αποσκευών κι η υψηλή τιμή του που στην Ισπανία ξεκινά από 30.500 !
Που να άκουγε δηλ. Και τα +3.000 που έχει στην Ελλάδα... -
@panormus772 said in Honda HR-V 2021:
Μου ήρθε να γελάσω όταν στο τέλος λέει πως τα μόνα δύο μείον του ΗRV είναι ο χώρος αποσκευών κι η υψηλή τιμή του που στην Ισπανία ξεκινά από 30.500 !
Που να άκουγε δηλ. Και τα +3.000 που έχει στην Ελλάδα...Και έχοντας 45% υψηλότερο βασικό μισθό από εδώ! Εκεί την βρίσκουν υψηλή εδώ τα περισσότερα παπαγαλακια καταπίνουν το θέμα της τιμής και απλά θα πουν ξεκινά από 33Κ αλλά είναι γεμάτο χαρίσματα....
-
Kατανάλωση με 130km/h στην εθνική
Youtube VideoΒασικά, κάνει περίπου 39χλμ.,50-50 μοιρασμένης διαδρομής (19 ημιαστικά και άλλα τόσα περίπου στην autostrada) και στο τέλος συγκρίνοντας τα δύο trip computer (A σύνολο 39χλμ. ημιαστικός και εθνική) 5,5lt/100km και Β (μόνο εθνική με 130) 7,3lt/100.
Συμπεραίνει,ότι για >50% εθνική θες diesel.Από εκεί και κάτω συμφέρει υβριδικό.Κι ίσως λέει πως οι περισσότερες οικογένειες κατά αναλογία με τη μικτή διαδρομή που έκανε αυτός, ανά έτος σε 20.000χλμ., δεν κάνουν 10.000 χλμ. εθνική,αλλά λιγότερα. Οπότε και με περισσότερη αστική χρήση θα δουν και 5lt/100, πιθανά κι ακόμη ελαφρώς λιγότερο.
Επίσης θόρυβος στα 130km/h ~70-71db.
Λέει κι έναν δικό του τρόπο για να μην αυξάνει πολύ η κατανάλωση με cruise control στα 130 σε κλίσεις της εθνικής με μείωση ως 10-15km/h με ρυθμό 1km/h στις ανηφόρες και με αύξηση στις κατηφορικές κλίσεις 1km/h έως 140-143. Έτσι κάνεις σχεδόν τον ίδιο χρόνο ταξιδιού,δεν παρεμποδίζεις πολύ την κυκλοφορία (κινείσαι σ'ένα εύρος 120-140km/h), με το να πας παντού με c.c. 130km/h σταθερά όπου θα κάψεις περισσότερο στα ανηφορικά κομμάτια της διαδρομής.
Βέβαια,πρέπει να αντιλαμβάνεσαι έγκαιρα τις μεταβολές κλίσης του δρόμου...Υ.Γ. Αναφέρει πως η κατανάλωση έχει περιθώρια βελτίωσης, καθώς το τεστ έγινε με 8 βαθμούς Κελσίου και το αμάξι είχε μόλις 1490 συνολικά χλμ.
-
Εγώ τώρα με την ακρίβεια στα καύσιμα έτσι σκέφτομαι και πράττω. Χαλαρώνω στις ανηφόρες και πατάω στις κατηφόρες. Πες τον ιταλο τον προλάβαμε εδώ στην Ελλάδα.
-
Honda HR-V 2021