-
Georgemit wrote:
Πώς γίνεται ο 1.0 του captur με 100 άλογα να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής και ο 1.0 του juke με τα 117 άψυχος;
Τι διαφορές έχουν;
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Όπως πχ στον VAG με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εφαρμογή 1,5TSI στα Golf/Leon που στο Leon είναι σαν να έβγαλες το φίμωτρο από το μοτέρ του Golf (έχει ειπωθεί στο νήμα του Leon όπου έγινα ρόμπα γιατί υπερεκτίμησα το listening των αγγλικών μου). Μάλλον έχει να κάνει με τους προκαθορισμένους 'ρόλους' άνα μάρκα/μοντέλο που παίζουν ώστε να μην έχεις 3/4 διαφορετικά μόνο στο σήμα μοντέλα από κάθε όμιλο. Αδικία μεν για κάποιους αλλά φευ...
Στα leon/golf το καταλαβαίνω, στα juke/captur που το juke βγάζει 17 άλογα παραπάνω μου κάνει εντύπωση να είναι πιο άψυχο.
-
Sabas_Thess wrote:
Georgemit wrote:
Πώς γίνεται ο 1.0 του captur με 100 άλογα να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής και ο 1.0 του juke με τα 117 άψυχος;
Τι διαφορές έχουν;
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Όπως πχ στον VAG με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εφαρμογή 1,5TSI στα Golf/Leon που στο Leon είναι σαν να έβγαλες το φίμωτρο από το μοτέρ του Golf (έχει ειπωθεί στο νήμα του Leon όπου έγινα ρόμπα γιατί υπερεκτίμησα το listening των αγγλικών μου). Μάλλον έχει να κάνει με τους προκαθορισμένους 'ρόλους' άνα μάρκα/μοντέλο που παίζουν ώστε να μην έχεις 3/4 διαφορετικά μόνο στο σήμα μοντέλα από κάθε όμιλο. Αδικία μεν για κάποιους αλλά φευ...
Στα leon/golf το καταλαβαίνω, στα juke/captur που το juke βγάζει 17 άλογα παραπάνω μου κάνει εντύπωση να είναι πιο άψυχο.
Σίγουρα παίζουν ρόλο και η κλιμάκωση του κιβωτίου και το σε πόσες στροφές αποδίδουν τα άλογα και κυρίως την ροπή. Αν τα 117 ps πχ στο Juke τα βλέπεις στον κόφτη και η ροπή στις μεσαίες είναι χαμηλότερη από του Captur, τότε στις μεσαίες στροφές (που εκεί οδηγείς συνήθως καθημερινά) το Captur θα είναι πιο 'ψυχωμένο', ειδικά αν έχει και κοντύτερη μετάδοση.
-
Παιδια εχετε υπολογίσει το μέγεθος των ζαντών; δηλαδή αν είχε 20 αρα το juke σίγουρα θα έκοβε πολύ. Μου φαίνεται παράξενο να αλλάζουν τόσο πολύ τη χαρτογράφηση των κινήτρων
-
Εγώ βλέπω ότι οι εταιρείες προσπαθούν τελευταία να κόβουν τις επιλογές σε εξοπλισμό και κυρίως κινητήρες και κιβώτια.
Θες τον πιο δυνατό κινητήρα θα πάρεις υποχρεωτικά και αυτόματο κιβώτιο ή πιο πλούσια έκδοση.
Δλδ κάποιος που απλα θέλει τον δυνατό κινητήρα χωρίς να θέλει την άνεση και το κόστος του αυτόματου δεν μπορεί να το πάρει, ενώ θα πρέπει να πληρώσει και εξοπλισμό που δεν τον θέλει.
-
Επι προσωπικού συμφωνώ με αυτές τις επιλογές, για εμένα (ειδικά σε αυτά τα αυτοκίνητα) δεν έχει νόημα το χειροκίνητο κιβώτιο και σωστά ορισμένοι κατασκευαστές σταματάνε να τα προσφέρουν τελείως.
-
Επί του πιο αντικειμενικού, ο λόγος που γίνεται αυτό είναι καθαρά θέμα κόστους και εννοώ τα πρόστιμα λόγω CO2. Είναι πιο εύκολο να ενσωματώσουν το κόστος αυτό σε μια ακριβή έκδοση, δεν φαίνεται τόσο πολύ στην τλεική τιμή. Στις πιο φτηνές εκδόσεις, θα φάνει πολύ αυτό το κόστος και έτσι προσπαθούν να κρατάνε το CO2 οσο πιο χαμηλά γίνεται (άρα βασικός εξοπλισμός, ζάντες και ο πιο μικρός κινητήρας).
-
-
Εν κατακλείδι για ΚΑΤΩ από 30κ το QQ ως N-connecta M/T 140ps MKIII είναι μια πολύ καλή και πολύ αναβαθμισμένη επιλογή σε σχέση με το MKII.
Από που προκύπτει ότι το MKIII είναι μία πολύ αναβαθμισμένη επιλογή σε σχέση με το ΜΚΙΙ; Γιατί εγώ προσωπικά δεν βλέπω να έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές. Εκτός από τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών πια είναι η μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το MKII;
Σχετικά με την ποιότητα και την συναρμογή (που είχε πέσει και πολύ κράξιμο με το MKII), η Nissan δεν φάνηκε να δίνει σημασία στα παράπονα των πελατών και να βελτιώσε σημαντικά την συναρμογή του στην ανανέωση του MKII. Με τις φωτογραφίες που βλέπω, υποψιάζομαι πως και το ΜΚΙΙΙ κινείται στα γνωστά επίπεδα.
Ο εξοπλισμός της βασικής είναι στα ίδια επίπεδα με την Energy που αγοράσαμε εμείς πριν 6 χρόνια. Μόνο που τότε η βασική έκδοση βενζίνης (με τον 1.2 βέβαια!), κόστιζε 17 χιλιάρικα, ενώ τώρα 25!
Όπως το βλέπω, το νέο QQ θα πάψει να είναι το best seller που ήτανε, όχι μόνο επειδή υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές στην κατηγορία πλέον αλλά και γιατί έχει πάψει να είναι VfM.
-
Έχεις δίκιο δεν προκύπτει από πουθενά αναβάθμιση του και σε σχέση με το MKII ενώ σε σχέση με τις τιμές του 1.2L από το 2013 όταν πρωτοβγήκε είναι αρκετά πιο ακριβό. Σίγουρα επίσης θα πέσει στις πωλήσεις οπότε εμείς ως share holders θα χάσουμε σημαντικά bonuses. Δεν κάνει το αμάξι. Με 17κ παίρνεις με το κλειδί στο χέρι ετοιμοπαράδοτο 308 puretech 1,2T Active με μηχανικό κιβώτιο και λευκό μη μεταλλικό χρώμα, τώρα πριν αλλάξει. Παίρνεις και i30 base spec. Διαλέγεις και παίρνεις.
-
Ο εξοπλισμός της βασικής είναι στα ίδια επίπεδα με την Energy
Σε αυτό δεν συμφωνώ. Πλέον έχει πολύ καλύτερο εξοπλισμό η βασική έκδοση με περισσότερα συστήματα ασφαλείας, Full LED φώτα (μόνο τα φώτα κοστίζουν €1.000 περίπου). Γενικά ο βασικός εξοπλισμός είναι αναβαθμισμένος πάρα πολύ.
-
Απο τα λιγα που διαβασα καταλαβα πως ήδη απο τις βασικες εκδοσεις ο εξοπλισμος που φερει ειναι αρκετα πλουσιος σε σχεση με πριν. Μαλιστα πουθενα δεν ειδα αναφορα σε σιδερενιες ζαντες. Στα 30000 συναντας τεχνολογιες που στα πριμιουμ θελεις 40000 + +++ για να τις δεις. Επισης μη ξεχνατε οτι ο 1.3 με τον οποιο εφοδιαζεται ειναι πραγματικα στο απογειο της εξελιξης του με αξιοπιστια και οικονομια στην καταναλωση μα με αρκετη δυναμη απο χαμηλα. Εκει αυτη την στιγμη παιζει χωρις αντιπαλο για τον κυβισμο και την αρχιτεκτονικη του.
Για πολλους ακομη λογους πιστευω πως θα το ξαναδειτε πρωτο και όχι για ενα ή δυο μηνες... Ευτυχως για τους ανταγωνιστες του που καθυστερησε τουλαχιστον ενα εξαμηνο να κυκλοφορήσει.
-
Κάτι άλλο άξιο αναφοράς είναι ότι πέραν από τις 4κίνητες εκδόσεις, ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων θα έχουν και οι 2κίνητες εκδόσεις με ζάντες 20'.
Μαλιστα πουθενα δεν ειδα αναφορα σε σιδερενιες ζαντες.
'Ενδεικτικά, ο στάνταρ εξοπλισμός της βασική έκδοσης Elite περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στάνταρ ατσάλινες ζάντες 17''
https://www.drive.gr/news/agora/oi-times-toy-neoy-nissan-qashqai-video
-
πιστεύω αν η βασική έκδοση (των 24.500€) είχε ζάντες αλουμινίου 17' και ένα infotainment που θα κάνει τα στοιχειώδη για την εποχή (android auto/apple car play, κάμερα οπισθοπορείας), η κουβέντα θα ήταν εντελώς διαφορετική και ας το κοστολογουσαν 24.950€... αδικούν το αυτοκίνητο με κάτι τέτοιες χαζές αποφάσεις και χάνουν πολύ σε εντυπώσεις το οποίο μετράει σε παρουσίαση καινούργιου αυτοκινήτου..
Η επόμενη έκδοση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστικά μπορείς να πεις ότι δε λείπει τίποτα, στέκεται δυνατά απέναντι στον ανταγωνισμό, τα 26.790€ είναι δίκαιο ποσό (κατά την κρίση μου) αλλά όχι το απόλυτο vfm. Στα ίδια χρήματα (26.980 στον διαμορφωτή.. και επιτόκιο 1.6%) βγαίνει και το Kuga Titanium 1.5 Ecoboost 150PS, που έχει σαφώς καλύτερους χώρους (οκ, είναι και λίγο μεγαλύτερο), ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω, πληρέστατο σε εξοπλισμό, 8 χρόνια εγγύηση και για κινητήρα/οδήγηση έχει πάρει άριστες κριτικές.
Γενικά πάντως, σε αυτή τη φάση κρίνουμε το νέο QQ χωρίς να έχουμε ιδέα τι λέει στο δρόμο που εν τέλει είναι το νούμερο 1 κριτήριο. Κανένα οδηγικό review μέχρι στιγμής.
-
Παιδιά ο αναβαθμισμένος εξοπλισμός της βασικής έκδοσης σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι υποχρεωτικά αναβαθμισμένος. Όλα τα μοντέλα του 2021 έχουν lane assist και σύστημα φρεναρίσματος. Το έξτρα που δεν έχουν όλα είναι η τυφλή γωνία και η προειδοποίηση με το κάθετα διασταυρούμενα οχήματα στην οπισθοπορεια.
Δεν λέω ότι είναι τζάμπα αλλά θα το έβαζαν υποχρεωτικά. Απλά από τα 17-19 της βασικής του 2015 τα +6-8 χιλιάρικα είναι πολλά για να χωρέσουν τα biled και η ομπρέλα ασφαλείας....πάρα πολλά ....
Η βασική έκδοση θα έπρεπε το πολύ να ήταν στα 22.5Κ στα 25 ξεφεύγει τελείως για να έχεις σιδερένια ζάντα και πλαστικο τιμόνι και πολυμέσα 2 γραμμων.
-
Το sandero γιατί δεν έχει lane assist.;
-
Το sandero γιατί δεν έχει lane assist.;
Γιατί η Ρουμανία ανήκε στην σφαίρα επιρροής της πρώην ΕΣΣΔ οπότε οι κυβερνώντες της Ρουμανίας ακόμα περιμένουν το fax του Μπρέζνιεφ από την Μόσχα για το αν τους επιτρέπει να εφαρμόσουν τις καπιταλιστικές νόρμες της ΕΕ!
Ε μα ταθελες με τα Dacia....
-
Τo sandero του πότε είναι το μοντέλο; Δεν κυκλοφορεί κάνα 2 χρόνια το τρέχον; Για αυτό δεν έχει.
Μοντέλο του 21 δεν νομίζω να υπάρχει χώρος lane assist.
-
Φετινό ειναι.
https://www.4troxoi.gr/agora/ta-nea-dacia-sandero-streetway-amp-stepway-stin-ellada-times/
Μα καλά δεν το πειρες είδηση ότι βγήκε νέο;
Μονο εγώ τα βλέπω αυτά τα λαϊκά αυτοκινητα μου φαινεται
-
axel12p wrote:
Ο εξοπλισμός της βασικής είναι στα ίδια επίπεδα με την Energy
Σε αυτό δεν συμφωνώ. Πλέον έχει πολύ καλύτερο εξοπλισμό η βασική έκδοση με περισσότερα συστήματα ασφαλείας, Full LED φώτα (μόνο τα φώτα κοστίζουν €1.000 περίπου). Γενικά ο βασικός εξοπλισμός είναι αναβαθμισμένος πάρα πολύ.
Έχεις δίκιο, είχα ξεχάσει αυτά τα δύο στοιχεία του εξοπλισμού, αν και πάλι μου φαίνεται υπερβολική η διαφορά τιμής. Νομίζω ότι πλέον υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές σε αυτά τα λεφτά.
-
Έχεις δίκιο, είχα ξεχάσει αυτά τα δύο στοιχεία του εξοπλισμού, αν και πάλι μου φαίνεται υπερβολική η διαφορά τιμής. Νομίζω ότι πλέον υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές σε αυτά τα λεφτά.
Συμφωνώ 100%!!
-
Χαχαχα....
-
Να ρωτησω, ο 1.3 είναι ο γνωστός κινητήρας της Renault έτσι ? Γιατι είχα διαβάσει κάπου για τον e-power 1.5 που ελεγε ο Nakada ότι θα ' φοράει ' το νέο QQ και δεν το βλέπω πουθενά.
edit: Ο e-power Θα έρθει από το '22. Κατάλαβα για τι τιμές θα μιλάμε...
-
Όλα θα εξαρτηθούν από τις πωλήσεις. Αν τύχει θερμής αποδοχής και ξεκινήσουν οι προπαραγγελιες με τους παλιούς ρυθμούς 300-400 κομμάτια τον μήνα οι τιμές του epower θα εκτοξευθούν.
Αν πέσουν στα κάτω από 100 κομμάτια θα αρχίσουν οι προσφορές παντού.
Nissan Qashqai 2021