-
Δεν υποστηρίζουν όλα τα τηλέφωνα το android auto ασύρματα. Γι αυτό και honda δεν το αναφέρει. Είχα δοκιμάσει παλιότερα μήπως γίνεται αλλά τίποτε. Στο επόμενο τηλέφωνο..
-
@fhcc said in Honda Civic:
Δεν υποστηρίζουν όλα τα τηλέφωνα το android auto ασύρματα. Γι αυτό και honda δεν το αναφέρει. Είχα δοκιμάσει παλιότερα μήπως γίνεται αλλά τίποτε. Στο επόμενο τηλέφωνο..
Ποια συσκευη εχεις?
-
@chrisk6 said in Honda Civic:
Ποια συσκευη εχεις?
Πρέπει να το έχω ξαναγράψει, έχω ένα huawei mate 20 pro. Δεν είναι καινούριο αλλά δε χρειάζομαι κάτι περισσότερο. Τη Huawei την έχω σε μεγάλη εκτίμηση, τα προϊόντα της δε χαλάνε εύκολα όπως άλλων "επώνυμων" κατασκευαστών σε φορητούς ή τηλέφωνα. Κάτι σαν τα Honda..
Το ότι δεν υποστηρίζεται μπορεί να έχει σχέση και με τον "πόλεμο" που της έχουν κηρύξει οι Αμερικάνοι.
-
@chrisk6 said in Honda Civic:
Ποια συσκευη εχεις?
Πρέπει να το έχω ξαναγράψει, έχω ένα huawei mate 20 pro. Δεν είναι καινούριο αλλά δε χρειάζομαι κάτι περισσότερο. Τη Huawei την έχω σε μεγάλη εκτίμηση, τα προϊόντα της δε χαλάνε εύκολα όπως άλλων "επώνυμων" κατασκευαστών σε φορητούς ή τηλέφωνα. Κάτι σαν τα Honda..
Το ότι δεν υποστηρίζεται μπορεί να έχει σχέση και με τον "πόλεμο" που της έχουν κηρύξει οι Αμερικάνοι.
Περιεργο που λειτουργει με καλωδιο και οχι ασυρματα.
Ο αλλος στο βιντεο εχει S10.
Δεν εννοω οτι δεν σε πιστευω ετσι...απλα μου κανει εντυπωση. -
Ξέρει κανείς αν ανάβουν τα πίσω φανάρια όταν πατάμε τα paddles ανάκτησης ενέργειας; όπως όταν πατάμε φρένο.
Στο βιβλίο αναφέρει πως σε κάποια μοντέλα της Honda ίσως να ανάβουν τα φανάρια αλλά δεν διευκρινίζει συγκεκριμένα για το Civic.
-
Πρέπει να έχει σχέση με το πόσο γρήγορα επιβραδύνει το αυτοκίνητο.
Με τον τρόπο που το χρησιμοποιώ εγώ δεν ανάβουν, φαίνεται στην οθόνη που έχει. Θα δοκιμάσω να πάω στη μεγαλύτερη ανάκτηση ενέργειας κατευθείαν να δω αν ανάψουν
-
Μέσα στην πόλη με μικρή ταχύτητα δεν ανάβουν τελικά. Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να το κάνω με μεγαλύτερη ταχύτητα σε ανηφόρα να δω τι γίνεται.
-
Πρέπει να έχει σχέση με το πόσο γρήγορα επιβραδύνει το αυτοκίνητο.
Με τον τρόπο που το χρησιμοποιώ εγώ δεν ανάβουν, φαίνεται στην οθόνη που έχει. Θα δοκιμάσω να πάω στη μεγαλύτερη ανάκτηση ενέργειας κατευθείαν να δω αν ανάψουν
γενικα ισχυει οτι ο καθε κατασκευαστης το εχει ρυθμισει να αναβουν τα φωτα των φρενων απο μια επιβραδυνση και πανω. Οποτε αν επιβραδυνεις πολυ ομαλα μπορει να μην αναβουν. Με αγχωνει και εμενα αυτο καποιες φορες μην ειναι απο πισω κανενας αφηρημενος ο οποιος περιμενει να δει ΚΟΚΚΙΝΟ φως για να επιβραδυνει, αλλα δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα πραγματα για αυτο.
(η εμπειρια μου δεν ειναι απο σιβικ αλλα απο αλλο οχημα που εχει επιβραδυνση με αναγεννηση)
-
Κατοχος του sport απο τον απριλιο 24, τις τελευταιες εβδομαδες ακουγεται κατα διαστηματα ενα ενοχλητικο τριξιμο εν κινηση , που το εντοπιζω ειτε απο την οθονη πολυμεσων ,ειτε κατω απο αυτη καπου μεσα στο ταμπλο.
Μηπως εχει κανεις αναλογη εμπειρια η επεσα εγω στην περιπτωση ;
Σκεφτομαι να το παω στην αντιπροσωπεια αλλα φοβαμαι μηπως ανοιγοντας οθονη η ταμπλο δεν λυθει το προβλημα και αντιθετα επιδεινωθει.
Ευχαριστω εκ των προτερων -
Δεν έχω κάποιο θόρυβο ή τρίξιμο μέχρι στιγμής.
Κάποιες φορές που ανησύχησα ήταν από πράγματα που είχα μέσα στο αυτοκίνητο. Τη μια στην πόρτα του συνοδηγού, τη μια στον τεμπέλη και αυτό που με παίδεψε ήταν τα γυαλιά που έβαζα στη θήκη που είναι στον ουρανό του αυτοκινήτου. Δεν μπορούσα να καταλάβω από πού ερχόταν ο θόρυβος, νόμιζα ότι ερχόταν από κάπου αλλού.
-
Δεν έχω κάποιο θόρυβο ή τρίξιμο μέχρι στιγμής.
Κάποιες φορές που ανησύχησα ήταν από πράγματα που είχα μέσα στο αυτοκίνητο. Τη μια στην πόρτα του συνοδηγού, τη μια στον τεμπέλη και αυτό που με παίδεψε ήταν τα γυαλιά που έβαζα στη θήκη που είναι στον ουρανό του αυτοκινήτου. Δεν μπορούσα να καταλάβω από πού ερχόταν ο θόρυβος, νόμιζα ότι ερχόταν από κάπου αλλού.
Στην αρχη νομιζα οτι ηταν απο μεταλλικο σεικερ η αντικειμενα που βαζω στην ποτηροθηκη, μετα καταλαβα οτι μαλλον ειναι απο την οθονη η κατω απο αυτη. Οδηγωντας οταν το ακουω προσπαθησα να πιασω την οθονη απο ολες τις πλευρες και καποιες φορες σταματαει το τριξιμο και καποιες οχι αναλογα που πιεζεις. Ενταξει κατι κρακ κρουκ απο την πισω μερια της οθονης ακουγονται οταν πιεζεις αλλα αυτο ειναι λογικο ειδικα με τις ζεστες τωρα οταν την βλεπει ο ηλιος. Φοβαμαι οτι κατι ειναι μεσα στο ταμπλο σαν βιδακι που συντονιζεται, και καποιες φορες το κανει και καποιες οχι. Ενταξει υπαρχει και η λυση της δυνατης μουσικης να μην ακους τιποτα αλλα ειναι εκνευριστικο και το μονο που με εχει χαλασει μεχρι στιγμης. Κατα τα αλλα το αμαξι ειναι φανταστικο σε ολους τους τομεις, οτι ακριβως περιμενα δηλαδη.
Ευχαριστω -
Κάτι παρόμοιο έχει και το δικό μου civic X. Είναι ένας θόρυβος συντονισμού σε συγκεκριμένες στροφές του κινητήρα (περίπου 1800-2200) κάποιες εποχές του χρόνου και το εντοπίζω κάπου πίσω από την οθόνη. Και μάλιστα υπήρχε τότε που το είχα ψάξει πολύ υλικό στο youtube από διάφορους που είχαν το ίδιο. Μετά βαρέθηκα, το συνήθισα και τελικά το ξέχασα. Εσείς εδώ τώρα μου το θυμίσατε...χαχαχα.
-
Τελικα ψαχνοντας σε διαφορα φορουμ εξωτερικου για το xi , βλεπω οτι ειναι συχνο φαινομενο οι τριγμοι κυριως απο κατω απο την οθονη , η μεσα απο το κυψελοειδες τριμ στο ταμπλο και στους αεραγωγους, η απο το πλαστικο της βασης του κεντρικου καθρεπτη, η πισω και κατω απο το ντουλαπακι συνοδηγου.
Παραθετω εδω λινκ απο φορουμ εξωτερικου σχετικα με το θεμα των τριγμων καθως και καποια βιντεο σχετικα με τριγμους.
Φαινεται οτι εχει γινει και ανακληση απο honda αμερικης για το θεμα αυτο.https://www.civicxi.com/forum/attachments/mc-10211106-0001-pdf.231608/
https://www.civicxi.com/forum/threads/interior-noises-rattles-creaks-squeaks.51263/page-23
https://www.civic11forum.com/threads/interior-noises-database.4918/
https://www.reddit.com/r/civic/comments/18k0avp/found_the_dashboard_rattle_11th_gen_sport_touring/
-
Υγραέριο έχει δοκιμάσει κανείς στο 1.5; Από κατανάλωση πώς τα πάει;
-
@pond said in Honda Civic:
Ξέρει κανείς αν ανάβουν τα πίσω φανάρια όταν πατάμε τα paddles ανάκτησης ενέργειας; όπως όταν πατάμε φρένο.
Στο βιβλίο αναφέρει πως σε κάποια μοντέλα της Honda ίσως να ανάβουν τα φανάρια αλλά δεν διευκρινίζει συγκεκριμένα για το Civic.
Τελικά το δοκίμασα, με ακολουθούσε ένας φίλος στην εθνική.
Δεν ανάβουν τα φώτα σε καμία περίπτωση, ούτε αν κάνω απότομη ανάκτηση. Οπότε λίγο προσοχή με τα paddles. -
Πόσο κόστιζε το 1.5 καινούριο; Tι εύρος τιμής είχε;
-
Η τιμή είναι κάτι σχετικό και εξαρτάται από την εποχή. Κάτι που κάνει σήμερα 100 μπορεί αύριο να έχει 200 ή 50.
Για παράδειγμα είχα ένα civic που στη 10ετία που σκεφτόμουν να το πουλήσω θα έπαιρνα μια α τιμή. Το έδωσα πέρυσι στην 15ετία και πήρα 40% περισσότερο. Το πούλησα γρήγορα (την ίδια μέρα είχα κλείσει ραντεβού με τρεις υποψήφιους αγοραστές αλλά τελικά το πήρε ο πρώτος) σε ικανοποιητική τιμή. Και αγόρασα ένα άλλο civic 40% ακριβότερα...
Τελοσπάντων, ο Σαρακάκης πρέπει να έχει στο σάιτ του τιμοκαταλόγους για τις προηγούμενες χρονιές.
Αέριο δεν ξέρω για το 1.5 αλλά όταν έβαλα αγγελία για το παλιό μου αυτοκίνητο να το πουλήσω, είδα ότι υπήρχαν αρκετά (1.8 140PS) Οι αγγελίες αυτές υπήρχαν πριν να βάλω τη δική μου και συνέχισαν να υπάρχουν. Ίσως η τιμή τους να ήταν αυξημένη. Όταν βάζει κάποιος αέριο πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι ένα μέρος αυτών που κερδίζει από τα καύσιμα θα το χάσει από την τιμή μεταπώλησης. Ή έτσι τουλάχιστον πιστεύω εγώ.
-
Βρήκα!
Από 21Κ η πιο φτηνή 1.5, 25Κ μια ενδιάμεση και μέχρι 28Κ για το χειροκίνητο τιμές 2020
Στο μεταξύ το σεντάν πρέπει να ήταν πιο φτηνό σε κάποια φάση...
Ό,τι να ναι με τις τιμές στο car...
Χοντάκιας από κούνια και εγώ, αλλά είπαμε... -
Το sedan το έδιναν σε τιμή χάρισμα.
1.5 με τα 182 είχε γύρω στα 22k, όταν το αντίστοιχο hatch είχε 2 - 3 χιλιάρικα παραπανω.
Το hatch ήταν βρετανικό και το sedan τουρκικό. -
@poliviosfp said in Honda Civic:
Βρήκα!
Από 21Κ η πιο φτηνή 1.5, 25Κ μια ενδιάμεση και μέχρι 28Κ για το χειροκίνητο τιμές 2020
Στο μεταξύ το σεντάν πρέπει να ήταν πιο φτηνό σε κάποια φάση...
Ό,τι να ναι με τις τιμές στο car...
Χοντάκιας από κούνια και εγώ, αλλά είπαμε...Δεν νομίζω να έχει σημασία αν το αυτοκίνητο κάποιος το αγόρασε φθηνότερα και τώρα σαν μεταχειρισμένο το πουλάει ακριβότερα ή με μικρή μείωση της τιμής που το αγόρασε. Έτσι κι αλλιώς θα πρέπει κι αυτός μετά να αγοράσει ένα ακριβότερο αυτοκίνητο..
Honda Civic